Лятна Канадска в очакване на зимата - тема 54

• 42 207
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте, сега се включвам в темата - след две седмици ще летим към Торонто. Чисто нови емигранти сме  Simple Smile Тогава ще съм в 18-та седмица бременна с близнаци, а знам, че в 20-та се прави подробен ултразвук. Може ли някой да ми препоръча гинеколог или поне къде мога да отида, за да си правя прегледите докато минат първите три месеца без здравни осигуровки? И евентуално какви горе-долу са цените на прегледите. За ориентир като местоположение - ще живеем в североизточната част на Мисисага.
Ще съм безкрайно благодарна на всякакви съвети за лекари, болници и изследвания за бременни.

# 526
  • Монреал
DoubleTrouble, добре дошла в темата и приятно пътуване и установяване в Канада! Не съм 100% сигурна, но за бременни жени мисля, че здравното осигуряване започва от кацането, а не се чакат 3 месеца.

# 527
Jennie благодаря за разказа, върна ми много спомени и почувствани вкусове Simple Smile  Hug  bouquet
Писала ли си подобен кратък описателен разказ за първите впечатления от Канада ,много бих се радвала да прочета.
Благодаря на всички за отговорите , ще сме в по-големия град поради чисто логистични проблеми като училището, транспорта за мен и работата . Реджайна, чакай ни !

# 528
Jennie,по повод разказа ти за БГ да вметна нещо,което ме остави с отворена уста.Пристигаме на летище София и се качваме на такси,аз сядам отпред и си слагам естествено предпазния колан и таксиджията ме погледна смаяно и ми вика: "Абе за к'во си го слагаш тоя колан?!То ся е събота,няма да ни спре полиция,споко!"  ooooh! Той даже не може да вдене явно,че колана може да се слага за безопастност...примерно...И втория случей.Пътуваме с един познат към вилата и пред нас една кола която си караше бавно и спокойно (за разлика от всички останали,които явно тестват възможностите на колите си) и каза: "Ха!Ама тоя май верно спазва ограниченията!!!Хаха!"
Еми не разбрах кое е толкова смешно...Много неща ми харесаха и са ми мили,но такива не мога да си обясня.По пътищата съм умирала от страх и се молех само да стигнем за където сме тръгнали живи и здрави.

# 529
Jennie, благодаря за подробния разказ!  Hug Беше ми много интересно да прочета какви са впечатленията ти от България!

# 530
...... ми вика: "Абе за к'во си го слагаш тоя колан?!То ся е събота,няма да ни спре полиция,споко!"  ooooh! Той даже не може да вдене явно,че колана може да се слага за безопастност...примерно...И втория случей.Пътуваме с един познат към вилата и пред нас една кола която си караше бавно и спокойно (за разлика от всички останали,които явно тестват възможностите на колите си) и каза: "Ха!Ама тоя май верно спазва ограниченията!!!Хаха!"...

Ето това е най-основната причина, поради която си се прибирам в Канада.... Хората! Абсолютна джунгла!

# 531
DoubleTrouble, добре дошла в темата и приятно пътуване и установяване в Канада! Не съм 100% сигурна, но за бременни жени мисля, че здравното осигуряване започва от кацането, а не се чакат 3 месеца.

В Квебек е така, но за съжаление в Онтарио и бременните чакат по 3 месеца за здравни осигуровки  Sad

# 532
Момичета радвам се че разказът ви хареса и че не досадих с обема!  Hug

Аз ви изчетох - много интересно сте си говорили през август!

Искам да не забравя да поздравя Новембър Рейн за новата лентичка.  Hug

Дабъл трабъл - ако наистина нямаш право на безплатно здравеопазване от самото начало то със сигурност имаш право на платено - всяка walk-in clinic ще те приеме и ще ти назначат каквото е необходимо и ще ти дадат направление за гинеколог. Ако всичко е наред сподер мен е по-добре да те следят от споменатата клиника докато дойде времето вече да имаш право на безплатно здравеопазване. Тогава чак иди при гинеколога. Така си мисля защото предполагам че при гинеколога е по-скъпо но може и да греша.
Тук е нормално бременността да се следи не от гинеколог в първата половина а понякога ако не и често до самия край.

