СЕПТЕМВРИйка люто гледа, някой сви ѝ сладоледа! - Тема №17

• 26 696
  • 751
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте и от мен мами   bouquet
Нашият тати няма да присъства, ще бъда секцио пак и не сята да го стресирам пък и не знам дали въобще ще го пусне някой там  Naughty
За тапети и стикери и аз съм се решила , но тук не намирам  Embarassed, само обикновени детски тапети , но ще измисля нещо  Wink
Цяла нощ не съм спала направо нищо не ми се прави, добре че съм си в къщи  Mr. Green
Относно секса , не се страхувайте момичета ,  щом досега няма проблем няма и да има  Heart Eyes, аз вчера такъв мерак направо  Embarassed та го нападнах мойчкиия / и то няколко пъти/ Mr. Green
Лек  и усмихнат ден , аз съм пуснала и двата климатика и в апартамента е супер  Hug Hug Hug

# 361
О, Лече моля те само пак да не се подхваща темата за зодиите  Mr. Green
Аз първият път родих две седмици по-рано . Сега също ще се надявам на малко по-ранно раждане ама да видим.
В кошарата на бебето ,около нея и на нея не трябва да има никакви предмети , играчаки , метнати пелени и.т.н.Обиколникът не е страшен , все пак ако си е правилно сложен  и здраво завързан няма как бебето да го придърпа.
Според мен на мъжете нищо не трябва да им се спестява. Нека добре да знаят какво се случва за да се появи едно бебе на този свят . Така имат по-голямо уважение към майката след това  .

# 362
  • До морето :)
А, в никакъв случай не започвам спор. Просто за мен зодията Дева е непозната, ако въобще може да се вярва на зодии.
Аз предния път преносих 4 дни. Сега ще водя. Един път да вляза в 9-тия месец. Още месец и половина.  Praynig

# 363
Здравейте, момичета  Hug

Петя, бързо да се оправя малкия  Hug Моя е още с помощни гуми, то и колелото му е за сифте и пак пада, та на моменти виждам, че го хваща шубето, представям си, ако се удари така.... сигурно наистина известно време няма да иска да се качва. Мен ме е страх точно от падане и за това не карам колело, та моя мъж все ме бъзика  hahaha

Моя малкия е болен и сега си е в къщи, писала съм го и целия август да почива, та ще видим как ще се оправям.

На мен продължава да ми е нервно, снощи пък умрях от жега и не можах да спя. Това ме изнервя още повече.  Crossing Arms #Cussing out

Днес съм на преглед най-накрая  newsm44 нямам търпени да видя мъника, също така ще ми правят доплер. Четох за него, но пак не го схванах мн. добре за какво е  newsm78 та ще видим днес  Blush

За балдахина, с малкия съм ползвала само лятото колкото да го пази от мухи и комари  Peace
Обиколници също имахме и съм доволна, сега ще сме със сгъваема кошара и се чудя дали да взимам и дали ще станат, как ще ги вържа.

За секса.... в началото беше тръгнала да се отлепя плодния сак и ми забраниха, после пък ми се появиха гъбички, вече ги няма де, изписаха и на мъжо едно кремче за 5 дни да се маже за всеки случай, та вече може, ама той се дърпа  Crossing Arms Иначе желание голямо.... от моя стана. Спомням си , че с Даниел бях като някоя нимфоманка  Blush след 4-5-ти месец. Мъжо го беше страх да си легне до мен на леглото, защото....... бях ненаситна  Blush Мисля, че всичко е заради хормоните, та ще видим дали ще ме облажи  Thinking  Joy

Ами това е за сега, после пак ще пиша или, ако се сетя нещо друго  Grinning

PP: Това ни е кошарката, сега ще търся 2-ро ниво и повивалник
http://m1ninka.snimka.bg/family/bebeshki-istorii.759786

Последна редакция: ср, 19 юни 2013, 11:29 от .::Перличка::.

