Париж 7

• 68 078
  • 745
  •   1
Отговори
# 450
Без да имам конкретен опит с Париж мисля, че самолетните оферти на туристическите агенции са по-скъпи от самоорганизираните. /Това показват проучванията ми за други дестинации/ Автобусните излизат по-евтино, но Париж е далече и се губи много време в път. Ако не сте обвързани с конкретни дати можете да си изберете полети на ниски цени. Също така е добре да се информирате в кой район е хотела. Ако е някъде много далеч се губи време.

Напоследък надничам в темата, защото обмислям да отскочим до там през май. Утре пътуваме за Будапеща и Виена и като се върнем започвам с конкретни планове за следващата дестинация  Laughing
Мисля да се спра на 5 нощувки като много искам да посетим замъците по река Лоара.  Simple Smile

# 451
Благодаря ти за информацията! Но разбирам само анг. език, а в този сайт не виждам никъде бутон за превод...
Този документ Лична карта ли е или нещо друго?
Мислим да посетим: Лувъра, Орсе, Център Помпиду, Градът на науката и промишлеността, Парижките катакомби.
Нямам представа дали посещението на храмовете (Парижката св. Богородица" и базиликата "Сакре Кьор и) се заплаща?
Не взехме билети за Айфеловата кула, защото ми казаха, че зимата, ако има мъгла нищо не се вижда от горе и не си заслужава... (и като цяло не съм супер любител на високото- даже напротив), но все още се чудя за качване на Триумфалната арка (поне е по-ниско)?

Като цяло сме заложили на тези места + няколко парка и градини, и разходка по Сена.
Всеки съвет ще ми е от полза, понеже се колебая дали да си закупя ПАСС или не?
Опитах да потърся информация за музеите с безплатен достъп за граждани от ЕС (до 25г.), обаче никъде не намерих конкретна Sad

*Понеже още преглеждам темите за Париж, извинявам се предварително, ако някъде е коментирано конкретно и не съм го видяла...

Граждани на ЕС на възраст 18-25 години имат безплатен достъп до някои музеи, съответно зали и изложбени експозиции,  във Франция.Трябва да се информирате на сайта на музея, който искате да посетите.Така например безплатен за горната категория лица е Musee d Orsay и Louvre.Някои зали не са достъпни за такъв безплатен достъп.Трябва да се представи документ , удостоверяващ възрастта.
Списък на музеите-www.louvrepourtous.fr/Liste-des-musees-et-des-monuments,196.html#1

# 452
...
Нямам представа дали посещението на храмовете (Парижката св. Богородица" и базиликата "Сакре Кьор и) се заплаща?
...

Безплатни са посещенията. Заплаща се изкачването им.
Аз лично на Сакре Кьор не съм се качвала.
Изкачването на Норт Дам си е цяло приключение - особено в най-високата част - стълбите са много тесни, стръмни и двупосочни.

...
но все още се чудя за качване на Триумфалната арка (поне е по-ниско)?

...
На Триумфалната арка също се качва пеша. Стълбите са подобни на тези в Нотр Дам, но са по-широки.

