СЕПТЕМВРИйка люто гледа, някой сви ѝ сладоледа! - Тема №17

• 26 665
  • 751
  •   1
Отговори
# 510
От два месеца съм си казала, че място и ред на никой няма да отстъпвам. С кола съм, не се придвижвам с градски транспорт, но пък по опашките дори ме пререждат. По принцип не си трая, но откакто съм бременна не ми се занимава да се разправям. Онзи ден чакам половин час на опашка за храна. Идва един с жена си, десет минути се опита да мине преди всички и като видя, че не минава номера, даде пари на първия на опашката да купи парче торта за жена му. Ред не искам да ми дават, но и да не ме пререждат. Не ме интересува вече никой. Дете ли ще е, бабичка ли, бременна ли- ще чакат! То бива прост народ ..... Повечето до такава степен са озверяли и изтрещяли, че се плаша. Незнам от безпаричие ли идва всичко, но това е друга тема.

# 511
Коремчета здравейте  preggo

Да ви се похваля - днес и ние бяхме на преглед и доки каза, че бебонка си е много добре  newsm44
Мерки и теглилки - всичко ни е в норма и пак й видяхме "катеричката" (както се изрази доктора  Smile, за да сме сигурни, че не купуваме розови дрешки напразно.

Зорът е, че ми е нисък хемоглобина. Преди 20 дни ми беше 98, вдигнахме дозата на желязото от една таблетка на ден на две и сега ми е станал 99  Shocked Shocked Shocked Докторът 100 пъти ми повтори, че трябва да ям много месо, ама много, а на мен разбира се, месо е последното нещо, което ми се яде.
Излезнаха и някакви бактерии в урината и пуснахме допълнителна микробиология и на урината, и към понеделник, вторник ще са готови резултатите.

Подплънки си поръчах 2 кутии от MotherCare и си чакам кашончето да ги видя какви са.

Клара понеже аз съм голяма шаш-паника и доки ми изписа Седатиф ПС (3х2). Това са хомеопатични, напълно безопасни и напълно подходящи за бременни таблетки.
Dund1chk4 и на мен морето ми е буквално на 300м от нас, но и аз ще се задоволявам само с разходки по плажа.
-Petia- "знам, че съм куку, ама все се притеснявам и аз за нещо" Ти си значи човека, който ме разбира. И аз постоянно се филмирам и се притеснявам за нещо. Даже днес доктора ми каза "Отпусни се, успокой се, бебето е наред, ама да знаеш, че ти си ми една от най-шашнатите пациентки".  Monkey

# 512
Здравейте .
Днес ми е толкова нервно и притеснено. Загубих си зарядното за телефона , проверих всички възможни кътчета и няма . батерията ми беше паднала още снощи , и днес не успях да се обадя да требвам детето за ДТ за понеделник , също и за болничният си трябваше да се обаждам . И тъй целият ден ми е крив. Малката като е по -цял ден у дома и направо ми къса нервите . Днес я ухапа една котка , дето идва в нашият двор да си проси храна. Хиляда пъти и казах не пипай котката , ще те одере ....Също ни се развали бравата на входната врата и в тоалета някаква труба изпуска вода . Много ми е смотано , защото сега и за детето мисля , опитвам се да си организирам нещата за посрещане на бебето а и още всички битови проблеми и чистене готвене  и пр.  са ми на главата .  ooooh!  Тази вечер вече не издържах и заведох детето при майка ми да спи там тази вечер , за да мога поне малко да отдъхна . Оплаках ви се  Mr. Green
До кога е намалението в Н § М ? В понеделник ще имам възможност да мина от там дано има още намаление .
Поне майка ми намери някакво зарядно , че да не съм и без телефон сега....
Хайде ще се опитам малко да се успокоя ( как ми иска сега да мога да му ударя едно питие  Mr. Green)  , а нас ви желя лека вечер !

