Лятна Канадска в очакване на зимата - тема 54

• 42 214
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
  • Монреал
Момичета, помагайте!!! Моля да ми поясните за какво става въпрос тук?

crayon a l'encre bleue - това молив или химикал е?
crayon a l'encre seche - сух?
cahier de projet 1/2 uni interligne-pointille - WTF?  ooooh!

Мерси предварително!  Hug

# 511
  • Лавал-Пловдив
Момичета, помагайте!!! Моля да ми поясните за какво става въпрос тук?

crayon a l'encre bleue - това молив или химикал е? Обикновен син химикал
crayon a l'encre seche - сух? Нямам идея
cahier de projet 1/2 uni interligne-pointille - WTF?  ooooh! Това го има в Бюро ан гро - отиди със списъка и питай служител, те са тренирани и веднага ти го дават. Управителя на Бюро ан гро на Жан Талон до нас е българин Simple Smile

Аз вчера почнах в новото училище ииииии има цели 3 бг учителки Simple Smile една по математика, една по сианс и аз. Беше много приятно, посрещнаха ни с кроасани, балони по бюрата ни и торба с подаръци. Тази година ще преподавам на 1,2,5 секндер  Crazy Crazy Crazy

# 512
  • Vaudreuil Canada

И аз така чета списъка  hahaha hahaha hahaha hahaha Добре че го прочетохме вече с една мацка в магазина дето ме води за ръка да ми търси някакви куци папки.

# 513
crayon a l'encre seche - сух?
cahier de projet 1/2 uni interligne-pointille - WTF?  ooooh!
Да не е мокро мастилото (тип писалка).

http://www.scolart.ca/produit/petit-cahier-de-projets-interligne-pointille/

Последна редакция: нд, 25 авг 2013, 07:13 от Вери

# 514
  • Монреал
Мерси, момичета! Явно, ще ги търся тия тетрадки и сухи химикали  Mr. Green на местна почва  Grinning Ние сме все още в странство  Grinning

ПС. За тези, които ходят на шопинг трипс до Щатите - в щата Ню Хемпшир няма такси при покупките.

# 515
  • Калгари, Канада
Леле изписали сте темата, докато ви изчета ... то минало седмица  Wink

Първо: Честито на November Rain! Grinning Лека и безпроблемна  Hug Радост в темата  Heart Eyes

denzul  Hug Heart Eyes

Привет и на новите момичета  bouquet

Владко започва у-ще утре, днес ходихме да си види класната и да си избере чин.

От почивката се прибрахме отдавна, ама първо си почивах от почивката, после път трябваше да ви изчета, че да не се включвам неподготвена и то времето си минава.

За самата почивка - повече от доволни сме. Хем бяхме на чист планински въздух, хем се топихме в езера със ситен бял пясък (които не се намира просто така, а трябва да се потърси първо, но пък търсенето си заслужава) и топла вода. Та хем на планина, хем на море се получи. А и комарите липсваха (огромна радост) и времето беше с нас.
Във Ванкувър си хапнахме баничка (по предишни постове на Millena Hug), хапнахме и от плодовата продукция на БС. Беше си истинска почивка.

# 516
mamamia, радвам се, че сте така доволни от почивката си  Hug И нашето пътуване към Скалистите планини беше меко казано прекрасно. Отказах се да търся думи с които да го опиша още на 2-рия ден там Simple Smile Препоръчвам горещо на всички!

# 517
Здравейте момичета!

Завърнахме се от едно много интензивно и емоционално 3 седмично гостуване в БГ. Аз откакто сме тук пътувам за 2ри път до БГ като първият път беше преди 2 години. За Мишел е второ пътуване също но е всъщност първото осъзнато такова. За мъжа ми е първо пътуване от 6 годинаи насам - тоест откакто сме дошли.

Беше прекрасно за душата ми и вълшебно за Мишел. За мен беше повече от вълнуващо да наблюдавам как 3 и половина годишното ми дете вижда БГ през детските си очи и колко и какви неща я впечатляват. Всеки миг беше откривателство било то на нови чувства или просто на обикновени детайли от ежедневието.

Насъбрахме огромен куп впечатления и преживяхме силни и трогателни моменти. Беше повече от прекрасно и много пъти ми се навлажняваха очите но се разплаках чак когато в рекламния клип в самолета навръщане към Канада написаха Welcome home.  

Радвам се да си бъда обратно у дома и ще разказвам повече ако има интерес от ваша страна.

# 518
Разказвайте, разказвайте, много ми е интересно и на мен да чета кой как вижда нещата, местата...
Милена, и ти не бъди толкова лаконична, надявам се на по-подробен разказ и от твоя страна!

