Париж 7

• 68 089
  • 745
  •   1
Отговори
# 435
В цената са включени:
- Самолетни билети - София – Париж - София и летищни такси.
- Ръчен багаж до 10кг. и с размери до 42см х 32см х 25см.
- 3 нощувки със закуки за един възрастен в двойна стая при двойно настаняване в хотел 2/3 звезди в централната част на Париж
- Туристическа панорамна и пешеходна обиколка на Париж на български език.
- Водач на български по време на цялото пътуване.
- Медицинска застраховка с покритие 5000евро.
- Инфо пакет с карти и полезни материали.
В цената не са включени:
-Трансфер летище- хотел- летище ( двупосочен шатъл - 25Евро/ индивидуален- 50Евро).
- Разходи от личен характер.
- Чекиран багаж ( 32кг – 49евро).
- Входни такси за посещаваните туристически обекти.
- Екскурзия до Версай с включен билет за двореца и градините - 60Евро (заплаща се при резервация).
- Посещение на кабаре "Мулен Руж" или "Лидо" - цена при тур оператора.
- Обяд или вечеря на корабче по река Сена - цена при тур оператора.
-Градска такса.

# 436
каква е таксата престол хотел? Не зная никога не съм пътувала и идея си нямам. Много мислене му падна , наистина сме на кръстопът , в смисъл тази оферта през bueno, за 4 дни в Париж със София тур за 619 лв добра ли е , не е ли , помогнете ми да взема решение. Много искам да отида в Париж, това е една мечта , която точно сега е момента да сбъдна

# 437
За да разбереш дали ти е изгодно си погледни : цени на билети, цени на хотел и ще се ориентираш.

# 438
  • Бургас
Аз лично мисля ,че офертата е много добра.Защото един самолетен билет в посочените дати-проверих летят -WIZZ и излиза около 120 евро в двете посоки.И така ти остават-от общата сума като извадиш билета/320 евро-120 евро=200 евро за 3-те нощувки в хотела с вкл.закуска или по 66 евро/на ден-мисля,че е мн добро предложение/:)Е разбира се от всичко прочетено тук,защото и аз съм се организирала за бленувания Париж,но през април-ще си изкараш чудесно надявам се ,но мн добре си сметни доп.разходи-или това,което не е включено в пакета-защото оттам идват големите разлики.
Успех и пиши какво си решила.Simple Smile

Относно градската такса-мисля,че е тази такса,която събират при престоя в хотела-навсякъде я има-само,че някъде е вкл. в цената и затова не разбираме,а в някои хотели се заплаща при настаняване на рецепция.

# 439
 Здравейте на всички фенове на Париж и Франция.

Радвам се много, че има възможност да имам повод да Ви помоля за
информация свързана с престои в Париж - с цел екскурзия.

Бихте ли могли да споделите Вашия опит и по възможност да ни препоръчате използван от Вас апартамент подходящ за успешната реализация на такъв вид изкарване в Париж.

Ще сме аз, съпругата и най-голямото от децата (14 г.)

Благодаря предварително.

# 440
Здравейте на всички фенове на Париж и Франция.

Радвам се много, че има възможност да имам повод да Ви помоля за
информация свързана с престои в Париж - с цел екскурзия.

Бихте ли могли да споделите Вашия опит и по възможност да ни препоръчате използван от Вас апартамент подходящ за успешната реализация на такъв вид изкарване в Париж.

Ще сме аз, съпругата и най-голямото от децата (14 г.)

Благодаря предварително.

Може би е добре да прочетете някоя от предишните  теми и да видите, ако има споделено за апартамент.

Аз лично отсядам винаги в хотели.
Писали са и хора, отсядали в апартаменти, но не са от редовно пищещите, за да могат да ви помогнат.

ПП Похвално е, че се регистрирахте само за да ни попитате за апартамент.

# 441
Аз лично мисля ,че офертата е много добра.Защото един самолетен билет в посочените дати-проверих летят -WIZZ и излиза около 120 евро в двете посоки.И така ти остават-от общата сума като извадиш билета/320 евро-120 евро=200 евро за 3-те нощувки в хотела с вкл.закуска или по 66 евро/на ден-мисля,че е мн добро предложение/:)Е разбира се от всичко прочетено тук,защото и аз съм се организирала за бленувания Париж,но през април-ще си изкараш чудесно надявам се ,но мн добре си сметни доп.разходи-или това,което не е включено в пакета-защото оттам идват големите разлики.
Успех и пиши какво си решила.Simple Smile

Относно градската такса-мисля,че е тази такса,която събират при престоя в хотела-навсякъде я има-само,че някъде е вкл. в цената и затова не разбираме,а в някои хотели се заплаща при настаняване на рецепция.
Ами искам да чуя повече мнения от тук, мисля да го направя , сега и  след твоите думи, питах в агенцията току що градската такса се удържа в хотела и е към 2 евро някъде.Исках и  повече мнения , за това какво може да се хапне там, за 3 дни , все ще прекараме не отивам там за да ям. Освен програмата от туроператора , мисля да посетим Айфеловата кула и Лувъра . Чакам отговори , мислех по-точно от пътували с агенция , но тук май няма много много такива.Не зная дали да взимаме и багаж или само с ръчния, то всичко е пари Wink

# 442
аха забравих и за трансфера летище -хотел, искат още 100 лв на човек , ама ..........нямаш избор

# 443
Когато пътувате с агенция, вие си плащате за услугите - правят ви програма, и т.н. С две думи те са длъжни да ви предоставят всякаква информация, която ви интересува.