# 513
  • Пловдив
sealover, то така се струпват глупостите все наведнъж. Ще си вземеш друго зарядно, ако не се намери това и другото ще се нареди. Пий една бира, ако я обичаш. От 1 чаша нищо няма да ти стане.
Ние с дребния сме с някакъв вирус явно. Той и малко температура има и дриска. Аз само второто. Отделно се скарах жестоко с ММ за глупости, ама и на мен ми е нещо много смотано тези дни. Хормоните ми бушували и на него съм си го изкарвала- ми на кой?  Shocked И понеже съм инат, няма и да се извиня, въпреки че не съм права в случая.  Crossing Arms Освен това си мислех, че като е по-голям мъж вече / на 30 сефте ще става баща/ , ще му е по-интерсно кое , как, какво...Както и да е -оплаках се и аз.
Choch_KA, аз външно изглеждам много весела и уверена, ама вътре как ми ври главата, не е за разправяне.  ooooh!

# 514
sealover, виж по пазарите магазинчетата за джиесеми и китайска техника, обикновено там имат всякакви зарядни за по 3-4лв. Аз наскоро бях изгубила моето и се справих бързо с такъв магазин  Simple Smile

ku4о, аз също се чувствам безкрайно неудобно като ми отстъпят място. Не че много се движа по такива места, където да ми отстъпват. А арабите с дюнерите са много готини - и на мен винаги ми прави първа дюнера, пред цялата опашка, и ми дава допълнителен фалафел Simple Smile Но го прави по много симпатичен начин, аз чак се дразня някой като вземе да ми каже да не вдигам бутилка с вода примерно, или за някакви други неща, които ми е чак смешно и позьорско.
Е, разбира се, прави впечатление и когато пък някой нахално се набута. Бях се оплакала онзи ден в КАТ, ей с един с по-голямо шкембе от мойто се сблъскахме на вратата и не отстъпва вече, голям зор му беше Simple Smile

Petia, за белезите съм мазала детето с Контратубекс, след шито при сцепена вежда. Не успях да спазя голямо постоянство, но въпреки това в момента (след година) изобщо не се вижда. Тогава лекарят ми беше препоръчал и някакви лепенки, но бяха ужасно скъпи, мога да разровя, ако искаш...

За храненето на детето пак като дърта свекърва да кажа, че много пъти нещата не са такива, каквито изглеждат. Отговорност на всеки родител е да храни детето си пълноценно, разбира се, но малките имат и ужасния навик просто да не ядат определени неща. Както Amelly беше описала, гладен ще стои и хич няма да му пука, докато не си получи каквото там иска. Crossing Arms
За мен също всичко, което е в нормални количества, е полезно. Както и бременните, децата също имат много силно развито усещане от какво има нужда организма им. Разбира се, границата с лакомията е много тънка и много трябва да се внимава.
Да дам и обратния пример, наше братовчедче уж го ограничават от шоколад и вече се чувстват много важни как хранят детето здравословно, а то е с наднормено тегло от бебе - от новородено му даваха вода със захар, после от тримесечен го тъпчеха с пюрета и за да ги яде, му ги тъпчеха със захар. Аз лично не виждам никакъв ефект от ограничението от шоколада при това положение Peace

Да се отчета, бях днес и аз на преглед, момъкът е добре, всичко му е точно, според лекарката е малко дебеличък и очаква да се роди поне колкото Боил (3800). Засега е с главата надолу, и аз си мислех, че с крачета ме тъпче, но явно с ръчички се размахва и ме побутва долу Simple Smile

# 515
Здравейте, да се включа и аз в клуба на нервните. Е днес искам да наритам здраво някой. Първо- може ли рейс от градски транспорт на пешеходна пътека да се опита да ме отнесе. Тръгвам да пресичам на зелено...до като се затътря може и оранжево да е станало, ама мамка му- на пешеходна пътека съм. Засилил се и даже не намали. #2gunfire Това не е нормално. Тва просто не са хора , ами дебили. В последния момент като го видях , че няма да намали придърпах назад майка ми.... и тоя наистина нито спря, нито намали.Ако му бях запомнила номера, щех да се оплача. Още ме е яд. #Cussing out
 Вчера пък  с ММ сме седнали на една пейка и си правим мохабет с една женица с малко дете на другата.Идва един дядо и с най-голямото си нахалство поиска да седне на мястото на жената с детето. Щото там си бил свикнал  #Crazy Какво да се сърдиш, извинете ама някой от тях вече не са с акъла си. Моята баба е на 75 е в рейсовете все и правят място, но тя не иска, защото не я болят краката.
  А аз преди месец отстъпих реда си пред Аг на жена бързаща за работа, ама тогава се чувствах добре. А не момиче, на което му няма нищо да ме прережда. Еми , съжалявам , и аз не съм пък БАЛЪК. Или поне мразя другите да ме правят на такава.
  Сега ММ ме ядоса, ама то те са лудо племе! Нямам думи. Пете, не се ядосвай и моя е след 30 пък скоро на едно от оплакванията ми отвърна- то не  може всичко да е от бременността. А даже една статия не е прочел по темата. Като тръгна да му говоря за раждане и го втриса. Казва само : Стига си чела! Вече те гони параноя. Което до някъде е вярно де  Blush Вчера ревах... ама няма да казвам за какво, че ме втриса като се сетя. Да параноя си ее!!!
  Благодаря! Казах си го и малко ми олекна  Whistling