ТарИлиЛей гледах ви снимките от пътешествието - чудесни!

Радвам се че всички сте имали хубаво лято!

Мамамия ако се присетиш нещо интересно разказвай!

И аз съм на ученическа вълна - Мишел тръгва на JK full time и ми е голяма тревога че няма да спи на обед. И добро шише за вода не мога да намеря и чантите не ми допадат и контейнерите за храна не може да си отвори детето. Как ще се справя не знам.  Confused

Дехидрататор ще купуваме съвсем скоро и приемам вякакви съвети дори за конкретни марки. Благодаря!

Пращането на храна за училище ще ми е предизвикателство определено! Надявам се да вляза във рутината бързо и да не се затормозявам! 

# 533
Здравейте, момичета!
В Монреал има ли някоя от вас да е ползвала услугите на остеопат?

И още един въпрос намират ли се нормални чушки като за печене? И как печете чушките без чушкопек?
От впечатленията ми от Щатите, рядко съм попадала на нормални по размер и вкус чушки. Всичките са били огромни, безвкусни и супер скъпи.
А печените чушки са единствената и любимата ни зимнина.  Simple Smile

# 534
  • Vaudreuil Canada
Cantariny пускат за много кратко нормални чушки по пазарите - обичайно първите две седмици на септември - аз пека на барбекюто.

# 535
denzul,май има нещо такова...  Sad Може би не всички и не навсякъде,но доста голяма част.То не,че тука ги няма всякакви,но поне се стараят да се придържат към някакви правила,поне на пътя.  Wink

# 536
Cantariny, мога да ти отговоря само за чушките Grinning. Аз винаги гледам промоциите за тях, защото много обичам. В началото ми беше трудно да свикна с размера и вкуса, но нямах избор. Сега даже правя лютеница, като ги видя намалени, обикновено септември. Пека ги в голяма тава и бум в печката.

# 537
"Дехидрататор ще купуваме съвсем скоро и приемам вякакви съвети дори за конкретни марки."

Sedona.
Нашият е друг, но ако сега трябваше да избирам, ще се спра на споменатия.

В БГ ползвах градски транспорт. София-Бургас, Бургас-Казанлък и обратно - ползвах влака; страшно удобно, когато си с деца.

От летището и до жп гарата ме кара брат ми. Бях на тръни.
Бургас-летището - ползвах нощния Етап; всичко беше ок, но аз пак не мигнах.
В Бургас ми се случи да се кача и на такси; като цяло бяха внимателни, но попаднах на един само/убиец.
А до Созопол, когато ходихме, пътят даже беше пуст.

# 538
denzul,   bouquet Ще ти е много по-лесно сега, дори и на ново място! Успех!

DoubleTrouble, успех и на теб! Надявам се да имате медицинска застраховка от кацането!

За нашата ваканция, то не може да се разкаже, нито е кратко да си напиша впечатленията, нито ще успея да предам дори и на кратко какво е. Не е просто красиво, не е просто величествено, много повече е. Не е като да не съм виждала планини и да не живея сред такива. Ама природата там е... не знам, извънземна  Crazy  Heart Eyes Който има възможност да отиде някога, да не се колебае. Аз знам, че ние категорично ще се върнем. (става въпрос за Скалистите планини)
Имаме ужасно много снимки, но и те са бледи копия. А и половината са толкова нереални, че сигурно повечето хора ще си мислят, че са фотошоп-нати Simple Smile

И ние на училищна вълна от днес, че не остана. Трябва уикенда да минем за разните материали, които нямаме.
Успех на всички дечица!

# 539
Благодаря за споделеното!  Hug Ще се адаптираме и с храната - няма начин.

Сега прочетох на Жени разказа. Много ми е интересно да прочета мнението и от другата страна.
Ние с вас как не сме се засекли на Ахтопол?  Wink

Шофирането е мой ужас номер едно!!!! Дори умишлено не искам да пътуваме с колата, защото самоубийци в тази държава под път и над път.  Crossing Arms
По магистралата като минавахме, станахме свидетели на 3 катастрофи, 2 от които с фатален край се оказали. Шофьорите, освен че супер арогантни, нямат и никаква култура.

Общи условия

Активация на акаунт