# 364
  • Пловдив
Добър ден. Събудих се, плувнала в собствен сос. Ужасно е, но пък нещо се разкихах от климатика май. Няма да спя на климатик, че хептен ще втасам.
Малкият е паднал, слизайки със скорост от един баир, близо до къщата на село. Там теренът е много лош. Аз не съм му забранила да скача. Лекарят така е казал. А за колелото, дано пак прояви желание. Но ще си кара тук само, че там си е направо планинско каране. До края на седмицата ще пръскам с Оксикорт раната на корема, а и трябва да измисля някакви витамини да му давам, че е много кльощав милия. Не да става като мен, а и уж яде, ама...Не знам и аз вече какво да го правя.
За дисциплината говорихте вчера-трябва да има и като забраниш нещо, дори и да осъзнаеш,че не си прав след време, пак трябва да си държиш на решението. Децата са много интуитивни и като усетят, че им минават номерата и се колебаеш ти се качват на главата. С времето се научаваш да забраняваш истински важните неща, а и колкото и да се стараеш, обикновено с първото дете правиш повече грешки. Но имат нужда от известна твърдост, все пак за това си имат родители, иначе щяха да си растат сами като цветята.  Mr. Green Аз лично много се дразня на лигави деца, а все по-често виждам малки деца, удрящи бабите си и псуващи. Не мога да го приема.
Балдахинът като част от интериора на добре направена детска стая-да. Иначе не знам да служи за нещо. На подвижната кошара няма да слагам. Виж в една момичешка стая с къдрички и финтифлюшки ще е супер. Имах един с обиколник комплект, но съм го дала на някой , а и така не го сложих. Против комари-само комарници навсякъде. Нищо друго не спасява от тях.
Въртележка не знам дали ще взема, защото имам гриф с играчки и нещо пеещо на кошарата. На грифа могат да се сменят играчките.

# 365
Здравейте ,коремчета  Hug

Каква е тази жега..., вчера тук беше 36 С  Shocked  Като гледам, днес няма да е по-различно.  От две вечери насам , си лягам в 3 и ставам в 6:30.. не мога да мигна. А днес чакаме да ни монтират климатика , това беше останало от довършителните неща , след като се нанесохме, а сега ме е яд, че не започнахме първо от монтажа на климатика. Дано този майстор дойде по-скоро, че не се издържа. От 8ч съм в градината и не ми се качва горе. Оплаках се!

Бебчо е по-малко активен през последните 2 дни. Усещам го, но не ме рита така силно.
Сега като ви чета , се сещам че трябваше да си сваля халката отдавна, ама пуста памет  ooooh! Дано успея да я сваля, защото пръстите са ми като кебапчета.

За присъствието на таткото - тъй като ще раждам  със секцио, дори и да искам , няма как ММ да присъства. А да ви кажа , той е единствения човек , който ме успокоява и ми вдъхва кураж.. Щеше да е много хубаво да присъства. А и аз щях да съм много по-спокойна.

Относно секса - аз нямам никакво желание. Не , че ММ би се навил де. Откакто бебо започна да шава, той не иска и да чуе за секс. Страх го е да не стане нещо на бебето. А и съм толкова тромава, че никак не ми е до интимности  Embarassed

За въртележките - много ми харесват и мисля да купя , когато купим креватчето.

Sleeping Beauty, да ти е жива и здрава малката сладурка!   Gift

Петя, много неприятна случка с колелото Sad Стискам палци малкият  да се оправи по-бързо!

Мисля да полея райграса , тъкмо ще се охладя Simple Smile

Последна редакция: ср, 19 юни 2013, 11:47 от So^Amazing

# 366
Kikito86 Предварително записване за Дни на отворените врати: 024470 269 от 9.00 до 11.00 часа.
Начален час 13.00 часа във фоайето на болницата. Датите са всеки първи, втори и четвърти вторник от месеца.Ето това пише в сайта им.За този месец остава само другия вторник ако ли пък не другия месец.Аз съм свободна във вторник така че ако ти също си свободна може да се запишеме и да отидеме.

Във вторник съм свободна, но ми се иска да оздравея и тогава. Утре ще се обадя да се запиша все пак и се надявам до вторник да съм добре. Ще ти пиша допълнително Crazy

ПП: Много съм зле...във вторник 25.06 от 14.20 часа съм на ФМ, така че няма да мога и ще го оставя за следващия път Crazy