# 516
Сийловър, много добре разбирам колко ти е скапано. Има дни, като не върви - не върви. Аз преди време нали ви се похвалих за няколко неща, еми всичко наопаки стана. Фотьойлът, за който си мечтаех беше свършил, изпуснах си за 5 мин. търга в е-бей за количката, защото имах гости и просто забравих, и после просто умрях от яд, защото се продаде за 77 евро, а нова в същата комбинация е над 700. Поръчката с детски дрешки ми я поорязаха, защото свършили някои бройки (между другото още я чакам) и като капак на всичко ми се развали миялната, та вече 10 дни мия на ръка в очакване на новата. Май имаше още простотийки, ама ги забравих вече, и всичко това в един ден. Тогава ми идеше да убия всеки пред очите ми, сега си казвам - голямо чудо. Всичко това са толкова преходни и незначителни неща. Направо не мога да се позная на моменти с тия хормони. А за отстъпването на място, Ани трябва да ми дойдеш на гости в Ахен, да видиш какво значи непукизъм от околните. Тук бременните определено не се третират като хора с привилегии. Даже в БГ доста повече са се застъпвали за мен. Точно оня ден в автобуса една баба с количка от тези, които ги карат пред себе си (тук много ги ползват) буквално ме изгони, защото там й било удобно да седне  ooooh! Та аз с корема и с малкия (слава богу той не е чак толкова малък) станахме да си търсим друго място. Е, явно им направи впечатление на останалите, защото ме гледаха съжалително, а нея леко пренебрежително. Но, забележете, никой не стана да ни предложи място. Та специално на тази тема, аз съм с по-добър опит от БГ.  Laughing

# 517
Това с правилното хранене на детето е хубаво нещо, за съжаление свършва като ги заведеш на ясла или градина и почнат да ги тъпчат с кремчета, вафли и други боклуци. Или пък още по-рано като проходят и почнете да ги носите по площадките, където по традиция майките си хранят децата с чипс, зрънчо и т.н. докато те ровят със същите тези ръчички из пясъка  ooooh!

Понеже моята госпожица е алергична към разни храни и много внимавам какво и как попада при нея, както и какво съдържа всяко нещо (пък е лакома като за трима, само да види че някой яде нещо).
Но най-големият шок за мен беше съседката ми, която вечер си храни децата на детската площадка с чипс, близалки, шоколадови бонбони и всякакви боклуци. Това им е вечерята, вкъщи не ги слага да ядат, че цапали, но се оплаква че нищо друго не ядат  Mr. Green

Затова не давам съвети за хранене, гледам си само моето дете и най-вече да го отдалеча като му ядат в лицето или се опитват да му набутат ГМО в мръсните от пясък ръце  Crossing Arms

# 518
Това с правилното хранене на детето е хубаво нещо, за съжаление свършва като ги заведеш на ясла или градина и почнат да ги тъпчат с кремчета, вафли и други боклуци. Или пък още по-рано като проходят и почнете да ги носите по площадките, където по традиция майките си хранят децата с чипс, зрънчо и т.н. докато те ровят със същите тези ръчички из пясъка  ooooh!

