СЕПТЕМВРИйка люто гледа, някой сви ѝ сладоледа! - Тема №17

• 26 654
  • 751
  •   1
Отговори
# 525
Аз не обичам да черпят детето ми, не черпя чужди деца и уча Ива да не взима храна от други хора. Последното може да звучи параноично,но е част от моята стратегия да я уча да се предпазва от всякакви злосторници. Може някой идиот нарочно да й пробута нещо неподходящо за деца, а може някой неумишлено да я нахрани с нещо развалено или "дефектно". Уча я,че се яде в горе-долу определено време на деня, вкъщи, на масата в кухнята, навън е място за игра, ако ще се яде навън, то ще е пак в подходящо заведение.
Да си кажа честно, съм съгласна с теб! Вече на никой не може да се вярва. Май това, на което са ни възпитавали преди време, вече е демоде!

# 526
Когато черпят, е доста деликатно положението. Аз обикновено, ако не искам да дават такава храна на детето ми, казвам първа "Благодаря, той не яде такива неща", а когато предлагам бонбони, шоколад или нещо такова на дете под 3г. питам винаги дали му дават. Иначе като цяло при нас си е прието, че както е невъзпитано да НЕ почерпиш (пък нека ти откажат), така е невъзпитано и да не вземеш без да имаш изрично оправдание. Моят като цяло не само не е лаком, но е и много труден на храна, така че не ми се е случвало да видя, че нещо му се е прияло, а аз да му го откажа.

А иначе с домашни сладкиши не мога да го залъжа (нито с купешки, де). Единственото, което признава, е шоколад. Много обича, но само чист шоколад, в краен случай в кроасан. И обикновени вафли Боровец. Нищо, ама нищо друго сладко не мога да му пробутам - освен плодове, ако те се приемат за сладко. Така че вариантът аз да му приготвям (какво ли не съм пробвала ooooh!) отпада.

Забравих да дам мерките и теглилките на моето човече, 1кг и 31см измерен към днешна дата, в 27 г.с.

Някой беше споменал и че с втората бременност времето минава много по-бързо. Peace И при мен абсолютно е така. Докато се огледам и ето ни вече в последния триместър, а ей сега ще се изтъркули и лятото и ще стане септември. Може би ми съвпада като цяло с по-прогнозируем период в живота, може би просто вече организмът ми знае колко да чака и се е настроил, но определено първата ми бременност се точеше цяла вечност и броях дните и часовете между прегледите, а сега направо лети това време....

Последна редакция: пт, 21 юни 2013, 23:55 от Lulu25

# 527
Здравейте, коремчета Hug Аз от няколко дни нямам настроение, а и време да чета и пиша. Известно време ММ ще си работи в къщи и познайте с какво ме занимава само - трябваше да му вземем бюро, че нашето не върши работа /много е хубаво, но има изисквания за работата му/, после монтирахме 100 монитора към 1 компютър, което си е голяма играчка за човек, който не се занимава с това. И естествено след всичките реформи, трябва едно голямо и основно почистване, тъй като целия апартамент е в кашани и боклуци...та днес чистих Sad
Тези дни ми пускаха кръв и урина, правиха ми и изследване за антитела - всичко е ОК Crazy Във вторник съм на ФМ и още от сега много се вълнувам и притеснявам Praynig

Pukanka радвам се, че с бебчо сте добре Hug включвай се по-често, че се бяхме притеснили за теб с момичетата на последната среща Wink
Lokresiq радвам се, че вече си у дома Hug Дано вече нямаш подобни преживявания, а за лекарствата в твоя случай мисля, че са по-малкото зло, така че се довери на АГ си и си ги пий стриктно Crazy И да не забравиш...вече никакъв секс hahaha
Хаха DianaR това с охраната много ме разсмя Joy

Лека нощ  Hug и да не хъркате много hahaha

# 528
за черпенето по градинките, не можете да го предотвратите, най-важното според мен е да научите детето да ви пита когато го почерпят дали може това или не, защото несъобразителни родители колкото щете.