# 519
И аз ще се радвам да чета впечатленията ви. Hug

# 520
  • Монреал
И аз чакам разкази  Grinning

Ние вече се прибрахме - посетихме щатите Вермонт, Ню Хампшир, Ню Йорк (+ градът-лудница  Laughing), Масачузетс. Беше хубава фамилна екскурзия, къмпингът беше много хубав и децата се забавляваха и тичаха на воля на чист планински въздух. Природата в тези северо-източни щати е много много красива - зеленина навсякъде. Момчетата си направиха и 1-дневна екскурзия до океана - на Хемптън бийч, също бяха много доволни.

Пожелания за успешна учебна година на всички ученици!  Hug

# 521
Разказвам  Simple Smile

Предварително извинете за телеграфния стил Wink

Първото и после потвърдило се впечатление беше за прах и сухота. Отчитам че е август и капка дъжд не падна за 20 дни а и че почвите ни са чернозем който като е сух е много пепелив но всичко беше в прах. Колите масово много мръсни. Пътищата - освен прах има и много изгорели газове които се чувстват още по-силно в жегата. Растенията  - примерно по дърветата имаше слой прах и не само на тези покрай пътя.

Първото пътуване по автомагистрала Тракия ми остави усещането за оголяла земя - пожълтяла и запустяла. Имам предвид хълмовете - видяха ми се обезлесени и се опитвам да си спомня дали и преди е било така но в по-зелен сезон не ми е правило впечатление.

Шофирането - ужасно - имахме много ситуации и съм много благодарна че нямаше нищо сериозно. Минахме 2000 километра и няма район който да ми се стори по-малко опасен. На магистралата се кара много бързо. Хвалбите че София - Бургас се взема за 2 часа и половина ги чух десетки пъти.
Странно как майки с колани на шофьорското място а децата отзад дори без седалка (това за мои приятелки при които се возих).
Поголовно незачитане на правилата и знаците.
Първата пешеходна разходка на Мишел - вижда кола на тротоара в момента в който излизаме от къщи -Разговорът между Мишел и мен: Виж мамо колата се е развалила. - Защо мислиш че се е развалила - Ами защото е на тротоара и не може да върви и да се премести. - Не не се е развалила а са я спрели тук - Това не е правилно. Полицията ще ги хване.  Laughing
Много пъти детето не искаше да слиза на шосето за да преминем препятствия като коли спрели на тротоара и казваше че я е страх да не ни сгазят. И тя като Сами им показва с ръка и им казва Стоп и ги гледа. По-голямата част не спираха а тези които спираха не й се усмихваха като тя е свикнала тук.
Най-страшно беше на пътя София - Боровец. Влизат насреща ти в завой и то с висока скорост а пътищата осеяни с паметници на загубили живота си на пътя хора. Това безумие не мога да проумея.

София - празна и някак сивожълта. Буквално празна я видях в средата на август и много прашна. Много. Прах във въздуха и по всичко наоколо. Дишаш горещи изгорели газове макар и да не се вижда никакъв трафик. Всъщност и един автобус на градския транспорт е достатъчен да доведе до подобно усещане.

Автопаркът - много остарели превозни средства. За много повреди чух и видях със собствените си очи - включително колите с които се движехме ние.

Такситата - доста любезни и много услужливи.

Метрото - много положителни впечатления. Препоръчвам да се посети като атракция.  Heart Eyes

София Диша - попаднахме на Витошка в неделя 25 август и имаше много приятни инициативи. Улицата е пешеходна и много хубаво направена. Много ведро настроение насъбрахме там.

Мостът на НДК - има чудесна изложба на снимки и мисля че всички са на български автори. Всички бяха от различни места по света.

Морето - вълнуващо топло и романтично. Но и там прахоляк и пепел. Кола върху кола и много народ (и ние в това число  Wink ). Бяхме на Ахтопол - доста по-приятно откъм навалица и тълпи - тоест нямаше толкова но си мисля че е така защото нямат хубав плаж и за да се плажува трябва да се качваш на колата си всеки път и да пътуваш по 15 мин. до някъде. Ние имахме причина да отидем там - трябваше да се видим с близки роднини които имат къщичка и летуват там. Не сме им гостували обаче че нямаше място при тях а си взехме стая под наем - 10 лева на човек и доста приличен вид и чистота.

Храната в заведенията - чудесна с богат избор и много вкусна дори и за хора с нашите навици на хранене (без месо и не само  Simple Smile ). Евтино ми се видя. Говоря за морето за Ямбол Стара Загора Плевен София и Боровец. Най-скъпо беше на Боровец.

