СЕПТЕМВРИйка люто гледа, някой сви ѝ сладоледа! - Тема №17

• 26 651
  • 751
  •   1
Отговори
# 555
о, да само и само да си пият кафто им връчват един мазен, гаден чипс и после се оплакват, че не щяли да вечерят или обядват #2gunfire ох, някой път ме хваща бяс  hahaha ама тъй де оня ден спорих със зълвичката пък за навиците за учене и училищната и извънучилищна подготовка #Crazy ей. тия хора акъл нямат, честно, заклевам се, мислят си че всичко идва с факс от небето ли незнам направо newsm78
Лулу, ти поне се занимаваш с деца, личи ли си децата, които се занимават родителите вкъщи с тях и тия дето не им се обръща внимание Rolling Eyes

# 556
Здравейте момичета,да се отчета и аз за днес! Свърших си задачките и най-накрая си се прибрах у нас на студено,под климатика. Навън е ад!  #Crazy
Ходих да видя бебчо,който вече според видеозона отива към 29 седмица (около 1,4кг) ,според наблюдаващата ми гинеколожка съм 27 седмица,според лекарите от АГ болницата в 28,а според видеозоните в 29  newsm78  Върви се оправяй,как става така не знам. Нали уж всичките по един и същи начин смятат... Сега като ме питат коя седмица съм и не знам какво да отговарям  Laughing Често ли се случват такива разминавания?  ooooh!
На мен постоянно ми се спинка,но и аз като вас не успявам. Или ще ми е много топло,понеже не мога да спя на климатик,или ще се събудя 164646 пъти да пишкам.... Все не става.
Лека полека и ние започваме да гласим покупките за бебо,макар всички около нас да мрънкат,че нищо предварително не се купува. Ама то акъл всеки дава отстрани...
Да не говорим,че част от родата ми дава акъл какво трябва да ми е леглото и количката и тн... Абе хора,не трябва ли да ми е удобно на мен? Все пак аз ще го гледам това бебе  Crossing Arms Не знам защо се впечатлявам.  И аз се оплаках. Лек ден ,коремчета!   bouquet

# 557
Привет ! Честито на влезлите в 7 месец   bouquet  !
Изгладих и прибрах малко от нещата на бебчовци ей това гладене голям зор бе,ама като ми донесат след седмица и другите ще е още по голям  Mr. Green
И аз съм против боклуците и в къщи мноого рядко влизат чипсове и разни други ,но след толкова четене за чипс отивам за един голям пакет Embarassed
За заспиване един валериан и тази нощ пропуснах дежурството във ВЦ  hahaha
Седмаче избери си една цифра ,която ти допада все пак това е просто статистика и две еднакви бебета НЯМА ,мен питаш ли ме -бебо в 30г.с ,а бебка в 27 г.с  е аз в коя съм с двете заедно  Joy
Акъл не приемам само пари ,и правя каквото си знам  Crossing Arms

Последна редакция: сб, 22 юни 2013, 15:04 от tuitito

# 558
  • Щастлива мама на 3 слънца
здравейте сладурани ,бая теми съм изпуснала леле .И аз да се отчета ония ден ходих при лекаря ,който ще ме изражда и той каза не 12.09 а 27 .09 ( предния ми термин ) ще родя ,късна овулация бебето изоставало но равномерно значи по късно да го чакаме .А толкова се зарадвах че съм в средата за мен тази дата 27 беше много дълго чакана .Малко ми е криво но това да ми е проблема важното е ,че всичко с малкия мъж е супер .Аз както се очертава ще работя до края имаме си търговки обекти и туристите ще идват до края Simple Smile ,но с предната бременност висях цялата в нас и беше мн изнервящо наистина и всичко беше толкова монотонно и бавно .

Виждам говорите за съня и аз не спя ,имам много притеснения много мисля за предстоящото лято и май за бебето не ми остава време .Малката обсебва времето ми изцяло ,сега се е вкопчила цяла вечер на врата ми да се гушкаме и направо полудявам , кревата и е залепен за моя и тя иска да спим като пингвините ,хваща ме за гушата и не ме пуска цяла вечер .Става с мен като пишкам ,а не мога да я изгоня Sad няколко дена бяхме със сополи и едно кашляне непрестанно .....само мамите с дечица знаят какво е ,че и дърпаме сополите с прахосмукачката ,горките съседи

За яденето на площадките вече не ходя хич ,за мен не е нормално идват ,сядат и отварят едни пакети след пакети моята разбира се се реди и взима за нея взима и за братчето и ми става толкова смешно .Не го правя на проблем да взима от майките ,но аз не нося нищо .Ако купя такова нещо ,което правя рядко си го хапваме двете и така .Преди много носих плодове на площадката и всички бяха доволни .Плодове да но тези боклуци не .Ония ден случайно попаднах на площадка една мама изкара един голям хляб е докато не го ометаха малките къде на майтап къде не не мирясаха ,после изкара бейк ролс да играят с кръгчето после и един голям чипс и вече си тръгнахме това не енормално според мен ,а още по тъпо ми е ако някоя майка изкара нещо и само нейното яде а моето гледа като просяче .

