Красотата на земята сме събрали във цветята! Лятото и цветята, тема 60

• 55 423
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Четох, дивих се, ахках...
Табакова, с тази вода от аквариума ме заинтригува, само за кактус ли я ползваш? Че вкъщи имаме голям аквариум и може да се възползвам Simple Smile
За всички, но вместо тор т.е. -което не изисква тор с момента с обикновена вода, а пък и тя аквариумната не стига за всички така или иначе.
*sve* , това не бях го виждала цъфнало-много е интересно!
ku4o красиво е и при теб! Моето хипи изкарва сега листа. Има ли шанс да извади и цветонос между тях?  Rolling Eyes

# 91
Момичета големи красоти ,отивам да чета ,много сте изписали Hug

# 92
Добро утро момичета!
Налетях на тази китка от ФБ и много ми хареса.
Прилича ми много на гомфрена  Thinking  но не съм сигурна.
Знае ли някой как се казва?
Скрит текст:

# 93
  • Велико Търново
Как да пресадя кактуси? На работа има няколко незнайно от колко години и така са наизлязли, че на някои даже не се вижда т.нар. саксия. Има тия бодили  Rolling Eyes

# 94
  • Пловдив
Хващаш ги с вестник- сгънат на повечко, за да не боцкат. След като махнеш малките -ако има такива- ги бодваш направо в саксия, дори и да са без корени. Всъщност те ако са с корени направо ща трябва да ги резнеш ако не може да ги изкараш, защото са много здрави. Добре е в пръстта в която ги слагаш да има и пясък. Какъв вид са кактусите? Ако са от тези като топка- малките ги махам с една шпатулка- то се чупи където трябва. Тъй като, както писах, имат здрави корени майка ми има една система за изкарване от саксията, която аз не смея да пробвам- обръща я с "главата надолу"  и удря саксията (в случая при нас в парапета на терасата) и така излиза кактусът, който, междувременно се придържа отдолу. Дано да обясних добре. Ако не е ясно или  нещо друго те интересува- питай.  Hug

# 95
  • Бургас
Трудна работа е това с пресаждане на кактусите.Добре,че имам малко.Аз минавам да се фукна с първото цветче на пасифлора.

# 96
Изчетох страничките от новата тема и се нарадвах на показаните красоти   bouquet Стана ми интересно за утайката от кафе - защо не я препоръчвате за стайни цветя  newsm78

# 97
Писали сме защо не я препоръчваме

# 98
  • Велико Търново
t_tabakova, за по-лесно ги снимах:
http://nadejda83.snimka.bg/flowers/cvetya.749187.30802290

Иначе си имам мое лично кактусче топка, подарък за РД от една колежка:
http://nadejda83.snimka.bg/flowers/cvetya.749187.30802286

И да покажа нещо цветничко най-накрая, първото хубаво мушкато на прозореца вкъщи:
http://nadejda83.snimka.bg/flowers/cvetya.749187.30802282

# 99
  • Пловдив
Изчетох страничките от новата тема и се нарадвах на показаните красоти   bouquet Стана ми интересно за утайката от кафе - защо не я препоръчвате за стайни цветя  newsm78
Доколкото прочетох по-напред-хваща нещо като мухъл. Аз съм слагала еднократно на някои цветя- нищо не стана, но не беше много.
Nadejda:))) това първото от ляво е било и то топка, но му е тъмно, а и е старо  и затова се е издължило така. Него, както и останалите, при пресаждането можеш да разделиш или просто да ги сложиш в по-голяма саксия. И големия го премести на по-светло. Аз по принцип кактуси  вкъщи не гледам- на терасата са всички и не само заради фън шуй  Wink ами и на самите тях им е по-добре навън.
denima много интересна пасифлора, а има ли аромат?

# 100
  • Бургас
Не усещам аромат от пасифлората,тя днес се отвори пъпката и се качвах на стол да я снимам защото съм я пуснала по решетка и цвета е на върха Mr. Green

# 101
t_tabakova, благодаря ти за отговора  Hug Аз също преди съм слагала и не съм имала такъв ефект или поне не си спомням. Единственото, което ми е правило впечатление е трудната пропускливост на водата при поливане отгоре. Сега пак съм сложила и съм размесила с горния слой почва, та се притесних да не си навредя на цветенцата. Едни мушички са се завъдили в пръстта и трябва да ги боря, но не мисля че имат връзка с утайката от кафе.
Още не съм си свалила снимките от телефона, за да ви ги покажа  Embarassed  Тагетесите са вече в пълната си сила, но нещо оранжевия съм го загубила и всички са само жълти. Латинките са ми напъпили и скоро ще ме зарадват и те. Надявам се поне до края на тази тема да покажа нещо.

ПП Nadejda:))) и в никакъв случай не прилагай моя злополучен метод на пресаждане на кактуси с готварска ръкавица. Като се набодоха пустите игли в нея, ела да видиш, стана на кактус и замина направо в кофата. Иначе успях да ги пресадя, но преди доста години се разделих с тях.

# 102
  • Пловдив
Sea lights мушичките, обсъждани стотици пъти, са от преполиване. Засуши малко- това е лесно сега в жегите и бързо ще изчезнат.

# 103
Sea lights мушичките, обсъждани стотици пъти, са от преполиване. Засуши малко- това е лесно сега в жегите и бързо ще изчезнат.

Да, за мушичките знам, даже в тези жеги ги оставям няколко дни без да поливам /те са на терасата в сандъци/ и чак клюмат, милите, но след като полея пак се появяват. Не ми пречат, не са в стаята, а и не вредят на цветята. Затова не искам да прибягвам до препарати, а още повече че съм насадила и малко подправки. Миналата есен се бяха навъдили по стайните цветя и там, след хиляди опити с какво ли не /засушавах, забивах клечки кибрит, пръсках с вода и веро и не помня още какво/, се преборих, но с някакво прахче от агро-аптеката.

Последна редакция: пт, 21 юни 2013, 15:59 от Sea lights

# 104
Аз направих първи опит със засаждане на мушкато. Стоя един ден във вода, след това уж добре го позиционирах, но днес като го полях и просто ми остана в ръката. Явно много вода съм сложила, или изобщо не е било захванато, при все, че много внимавах.
Наново го сложих, дупка му изкопах  Crazy, натиках го, и доста натисках около края. Дано да стане.

Също така, видях т.нар. бенждамин, който по-нагоре има снимка, аз имам такова дърво, направо е огромно. Ще опитам да видя дали мога да откъсна и да пресадя.

Много ми е трудно още, не им знам имената на цветята изобщо, пресявам си, поливам си както ми падне, но за сега нищо не е увяхнало. Днес ще си купа едно такова, с червени листа.

Общи условия

Активация на акаунт