# 453
Да, за удостоверяване на възрастта- до 25 години и че си гражданин на ЕС трябва документ за самоличност-може лична карта или паспорт.За превода на горния текст има Google translate.Безплатен е достъпът за Лувъра, Musee d Orsay, Оранжери, Музея Роден, Музея Пикасо,Музея Quai Branly и много други, не само в Париж. Не е малко.Не е безплатен Градът на Науките и промишлеността.Лично аз разбрах за този безплатен достъп докато чаках на опашката за билети за Музея Орсе. Там един от охранителите на музея обикаляше опашката и подканяше всеки който изглеждаше на около 25 години директно да влиза, като само представи нужния документ на контрольорите.  Има и дни , в които достъпът на всички посетители е напълно безплатен. Тогава обаче може да бъде проблем по-големия брой посетители и големите опашки. Лично аз избягвам този вариант.       Билети за Айфеловата кула могат да се вземат на място, ако отидеш по-рано ще чакаш по-малко за да закупиш билети.Пък и през есенно-зимния период има по-малко хора и чакането е по-малко.Аз лично съм се качвал един път до върха-беше лято и беше приятно. Втория път се качих до втория етаж, защото духаше силен вятър.     За да се изкачиш на Триумфалната арка вървиш по доста стръмно вътрешно стълбище.Асансьора на Арката на Триумфа сега го ползват само за лица с инвалидни колики или за зареждане на магазинчетата горе със стоки.На времето асансьора се използваше от всички посетители, аз лично  съм се качвал с него.  Горе на Арката има открита тераса от която се открива нелоша гледка към Шанз Елизе, Монмартър , Дефанс и наоколо.      Ако говорим за Paris Museum Pass трябва да прецениш - 1. До кои места ти дава достъп, каква е цената на Пасса и каква е цената на тези места без Раss  2. Какво ти спестява- пари, време/ което е по-важно /? 3.Колко места можеш да посетиш за 2, 4 или 6 дни с него? Примерно-възможно ли е да посетиш за един ден Арката на триумфа, Кулата на Парижката Света Богородица, Лувъра, Пантеона , а на следващия ден Музея Орсе, Версай, Музея на кея Бранли, Музея Роден, Conciergerie ?  Сигурно е възможно , но накрая само ще подтичваш, преситена от впечатления.Аз лично си взех Пасс за 2 дни и обиколих с него Лувъра , Кулата на Нотр Дам, Арката на триумфа, Версай. Не спестих пари, но спестих време за чакане по опашките.На третия ден си купих билет за Музея Орсе.        Остави си места които да посетиш при следващо посещение.   Катедралата Сакре кьор е безплатна за посещение.Квартала Монмартр е почти задължително да се посети.

# 454
Здравейте на всички фенове на Париж и Франция.

Радвам се много, че има възможност да имам повод да Ви помоля за
информация свързана с престои в Париж - с цел екскурзия.

Бихте ли могли да споделите Вашия опит и по възможност да ни препоръчате използван от Вас апартамент подходящ за успешната реализация на такъв вид изкарване в Париж.

Ще сме аз, съпругата и най-голямото от децата (14 г.)

Благодаря предварително.

В този апартамент бяхме ние през Август и горещо го препоръчвам : http://www.housetrip.com/en/rentals/108600
Мога да ти дам повече подробности, ако желаеш.

# 455
Здравейте и от мен, Париж е един от любимите ми градове!
По назад  в темата някой беше казал че аквариума е близо до аифеловата кула и сега се чудя как не съм го видяла, може ли да ми кажете къде се намира точно , да знам за следващия път!

# 456
Аквариума се пада в парка между Айфеловата кула и Трокадеро.
Напиши Aquarium de Paris в Google Maps и ще излезе веднага Simple Smile

# 457
и още нещо последния път не успяхме да се качим на корабче на Сена какви са цените горе долу и от къде мога да закупя билети , онлайн може ли?  bouquet

# 458
Аквариума се пада в парка между Айфеловата кула и Трокадеро.
Напиши Aquarium de Paris в Google Maps и ще излезе веднага Simple Smile
Благодаря   bouquet как не съм го видяла  ooooh! не е истина просто ,къде съм гледала Simple Smile

# 459
  • Lovech
Здравейте, след като изчетох темата на един дъх и в толкова часа...ми е пълна каша в глават....утре ще я прочета отново, но все пак.....
планувам пътуване по случай 10 годишнина и темата да е по-скоро романтично пътуване...
датат е 17.01- съвпада и с рожденния му ден, и ще останем само за 3 нощи. след всичко, което изчетох, разбирам,че ще е крайно недостатъчно да се разгледа всичко, а и половинката не е била до сега в Париж, така, че мисля да разгледаме основните забележителности и повече време за разходки по улиците, малките кафенета и ресторанти....
все още търся хотел..., но все пак ето и първите въпроси...
- какво да очаквам от Париж през януари
- корабче по Сена дали изобщо е удачно...?
- с 2 думи по това време, кое е препоръчително и кое не да се посети и направи...
Благодаря предварително

