Красотата на земята сме събрали във цветята! Лятото и цветята, тема 60

• 55 421
  • 744
  •   2
Отговори
# 660
  • Пловдив
Леле, колко е красиво тук пак! Мариета е направо фея....Пък на Кучо восъчетата са прекрасни!
Аз орязах доста цветя, само на стъбло ги оставих- каквото ще да става, не ми е до тях сега.
Скрит текст:
Непослушко вече 5-ти ден е с температура, въпреки, че пие антибиотик. Направо в чудо се виждам!
Нели,
Скрит текст:
как е детето- минаха ли болките?

# 661
  • ГОре на черешата...
Нели, Табакова, благодаря  bouquet! Надявам се скоро децата да са по-добре Praynig!

Табакова, какво му е на детенце, трябваше вече да се е повлияло от АБ...

# 662
  • Пловдив
Започна с много червено гърло, всеки ден сме на лекар, трети ден пие антибиотик, още време ли трябва, какво, не знам. Предупредиха ни, че може и на ангина да стане и.....не искам да ви занимавам с тия неща, просто стиснете едни палчета да се оправя вече, че всеки ден да вдига почти 39 градуса просто не е човешко и се измъчи детето! Извинете ме за спама, но, както съм писала и педи- близки сте ми тук и затова споделям  Hug

# 663
  • на североизток от Рая
Таня, тази петдневна температура сигурно го е изтощила детенцето. Защо не се повлиява от лечението? Чак се притесних като прочетох. Аз много се плаша от висока температура при децата си. Особено при малкия. Страх ме е да не направи гърч и като е болен съм все до него и го държа за ръка. Дано още утре да е добре и да започне да палува малката рожба!  Hug Heart Eyes

А дъщеря ми е добре вече. Оказа се цистит, не е бъбречен проблемът. В понеделник мина на преглед, научи какво й е, върна се и аз заминах по-спокойна. Иначе щях да полудея. Какво ли не си помислих. Ох, какво ли не става в главата на майките.  ooooh!

Мариетка, как е майка ти? Има ли някакъв проблем? Прочетох едно изречение по-напред, което ме разтревожи.  Confused Дано да не съм разбрала правилно. Да е здрава и да е край вас! Hug

# 664
  • ГОре на черешата...
Табакова, ангината прави такива високи и продължитебни температури, спокойно, до 72-ия час от първия прием на АБ ще започне да спада Peace.

# 665
  • Бургас
Табакова ,стискам палци за бързо оздравяване.Голяма мъка е да си гледаш така детето,всяка майка го знае Sad
Мариетка както винаги,прекрасни мушката.
Кучо,мерси,откакто е при мен хоята се развива много добре,явно и хареса мястото а за цвят ще чакаме.

# 666
Страхотни мушката mari_eta   Heart Eyes Браво!!!
Толкова много как смогваш.
Бързо оправяне и оздравяване на болните!  Hug
Аз ползвам от много години ето това като капки  за нос за дъщеря ми и действа.
Скрит текст:
При малки деца може и разредено с малко вода и се капва в носа ,има спирт и леко щипе,пари.Но да няма алергия към пчелни продукти.Много е ефикасно.

# 667
  • Gone with the wind
Ети, страхотни както винаги  Heart Eyes
Танче, да се оправя малчо бързо и дано се разминете с ангината

Аз малко ще порева, ама - Боян е поел грижите за цветята ми, сутринта плеви и цял ден откривам липси - ако щете ми вярвайте, ама ми се реве направо - от сутринта съм открила, че е "оплевил"
- 2 хризантеми
- огромна хортензия
- божур (3ти за сезона  Confused )
- топ карамфили
- 2 хости (може да са и повече, не се зазяпвах допълнително, че да не се разстройвам още)
имам съмнения за 2-3 далии (там е трудно да позная, защото е едно доста голямо каре с далии, ама ми се струват бая поразредени), няколко (къмто 10-15) лилиума (освен ако не са успели да изсъхнат своевременно)
Направо ме е страх да се зазяпвам повече къде какво липсва   Cry

# 668
  • ГОре на черешата...
Кучо, да вземеш да го обзаведеш Боян с някоя книжка от рода на Наръчник на цветаря, че скоро нищо няма да остане Laughing...това с най-добри чувства, иначе - гуш Hug!

