Париж 7

• 68 096
  • 745
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте, момичета!
 Една моя мечта е на път да се изпълни, заминаваме на 21,03,2014г., но ще имам нужда от вашата помощ.
Ще ви копна нашата програма може ли някой да ми каже дали си заслужава да вървим през цялото време с гида или да си направим ние маршрут. От опит знам че не всичко което включват в програмата си заслужава да се види. Моля дайте съвет дали да си направим собствен маршрут / и ако да - кое ще препоръчате да не изтърваме/?
Предварително ви благодаря   bouquet

- Входни такси за някои от забележителностите при закупуване пожелание на Париж Пас (39 евро за 2 дена/ 54 евро за 4 дни): Триумфална арка - 9.5 евро; Лувър - 10 евро; Парижката света богородица "Нотр Дам де Пари" - 8.5 евро; Пантеон - 8.5 евро; Музеят "Орсе" - 9 евро; Комбиниран билет Музей "Орсе", музеят Оранжерия и опера "Гарние" - 14 евро; Замъкът "Сен Шапел" - 8.5 евро; Център Помпиду - 13 евро

Пълна програма на пътуването:
1 ДЕН: Отпътуване от летище София. Пристигане в Париж. Tрансфер до хотела. Настаняване. Вечерта възможност за посещение на "Мулен Руж" или кабаре ''Лидо''. (При интерес се прави предварителна резервация в офиса на София Тур). Нощувка.
2 ДЕН: Закуска. Панорамна обиколка на Париж - Домът на инвалидите, построен през 17 в. от Луи XIV с цел там да бъдат настанени 4000 пострадали ветерани; Пантеонът, превърнат през 1791 г. в мавзолей за "великите хора от епохата на Френската революция"; моста на Александър III,Малкия и Голям дворец, Площад "Конкорд", на който за пръв път е издигната гилотината, почивка в парка Тюйлери. Време за почивка. Пешеходната обиколка продължава по площад "Вандом", посещение на Гранд Опера, проектирана от Шарл Гарние, за да претвори величието на Наполеонова Франция; По желание- посещение на Лувъра– най-големият музей на изкуствата в Европа, чиято най-прочута творба без съмнение е "Мона Лиза" на Леонардо да Винчи. Пешеходна разходка по "Шан-з-Елизе". Възможност за посещение на обекти по желание. Нощувка.
3 ДЕН: Закуска. Панорамна обиколка на Париж: Парижката "Света Богородица" – едно от най-великолепните постижения на готическата архитектура; Латинският квартал и Сорбоната – най-прочутият парижки университет; Люксембургската градина с Люксембургския дворец, където сега заседава Сенатът. Посещение на квартала Монмартр (базиликата Сакре Кьор, площада на художниците, "Розовата къща"), Площад "Пигал" и кабаре "Мулен Руж". Свободно време. Следобед посещение на площад “Трокадеро” , Айфеловата кула или свободно време в Париж с разглеждане на Триумфалната арка и вечерно посещение на Айфеловата кула и възможност за разходка с панорамно корабче по Сена около историческите острови Ла Сите, на които е основан Париж през 3 век пр. Хр., и Сен Луи – по-малкият от двата острова, създаващ почти провинциална атмосфера и спокойно място за разходка. Нощувка.
4 ДЕН: Закуска. Възможност за полудневна екскурзия до Версай. Туристическа програма - Екскурзия до Версай( пожелание с допълнително допащане) – политическа столица на страната и резиденция на кралския двор от 1682 г. до 1789 г. Посещение на Версайския дворец – дворецът на Краля Слънце – Луи XIV: Големите апартаменти и Огледалната зала. Свободно време. Трансфер до летището. Отпътуване за България. Пристигане на летище София.

# 421
  • Пловдив
Здравейте, планирам пътуване в Париж през май. Ще останем за седмица. Моля за препоръки за студио или подходящ хотел. Ще сме двама възрасни и едно дете. Бюджета ми е ограничен, добре ще е да е нещо до 500Е.  Ще съм благодарна на всеки отзовал се.

