Жега иде, зной, ЮЛИ месец бебета ще имаме безброй. - тема 29

• 29 007
  • 725
  •   1
Отговори
# 405
  • Зеленият рай в сърцето на България
И аз купих силиконови - комплектът за новородени на Авент.  

Човек може да психяса от огромното разнообразие на пазара от всякакви неща за бебето ... мислиш, четеш и пак не се ориентирваш кое е правилното  #Crazy  А като се сетя брат ми като беше бебе имаше 1-2 вида шишета на пазара Mr. Green то за почти всичко беше така

# 406
Да, и с всичко е така. От количката, през памперсите, до шишетата. Аз нямам сили вече да чета, да се образовам, започнах да взимам на посоки и това е. Всъщност ние вече от доста време спряхме да купуваме, имаме всичко. А, последно с ножичка за нокти беше дилемата. Пак сумати марки, видове, възрасти...

# 407
  • София
Аз пък имам следните практически въпроси:

1. За кога на бебето ще му трябва т.нар. активна гимнастика?
2. Кога се сменят пелените - преди или след хранене?
3. Как ще е по-удобно - да храня двете бебета наведнъж и после да се доизцеждам или да изцеждам от едната гърда и да оставям едното да се храни от таткото/свекървата с шише, а аз да кърмя другото, като на всяко хранене да ги разменям?  newsm78

А къде е Скреч?

# 408
Честит бебок на мама оушън- да й е жив и здрав и да порасне голям, голям мъж  Party

И аз много обичам да ходя на море- особено на гръцкото, но тази година ще го пропуснем... иначе живи и здрави да сме решили октомври да отидем до Сандански в някое спа хотелче за една седмица, че било много полезно за дечицата и така...

А за изобилието от стоки по пазара много се радвам, че имам роднина педиатърка, която ми каза какво да взема, на кои марки и хич не съм се затормозявала  Wink

Мъхче, за гимнастиката (тука чета от една книжка) е индивидуално за всяко дете, но може да се пробва след 2-я месец... А за пелените знам, че е хубаво да се сменят преди хранене, защото след хранене от въртенето и повдигането може да повърне млякото  Wink А за храненето ако може наведнъж двете ще бъде най-добре и за теб и за тях  Grinning

# 409
А, последно с ножичка за нокти беше дилемата. Пак сумати марки, видове, възрасти...
аз все още се чудя, та ако ме ориентираш ще ти бъда мнооого благодарна

# 410
Скреч наистина се изгуби някъде   newsm78

Мъхче, памперсите се сменят по принцип на гладно, за да не повърне детето после, но детето ака докато яде или малко след това, така че аз сменях когато имаше нужда. Внимавах да не повърне, но моя лакомник трудно връщаше манджа.
Актина гимнастика трябва за към третия месец според мен. Преди това съм слагала, за да се заглежда по шарениите, но иначе след третия месец, че и по късно започват да се опитват да пипат играчките. Не е спешна полупка ако питаш за това. Аз и шезлонга бях обърнала на активна гимнастика като му бях наредина играчки на дръжката.
Това ме наведе над мисълта, че сега нямам шезлонг  Rolling Eyes

Според мен близнаците ако ще ги кърмиш то по добре да ги кърмиш. Мисля, че има специална тема за кърменето на близаци.

# 411
А, последно с ножичка за нокти беше дилемата. Пак сумати марки, видове, възрасти...

Не мога да дам съвет. Аз тъкмо реших, че ще купим най- евтината и мъжа ми каза да сме вземели Нук, като шишетата. Има и комплекти с нокторезачка, но те били за след 3 месеца... Та взехме Нук.

# 412
pina моя мъж един ден тъкмо бях решила да взема каквато и да е, и той ме спря, щото не му се виждала удобна, и пак сме без ножичка. В аптеките се оказа, че няма превръзки за родилки, бях решила да си взема един пакет за всеки случай и после нощни, та уж в края на тази седмица щели да докарат на едно място. Въпросът е  1 пакет дали ще ми стигне за в родилното, или направо за по-сигурно да взема 2?

# 413
  • Зеленият рай в сърцето на България
Мисти то е относително, зависи от случая/кървенето, но в моя списък пише 3 пакета.

# 414
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Мами, някоя от вас има ли наблюдения от помпата за кърма PHILIPS AVENT VIA? Имах помпа на Авент, но тя беше съвсем друга. Сега ми грабна окото тази ВИА и се чудя дали е добра.  Rolling Eyes

# 415
frozenInside ясно, значи 1 е малко, при нормално раждане

# 416
  • София

Не мога да дам съвет. Аз тъкмо реших, че ще купим най- евтината и мъжа ми каза да сме вземели Нук, като шишетата. Има и комплекти с нокторезачка, но те били за след 3 месеца... Та взехме Нук.

Според мен всички са еднакви, то какво да им е различното, аз със Стани имам на Чико и досега я ползваме, имаме си и нокторезачка, но повече ножичката ползваме, затова сега купих пак на Чико за дребното и приключих въпроса. Много съм доволна от нея, не се е захабила за 4 години и половина.

Уф, много тъпо ми стана сега, чак се разревах, дребният е ходил на лекар днес в Ст.З. - има бронхит, тук го водихме в събота вечерта и лекарката казала само: "ау, каква гадна кашлица има, пък гърдите му чисти, не мога да си го обясня това", ами обяснение явно има, детето си има бронхит, просто не можем да попаднем на читав лекар в София, който да го чуе и това си е, досега само в Александровска в детската пулмология и тази лекарка в Стара Загора са го чували на слушалка при такива усложнения, толкова ли пък е специален и все там ли да го водя като се разболее...сега инхалации всеки ден при лекарката, преслушване всеки ден, един куп лекарства, без антибиотик за сега и ако се влошава със и лекарката казала, че не била сигурна дали ще му мине за изписването на бебето...отделно майка ми гледа и Стани и детето на брат ми сега, уж се бяхме разбрали едното да си тръгне, другото да отиде, ама решили брат ми и снаха ми нашите да ги гледат заедно, мен никой не ме е питал, те не са свикнали един с друг, виждат се само по празници и се карат за всичко, та уж за една седмица, а мъжът ми случайно разбрал от баща ми, че можело и за 2 и повече, ми то хубаво, ама на мен що никой нищо не ми казва и по тел. чувам племенницата ми как се оплаква от Стани и казва, че бил лош...детска работа, ама така да ми стана криво, чак се скарах с майка ми и й казах, че ако не може да се оправя ще си го вземем и толкова...

# 417
  • София
pina, аз изобщо не знаех, че има силиконови и каучукови. Взех първо едно с биберон против колики, със силиконов. И когато ми казаха, че трябвало каучуков и отидох н близката аптека аптекарката ми каза - същото, с каквато свикне с такава. Сега се чудя дали пък да не опитам да давам и от двата вида. Ако не става ще подаря едните на някой и така.
frozen, много си права - в един момент на човек му писва и взема на посоки.
Аз ножичка купих извита от DM.
Иве, много неприятно с детенцето ти.  Дано поне разберете със сигурност какво му е, за да знаете занапред.

# 418
Katencetoo какво стана с хемоглобина ;покачи ли го.Моят се покачи на 105.

# 419
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Katencetoo какво стана с хемоглобина ;покачи ли го.Моят се покачи на 105.

Не, замръзна на 94. Ти как успя да го вдигнеш?

Общи условия

Активация на акаунт