Лятна Канадска в очакване на зимата - тема 54

• 42 203
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
За нашата ваканция, то не може да се разкаже, нито е кратко да си напиша впечатленията, нито ще успея да предам дори и на кратко какво е. Не е просто красиво, не е просто величествено, много повече е. Не е като да не съм виждала планини и да не живея сред такива. Ама природата там е... не знам, извънземна  Crazy  Heart Eyes Който има възможност да отиде някога, да не се колебае. Аз знам, че ние категорично ще се върнем. (става въпрос за Скалистите планини)
Имаме ужасно много снимки, но и те са бледи копия. А и половината са толкова нереални, че сигурно повечето хора ще си мислят, че са фотошоп-нати Simple Smile
Peace Абсолютно съгласна съм!Природата е уникална и както и да разкажа не мога да го пресъздам.

Шофирането е мой ужас номер едно!!!! Дори умишлено не искам да пътуваме с колата, защото самоубийци в тази държава под път и над път.  Crossing Arms
По магистралата като минавахме, станахме свидетели на 3 катастрофи, 2 от които с фатален край се оказали. Шофьорите, освен че супер арогантни, нямат и никаква култура.
Веднъж се престраших да карам за малко (без детето естествено).Щях да налетя на огромна издатина в асфалта на средата на улицата,опитах се да мина в съседната лента,но не ме пуснаха.В крайна сметка се измъкнах де,но на косъм беше работата. Simple Smile Та това ми беше карането.Наистина пътищата са най-опасни и главно от това се страхувах.Не от политическата обстановка там или друго както беше писал някой от друга тема (визирам протестите).

# 541
Кантарини, аз ползвам услуги на остеопат в Монреал, питай, ако нещо те интересува.

Пак благодаря за разказите!
Жени, а за онази част със сълзите в самолета? Simple Smile какви бяха емоциите на връщане? Аз за себе си мога да кажа, че определено, когато се прибирах миналата година, усещането беше сякаш се прибирам у дома, просто вече имам дом на две места Laughing

Нашият ученик е много ентусиазиран за момента, много му харесва първи клас, ще видим по-нататък как ще е.

Да питам нещо- малката още не говори, по-точно говори и то много, но на абсолютно неразбираем неин си език. Общуване определено има, цели разкази разказва, с интонация, жестове, само дето никой нищо не й разбира...да имате подобен опит или на ваши познати? Как се е развила историята и кога да очаквам напредък. Фактът, че тръгна много рано на градина на френски, у дома се говори български, а от понеделник ще е пак на градина,но този път на английски едва ли помага, но това е положението...

# 542
kambanka 2304,на една позната момченцето проговори към 2.5 годинки.До тогава казваше само мама,тати и май това е.Пък и все пак са 2 езика и ще стават 3,което според мен има голямо значение.Щом има добър очен контакт мисля,че няма за какво да се тревожиш.Не съм специалист все пак,изхождам от лични наблюдения върху деца.Друга моя позната се беше притеснила също,детенцето е с 2 езика-български и английски,на 2.5 годинки е и като тръгна на занималня много бързо проговори.

# 543
  • Vaudreuil Canada
kambanka 2304 малката боледувала ли е от отити? Ако да може да задържа течност зад мембраната която да променя звученето на думите и да чува по-различно говора ви затова и да възпроизвежда по-различно думите. А може и просто да е много емоционална и да се опитва да ви приказва без да осъзнава, че реално не казва нищо смислено - големия имаше за кратко такава фаза дето приказваше по телефона и всеки би си помислил че говори нещо смислено на някакъв непознат език даже го имахме заснет някъде на някое от хилядите филмчета ....

# 544
Уф, Шемет, точно това ми е най-голямото притеснение-боледувала е, да, даже няколко отита направи миналата зима...иначе реагира адекватно, т.е. разбира какво й се говори и реагира според казаното, но говорът е невъобразим просто...на консултацията на 2 години лекарката ни каза направо да запишем час за след 3месеца и ако до тогава няма подобрение ще ни праща на УНГ...ще видим какво ще излезе накрая...

# 545
Уф, Шемет, точно това ми е най-голямото притеснение-боледувала е, да, даже няколко отита направи миналата зима...иначе реагира адекватно, т.е. разбира какво й се говори и реагира според казаното, но говорът е невъобразим просто...на консултацията на 2 години лекарката ни каза направо да запишем час за след 3месеца и ако до тогава няма подобрение ще ни праща на УНГ...ще видим какво ще излезе накрая...

Говорът при дете чийто слух е повлиян от отити звучи леко гъгниво.
Ще пиша по-подробно скоро.

# 546
  • Монреал
Илияс беше/е така - много, ама много приказва, но се разбира супер малко от казаното, само по ключови думи го разбирам. Преди 2-3 месеца нищо не му се разбираше, напоследък започна да казва все повече и повече смислени думи (на всички езици) и даже и смислени изречения. Също и вместо К казва Т, а вместо Г казва Д. Може да произнесе буквичките отделно, но в думи ги замества  newsm78 Честно казано не се притеснявам. Все пак доста езици има да оправя и смятам, че доста добре се справя.

# 547
  • Лавал-Пловдив
И на Сами до 3 години не му се разбираше, сега вече да, ама сестра ми като беше тук, пак не можеше всичко да му разбере, като не му е свикнала.