На второ четене - хитряга е той, съкращава ги да има по-малко работа после  hahaha

# 669
Големи красоти сте показали всички.  bouquet

На мен напоследък не ми остава много време за цветята. Sad

Ето малко далии от мен

Скрит текст:

# 670
  • Пловдив
Здравейте, момичета и благодаря за милите думи! Днес, за първи път от 5 дни, детето ми изкара 24 часа без да вдига температура! Вкъщи е като празник когато го гледаме пак да играе и тича  почти като преди!
А аз си поогледах цветята- тези, които орязах вече изкарват нови листенца и дано повече няма неприятности. Още утре ще купя препарат от агроаптеката, а за сега пулверизирам няколко пъти на ден.
Кактусите след като цъфнаха, взеха, че вързаха

А на детелината не мога да ѝ се нарадвам- беше само с три листа, когато ми я дадоха. Изпуснах да я снимам цъфнала, но пък и така и красива- ето едно колажче

ku4o направо ти съчувствам за загубите. Моят мъж е същия и добре, че сме две жени вкъщи, та не му се налага да се грижи за цветята, когато аз не мога. Като се замисля- най-добре да не припарва до тях изобщо.
На Pety  шарената далия на преден план много ми хареса!

При някой цъфтят ли вече ацидантерите? Моите са само на листа.  Thinking

# 671
  • на североизток от Рая
 ТаняHug, звучиш различно днес. Толкова се радвам, че Непослушко се чувства добре. Гушни го силно.  Hug

А този вид кактуси винаги са ми изглеждали като пухчета, които те привличат да ги пипнеш.
 Ама... Crazy Много са интересни и така, както са вързали.  Laughing

А детелинката расте безпроблемно. Аз имам две, премахвам им цветовете, защото знам, че отнемат от силата на цветето, а на мен са ми по-красиви листата.

Вчера не съм поливала цветята си. Късно снощи се сетих. Сетих се още, че тази година цветята ми не са торени нито веднъж. А пък сакъзчетата ми вече са уморени от цъфтеж, и почиват. Не че цъфтяха кой знае колко, де. Освен това, тази година не увиснаха клонките им надолу. По-скоро са като туфички. Но, нищо, важно е , че са живи и оцеляха в мазата неполивани цяла зима.

Долихос лаблаб има шушулки. шЪ бера бобец.  hahaha

bouquet

# 672
  • ГОре на черешата...
Табакова, браво на детето, знаех си Wink.

Помните ли жълтият ми хибискус, заради който страдах цяла зима - все не успяваше да цъфне. Дочаках го Party! Първи цвят, а има още много пъпки и е изненадващо красив - прелива в жълто-оранжеви нюанси  Heart Eyes

# 673
  • на североизток от Рая
Мариетко, шЪ загина.  txtloves Прекрасен цвят, просто невероятен. Така обичам това съчетаване на бананово-пъпешово-жълтооранжево-прасковено и так далее. Красота!

Скрит текст:
Децата в у-ще често ме питат кой е любимият ми цвят. Винаги казвам `оранжев`. И след малко получавам рисунки основно в оранжеви нюанси. Ами то е приказно красиво. Греят листите. Правя изложба, после си вземам рисунките за спомен.  Simple Smile

# 674
  • ГОре на черешата...
Нелинце, шЪ тЪ обзаведа бе, душа, нали наесен пак имам път към вас Hug...

Час по час тичам на терасата да я наглеждам, прелестна е.

Общи условия

Активация на акаунт