Понеже моята госпожица е алергична към разни храни и много внимавам какво и как попада при нея, както и какво съдържа всяко нещо (пък е лакома като за трима, само да види че някой яде нещо).
Но най-големият шок за мен беше съседката ми, която вечер си храни децата на детската площадка с чипс, близалки, шоколадови бонбони и всякакви боклуци. Това им е вечерята, вкъщи не ги слага да ядат, че цапали, но се оплаква че нищо друго не ядат  Mr. Green

Затова не давам съвети за хранене, гледам си само моето дете и най-вече да го отдалеча като му ядат в лицето или се опитват да му набутат ГМО в мръсните от пясък ръце  Crossing Arms

202uu smile3501

# 519
Мами, разбирам ви, че не искате да храните децата си с какво да е . Но пък представете си , ако някоя майка с дете яде нещо и на вашето му се дояде. Като бях малка, моите родители ме учиха да давам и на другите деца. Май просто така сме възпитани и не се замисляме. Аз днес си купих бонбонки и пред блока видях една комшийка с детето, еее може да съм голям "престъпник" ,но го почерпих бонбонче. А сега като ви чета започвам да чувствам вина  Embarassed Rolling Eyes

# 520
Здравейте сладурани!
Аз набързо между реденето на багаж за утре.Днес бяхме на ФМ при моя док,дето ми води жк.Всичка си е ок,каза,че май съм наедряла доста  Blush  Беба е ок с всички мерки,каза че вървяла напред ,била съм отговаряла на 29гс/така ме и записа/ вместо на 27+1/по мои сметки де/Тежала около 1.200-300  Shocked което мааалко ме съмнява.Каза още да очакваме голямо бебе и то в началото на .09.към 5-6.Как ги виждат тези неща незнам. Каза всичко е добре,магнезия в джоба и отивай на плаж  Mr. GreenРадост голяма съм днес,че успях да си намеря хубав бански  Party
По повод за отстъпване,такова чудо не ми се е случвало нито сега нито с предната бременност.вСЪЩНОСТ  предния път ми отстъпи място едно младо момче на опашката в банката.
Веселото ,напълно съм съгласна,вече и аз така процедирам.
И на мен ми писна от нахални хорица,дето си мислят,че те са най-умни на света.Нямам нищо протиВ   старите хора,но и те са все по брутални.
аАА момичета,днеска тука много са нервните май  Hug По спокойно и мен всеки ден ме ядосва ММ,но гледам да се сдържам от скандали,че аз като се развихря става стааашно  Twisted EvilПак и ми са достатъчно нервите вътрешни незнам и аз от какво.
Мая 191 и аз така си бях отстъпила реда при кардиоложката,а като влязох вътре докторката ме погледна строго и каза "да добре,но не се знае кой е по-болен  от тебе и от нея"  Shocked а тя женицата цяяла сутрин охкаше сигурно имаше 85-90 години.Мен са ме възпитавали в почит на възрастните ,даване на място в автобуса,ноооо вече ми писна от наглостта на хората.
Хайде лека от мен,дано след 4 дни да мога да ви изчета  Laughing Че от телефона мога само фейса да отворя нормално.

# 521
Клара понеже аз съм голяма шаш-паника и доки ми изписа Седатиф ПС (3х2). Това са хомеопатични, напълно безопасни и напълно подходящи за бременни таблетки.

Мила,без да съм лекар и моля да ме извиниш за категоричния тон, обаче Седатиф е абсолютно НЕподходящ за бременни. Съдържа беладона, прочети листовката.

Това с правилното хранене на детето е хубаво нещо, за съжаление свършва като ги заведеш на ясла или градина и почнат да ги тъпчат с кремчета, вафли и други боклуци.

Тук също мога да опонирам- поне в детската градина на Ива менюто не включва пакетирани храни и като цяло е доста балансирано, четири пъти на ден дават пресен плод, децата харесват храната и дори трябва да призная,че аз вкъщи не мога да осигуря такова разнообразие. На родителски срещи ни информират за избраните доставчици на различните продукти, също може родителския актив да има контрол върху кухнята, така че само мога да се надявам в повече детски градини храненето да е така добро.