Градска такса досега не съм плащала.
Пътуване с малък ръчен багаж през зимата е по-скоро трудно, но ...
Храната - какво да опитате пише в първият пост...
Цените на храната - зависи къде и какво... Ако се храните със сандвичи, или си пазарувате от магазин - предполагам по 10 евро(да се разбира минимална сума) на ден ще ви бъдат достатъчни.

Не ме разбирайте грешно, но всеки влиза - пита , а след като се върне даже не се явява да каже едно МЕРСИ.  Какво ли остава да разкаже какво видя, как почуства града, да предложи малко снимки.

# 444
  • СОФИЯ
hanamontana предполагам, че градска такса е същото като градски данък, който се плаща на човек за нощувка. Той варира и може би зависи от место разположението на хотела или и аз не знам какво точно, но е някъде около 0.50 до 2 евро на човек. По принцип се плаща и за децата, освен ако не си затворят очите  Simple Smile.

# 445
  • пак на Рив Гош
Човек се учи, докато е жив  Grinning Значи таксата престой се нарича "градска такса". Както са казали момичетата, това е такса на нощувка на човек, обикновено е 1-2 евро, може и малко по-малко.

Мимии, обикновено е включена в цената на хотела, затова сигурно не си я плащала отделно  Peace.

Angolachev, дори и в тази тема има отзиви за апартаменти, прегледайте предните страници а сайтовете за резервация са на първата страница.  Peace

hanamontana, в темата пишат основно хора, които сами организират пътуването си в Париж. Затова няма много отзиви за туроператори.
Имай предвид, че туроператорите имат обикновено договорки с дадени ресторанти и по време на обиколките водят групите там. Освен ако в програмата няма изрично упоменато свободна разходка (а фактът, че има българскоговорящ придружител по време на цялото пътуване ме навежда на мисълта, че няма да имате много свободно време), сигурно няма да имате много избор относно местата за хранене. Може и да греша, разбира се... На първа страница в скрития текст има насоки за френската кухня. За цени в приличен ресторант, пригответе 25 - 30 евро на човек, без напитките. Иначе много пекарни на обед предлагат сандвичи за 3 - 4 евро, както и обедни менюта - сандвич, безалкохолно, сладкиш за 6-7-8 евро.

# 446
Здравейте!
Почти не остана време и до нашето заминаване (отиваме за две седмици във Франция с приятеля ми, от които 4 дни в Париж).
Имам въпроси за картите за намаления:
Аз съм на 24 години и съм студентка. Имам карта ISIC - не мога да разбера дали се предоставят намаления по музеите в Париж за нея... Ако не, четох че студенти до тази възраст ползват привилегии (каквото и да значи това) за музеите...
 И сега се чудя да си закупуваме ли "Париж визит пасс" карти или да закупя само на приятеля ми?

# 447
  • някъде
Здравейте Simple Smile
Живот и здраве се надявам да посетя Париж през пролетта с тумба приятели. Може ли да ми препоръчате сайт с апартаменти, от които сте доволни? Евентуално и удобен квартал, в който да търся.  Embarassed Благодаря предварително!

P.S. Извинявам се, сега видях първа страница. Отивам да ровя! Peace

Ние си намерихме супер апартамент чрез този сайт Peace
http://www.morningcroissant.fr/?redir=1

# 448
Здравейте!
Почти не остана време и до нашето заминаване (отиваме за две седмици във Франция с приятеля ми, от които 4 дни в Париж).
Имам въпроси за картите за намаления:
Аз съм на 24 години и съм студентка. Имам карта ISIC - не мога да разбера дали се предоставят намаления по музеите в Париж за нея... Ако не, четох че студенти до тази възраст ползват привилегии (каквото и да значи това) за музеите...
 И сега се чудя да си закупуваме ли "Париж визит пасс" карти или да закупя само на приятеля ми?

В Лувъра имаше намаление за лица под 25 или 26 год. Не съм сигурна, кое от 2те точно беше. Няма значение дали си студентка.

# 449
Граждани на ЕС на възраст 18-25 години имат безплатен достъп до някои музеи, съответно зали и изложбени експозиции,  във Франция.Трябва да се информирате на сайта на музея, който искате да посетите.Така например безплатен за горната категория лица е Musee d Orsay и Louvre.Някои зали не са достъпни за такъв безплатен достъп.Трябва да се представи документ , удостоверяващ възрастта.
Списък на музеите-www.louvrepourtous.fr/Liste-des-musees-et-des-monuments,196.html#1

Последна редакция: пн, 16 дек 2013, 09:56 от romel

Общи условия

Активация на акаунт