СЕПТЕМВРИйка люто гледа, някой сви ѝ сладоледа! - Тема №17

• 26 614
  • 751
  •   1
Отговори
# 675
Ее, хайде стига вече! Sad Нека оставим малко възрастните хора на мира. Все пак никой от нас не познава старостта по начина, по който ги покосява и им влияе. Често пъти възрастните се превръщат в такива, каквито не са искали. Нека не ги съдим толкова жестоко! Човек трябва да уважава първо себе си и после другите. Грозния език е грозен и за млади и стари. Повече не ми се коментира. Само ще напомня, да не разводняваме толкова темата, все пак тя е за нещо толкова позитивно - нашите септемврийчета. А и в момента е важно за всички да сме спокойни и позитивни за да се радваме на спокойни бебоци. Да не се нажежаваме излишно. Wink  Hug
Tanishte, ти нали си при д-р Георгиев? По ЗК ли си или платено? Питам защото аз съм по ЗК при д-р Георгиева, но този месец нямам ехограф и ми е странно. Събират ми се цели 2 месеца без ехограф. Последния беше на 25. 05, а следващия на 25.07. И ти ли си така?

# 676
Момичета, да ви питам - аз по принцип си мажа тумбака, дупето и паласките с едно олио за бременни на Веледа, но от няколко дни в тия жеги, само като се сетя, че ще ми е мазно по ръцете и тялото и ми се отщява, и вече към седмица не съм се мазала с нищо.
Случайно някоя от вас да е открила нещо не толкова мазно, някакво подходящо овлажняващо кремче или хидратиращо мляко ?  newsm78

# 677
Здравейте пак,
говорила е със свекърва си защото мъжа й го нямало и свеки й казала, че щели със свекъра да дойдат с полиция и да й го вземат. Детето било тяхно  Shocked Да си мислела какво прави хубаво, да се връщала , какво лошо видяла от тях и т.н. иначе щяло да стане по-лошо. Сега по-късно пак ще звъни и ще говори с него, ако иска да се съберат тук обаче и да работи и той, както и да не посяга, ако не ще се видят в съда, решението е тяхно. Ако реши все пак за съд... не знам какво ще правим, тя няма как да почне работа защото малкия няма кой да го гледа, свекърва й не иска да ходи детето на градина и той е супер асоциален, да не говорим, че псува като тях, а няма 3г.  ooooh! ако те го вземат детето ще живее в среда с алкохол, скандали, боища и няма да посещава градина, предполагам и училище..... Чакам после развръзката и ще му мислим какво да правим. Ако пък запише детето, обаче пък документите са там и много ще се отложи всичко, на градина ще може спокойно да търси някаква работа и да почне. Хем малко да се социализира детето.

# 678
Аз се мажа с бебешко олио от началото до сега и нямам нищо излязло а и не е кой знае колко мазно и в жегите си се мажа и даже ми е освежаващо след душ

# 679
Абе всичко,което е за стрий и бременни е мазно и аз едвам търпа мазнотии в тези жеги и не съм се мазала от 2 седмици през деня   Crossing Arms
До колкото до годините и младите майки и аз съм млада майка на 22 съм, ще рода на 23...и какво от това, някой казват ...-не си се наживяла, като че ли животът ни свършва като имаш дете, хората с деца не ходат на почивка, не купонясват, не пият, глупости !  smile3511
Смисъла на животът ни тепърва започва от Септември натам  newsm03
А , и забравих да се похваля, че днес влизам в 8-ми лунарен месец, чакам с нетърпение да си стана 8  пълен месец, още 2 седмици   newsm47

# 680
Аз с маслото на Икаров се мажа,ама и мен с нищо не ми се маже, въпреки че попива много бързо
Незнам ама попечителство над дете.трудно се дава на бащата, знам го от леля тя е съдия и точно с такивадела се занимава.
Много ясно,че.децата са най-важни, но възпитанието и грижите също, според мен е интересно да с-оделяме виждания и начини за възпитанието и храненето,.а.това че сме различни е ясно, светът.е.шарен. Но е нормално и да се дразня и да съм инфектирана от хората, които смятам,че трябва да са с добро възпитание. Днес ми направиха място, но не седнах, просто жеста и отношението бяха човешки,а не злобни...