# 529
  • До морето :)
За храненето - аз пък много се дразня на майки, които ограничават децата си, но ми правят на мен забележка моето какво и къде го яде. Тука една баба не давала на внучка си да яде чипсове. Това добре, но внучка ѝ гони Елена, за да си вземе от нейния. Бабата прави уж забележка, ама не си дърпа внучето. Накрая взех царевичните пръчки от Елена и тя ревна. И ме хвана яд на мене си. Разревах моето дете, защото другото иска, пък не му дават. Като не му даваш си го вземи и си му обяснявай, че не може, а не: "Ела тука, бабе, че Елена е лоша!  Shocked " Както и да е, имам време, и за тези неща ще пишем.

За правенето на място - по принцип ми правят. Само един път ме хвана яд, като бях с Елена в автобуса, бременна, а една баба се наместила до бебешката седалка и не мърда. Добре, цял автобус, места има, виждаш - бебешка седалка и сядаш до нея. Защо пък да не седне там майка с дете. Иначе ако не ми направят място - не ми прави впечатление. Всеки си решава.

# 530
Ох, аз съм отвикнала от всякакви черпеници и дърпания на играчки по площадките и винаги съм била много неадекватна в България  Mr. Green Като размахат мазни царевични пръчици към детето, без да ме питат и без то дори да ги е погледнало, лошо ми става. Еле пък като почнат и   сметка да ми държат защо не давам. Ми сол и олио какво му е полезното... Пък и кому дължа обяснение... Моят е свикнал ако иска нещо, да дойде да ми каже, че иска еди какво си, като на еди кой си. После разсъждаваме трябва ли ни таквоз нещо или е каприз. Ако е каприз, се отказваме в полза на друго, по-необходимо  Mr. Green

А играчките - тук не е толкова прието да се носят играчки на площадката Mr. Green Играят с каквото има, в България нямаше кой знае какво, в замяна на това упорито някое дете му дърпаше от ръцете играчките, а майките чоплеха семки, та накрая спрях да ходя по площадки ...

# 531
  • До морето :)
О, аз съм пропуснала да напиша за играчките. ММ каза, че ще ми купи двуколка, че не можел да ме гледа така вече.  hahaha Еми, какво да направя, предпочитам да мъкна допълнително и количката за кукли, и играчките за пясъка... Вместо да обяснявам, че това не може, защото не е наше, просто ѝ давам нейното. Ама пък поиска ли си нейна играчка - давам ѝ я.

# 532
момичета ще откача вече, иде ми да викам с пълно гърло, не мога да спа, ще се побъркам вече. Давайте идеи какво да си купя и какво да пия че вече не се трае. Аг то ми каза менат глог и валериан, ама на опаковката чета че не е подходящо за бременни. Нещо друго?

# 533
 Добро утро коремчета!
 Пожелавам ви хубав ден!

# 534
  Добро утро, мамчета  Hug
 Клара, знам миличка какво е да не можеш да заспиш. Гледам тв до късно и като усетя , че ми се приспива бързам да легна. След 2 мин съм се ококорила. Crazy Болят ме крачета , стави...абе знаеш. И като включа ставането на час- час и половина за ОО  ooooh! То като мине това, друго ще дойде. Лошото е , че и през деня започнах за търся ОО често.
  Днес го дават големи жеги, така че търсете някоя дебела сянка и студена водичка(може и биричка ) Party Весел ден от мен!!!

# 535
Добро утро, коремчета Hug Така хубаво се наспах, ама пак жега Crazy Сега бързам да ходя на разходка и кафенце, докато е още прохладно, до колкото е възможно Crazy
Хубав ден ви желая Hug

# 536
Как ми се ходи на рекааа.... ама пусто, около тая София няма един нормален вир, поне на час и половина път са най-близките, за които се сещам  ooooh!
Много ми се качва и връх - я Мусала, я Черни връх. И за Вихрен и Мальовица си мечтая, ама май  там ще си останем само с мечтите това лято.... Confused

Днес реших, че няма да работя. Може би в седми месец ми е време да спра поне съботните си ангажименти (подкрепете ме, моля  Wink ,че ми е много съвестно, че губя възомжност да изкарам пари ).