В Ямбол има чудесна и много модерна нова детска площадка с голям размер и с рампи за скейтбордове и велосипедисти в средата на площадката. Така е направена и създадена площадката и навсякъде има табели забраняващи домашни животни и велосипеди  newsm78. Непосредствено до рампата за скейтбордове забраната за животни си стоеше но другата беше изжулена и заличена  Laughing. Много опасно за свободно тичащите малчовци ми се видя това със скейтбордовете и велосипедите и някак недомислено.

Боровец - вълшебно чисто и уютно. Стори ми се да има някакъв алпийски дух. Много приятни хора и обслужващ персонал. Много вкусно беше там всичко. Яздихме коне и само там в последния ден ни валя дъжд. След него - великолепна дъга - после втора! Много радост ми донесе този дъжд и се радвам че ни окъпа в свежест и прохлада!  Heart Eyes

Гостувахме в Троян и посетихме Троянския манастир. Любимо място и много лично за мен!

На Шипка Мишел пя Мила Родино. Точно тази гледка и този простор ще сънувам и бленувам до следващото ми пътуване към Родината.

Ловеч - подреден център но доста безлюдно и пустинно ми се видя.

Разходихме се и в Плевен но за там само хубаво или нищо.  Heart Eyes Всъщност много хубави плодове си напазарувахме оттам но нямаше смокини. На смокини се наядох в южна БГ - най-вече в Ямбол.

В Стара Загора - коли по тротоарите в най-голямо количество като че ли и спрямо моята субективна преценка но там Мишел понечи да пресича пред минаващите коли и аз й се скарах да стои на тротоара и да се оглежда а то детето ми казва че не вижда къде е тротоара и си мисли че улицата е тротоар защото там било празно и нямало коли като погледнала.

Ходихме на моето село (едно плевенско селце) и гостувахме на още 2 села. Хората както винаги мили и много гостоприемни. Много ароматен селски хляб изядохме и много сос от доматите в салатата изтопихме.  Heart Eyes Мишел се къпа със слънчева вода в двора на баба храни кокошките и държа пиленце. Видя къде растат чушките и доматите и мете дворовете на всички къщи в които гостувахме.

Мекици със сладко от диви ягоди баничка със сирене и боза боба на баба зелева салата пържени пресни картофки риба и много бира. Слънчо Класик който го няма в София но навсякъде другада в страната го има Вафла Боровец и Бял Бос -  Е те това са ми прегрешенията.  Grinning

Купих игри и книжки на стойност 300 лева. 57 детски книжки мозайки и кукли за куклен театър (Червената Шапчица Пинокио Джуджетата и други)

Наядоха ме бълхи в София и в Троян. Детето го опазих за щастие че става на огромни хроли. Голямо пръскане падна.

Да уточня че разбирам че имам доста негативни впечатления но те са по-скоро за протокола и никак не повлияха на ведрото ни настроение. Беше повече от великолепно. Мишел се срещна с много близки и роднини които осъзнато познава само от скайп и тези мигове бяха незаменими.

Детето издържа геройски и не е мрънкала нито за миг. Единственото изречение което каза веднъж беше че не иска да ходи вече при приятели а иска да си остане вкъщи да си рисува. Програмата беше изчислена до минута и даже сега като си гледам снимките и се връщам назад знам какво точно съм правила и в какво точно време.

Дано не ви отегчих.  ooooh!

Да напомня а и за новите момичета да кажа че пиша без запетая защото не ми работи клавишът. Извинете!  Embarassed

Последна редакция: чт, 29 авг 2013, 06:27 от Jennie

# 522
Прочетох. Simple Smile

"Морето -  Кола върху кола и много народ"
То затова София е празна. Wink
Нищо, малко да си отдъхне.....

# 523
  • Калгари, Канада
Jennie , благодаря за разказа, много ми беше приятно да го чета.
При нашето ходене на Шипка (преди години) всичко беше в мъгла и това ми е едно огромно разочарование, което се надявам да поправим в скоро време.

За нашата почивка не знам какво да пиша, ако има конкретни въпроси ще отговоря, но като цяло съм се настроила на ученическата вълна вече.

# 524
Жени,мерси за разказа !
Винаги те чета с удоволствие Simple Smile
За Стара Загора винаги е било така -с колите по тротоарите.Даже един съсед си спираше колата на алеята точно пред входа ooooh!Това определено не ми липсва.

Успешна учебна година на всички ученици!

Общи условия

Активация на акаунт