# 681
Хайде стига излишни емоции  newsm03 На мен вече ми мина кофти настроението и сега си ми е кеф smile3521 И да говорим и да не говорим нищо не се променя! Има възрастни хора които уважават и такива които не! При младите е същата работа! Явно не зависи от възрастта , а от човека и възпитанието ! Не се ядосвайте ! Хубава вечер на всички !   bouquet

# 682
Лемон, по ЗК съм. Досега винаги съм минавала на ехограф, не са ме пропускали. Следващият ми преглед е на 12 юли (без ехограф), после на 23ти юли (с ехограф) и после почват всяка седмица прегледите, като ехографа е през седмица (не знам дали ме разбра  Mr. Green). Предполагам, че почват мерене на тонове... Най-добре питай Снежи на следващия преглед. А и още нещо - запиши си предварително часовете, че става голяма мъка, нямат свободни часове. Аз си ги записах до 27 август Simple Smile
Choch_KA, и аз мазах до скоро с кокосово масло, но сега самата мисъл ми е много неприятна и все повече мажа с крем Здраве, белия, хидратиращия.

# 683
Аз пък родих на 21  Peace и беше желана бременност,  исках да съм млада майка. Майка ми ме е родила на 18г. и какво? Не ме е изгледала ли?

От всички нерви тея дни и оправяне по къщата забравих да ви споделя, че на моя малчо едното долно зъбче му се клати и другото е избило вече  Laughing Чакаме тези дни да падне и да ни посети феята на зъбките  Wink

# 684
Tanishte, аз до момента все съм на преглед веднъж в месеца. Утре  съм на преглед, но само при Снежи. Ти от кога си на толкова често? От 12 юли ли започват твоите чести посещения? Мен ми се вижда много далечно 25 юли чак...

# 685
  • София
Аз си купувам от DM един крем на Babylove и съм много доволна от него.Не е много мазен,до момента нищо не ми се е появило по корема и се надявам и да не ми се появи (в което се съмнявам).Аз се мажа само вечер преди да си легна и ми е супер Simple Smile

# 686
Лемон, предният преглед беше на 14 юни, сега на 12ти юли - без ехо (Снежи каза, че за този преглед е рано 12ти, трябваше да е 16ти, но нямаше часове и компромисно го сложиха на 12ти) , после 23ти юли - с ехо и после всяка седмица, като през седмица е ехографа. Предполагам, че при теб след 25ти юли ще почнат честите. Пък ако се съмняваш, звънкай й, ще ти обясни Simple Smile

П.П. Ох, сега видях, че утре ти е прегледа, можеш направо да я питаш:)

# 687
Ето и нещо полезно,което четох в сп. Моето дете

Подправки и билки, забранени по време на бременността:
розмарин-предизвиква маточни контракции;
Салвия /градински чай/-стимулира контракциите;
Овчарска торбичка-повишава маточната активност, което води до контракции;
Чубрица-предизвиква маточни контракции;
Люти чушки /най-най-лютите, чилийски/-провокират контракциите на матката;
Звездовиден анасон-стимулира маточните контракции;
Алое Вера-листата предизвикват силно вътрешно пречистване и не бива да се използва за вътрешна употреба;
Босилек-маслото, което се извлича стимулира контракциите на матката;
Змийско мляко/билка/- преждевременни контракции;
Лавандула-предизвиква менструация;
Карамфил /подправка/-предизвиква преждевременно раждане;
Лайка-тинктурата и маслото не се препоръчват по време на бременност заради повишен алергичен риск, който може да предизвика контракции.Не бива да се предлага и на бебета под 12м.;
Бял Равнец- провокира менструалният цикъл;
Пелин-билка- не се препоръчва по време на бременност, при кърмене също, защото горчивината достига до млякото;
Ленено семе-предизвиква контракции;
Тинтява-това е маточен стимулант, може да предизвика до преждевременни контракции. Може да се ползва след раждане за по-бързо прибиране на матката;
Хвойна-стимулира маточните контракции.

Непознати, но горещо препоръчвани Wink

Листа от червена малина-препоръчвани най-вече през последния триместър.Богати на желязо,спомагат за тонизиране на матката, повишават производството на майчино мляко, подобряват сутрешното гадене и родилните болки.Могат да намалят риска от усложнения и от хирургическа намеса в процеса на раждане.

Кора на бял бряст-приема се през устата с различни видове ястия, спомага за подобряването на сутрешното гадене и световъртежа, подходяща при стомашни киселини и вагинални възпаления.

Овес и овесени ядки- богати на калций и магнезий, подходящи при лечение на безпокойство, състояние на възбуда и кожни раздразнения.

Ами това е.... дълго, но полезно :p

# 688
Choch_KA аз от месец ползвам вазелин за бебета "Мон Бебе" голяма кутия от Джъмбо ,само той ми помага и не съм като гущер иначе се лющех направо  #Crazy Мазен е за около минутка а кожата остава хидратирана дълго време

# 689
Аз се мажа с Мустела,не е много мазна и попива бързо,поне при мен Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт