Париж 7

• 68 100
  • 745
  •   1
Отговори
# 405
  • в града на вечния купон
14февруари става ли за посещение в Париж?

# 406

Както е казала Одри Хепбърн "Париж винаги е добра идея".  Laughing

Възможно е на този ден да има повече хора от обичайното за този сезон.

Относно времето - имало е години с чудно време през февруари и такива с неприятно време. Въпрос на късмет.

# 407
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Преди време четох за малко магазинче със отлични парфюми около Лувъра ако не се лъжа, но загубих координатите. Бих искала да ги въведем на картата ни за планиране/ web приложение/. Някой да си спомня къде имаше споделяне за този магазин, малко магазинче със собственичка която е дъщеря на известем създател на парфюми. Дано обясненията ми са достатъчно ясни! Благодаря предварително!

Дали са ти вече сайт Simple Smile Само да кажа, че януари се върнахме с по 3 парфюма за всеки Simple Smile Сега ми остават още 3-4 пръскания от първия за мен, а и на мъжО ... Кога ще ходите? Той май си се влюби в неговия и беше решил да го поръчва, ама ... да използвам, ако ходите скоро за покупка  Embarassed Страхотни, страхотни са им парфюмите Simple Smile Ако си купуваш от тях - един съвет от собственичката -> каза ни, че е хубаво да се вземе и сапун със същия парфюм ... и наистина, когато се къпеш със сапуна, а след това използваш парфюма е нужно съвсем малко количество Simple Smile

Последна редакция: ср, 06 ное 2013, 08:45 от la vida loca

# 408
но май ще се откажа, още се чудя дали да плащам билетите 386лв за двама, то като гледам и хотел под 400лв за три дни не виждам

# 409
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
но май ще се откажа, още се чудя дали да плащам билетите 386лв за двама, то като гледам и хотел под 400лв за три дни не виждам

Наемете апартамент Simple Smile Ние бяхме тук ... Е, излиза пак толкова за 3 нощувки, защото има и 35Е такса, но може да спестите от храна Simple Smile Наоколо има големи магазини, може да си купите и претопляте кроасани за закуска, да си правите сандвичи за през деня и да си готвите вечер - а на 14 само да сте в ресторант Simple Smile Не знам какво е сега положението в студиото - за пръв път бях в него през 2011 и май беше ремонтирано предната година ... Сега през януари ... останах разочарована - явно само се чисти и не му е било дошло времето за някакъв ремонт ... Ако лятото не са ремонтирали поне козметично ... май не си струва ... Но през този сайт може да намериш нещо друго, което да ви устройва ... Ако търсиш - районите, които аз харесвам са - 5,6,7, 8 и 17 Simple Smile

# 410

Наемете апартамент Simple Smile Ние бяхме тук ... Е, излиза пак толкова за 3 нощувки, защото има и 35Е такса, но може да спестите от храна Simple Smile Наоколо има големи магазини, може да си купите и претопляте кроасани за закуска, да си правите сандвичи за през деня и да си готвите вечер - а на 14 само да сте в ресторант Simple Smile Не знам какво е сега положението в студиото - за пръв път бях в него през 2011 и май беше ремонтирано предната година ... Сега през януари ... останах разочарована - явно само се чисти и не му е било дошло времето за някакъв ремонт ... Ако лятото не са ремонтирали поне козметично ... май не си струва ... Но през този сайт може да намериш нещо друго, което да ви устройва ... Ако търсиш - районите, които аз харесвам са - 5,6,7, 8 и 17 Simple Smile
Благодаря ти!ок е студиото, ще мисля до следобяд, но може би ще го отложа за по късно пътуването.