Аз ви чета редовно, разказите ви са интересни, но напоследък ми е такава галимация, че нямам време да пиша. Като се поосеферя на новата работа, ще се включа.  ooooh!

# 548
kambanka, докторката не ви насочи към аудиолог и логопед?

чушки, купувам сурови, много обичаме. Печени купувам в буркан на Pilaros, ето тези http://dansnotremaison.com/vegetarien-sans-viande/carres-aux-poi … menter-vos-5-a-7/, с бонус рецепта Wink

# 549
  • На бял кон в Pierrefonds
Cantariny аз съм ползвала остеопат за мен и децата, по специално за астмата на дъщеря ми, ще ти дам координати ако искаш. Чушки след средата на септември продълговати има, като Шемета на ББК или във фурната.

Jennie много хубав разказ, даже ми се прииска да отида в България...но само за малко и после ми мина. За прахоляка в София и аз мога да пиша, но по принцип в България, като изключим по морето, въздуха е по-сух. Случки с коли не съм имала, но пък на смърдящи и неизтрезняли таксиметрови шофьори се нагледах.

kambanka 2304 за говора на детето не бих се притеснявала преди да навърши поне 2,5 години. В болниците за тест на слуха много се чака, но знам че може и да се плати, за да се направи в някои клиники. За отитите може да ти помогне остеопатът, ако вече не си пробвала.

Вери, а какъв е сегашния ти дехидратор?

# 550
Рони,
Excalibur с 9 тавички.

Охххх, голям майтап   Joy :
http://amaro.ca/en/promotions-and-contests/

дясната оферта:
costumers of regular delivery

Последна редакция: сб, 31 авг 2013, 08:01 от Вери

# 551
Галче, за момента сме в изчакване, не са ни насочвали още по лекари.

Рони, водих я остеопат след 3-тя отит и имаше голямо разреждане в честотата, но трябваше поне още едно ходене, а аз така и не се организирах. Но сега преди есента пак ще я водя. Изобщо, горещо препоръчвам остеопатията, голям фен съм.

# 552
  • Под кленовите дървета
Привет момичета. Не съм в Канада още, тепърва на 9,09 ни предстои интервюто по квебекската процедура (не отказвам стиснати палци де Laughing). Провокира ме обаче поста на Камбанката.

Камбанка, моят син беше така преди година. Поради ученетео на френски денонощно, в нас се говореше на френски, английски и български. След един травматичен момент детето млъкна почти изцяло. От речникът му от 5-6 думи, останаха две - мама и Льо. И без това беше беден, та съвсем изтрещях. Заведох го на лекар, логопед, много голям професионалист. След прегледа ми изпрати 5стр. доклад. Основното - обясняваш ВСИЧКО! Ама буквално всичко. Не спираш да мелиш.
Например.
"Сега ще ядеш. Ще ядеш плодове, те растат на дървета, искаш ли да ти ги покажа в книжката? ще ядем с виличка. Виличките служат за да си вземем храната и да са ни чисти ръцете." После, след като си обяснила всяко действие и мини действие по храненето и да речем трябва да излизате.
"Сега излиза. За да излезем, първо трябва да си обуем обувки. Това е обувка. Носим я за да не ни се наранят краката. Обувките имат закопчалки - ето, виж ги. Сега и мам ще се обуе".

И така за всяко нещо. Всичко, което ние приемаме за част от ежедневието, за нормално, всяко действие и взаимодействие трябва да обясняваш.
Една година по - късно (точно май миналата година го заведох) Ники говореше нормално, свързано, с дълги изречения и чат-пат изчанчени думи.
Сега не мога да му затворя устата, а френския и английския ги увеличаваме в последно време в нас, като говор и слушане, по обясними причини.

Извинявай, ако давам непоискан съвет, но си спомних, колко нощи аз не спах покрай това пусто говорене. И да не се шашкаш, ако след фаза "неговорене" дойде фаза "неядене" Whistling Whistling

# 553
Тази тема е много полезна и дискусията ми е съвсем навременна.
 jasmin_veni, благодаря ти за споделянето на твоя опит  Hug

Моята малка талибанка, освен ужасният характер, ежедневните тантруми, си имаме и липса на говор. То тя говори, но нищо разбираемо. Казва мама, тате, бате, како, още, пате, пучи (куче), колата. Като цяло се изостря ситуацията когато иска нещо, а неможе (или неиска) да каже. Само сочи с пръст в пространството- ходи разбери какво иска, и недай Боже да не си улучил от раз  Laughing Хванали сме се за косите, главите вече от нея. Лелее, не съм смятала че с такъв зор се гледа момиче  #Crazy Сега е на фаза пищене и крещене - откъде взима този мощен глас, незная. Изправили са ни се косите от ужас - как ще летим със самолет след месец. Дано попремине, че от добросъвестни граждани в Канада ще си помислят, че я тормозим и бием и тя пищи - като нищо ще ни я вземат. Crazy Дано отприщи говор, че поне да каже какво иска. Ох ....   Shocked

# 554
Да, и аз за момента съм недоверчива към изказвания, че момичета се гледали по-лесно и по-бързо се развивали Crazy пълно опровержение в нашия случай...

Общи условия

Активация на акаунт