Пазаруване от Aliexpress.com 3

• 64 099
  • 723
  •   1
Отговори
# 645
  • au bout du monde
Получените потници стоят много добре, доволна съм.
 Получих тази рокля http://www.aliexpress.com/snapshot/238444189.html само че ми е голяма  Cry Явно си отговаря наистина на Л. Продавам я.

# 646
само да поясня цхе теефона пристигна с емс. аз писах доста ниска цена на телефона за това се усъмниха...

Не, просто с ЕМС и ДЧЛ, и ТНТ стоките ВИНАГИ отиват на митница. Длъжни са да ги представят там, а за пощенските пратки никой не си прави труда. Затова вещи не се поръчват по такива куриери или, ако се поръчват, се пише що-годе реална цена (примерно 50%), за да е по-ниско плащането.
Телефони, таблети, друга дребна техника, обувки, скъпи дрехи - всичко по пощата.

Дори е строго препоръчително да е напълно реалната цена, защото вече искат документа, с който е платено. От 3 пратки на 2 ми го искаха - на митница даже щяха да ме изядат като видяха, че съм платила реалната цена, а не лъжа и се чудеха как да не го признаят  Stop Но аз там бях за друго, иначе съм дала пълномощно на ДХЛ и те правят всичко. Ако ли не - само митническата декларация е 15-20 лв. Отделно се плаща ДДС (мито над 150 евро). И ако не пише, че шипингът е включен - стойте и се забавлявайте. Реално не е толкова ужасно, ако си изпълнил няколко стъпки: имаш ЕОРИ (на мен ми го дадоха за 10 мин., на фирмата за 30 мин. - бързо е, но може и 5 дена да отнеме), платил си реална цена, носиш си документа за плащането, упълномощил си ДХЛ. В последния случай те ти искат документа за плащане сканиран (ще видя дали и за 3-тата поръчка ще го искат, за да кажа че е в 100% от случаите), при тях е цесията, пишат МД безплатно, внасят митническите сборове от твое име и ти доставят пратката на вратата (там им плащаш за ДДС-то, доставката е безплатна). Но като знаем ДХЛ не са евтин транспорт, но са сигурен - 3-4 дена отнема до БГ.

пп - а ако попаднете не един гологлав киселяк, мислещ се за бог, защото е седнал зад гише - то той ще ви накара да му донесете и цялата си кореспонденция с китаеца, че да види какво що... Идиот. Останалият ми сблъсък с митница като цяло беше в положителна насока, сравнително бързо, така че и сам да освобождаваш не е толкова лошо.

# 647
# 648
Влюбих се в тази рокля и много й се чудя...
http://www.aliexpress.com/item/European-Fashion-Style-Brand-Blac … 25/858503432.html

# 649
Имам платена една ризка и току-що виждам, че продавачът и магазина му не съществуват вече.Номерът за проследяване е недействителен и в този дух са коментарите на обявата.
Не е голяма сума, но как да се действа в този случай? Да си изчакам 60 дни и да отварям диспут, или да пиша на Али-то още сега?
Започвам да си мисля, че е целенасочено това- да задържат едни пари в сайта и след месец два да ги връщат  Thinking От мен и стотици като мен по 5 $, накрая и банката като ми спре такса за връщане и нищо и половина от цялата работа.
За пръв път попадам в такава ситуация, как да постъпя?

# 650
  • у нас
Момичета, в сайта за проследяване www.17track.net на графата Destination коя страна трябва да е изписана - на страната, в която в момента е пратката или страната, която е крайната дестинация на пратката? newsm78

Последна редакция: пт, 28 юни 2013, 10:00 от Sinara

# 651
да  и аз ги харесвам , как ли вървят номерата ? newsm78

# 652
Anik@, естествено че не чакаш, а директно диспут.
Иначе да, и аз имам едни такива съмнения - както и с много дългото време за обработка при изпращане; един вид парите ти седят в Али-то и дават лихва. Може да е мънинка, ама оттук 0.01 цент, оттам 0.01 цент и хоп, на двайсет хиляди потребителя примерно - те ти съвсем прилична сумичка. А те не са 20 хиляди, иначе нямаше да има смисъл от рекламите и размера на Али-то, ами са примерно 500 хиляди, дето днес са увиснали за 2 месеца, и не с по 5 долара, а с по 100 да речем. И ето ти индиректен приход супер-приличен...