Относно бременността тази минава мн бързо хубаво че подритва малкия че да се сещам за него , толкова ангажименти имам и малката ми е следобед в нас ,че няма време за бебето .Приеха ни в държавна градина ,но няма да я дам ще си ходим на занималня пък до където издържим.
За правенето на място мъжа ми ми е забранил да ползвам градски транспорт , така че нямам проблем с това на опашките ми правят често място Simple Smile)
Да питам на колко градуса настрйвате климатика аз на 15
целувки на всички отиваме на детска дискотека с малката след малко Simple Smile)

# 559
Ето ме и мен отново.
Днес ни е предпоследен ден на морето. Трябва да призная,че въпреки тичането покрай две деца, май си починах, и чак ми е мъка да се сетя,че от вторник продължавам с майсторите и ремонта.

Лулу, времето с втората бременност според мен минава по-бързо,защото имаме повече ангажименти. Едно е да нямаш дете, друго  да имаш вече едно и да се занимаваш с него. Работата не я броя. Аз първия път тичах като кон до последно и пак като се приберях вкъщи- скука. А сега вкъщи няма почивка, мамо дай това, мамо онова, хайде да играем, хайде да четем....Самите домакински ангажименти дори са ти по-разнообразни при наличие вече на едно дете. Но на мен това ми се струва по-добрия вариант, защото нямаш време да мислиш за глупости и да позволиш на страховете ти за бъдещото бебе да "избуят".

Да ви кажа, като чета за проблемите на някои от вас с бабите, просто не мога нищо да коментирам, освен да благодаря на Господ,че моите роднини не са от този тип. Свекърва ми има земеделско стопанство, произвежда доста голямо разнообразие от плодове,зеленчуци и месо и човек като нея няма да му дойде отвътре да храни дете с пакетирани храни. Даже тя ме е учила на много трикове при отглеждането на бебето като например да си чеше венците с ябълка Simple Smile Майка ми не бих казала,че се храни много здравословно, но също като цяло не е любител на готовите изделия или полуфабрикатите. Лошото в нашето семейство е,че и аз, и майка ми, не сме добри готвачки. И на двете сладките неща ни се получават, обаче солените често граничат с провал. Тая работа с готвенето ако не ти идва отвътре, колкото и книги да прочетеш, колкото предавания и клипове да гледаш, не става.  Аз умея да правя сносно 4-5 готвени неща и в общия случай разчитам на свекърва ми да готви и да праща в буркани/ кутии от село. Embarassed Затова се радвам,че има желание жената,че не ме е отсвирила като некадърна снаха и продължава да се грижи за нас въпреки собствените си ангажименти. Аз за благодарност й правя сладкиши (малко мечешка услуга  Laughing), помагам с цветята, почистването на дома и нося "от града" интересни прежди да си плете чорапи и елеци, на което тя най-много се радва  Grinning

# 560
Здравейте, момичета. Докато ви изчета, забравих какво щях да коментирам  Joy Място не ми отстъпват, пререждат си ме... Дразня се само в бюфета или в стола, защото съм си лакомийка. За автобуса - вече започнах да сядам, ако има място, за да не си пазя и чантата, и корема. Преди години правех място на баби с деца. Но умирах от яд, когато бабата сложи детето да седне, а тя остане права. Мисля, че дойде моментът, в който "внуците" се возят сами в автобусите и им се дразнят, че не стават. За храненето - не мога да коментирам - никога не съм купувала шоколад на децата на приятели, без предварително да съм ги питала дали им позволят. За възпитанието - преди бях много категорична по разни теми, сега само се надявам ние да се справим с нашето. Защото всеки родител иска да направи от детето си добър човек, но очевидно е много трудно, щом имаме толкова коментари по темата. Иска ми се нашето да стане човечно, гъвкаво и с характер. Да обича животните и да има чувство за хумор  Joy Трудно общувам с хора без чувство за хумор и собствено мнение. Момичета, дайте го по-спокойно. От жегите хората откачат, а ние трябва да пестим нервите си. Като видите простак, подминете го. Все ще има кой да му начука канчето, без това да се отрази на бебо.   bouquet

# 561
  • Пловдив
Туй моето детенце се съсипа с тоя вирус. Аз също. Умирам от глад. Той пък днес и повърна даже от картоф варен и морков. Натъпках го с ентерол-нищо. Сега дадох вече ампула гентамицин. Не е много добре, ама го отрязва обикновено. Страх ме е да не се обезводни. И аз с тези картофи и солети умирам вече, ама днес ако не съм ходила 5 пъти барем, та  на. Ужас. Пих оцет. Нищо. Дали не мога да пия имодиум един? ooooh! Да питам АГ, ама нещо не ми се тормози жената за такава щуротия. Иначе нищо ми няма друго на мен.  newsm78
Седмаче, официално си гледаш термина според ПМС. Има едри бебета, има и дребни. Всички сме различни.