# 411
Здравейте момичета,
моля Ви кажете ми за този апартамент:[urlhttp://www.homelidays.com/paris-10/appartement571948fr1.htm#AnchorPhotos][/url]-някакви отзиви,някой бил ли е тук?
В спокоен квартал ли е ?С деца сме на 13 и 10-може ли пеша да стигнем до забелижителности и кои?/вървиме цялото семейство,много обичаме да се разхождаме пеша/
Интересни ресторанти,ако някой е посещавал на прилични цени наоколо?
До Дисниленд оттук какви билети трябва да си закупим?
А до Версай?Децата таксуват ли се с билети?
Интересни места за деца?/освен Дисниленд?
Четох,че за музеите има карти-ще си вземем,но искаме да посети Музея на восъчните фигури-заслужава  ли си?Гледам не е включен в Париж Паса-колко ли струва??
Извинявайте за многото въпроси,но искам всичко да организирам и да ми е по-спокойно..Simple Smile
Много Ви благодаря предварително.  bouquet
Лека вечер на всички Grinning

# 412
Здравейте. Някой има ли впечатление от тази верига хотели http://www.hotels-libertel.com/uk/ ? Офертите на хотел CANAL SAINT-MARTIN ** са доста изгодни.

# 413
[Четох,че за музеите има карти-ще си вземем,но искаме да посети Музея на восъчните фигури-заслужава  ли си?Гледам не е включен в Париж Паса-колко ли струва??

[/quote]
Музеят на восъните фигури Е включен в Паса. За нас със съпругата беше много интерен, при влизането има спектакъл от светлина и звуци, датиращ от 1908г. Сградата на музея е бивш театър и експозицията е разположена по много артистичен и нетрадиционен начин.
http://www.parispass.com/paris-attractions/Grevin-Wax-Museum.html#.Uoc7LZ2ezGg
В близост до този музей е и музят на шоколада, които ако си с Пас страхотно си заслужава заради дегустацията на шоколад на входа, не е много интерсна изложбата, може да се обиколи за 5 мин., но има голяма атракция - един скулптор, който прави скуптура от шоколад и "отпадъците" са за опитване от туристите.

# 414
Момичета, за колко време пеш се стига от Porte Maillot до Триумфалната арка или до Трокадеро /струва ми се, че са еднакво отдалечени/?
Гледам апартаменти... Намерих прилично студио, но не мога да преценя дали отговаря на критериите ми да е на не повече от 30-ина мин. от шатълите. Ето го http://www.housetrip.com/en/rentals/217172?from_date=2014-05-26& … o_date=2014-05-31
А до този стига ли се пеш от Porte Maillot за 30-ина минути  http://www.housetrip.com/en/rentals/14980?from_date=2014-05-26&a … o_date=2014-05-31  Моля, помогнете   bouquet 

# 415
Момичета, за колко време пеш се стига от Porte Maillot до Триумфалната арка или до Трокадеро /струва ми се, че са еднакво отдалечени/?
Гледам апартаменти... Намерих прилично студио, но не мога да преценя дали отговаря на критериите ми да е на не повече от 30-ина мин. от шатълите. Ето го http://www.housetrip.com/en/rentals/217172?from_date=2014-05-26& … o_date=2014-05-31
А до този стига ли се пеш от Porte Maillot за 30-ина минути  http://www.housetrip.com/en/rentals/14980?from_date=2014-05-26&a … o_date=2014-05-31  Моля, помогнете   bouquet 

До първият със сигурност ще стигнеш за 30 минути(вероятно и за по-малко). Вторият е на малко по-голямо разстояние.
От спирката на Порт Майо до Триумфалната е 15-20 минути ходене.

# 416
Да споделя и аз моите преживявания в Париж, понеже точно на тази дата миналата година пристигнахме с мъжа ми там. Надявам се да съм полезна на всеки, който ще ходи сега.

Тогава, за съжаление още нямах регистрация тук и нямах представа колко полезни са вашите съвети преди път. Въпреки това, направихме добро проучване и нямаше неприятни изненади.

Мене лично Charles de Gaulle много ме плашеше като летище, понеже дотогава не бях стъпвала на толкова голямо, но всичко е изключително организирано и нещата стават доста бързо.

Единствено в началото се объркахме с тези билетчета за метрото. За влака от летището до града са различни от стандартните в метро мрежата и се наложи да прескачаме на излизане като афро-америкаците (без да желая да ги обиждам, но масово правят така там) през бариерите.