# 460
tsachewa мен ако питаш, моето любимо място беше айфеловата кула и площад Маделина , кулата за мен лично беше доста романтично място, толкова много влюбени на едно място Two Hearts, но има и други места ,които са доста уединени и романтични, аз лично обожавам река Сена но както писах по горе не успях да се кача на корабче, а и не знам дали януари е поджодящо , температурите са окло 7-6 градуса, на мен лично даже и през пролетта ми беше малко хладно, но аз по принцип не държа на студ и сигурно за това,Париж си е хубав по всяко време така че не се притеснявай, ще хванеш емоцията на града, лувъра също е нещо, което е хубаво да се види ,но тези места може би си ги набелязала вече, нека другите да споделят местата, които са ги впечатлили ,а и ако имате възможност посетете операта им, понеже много обичам такъв тип музика, бях възхитена за palais garnier говоря, както и дисни е място ,където бихте се забавлявали, но май през януари не работеше, не съм много сигурна Thinking, провери все пак.Успех и хубава ваканция после да разказваш, да не забравя аз лично не ти препоръчвам монмартър за хотели, знам , че повечето  резервират в този квартал, защото са евтини, но на мен изобщо не ми хареса и се радвам, че не съм отсядала там, стори ми се като пазарски квартал, въпреки че се води артистичния квартал на Париж, аз освен една бъркотия, друго не видях , а по принцип обожавам изкуството,това обаче си лично мое мнение, просто съвет

# 461
Здфравейте,
бяхме в ПАРИЖ с половинката нач. на Декември- времето беше заявидно, настроението там и предколедния дух на ниво! Първата съъпка бе да се сдобием с ПАС-ове, които са си мини гид, дават инфо и след 5-я поглед на картата на Центъра/Ille De France започваш да боравиш с локациите си по-смело Wink))
Хотела , който си избрахме в Монтартър също не ни разочарова (бих отседнала пак там), метрото си бе наблизко, бая си ходихме пеша- за 3 пълни дни успяхме да омиткаме повечето забележителности... е, някои пропуснахме. Имаше виенско колело (Е10) на площада пред Обелиска по Champs Elysses - качихме се вечерта и много ни хареса. Вместо на корабче ни возиха с рикша, което се оказа доста весело. В слънчевата част на деня, изключително приятно и момчето беше много начетено, мило и възпитано. При 1-ва възм-ст, посетето този вълшебен град  Shocked  А! И и да е с подходяща компания newsm04 newsm04 !!

# 462
  • Lovech
belladonna86, ако е 6-7 градуса ще е супер...бихте ли ме насочили в кой квартал да търся хотел, снощи гледах около кулата, но май другите са по предпочитани..не знам....доста често се споменява латинския квартал, сега ще го проуча защо е предпочитан....(ако знаете или сте ходили в някой хотел, бих се радвала да ми го споделите...Simple Smile)

jujana2, бихте ли споделили кой е хотела и колко ви е струвал долу-горе, идеятя за колелото и рикшата е супер, но дали до кога ще стой колелото...? рикшата същия площад ли я взехте....? какви са цените и на двете...

момичета страхотни идеи...продължавайте.....

# 463
belladonna86, ако е 6-7 градуса ще е супер...бихте ли ме насочили в кой квартал да търся хотел, снощи гледах около кулата, но май другите са по предпочитани..не знам....доста често се споменява латинския квартал, сега ще го проуча защо е предпочитан....(ако знаете или сте ходили в някой хотел, бих се радвала да ми го споделите...Simple Smile)

Мога да препоръчам хотелът в който бяхме през лятото, на удобно и централно място е (до метро спирка), на ниска за Париж цена, сега е 79 е стаята, но беше 69, има закуска, че даже биозакуска:
http://www.solarhotel.fr/en/

# 464

jujana2, бихте ли споделили кой е хотела и колко ви е струвал долу-горе, идеятя за колелото и рикшата е супер, но дали до кога ще стой колелото...? рикшата същия площад ли я взехте....? какви са цените и на двете...

момичета страхотни идеи...продължавайте.....
в латинския квартал се намира сорбононата, като цяло е доста китно кварталче,приятно бих казала

Общи условия

Активация на акаунт