СЕПТЕМВРИйка люто гледа, някой сви ѝ сладоледа! - Тема №17

• 26 606
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Пинки, извинявай, аз забравих, че си секцио - при секцио наистина има смисъл да се отиде с цел уговаряне на дата и съпътстващите прегледи.

# 661
Здравейте, момичета. Nenimira, ти ли беше притеснена за хормоните си? Ако не си била ти, извинявай, докато ви прочета, може да съм объркала. Аз пия L-Tiroxin отдавна. Не се притеснявай, ако се наложи дори да ти увеличат дозата - лекарите си знаят. Петя, много ме разсмя с отварянето на торбите, но я си представи, ако те бяха питали какво пък ще сготвиш с тези продукти и как...  Joy
Аз вече съм казвала, че се дразня само ако ме прередят за ядене. Е, днес в работата едва не ме бутнаха, за да влязат преди мен в тоалетната.  Joy Жената беше на около 50 - та... няма никакво значение кой на каква възраст е. Валентина, ти си на 19, аз пък - на 39. И мен ме гледат като полезно изкопаемо. Хич не ми пука! Важното е, че чакаме здрави бебенца! Те пък навремето също са "надували коремите" на по 19-20, след това са ги водели "ялови" едва ли не. Просто си им била удобна тема. Перличка, аз също мисля, че щом нямат брак, всичко е в нейна полза, но нека да отиде в онези "сигурните" домове. Стискам палци и кажи как се развиват нещата. Хайде, оставям ви засега с пожелание за хубав ден!  bouquet

# 662
Здравейте, мами!

Скоро не съм се разписвала, а почти сте изписали темата Mr. Green

Много обикаляхме тези дни и съм супер заредена. Поплувах доволно и на моренце и в басейн(въпреки че мислех, че кракът ми няма да стъпи докато съм бременна). Разни бременни дискомфорти имам много, но не им обръщам внимание. Разбрах, че от тръшкането много полза няма. Все пак и в 4 сутринта могат да се вършат доста неща Hug И колкото повече се движа, толкова повече енергия имам и толкова по-добре се чувствам Grinning

kotkincho, завиждам ви за Родопите. Това е любимото ни място. Но сега ни идва малко далеч Wink

-Petia-, много ме разсмя Laughing

За бебка купихме шезлонг с музика и вибрация, но имаше само розов и таткото не остана много доволен. Мисля, че ако взема още нещо розово ще имаме сериозен разговор Laughing

Честито на всички, чиито празници пропуснах bouquet

# 663
Много благодаря за бързите отговори. Майка ми има приятел юрист и после ще ходи при него и ще попита какво да правим. Знам, че в София например има такива центрове, които предлагат настаняване и помощ до 6 месеца, помагат за отглеждане на детето, да те научат разбира се, да си намериш работа. Друго, което може да е важно и забравих да кажа е, че тя и брат й израснаха в дом за сираци тук в Пловдив, но не с цел осиновяване, а защото чичо и леля не можеха да се грижат за тях, финансово и морално. както казах чинка ми е освидетелствана, че е психично болна. Мен това е което ме притеснява, защото ще се заведе дело, ще дойдат например социални да преценят къде живее детето, тя как ще се грижи за него, какво работи и т.н. и какво ще видят..... мизерия, психично болни хора и безработна майка. Тя днес е ходила иначе да пита за ясла/ градина и са й казали, че могат и сега да го приемат, но трябва онлайн и с документи на детето, които са там, нейните също. Както казах те са решили да дойдат уж на гости и това й е бил единствения вариант да избяга от там буквално. Защото тя им е казвала, че иска да си дойде тук, че ще си вижда той детето и т.н. но те са й казвали всеки път да си ходи сама, детето нямало да й го дадат. Чакам майка да дойде и да каже какво е станало, а за Пловдив не намирам такива центрове, които да предлагат подкрепа в смисъл настаняване с детето. Още рова в нета. Извинявам се, че тук повдигам въпроса, но те първа да пускам нова тема и чакането някоой да я види и отговори ми губи надеждата. Да взема да й кажа освен още днес да звънне на някоя пловдивска организация за закрила от дом. насилие и там,ако могат да реагират и да я препратят към някой такъв център с настаняване, поне няма да знаят къде е. Да й помогнат и за работа също и за грдаина евентуално, обаче ако тея не й дадат документите.... нз тя трябва да ходи до селото да си вади нови, а дали няма да стане беля, ако иде там отново