Бяхме избрали хотел, точно до Мон Мартър и до метро-станция. Квартала е приятен. Въпреки  че наблизо са червените фенери и Мулен Руж, вечер е спокойно по улиците без някакви пияници и т.н. За 5 дена, които изкарахме там, можехме да стигнем до почти всяка точка с метрото и въобще не ми липсваше колата и чакането в задръствания. Метрото е наистина лесно за ориентиране, въпреки многото линии. Бяхме разпечатили картата на метрото и още от 1вия ден се оправихме лесно. Е, чак на третия забелязахме, че има експресна линия (Линия 14) само с 5 спирки, която вози 3 пъти по-бързо до другия край на града.

Времето беше облачно и ръмеше, но беше топло за тоя период на годината.

Относно забележителностите, има достатъчно казано в темите затова няма да споменавам добре известните. Мога да препоръчам да отидете в катедралата на Мон Мартр в Неделя преди обяд. Има литургия, всичко е супер светло с приятна църковна музика и ми подейства много зареждащо, въпреки че не съм много религиозна. Ако трябва да сравнявам Нотер Дам с Мон Мартр, определено втората ми хареса много повече.

Мъжа ми искаше да отидем до националния стадион и очаквах да е пълна скука, но всъщност се оказа интересно. В музея имаше снимки и реквизити освен от спортни събития, така и от концерти на най-известните групи. След това дойде екскурзовод, който ни вкара на тур в стадиона. Нямаше други посетители и си бяхме само двамата. Влезнахме в съблекалните, тренировъчните зали, излезнахме през тунела на игрището. Има ресторант на трибуните с изглед отвисоко към стадиона, който работи целогодишно. Не седнахме, но екскурзовода каза, че цените са напълно приемливи като във всеки ресторант.

Бяхме и в аквариума. Намира се много близо до Айфеловата кула. Ако сте с деца, ще им бъде много интересно. Има всякакви чудати създания, а някои риби могат да се докосват и децата много им се радваха.

Искрено завиждам на всички, които тепърва тръгват...

# 417

До първият със сигурност ще стигнеш за 30 минути(вероятно и за по-малко). Вторият е на малко по-голямо разстояние.
От спирката на Порт Майо до Триумфалната е 15-20 минути ходене.
Благодаря   bouquet  И още един въпрос - шатъла от Буве случайно има ли спирка някъде по трасето? На сайта си пише че не спира  Laughing но пък от друга страна в едно от ревютата на апартамент точно до Триумфалната арка пишеше, че е до спирка на транспорт до летище Буве  newsm78 

# 418
...
... И още един въпрос - шатъла от Буве случайно има ли спирка някъде по трасето? На сайта си пише че не спира  Laughing но пък от друга страна в едно от ревютата на апартамент точно до Триумфалната арка пишеше, че е до спирка на транспорт до летище Буве  newsm78 

Няма друга спирка. Разстоянието до Триумфалната наистина е малко и вероятно за това е споменато по този начин.

# 419
  • Варна
но пък от друга страна в едно от ревютата на апартамент точно до Триумфалната арка пишеше, че е до спирка на транспорт до летище Буве  newsm78 

To затова е шатъл , защото няма спирки.
Разстоянията в Париж са такива , че от Порт Мейо до Триумфалната арка си е съвсем ''рядям''. Тук постоянно се пита за интересен ресторант ,  но скоро по ТВ7 дадоха демонстрационно меню за двама в 1*мишлин ресторант е 150 евро.А това са няколко хапки от различни ястия да си куса човек.Една нормална , по нашите разбирания , пица започва от 15 евро.Долу горе е възможно сядане по обед с комплексни обедни или туристически менюта които са по около 10тина евро/човек , но те по количество са да стигнат за децата , на мен и 2 ми са малко.Изобщо Париж е доста скъп град , като всяка европейска столица , да не говорим скандинавска!!!Билетите за еруера до Дисни или Версай са по около 15 евро/човек.

Общи условия

Активация на акаунт