Аз понеже днес разбрах за намалението в НМ, натиснах мъжа ми да отидем до Бургас, значи от бебешките неща нищо не ми хареса, а и нямаше като че ли много стоки, но пък добре заредих Ива за есента с обувки, дънки по 10лв и т.н. От намаления сектор за бременни също нищо не ми хареса- едни черни и зелени панталони, черни туники - не е това за мен. Взех си едни балеринки за 10лв, просто защото са ми удобни, дори и лятото не мога с джапанки, та това е "жътвата" от днес Simple Smile

Мая, въпросът, който повдигаш, е много интересен. Аз не обичам да черпят детето ми, не черпя чужди деца и уча Ива да не взима храна от други хора. Последното може да звучи параноично,но е част от моята стратегия да я уча да се предпазва от всякакви злосторници. Може някой идиот нарочно да й пробута нещо неподходящо за деца, а може някой неумишлено да я нахрани с нещо развалено или "дефектно". Уча я,че се яде в горе-долу определено време на деня, вкъщи, на масата в кухнята, навън е място за игра, ако ще се яде навън, то ще е пак в подходящо заведение.

# 522
Явно доста ни се е събрало на повечето  Hug
Мая , и аз съм имала няколко сходни ситуации . Напоследък след като спрях работа избягвам да излизам в града , просто хормините ме правят много чувствителна и раздразнителна и у дома на спокойствие си ми е най-добре . Аз имах и една друга ситуация която направо е нелепа. Сутрин е бързам да хвана служебния транспорт , но тъй като пътувам от по далеч много ми се пишка. Рано сутринта наоколо се сетих , че само градска болница е отворена ( мамите от варна я знаят ) и тъй отивам , свършвам си работата и бързам да изляза ( а тоалетната там каква е  Sick)  и на входа се засичам с някакъв , който явно очакваше аз да задържа вратата и да му направя път да мине .  Shocked Мъж на видима възраст около 45 . Аз естествено супер забързана въобще не ми е до това да давам път на някакъв си мъж. Онзи се опули и ми вика " Е, благодаря много " И аз  Shocked  Изшътках му " А бе я по-спокойно " и си продължих . Направо после бях бясна . На бабите и дядовците не им се сърдя , но  ей такива  " джентълмени "  ме вбесяват.
За храненето на децата с боклуци съм съгласна с вас , и на мен не ми се струва редно малки деца да се хранят само с опакована храна.  Моята съм я научила да не се тръшка за сладко по магазините. Даже вече ходи и казва на продавачките " Тя мама ще ми направи във вкъщи сладко " Това ни е сделката , аз и правя меденки , курабии , и раззни други сладки и тя после не ме врънка за гадни вафлички. Обаче има много майки на които не им се занимава да готвят ....

# 523
Здравейте
Ние цял ден изкарахме в западния парк под дълбоките сенки, за тези които са с деца и са от София препоръчвам посещение този уикенд защото има организирани мероприятия и работилнички из целия парк и децата творят и се забавляват много.
Ходих и на консултация, всичко ни е в норма, днес влизам в 30гс, бебето е средно 1700-1800. Изписа ми 10 ампули желязо да се подсиля
На мен винаги ми отстъпват място, преди защото навсякъде съм с двете деца а те се забелязват, а сега и заради корема, и на опашки ми правят път.
Сега трябва да чистя и да сготвя за утре, и да приготвя сандвичи за утре защото пак ще сме там цял ден. Ако има желаещи може и среща да си направим.

# 524
Мами, разбирам ви, че не искате да храните децата си с какво да е . Но пък представете си , ако някоя майка с дете яде нещо и на вашето му се дояде. Като бях малка, моите родители ме учиха да давам и на другите деца. Май просто така сме възпитани и не се замисляме. Аз днес си купих бонбонки и пред блока видях една комшийка с детето, еее може да съм голям "престъпник" ,но го почерпих бонбонче. А сега като ви чета започвам да чувствам вина  Embarassed Rolling Eyes
Аз лично не изпадам чак в такива крайности , че да забранявам на детето да се почерпи ако някой му предлага . ( Няма алергии и т.н.)
Не си виновна спокойно , това наистина е правилното в случая Peace . Аз не ограничавам детето напълно и и позволявам да взема от съседи когато я черпят ( хората не го правят със зла умисъл) , не мисля че от това ще и стане нещо . Но аз самата не я храня така , и не и угаждам .

Общи условия

Активация на акаунт