Четох за магазинчето за парфюми - обожавам парфюмите и със сигурност ще отидем там, някой ако е пазарувал може да сподели какво си е купил.

# 422
...

Четох за магазинчето за парфюми - обожавам парфюмите и със сигурност ще отидем там, някой ако е пазарувал може да сподели какво си е купил.

Преди десетина дни пазарувах от там. Купих един мъжки(не беше за нас) и един дамски за мен, но още не съм го пробвала.  Confused

# 423
  • Пловдив
...

Преди десетина дни пазарувах от там. Купих един мъжки(не беше за нас) и един дамски за мен, но още не съм го пробвала.  Confused

Благодаря, ще чакам отзиви.  Hug

# 424
  • Пловдив
Здравейте, пак съм аз с един въпрос - как се организира настаняването в апартамент под наем от часно лице. В момента има изгодни билети в Wizz, но ще кацнем към 19.30 на Бове, докато се предвижим до Париж ще сме на място посред нощите. Трябва ли да си търся полет в по-човешки час или е възможна някаква договорка със собственика?

# 425
Здравейте, пак съм аз с един въпрос - как се организира настаняването в апартамент под наем от часно лице. В момента има изгодни билети в Wizz, но ще кацнем към 19.30 на Бове, докато се предвижим до Париж ще сме на място посред нощите. Трябва ли да си търся полет в по-човешки час или е възможна някаква договорка със собственика?

Обикновено за по-късно настаняване искат някаква такса. Четете внимателно обявата.

# 426
Привет ! Преди 3 дни се върнах от Париж , изкарах две прелестни седмици там и като всеки обсебен доживот от този град , планирам следващото пътуване . Heart Eyes

Искам да дам малко информация относно музеите - за огромно мое разочарование Музеят Пикасо е още в ремонт . Предполага се до май 2014-та . Всеки , който се интересува от изкуството му , обаче , би се зарадвал на възможността да види изложба на 150 керамични предмети , изработени и изрисувани от Пикасо в Музея на керамиката в Севър - "Picasso céramiste et la Méditerranée" , до 19 май 2014 -та . Не е за изпускане . Пътува се с Метро 9 , последна спирка Севър .

Освен това , в Музея Оранжери , освен прелестните платна на Моне , може да се види изложба от творби на Фрида Кало и Диего Ривера .

Приятни мигове в Париж !

# 427
Здравейте. Има ли някой (скорошен) опит с наемане на автомобил в Париж. Ориентирали сме се към Avis, Hertz или Europcar тъй като те имат офиси на летището. Идеята ни е да наемем от офис в града и да оставим на летището на връщане.

# 428
Здравейте Simple Smile
Живот и здраве се надявам да посетя Париж през пролетта с тумба приятели. Може ли да ми препоръчате сайт с апартаменти, от които сте доволни? Евентуално и удобен квартал, в който да търся.  Embarassed Благодаря предварително!

P.S. Извинявам се, сега видях първа страница. Отивам да ровя! Peace

Последна редакция: чт, 12 дек 2013, 13:59 от Меичка

# 429
 Към minion4е, тази оферта е от София Тур и Ко ЕООД нали? Отдавна я гледам и аз , но не зная какво да правим.Мисля за 14 .02 да резервирам, имаш ли някакви отзиви за този туроператор.

# 430
Към тези , които сами организират пътуването си до Париж, колко ви излиза за 3 нощувки със самолет . И градската такса колко е и къде се плаща?

# 431
  • пак на Рив Гош
Какво наричаш "градска такса"?

# 432
Какво наричаш "градска такса"?
Предполагам, визира таксата в Италия...

# 433
не е за италия, по офертите от туроператори пише , че не е включена градска таксарима ли такава в Париж?

# 434
  • пак на Рив Гош
За първи път чувам такова нещо  Shocked

Да не би да имат предвид хотелската такса престой, която се плаща в хотела  newsm78
Имаш ли пример подръка?

Общи условия

Активация на акаунт