Париж 7

• 67 969
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
Параход,

за час/ час и малко.
Мисля, че няма да имаш проблем с времето Simple Smile

# 601
Ивенце,
мерси за светкавичния отговор. Май че с влак има и по-бързи опции до центъра, но трябва да стигна точно до Интерконтинентала на операта и по-удачно от това не виждам.

# 602
Моля Simple Smile
Ами с влак не е много по-бързо всъщност. Има прекачване.
Пък и е по-некомфортно.

# 603
Днес попаднах на предаване, в което се даваха идеи как да прекараш икономично и в същото времепълноценно времето си в Париж. Много ме изненада съществуването на безплатни автобуси /archi-bus/ по някои от линиите на градския транпорт.От тук могат да се изтеглят брошурки за всяка линия  -   http://www.ratp.fr/en/ratp/c_20533/archi-bus-balades-culturelles/
Някой ползвал ли е такъв вид транпорт? С каква честота са автобусите?
За съжаление информацията е само на френски и се ориентирам само по картата ...
Какво ще рече "Les horaires sont donnés à titre indicatif. Ils peuvent être modifiés sans préavis."

# 604
Днес попаднах на предаване, в което се даваха идеи как да прекараш икономично и в същото времепълноценно времето си в Париж. Много ме изненада съществуването на безплатни автобуси /archi-bus/ по някои от линиите на градския транпорт.От тук могат да се изтеглят брошурки за всяка линия  -   http://www.ratp.fr/en/ratp/c_20533/archi-bus-balades-culturelles/
Някой ползвал ли е такъв вид транпорт? С каква честота са автобусите?
За съжаление информацията е само на френски и се ориентирам само по картата ...
Какво ще рече "Les horaires sont donnés à titre indicatif. Ils peuvent être modifiés sans préavis."

автобусите не са безплатни, а вътре има безплатни брошури с информация за различни обекти по марирута

ето на английски:
http://www.ratp.fr/en/ratp/r_24543/archi-bus/

Les horaires sont donnés à titre indicatif. Ils peuvent être modifiés sans préavis значи, че разписанията могат да бъдат променяни без това да се обявява

# 605
Благодаря за отговора, предполагам че след като платим ще получим по ел.пьт някакви кординати с наемодателя.

# 606
  • Варна
Моля Simple Smile
Ами с влак не е много по-бързо всъщност. Има прекачване.
Пък и е по-некомфортно.

Дали нямаха под влак в предвид градски влак , т.е. еруер(RER B).И тогава е по бързо и по комфортно.

# 607
И аз имах предвид RER B.
Но според мен не е добър вариант. До операта има прекачване, а и пак правят ремонт и има промени по маршрута.

# 608
Здравейте момичета!
Като гледам почти всички в тази тема са любителки на пътешествията и най вече на Париж. Значи сме от една кръвна група Hug
И аз да споделя моите преживявания: Посетих Париж с мъжа ми в далечната 2006 година - беше ми първата екскурзия в чужбина въобще. Първата вечер имах малки притеснения като се разхождахме покрай Мулен Руж и виждахме само черни и араби. Но следващите дни направихме незабравима обиколка, а и екскурзоводката се оказа най-уникалната жена. Колкото ни разказваше за забележителностите /което всеки може и сам да си прочете/ толкова ни упътваше и за нашето удобство и невероятно изживяване - заведе ни в евтин ресторант в Латинския квартал, показа ни магазини да си накупим евтина храна, заведе ни до магазин Сефора и много други дребни жестове, които повярвайте ми са много важни когато си в непознат град. Но едно нещо помня и досега и горещо ви го препоръчвам и на вас - по Шанзелизе има едно малко кафене - PAUL - тентата отгоре е в черно и бяло и надписа е в черно и бяло. Та в него пих най-вкусния горещ шоколад, който някога съм пила. Даже когато тръгна да изстива започнаха да се появяват парченца шоколад. Ако имате възможност - посетете го - няма да съжалявате.
И да ви се похваля - тази година ще посетим този удивителен град отново. Дори за сефте сами си организираме пътуването. Радвам се, че билетите и апартамента са осигурени вече, та остана програмата.
Само с тия пасове за 4 дни дали ще ни свършат работа - сега смятам билетите по местата, които искаме да посетим. До нови срещи, че поста ми стана доста дълъг. Бъдете здрави! smile3525

# 609
  • пак на Рив Гош
mila-mama, много ентусиазирано разказваш  Hug

Само да уточня, че Paul са цяла верига и ги има на много места в Париж, не е необходимо човек да се разхожда до Шанз-Елизе: http://www.paul.fr/shop/fr-FR/Shops?city=paris&zipcode=&department=75
Може да намерите и по-близо до вашия апартамент или по време на разходките, не само вие, но и желаещите да ги посетят.

(не помня вече дали са в списъка с местата за хапване на първа страница  newsm78)

# 610
Роца, има ги на първа страница!  Hug

Няма начин да не ги срещнете Paul в Париж - много са.  Simple Smile  Но ... не ги търсете специално - ще ги видите и без да ги търсите  Joy , а има и безброй други местенца в които можете да опитате прекрасни неща.