# 562
Ох момичета какво да ви кажа, зависи си от човека  аз до сега за 8 год. нито веднъж не съм се карала с нея или нещо  #Cussing out, но напоследък само глупости прави казвам , предупреждавам и пак си прави каквото знае #Cussing out- опак човек е  Crossing Arms

# 563
  • Пловдив
Пете къде ви хвана тоя вирус?  Tired Нестига, че детето е нажулено ми сега и това... пък ти и бебко...
Пазете се да не се обезводните... за повръщано нещо газиранко...
А за разтройство чайче от джоджен или шипка - но преди това прочети да не са противопоказни за теб. Също и кора от нар. Тия "рецепти" не, че аз ги знам, ама като ти прочетох поста веднага питах свеките, която е педиатър, та са от нея.

Аз да се похваля с първото отичане на краката. От четвъртък дето не се спрях от 11 до 22.00 и после петък пак хукнах и тая жега и ей го на резултата, сега сандалките дето мислех да изкарам лятото вече са теснички.
Каквуто таквуз  Grinning
Лежим с вирнати крачета под климатика и си трайкаме до септември.

# 564
Petia,на мен много ми е помагал активен въглен за разстройство. Само незная като е вирус дали ще подейства, той май по-скоро при натравяния помага.
ushana , и аз трудно се оправям с хора без чувство за хумор . Понякога съм се чувствала много нелепо ако се опитам да се шегувам с някой и той отсреща гледа неразбиращо.  Rolling Eyes
Моето зверче най-накрая заспа , след лудеене цяла вечер на улицата и хубава баня сега даже си похърква Heart Eyes
Мами на малки дечица да ви попитам вие по колко пъти на ден миете зъбките на малките ? Аз за съжаление само по един път успявам Embarassed
Днес и аз си мислих , че вече малко остана , има няма 12 седмици. Wink 

# 565
  • Пловдив
Мерси за съветите, момичета. Дианка,  Hug. Ще мине и това. Утре , ако продължава ще пробвам с кора от нар. А иначе пием спрайт, от педиатър го знам. Ти си късметлийка с доктор под ръка.
sealover, така като го каза на с-ци оставащи  #Crazy. То направо няма време. Аз съм 27 с-ца почти, значи 10-11 ми остават, тъй или иначе ще ме резнат по-рано.

# 566
Здравейте момичета. Нямаше ме три дни, а темата е с нови 20 страници Simple Smile
Аз ви се оплаках от моите болки в ставите, но преди няколко дни се събудих толкова скована, че не можех да си движа ръцете и като ставах се разгъвах по 5 минути като робот - първо колената после кръста. Приеха ме в болница и ми източиха кръвчицата, но вече съм ок. Хубавата част беше, че си видях бебчо и вече е станал почти 900 грама.

Днес ми пуснаха отпуск от болницата и прекарах чудесен ден. Бях на купон на пазар и е тооолкова хубаво вкъщи  preggo

# 567
Пете, взимай мерки, че тва с разстройството е гадна работа, аз био баланса мн си го тача и не мисля, че е противопоказен при бременни, а картофи и моркови и аз ще ги върна, препечени филийки с сирене ми даваше майка и да дъвча кафени зърна, така ме лекуваше, аз нали все болна Embarassed а био баланс има и за деца и оправя коремчета, друго активен въглен хапчета пак мн помага и няма антибиотик Peace
Амели, радвай се, че има кой да ти помага, аз все сама от малка, готвяот 5 клас и то манджи не бъркани яйца, вече направо не искам да ям мойте манджи, искам някой друг да ми готви, даже да меси Heart Eyes баба ми редовно месеше хляб и купения и до ден днешен ми е гаден Sick
Аз днес пак в градината се заврях, голям агроном съм станала, ама ми е голям кеф, нищо че мириша сега на домати, влизам да се изкъпя и нани bowuu
Лека ви и да слушкате и стинкате не да сумнамбулствате Blush

# 568
Влизам да се "похваля " , че тази нощ аз съм кукумявка Crazy Ето, снощи спах перфектно , спокойно и непробудно ....а  тази нощ  Confused

# 569
аз си спомням че за неспането и при предните бременности бях така но чак в 9тия месец и то малко преди термин, а сега от рано рано. Нищо не помага, пих мента глог и валериан, не действа, пих мляко пак нищо, дано да измисля нещо. Днес пак ще е жега. Лек и усмихнат ден

Общи условия

Активация на акаунт