Последна редакция: ср, 19 юни 2013, 12:02 от Kikito86

# 367
  • Пловдив
Ще се оправи детето Пете - бързо им минава. Скоро ще забрави и пак ще се метне на колелото. За килата не се притеснявай колкото му се яде толкова, ако вземе да линее нещо тогава вземи да се притесняваш, ама като слушам как се мята с колелото детето си е наред. Давай плодове и сокове сега поне има не го тъпчи с изкуствени витамини. Аз щото бях същото кльощаво и лудо дете та затова така говоря, не че имам опит с отглеждането. Просто да те успокоя, че и от него човек ще стане  Grinning
Памперсче - питах имало климатици и си права за отровата, просто ми се видя по удачен вариант от това да го мажа с препарат за комари.  Така, че без тая отрова ще се мине. Сега се сетих, че едно време правихме отвара от карамфил и никакъв комар не идваше при нас дори и да го сложиш до леглото. Което ми звучи доста по екологично.
Перличка - ние обикновените хора си знаем, че онова са Хирургиите, но като лежах миналата година докторите много държат да се казва ВМИ на Пещерско шосе. Та от там и аз така.
Айде утре Пловдивската група ще се видим  Grinning Ох дано не е много жега.... Днес излизах в 10 часа и вече не се търпи навън. ММ пак ме ядоса - имало време имало време.... а го накарах да ми купи бебешки прах за пране да си изпера нещата от сака... пффффффф като го оставя в последния момент той да върши нещата ще полудее... само ме дразни с това... един прах исках да ми купи...
Хич не ми трябва никой в родилното... ако има познат някой ще се отпусна и ще си псувам на воля, пък трябва да сме прилични все пак.... Даже ще му намисля задачки да ги върши та да е зает да не ми се мандахерца дори в чакалнята. Даже се чудя като дойде момента дали да му казвам въобще - то това трудна работа. Не ми трябва паникьосани хора и хора даващи съвети. Има си доктори за тая работа.

За възпитанието - има една приказка, който жали тоягата, нежали детето. Е нямам предвид в буквалния смисъл тоягата. Имам си за пример 3 шушулки по на 2 години в различни семейства. Често ги наобикалям и виждам майките какви грешки правят - то верно е и до характер на детето.
Едната на детето си неможе да каже НЕ - и когато другите му забраняват нещо - например да вземе голям нож, то отива при мама и реве, защото знае, че ще стане работата и естесвено става и онова веднага се обръща към тези дето са му забранили и се подхилква - не разбирали нищо дрън дрън...
Другата пък направи грешка отначало и недаваше бебко друг да го пипа и само тя... сега само реве, че детето недава на никой друг да се грижи за него и всичко е върху нея... кой е виновен?
Ще се видя аз какви ще ги сътворя... Да сме живи и здрави!

# 368
Благодаря за подкрепата  Hug , явно от бременноста съм станала по-неуверена ...

За възпитанието на децата си трябва твърдост, защото иначе се качват на главата. При моята щерка най-добре действа лишаването от нещо любимо за известно време, като си трябва и двамата родители да подхождат по еднакъв начин. Границите трябва да са ясни още от най-ранна възраст кой шкаф е забранен , с кои неща не се играе защото са опасни  и тн.

Таткото не искам да присъства на раждането, то не че е възможно в нашата болница. При първото раждане една приятелка беше с мен (понеже работи в болницата), ами не ми беше по-спокойно. Дори се чувствах тъпо , че ме гледа в това състояние.

# 369
Във Вита мисля аз да раждам, понеже лекарката ми работи там. Иначе не мисля,че бих я избрала по-специално. Сега родителите като ме питат кога планирам да се връщам на работа и предвид термина, който е точно в началото на учебната година, се бъзикам, че от родилния дом мога и направо в школата да отида, единият офис ми е на пешеходно разстояние от Вита  Mr. Green
Иначе ако трябваше да избирам независимо - предният път избрах Шейново, защото е голяма болница, с добри специалисти и с цялата необходима техника. Ако недай боже нещо се обърка, там е мястото, където могат да ти помогнат. Peace

За това втрисане след раждането ми е много чудно - аз ли нещо съм била сбъркана, защо не помня нищо такова? newsm78 Помня втрисане по-нататък,докато се регулира кърмата, ако някъде се препълня или запуша.

При първото раждане една приятелка беше с мен (понеже работи в болницата), ами не ми беше по-спокойно. Дори се чувствах тъпо , че ме гледа в това състояние.
Е, приятелка не бих оставила да ме гледа, и аз бих се чувствала тъпо. Даже и майка ми не бих  искала да ме гледа. Определено е момент, в който не мога да се съобразявам с никой друг, а не се сещам за никой друг, освен за таткото, който да може да го съпреживее по същия начин.

Със секса установих, че ако няма оргазъм, няма контракции (поне при мен). Ама то пък така пак едно криво... Embarassed Хайде още малко до 36-та седмица, че пък и после не разчитам да си наваксам...