# 653
Anik@, естествено че не чакаш, а директно диспут.
Иначе да, и аз имам едни такива съмнения - както и с много дългото време за обработка при изпращане; един вид парите ти седят в Али-то и дават лихва. Може да е мънинка, ама оттук 0.01 цент, оттам 0.01 цент и хоп, на двайсет хиляди потребителя примерно - те ти съвсем прилична сумичка. А те не са 20 хиляди, иначе нямаше да има смисъл от рекламите и размера на Али-то, ами са примерно 500 хиляди, дето днес са увиснали за 2 месеца, и не с по 5 долара, а с по 100 да речем. И ето ти индиректен приход супер-приличен...

Именно, точно от лихви на платените поръчки предполагам, че печелят добре.Ето например BIC са перфектни в това отношение- днес плащаш и максимум на вторият ден ти е шипната поръчката, от тях нямам проблемна и неполучена пратка.
Значи пускам диспут с какво основание?

# 654
Избери си - неполучена пратка? с фалшив номер явно не е истинска и няма да дойде.

# 655

Тук намерих български коментар - http://www.aliexpress.com/item/T-type-T-Arrow-Metal-Hasp-Flat-He … 198.html#feedback
Явно си отговарят номерата  Rolling Eyes Аз пък се чудя дали ще стоят добре на крака. Иначе хората се оплакват, че не е метално златното, а е кожа.  hahaha Според мен с кожа е много по-добре, имали сме и от двата вида вкъщи - с метала само проблеми, постоянно се откачаше   bouquet

# 656
Момичета, в сайта за проследяване www.17track.net на графата Destination коя страна трябва да е изписана - на страната, в която в момента е пратката или страната, която е крайната дестинация на пратката? newsm78
Мисля,че трябва да пише страната до която трябва да бъде доставена пратката.
На мен Origin ми е China ,а Destination ми е Bulgaria .  Simple Smile

На тракинга ми излиза това -
http://prikachi.com/images.php?images/800/6269800g.png

Какво ще рече това?Пратката ми от 23-ти стои там и не е помръднала.Знам,че трябва търпение и не става бързо,но просто реших да попитам.

Последна редакция: пт, 28 юни 2013, 10:43 от cooxixx

# 657
Избери си - неполучена пратка? с фалшив номер явно не е истинска и няма да дойде.

Така направих, пуснат е вече  Peace
Ще чакам резултат, тези главоболия хич не са ми по сърце- диспути, разправии. Май ще си изчакам десетината поръчки и ще се оттегля от сайта, или поне ще поръчвам инцидентно.
Благодаря, Камиче  Peace

# 658
  • Ямбол
Anik@ защо да чакаш,пусни си диспута.
Sinara Крайната
cooxixx вероятно не стои,пътува,но просто не е обновено инфото.

maichenceto ето ти едни bULGARI http://www.aliexpress.com/store/product/holesales-promotion-free … 21_982595204.html

Последна редакция: пт, 28 юни 2013, 11:06 от никид

# 659
Anik@ защо да чакаш,пусни си диспута.

Чудех се, защото едва 20 дни са минали от датата, когато уж е изпратено. Случайно, обаче, отворих обявата и изненада- няма продавач, няма магазин и после прочетох коментарите- фалшив номер, неполучени пратки.
Пуснах диспута вече, предполагам ще ми върнат парите и да не ги върнат не е нещо, което не мога да преглътна.
Сега имам три дни срок да отговори продавача, ще ви държа в течение, може и на друг да е полезна тази информация  Peace

Общи условия

Активация на акаунт