# 664
Аз не се карамс  никого искам да подчертая Naughty
Изказвам си мнението по-различни въпроси и както уважавам чуждото, така искам и моето да се уважава, колко е правилно и колко вярно си е мое право да преценя, а другите- да не критикуват. Това,ч е не се примирявам с много неща в тоя живот и съм тръгнала с "рогата напред" си е лично моя битка, смейте ми се колкото искате, но за 22 години имам много спечелени, спечелила съм уважението на мнго охора и наистина държа да се отнасят с мен добре. Приключвам с този въпрос и не сикам да коментирам повече, няма и да чета постове по него Peace

Перличка, за съжаление в България законите са ни малко тъпи и за това личен адвокат е най-добре, иначе не могат да и вземат детето само не разбрах на колко години е newsm78 Намерете такъв център за подкрепа и работете с него, моя приятелка имаше същия проблем, но не стигнаха до съд, събраха се пак.

Лулу, аз също съм работила с по-малки от мен, като доброволец и съм на същотото мнение, помагала съм на много от децата на приятели на нашите и наистина те очакват аз да им напиша домашното, ама - не. чела съм много психология и мисля, че подхождам много точно като ги мъча те сами да се ограмотяват, а да е казвам, че сестра ми знае да чете от 4 годишна, защото аз я научих и до ден днешен се допитва за всичко до мен, даже си мисля докато съм по майчинство да изкарам една начална педагогика ей така да имам документ и за това Mr. Green

и да ви се похваля, след безобразния спор ми звънна телефона и какво да чуя една суперска новина, даже бях забравила за това, но на 4 юли като ми я донесат, ще се снимам с нея и ще ви я покажа

# 665
  • София
Перличка, те току-така няма как да я настанят с появяването и на вратата. Все пак нещата ще се отнесат до социалните, защото бащата може да каже, че тя отвлича детето. Няма как да ги избегнете, задължително ще се види средата, в която се отглежда детето, преди и сега. Засега, тя трябва да докаже, че е малтретирана. Не искам да казвам голяма дума, но ако се стигне до там, че социалните да преценят, че средата, в която се намира в момента детето е неподходяща, могат да го настанят временно в дом, докато се изясни кой крив, кой прав. Лошото е, че повечето такива случаи продължават с тормоз над майката, дори и след делото. Има мъже, които по-добре никога да не срещаш.

Кучо, не се хаби. Опитах и аз да се изкажа тактично последният път, относно бабишкерите, но трудно ще те разбере човек, който защитава само и единствено своето си.

# 666
Перличка, сещам се за отец Иван в Нови Хан, че той е приютил много деца и майки. Нямам идея обаче на какъв принцип приема отишлите при него.

# 667
ЗДРАВЕИТЕ  МАЦКИ   bouquet
отивам да ви чета че сега влизам  Hug Hug Hug Hug Hug

# 668
Ани- септември ще стане на 3г. малкия. Родене  на рождения ден на майка си  Laughing
Соходол, аз до колкото разбирам по нейните думи, той черпи сили от майка си. Представям си го някъв страхливец, щом вика майка си да му решава проблемите  Crazy Така подпалих, че ми се иска сега да дойдат не утре  Rolling Eyes
Утре съм й казала да дойдат с малкия сутринта и ако дойдат тук ще седнем 1-во да говорим с тях, ако не стане и тръгнат да ми прават цигански номера направво викам полиция и ако трябва и жаалба за влизане в злом ще подам  Whistling в крайна сметка не сме си никакви с тях и нямат право да идват в моя дом и да заплашват който и да било. Жалко, че баща ми ще е на работа, той поне е луд, мъжа ми може и да е тука, дядо също и майка, поне да сме повече хора. Те са помаци и са мюсолмани, което ме кара да си мсиля че са български турци или цигани, а с тях трудно се излиза на глава, защото са задружни и много отмъстителни. Ще видим, майка сега се върна и общо взето адвоката й е казал същото, не могат току така да го вземат, но могат да се разберат и той да има право да го вижда. Обаче... ако той дойде да го вземе за уикенда може и да не й го върне, за това ми се иска да се мине през съд, да законите тук не важат за всеки, но като се раздуха по медиите и т.н. и ще заработят и за нас. Тя детето няма как да го запише на градина защото документите са там.... баща й до колкото може ще й помага с малкия, а работа за 2-3 дни е почти невъзможно да се намери. Тя е съгласна дори и чинии някъде да мие, само да почне нещо и то бързо.