Клара, пробвай да правиш нещо с повече движение и повече умора през деня. Не се и съмнявам, че малките достатъчно те изтощават, де, но явно още нещо липсва. И повече хлад.
Аз тъкмо щях да обяснявам как мен жегите не ме морят и една вечер мъжът ми беше спрял климатика. Тогава си дадох сметка, че просто местата, на които се движа, са хладни. Вкъщи има климатик, школата е доста хладна, а с децата ходим в парка рано и по сенките, в колите има климатици, в общи линии, така се живее. На климатик спя спокойно, но без климатик много се будя.

И съм вече +10кг,станах 64кг - направо имам чувството, че и от въздуха качвам. Изобщо не ям повече от обичайното, но... И предната бременност бях така последните месеци. Като се почна едно качване... едва ли не по килограм на седмица. Лошото е, че ако запазим тенденцията, ще прехвърля 70  ooooh!

Последна редакция: сб, 22 юни 2013, 09:35 от Lulu25

# 537
  • София
Добро утро и от мен!

Клара, много неприятно това със спането и доста често се случва при бременните. Не знам какво да те посъветвам, освен да те  Hug

Аз за сега спя уж добре, ставам до тоалетна поне 2 пъти и  понякога се разсънвам, но след известно време пак заспивам.

Вчера от H&M взех за бебчо само 2 пижамки с картинки на Мечо Пух, Боян намаза дебел суитчер за есента и една тениска. Нещата за момченца доста бяха обрани Crossing Arms

Успях да си сортирам бебешките дрешки и така като гледам освен някое боди за първите месеци май от друго няма да имам нужда Thinking

Отивам да пооправя малко и излизаме до парка Peace

# 538
Здравейте, спимкате ли или се мъчите с безсъние Mr. Green
Ние снощи ходихме на гости и да ви се оплача нищо ми нямаше цяла вечер, ама като си тръгвахме корема ми беше твърд и малко се оплаших де Embarassed
Иначе и аз вика и рева за всяко нещо, особено като ми е криво и ММ го отнася ама той не ми обръща внимание. Иначе му е интересно като му кажа за беба ама и много слуша сестра си и ме караше и аз да работя до 9 месец ама ще има ще има много здраве Crazy даже се кефи като я усети с ръка как рита, а на ехографа като го водих един път, беше като дете в сладкарноца Mr. Green
Защо ми обиждате царевичните пръчици Crossing Arms аз пък толкова диети съм чела и толкова доктори и всички казват, че ако не са пържени няма проблем, тъй че един път в седмицата и аз изяждам по едно пакетче слънчо, ама чипса е по вреден, въпреки че онзи ден ядох печен на фурна и много ми хареса домашен Peace
Клара за безсънието трябва док да ти изпише иначе в книгата ми за алтернативно лечение има посочени, но не се наемам да ти ги кажа, по-скоро или спи през деня или си намери нещо дето да те отпусне, мене чистенето и готвенето ме уморяват най-много и после заспивам като пън hahaha
Оставям ви да си изпия кафето, че не мога си отворя зъркелите

# 539
Добро утро,
жива съм, и тая нощ я минах,
Изморявам се даже ми се чудат как издържам, чистя, готвя гледам си децата, пазарувам, нали съм съвсем сама, няма кой да ми помогне. Цял ден обикаляме като коне из парка, вечер също чистя готвя и тн, всичко ме боли вечер от умора, спи мине но не мога, ей това е гадно.
Сега правя закуски и пак ще излизаме и се прибираме чак в 22ч вечерта, после къпя куклите ядат и тн и сядам чак към 12 ама не мога да спя.

Общи условия

Активация на акаунт