Аз продължавам от време на време да изпадам в странни настроения относно бебето - може би заради наличието на големия батко, който обсебва цялото внимание около себе си. Но някакси се усещам, че и аз го "пренебрегвам" в съзнанието си. Остави околните, включително бабите му, които даже не се сещат да попитат за него и от което ми става криво понякога. Много интересно, като някакъв страх от срещата с новия човек, когото не познавам..... Rolling Eyes

# 370
Ох, свива ми се сърцето като заговорите за самото раждане много ме е страх, може би защото не знам какво ме чака ли newsm78
Днес съм като парцал, даже ме мързи да ям, спя и стоя под климатика и се потя направо нз къде да се дяна Crossing Arms
Преди малко се рових в норвежките сайтове за бебета Whistling ами кво да ви кажа някои неща са по-евтини от тук, харесах си стикер за стена и ще търся тука в бг такъв ама да видим, анай-голямо впечетление ми направи, че продават ратанови кошове за новородени и до годинка същия, същата плетка като този в който баба ми и сестра й са си ледали децата, мене, сестра ми и единия ми братовчед Joy
Беболина хич не й се лежи днес, ама навън е адска жега и ще пукна ако изляза Embarassed

# 371
Днес , си полежах стабилно ! А бебчо е супер активен . И аз съм забелязала , че като се движа , като съм сред хора , като говоря с някой и се кротва и може часове да не го усетя . А днес си лежа и гладам разни неща и то милото голямо шаване му удря.
Лулу,в началото на бремеността и аз бях така , направо се стрясках от мисълта , че ще имам друго дете . Особено като казаха , че ще е момче ( просто защото е противоположният пол на това което вече имам ) съвсем се бях шашанала . Спомням си , че и тук споделях тогава , че незная" какво  ще го правя "  това момче. От известно време насам обаче го приех , заобичах го и мисля , че съм готова да намеря нова доза голяма любов към още едно същество . Малката много ми помага в случая , защото постоянно се интересуба как е бебето , кога ще се ражда , на всички хора които срещаме и се хвали " А , ние ще имаме бебе" . Много ми е мило като я слушам така , защото си личи , че няма да е ревнива , а грижовна и че много ще обича малкото си братче . Когато нещо и се скарам и после се сдобряваме , започва винаги много да целува корема ми и да казва , че най-много от всички ни обича бебето  Heart Eyes
Още два месеца останаха ( като не броя остатъка от юни и началото на септември ) и вече му се вижда края . Но на мен пак ми се струва като цяла вечност . Някои казват , че бързо им е минало , а на мен напротив бавно ми мина времето всякаш , знам ли....
Ани , не се страхувай , всичко идва и заминава , все пак самото раждане е сравнително кратък процес и вярвай , че нищо страшно не те чака . Болката е силна , но ние сме устроени да можем да я понесем.  Peace

# 372
Здравейте мами,

Наистина голяма жега - добре че днес станах по-рано, за да излезна да си свърша някои неща.

Петя нали знаеш, че юнак без рана не може smile3503 Дано бързо му мине и пак ще си кара на воля.

На нас доки още в началото ни забрани "сексоправене", въпреки че аз от време на време се опитвам да прелъстявам мъжо, но той само ми напомня "Сещаш ли се какво ни каза доктора". Явно мъжете са по-изпълнителни в тази насока (кой би си представил)  Stuck Out Tongue

Въртележка смятам да сложим още в началото, за да може да има какво да привлича вниманието на бебето и да й се развиват зрителните възприятия.

Да ви кажа, че вчера взехме от Хиполенд матрачни непромокаеми калъфи на Тед. Много са хубави и са качествени.  newsm10 А съвсем случайно пък видях непромокаеми подложки, размер 50/70, които струваха 5,00 лв  #Shocked Грабнах няколко, защото мисля, че това ще ми е много практична вещ - и в количката да се слага, и на повивалника, и т.н., а пък за тия пари, ако много се оака направо няма и да го жаля и бам в коша   Hands Thumbsup Така че ако някоя мисли, че ще й е от полза, тичайте  smile3539

Тези дни много ми е кеф да пийвам по няколко глътки студена биричка  beer2 и вчера ММ най-демонстративно ми домъкна 5 кила портокали и вика "Да си имаш, да си правиш студено фрешче в жегата, вместо да цоцкаш бира"  newsm62 newsm62 newsm62

# 373
За втрисането, характерно е след секцио, след пускане на упойката. При нормалното мисля, че няма такива "екстри".

# 374
Здравейте и от мен Simple Smile
Не съм писала май скоро, но то и няма нищо интересно около мен:) Бебко шава яко, много е активен. Краката ми започнаха да се подуват към края на деня и това ми е много гадно, уж пия вода, уж намалих солта, но явно е почти неизбежно. Иначе и киселини разбрах какво са - най-ужасното нещо на света, убедена съм!!! Определено досега правех само догадки какво е то киселини, обаче от 2-3 дни през нощта направо се събуждам от ужас.

Общи условия

Активация на акаунт