# 669
  • София
Перличка, от произхода им съдя, че ще направят всичко възможно да го вземат. А няма смисъл от патардии от ваша страна и да събираш родата заради тях. Той законово не може да вземе детето, обаче има право да си търси своите права над него. За разделяне на уикендите е рано да се говори, това го отсъжда съда. Дано не се стига до крайности, че с такива хора работа по-добре да си нямаш. Относно работата, важното е да се хване някъде, дори не за пред евентуални служби, все пак трябва да се грижи за детето. Успех!

# 670
Питах за годините, защото имам някви бегли спомени, че до 3 години нищо не могат да направят, ама не съм сигурна  newsm78
Сохо дол, моята баба никога не е оставяла бременна жена да стои права и да чака, лека й пръст, за вас явно думите на тия злобни жени са миродавни, но за мен не са, МЛЪКВАМ вече, че ще стане грозно Whistling

# 671
Момичета, голям спор направихте за нищо работа  Mr. Green И аз мисля, че говорите за различни неща. Едва ли на някой злобни думи биха му били меродавни за нещо, ама и не мисля, че думи като "дъртофелници" и "бабишкери" са особено красиви Wink Никога не бих накарала възрастна жена или мъж да ми отстъпва място или бих приела да седна на отстъпено от тях място в автобус или на опашка, все пак не съм болна и няма да ми стане нищо, ако постоя права известно време. Имам уважение към възрастните хора.

# 672
Казах й да му се обади, да се разберат. Да му каже, че и да дойде си има съдебен и законен ред по който да си вземе детето. Той й е казал, че отива да събере пари и багажа и ще дойде да живее с нея тук, а сега изведнъж ще идва с майка му да взимат детето, което може да се обърне срещу тях, ако кажат, че тя го е отвлякла. Казах й да му каже, че неговата майка няма никакво право да се меси в отношенията им и законово няма право да изисква попечителство върху детето и да го взима, при положение, че двамата са живи и здраволсовни проблеми нямат. Аз разбирам, че явно майка му не я харесва и го манипулира яко, а той като послушно кученце я слуша. Ако иска да е с тях, идва тук, работи и се грижи на равно с нея за дома и детето, спира да пие и да й посяга, ако не иска, че ще се разберат в съда. Чакам да говори с него и да ми звънне да ми каже какво става. Чудя се, дали да не му се обадя аз да говоря с негов  краен случай ...

Съжалявам, че ви занимавам цял ден, но огън ми гори на главата, просто няма кой друг да й помогне, а и тя.... много се вързва и изобщо имам чувството, че не асимилира какво й казвам. Обясних й, че няма смисъл да се крие, за да не го обърнат срещу нея, че го е отвлякла, а тя реве, в истерия е , че не иска да я вижда. Каза ми, че не може с нея да излезе на глава и че ако трябва ще го даде и ще намери начин да си го вземе законово. Например да почне работа, да пооправят жилището и тогава по законен път. Тя изпада в някакъв ужас само като чуе за нея, щом е готова да даде детето.... не знам. Просто не знам.

А също така я накарах да се обади на горещия тел. на Анимус и от там са й казали същото да викне полиция, но ако имала къде да иде, да иде там, някъде където няма да я намерят и може би да подаде жалба или пък това за попечителството, не знам. Само това, че да иде някъде където не я знаят, но според мен това е глупаво, защото могат да го обърнат срещу нея.

Също така утре е на интервю за работа.

# 673
Не ме разбирайте погрешно , момичета... Аз също имам уважение към възрастните хора, но ми се струва ,че напоследък те нямат такова към нас... newsm12

# 674
Йоана то верно не остана.Надявам се да те видим и тази седмица на срещата.Беше много весело предния път
Дълъг пост стана.....
За малко да изпусна, кога и къде е срещата?

Общи условия

Активация на акаунт