# 611
Привет на всички! За много години ! Да сте живи и здрави ! Добре, че бяха Вашите съвети и теми, които помогнаха много за почивката ми.
Бе просто приказно... Чак аз си завиждам. Бяхме14 дни общо, от които 6 в Париж, а другите в Кон, Баю, Довил. Останах пленена от Довил - невероятно място. За съжаление не успяхме да посетим Мон Сен Мишел Sad Това бе третото ми посещение на Франция и пак искам да отида, даже вече зная какво искам да видя Simple Smile  Прекрасна страна, много любезни хора, чудесен ред.

В Париж посетихме почти всичко, което искахме. Не успяхме само да влезем в Катакомбите, защото им объркахме почивния ден.
Бяхме си направили списък с местата, които да посещаваме и се ориентирахме по картата в пътеводителя. За съжаление обаче, тя не се оказа толкова добра за Монмартър. Доста се лутахме из улиците там... оправихме се де, но определено не бе като на другите места веднага да се ориентираш на къде да ходиш.
Първите два дни в Париж ходихме само пеша по 12 часа, но втория ден беше просто убийствен и доста изнервящ. Добре че на третия ден започнахме да ползваме метрото, което не е толкова трудна задача, трябва само да гледаш внимателно за посоката или поне да питаш. За хората, които не знаят Френски като мен - аз нямах проблеми с английския. На всякъде говореха достатъчно, за  да могат да ми помогнат. Направи ми впечатление, че като ги питам "Еxcuse me, do you speak English?" и някои ми казват "NO", но като ги питам "Excusez-moi parlez vous anglais?" и ми отговарят "just a little" Simple Smile Така освен, че предразполагаш комуниканта отсреща, поне успяваш да си свършиш работата. От всички места, само на 2 не говореха анг., на всякъде другаде ми помогнаха, така че аз съм много против мнението, че не искали да говорят други езици, даже напротив - те са много учтиви и любезни.
Понеже в началото си мислех да не си купувам ПАС, понеже съм под 26 г. и безплатния вход важи за много музеи... ГРЕШНО МИСЛЕНЕ ДА СПЕСТИШ НЯКОЙ ДРУГ ЛЕВ. Мога само да кажа, че опашката пред Лувъра беше най-дългата опашка, която съм виждала в живота си - можеше да чакаме цял ден  и даже да не влезем. От 3 януари цените за ПАСОВЕ са малко вдигнати, но не бяха актуализирани в сайта им. Ние си взехме ПАС за 2 дни за 42 евро.
Някои мнения тук за Триумфалната арка бяха много негативни, ние я изкачихме- малко задъхани разбира се, но горе на мен лично много ми хареса и определено си заслужаваше.
Искам само да питам, тъй като на всякъде имаше плакати , сувенири и картички с една котка, която очевидно е много известна, та някой може ли да ми обясни какво означава, или защо е известна? Казаха ми, че била дело на някакъв художник, който имал нещо общо с Мулен Руж, но какво....
http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=bwy1389870852u.JPG

Последна редакция: чт, 16 яну 2014, 13:21 от francheska_aleksandrova

# 612
Рисунката на тази черна котка / Le chat noir/ представлява цветна литография, оформена също като афиш /плакат/ от художника Theophile Alexandre Steinlin, швейцарец, натурализиран французин и е направена като реклама на програмата на едноименното кабаре. " Le chat noir" е първото модерно кабаре в квартала Монмартр , основано  през 1881 година от Rodolphe Salis.   Кабарето е било посещавано от известни художници, артисти,певци, писатели и бохеми- по-познати от които за нас са- Анри дьоТулуз-Лотрек, Пол Верлен,Клод Дебюси, Карандаш, Мопасан,бъдещия крал Едуард 7 и други.

Последна редакция: чт, 16 яну 2014, 14:58 от romel

# 613
  • Германия
Момичета, хиляди благодарности за темите  bouquetНа Роца, Мими и всички, които са толкова отзивчиви, за да споделят ценна информация за нас, които имаме нужда от нея  bouquet
Аз съм била в Париж, неведнъж, оправям се спокойно и с френския. мъжът ми, обаче не е ходил и това ще му е подаръкът за рождения ден, а аз ще съм му гид. Имам билети за 03-11 март за Уиз еър, че бяха най - евтини, двата билета отиване-връщане+1 регистриран багаж, +4 места на авариен изход ми излязоха 593 лева. Платила съм едно студио на ъгъла на Риволи и рю де Пирамидс.
Използвах този сайт и това е студиото:
http://www.housetrip.com/en/rentals/184831
Купила съм онлайн билети за Айфеловата кула, за трансфера от Бове, мисля да купя Пари пас за музеите, но още умувам. Исках квартирата да е на централно място, че да се ходи пеш до повечето забележителности.
Рожденият ден на мъжа ми е точно на 08 март. Искам да купя куверти за Мулен Руж. Но в сайта на кабарето не става - не мога да направя резервация. В една от предишните теми някой беше дал този линк:
http://www.cometoparis.com/catalog/moulin-rouge-paris-50

Моля, някой да каже дали го е ползвал този сайт - искам да купя Бел епок, тук може, дори можеш да поръчаш поздравление, което ми харесва, но тук цената е 2 евро по- ниска от сайта на самото кабаре. Което ми е чудно, да не се окаже, че ще поръчам, ще платя и после - изненадааа newsm78 Може ли някой да ми даде съвет? Моляяяя newsm20
Сега пък, виждам още нещо интересно - пак за същите пари - вечеря в ресторант на Айфеловата кула, разходка по Сена с корабче и после Мулен руж само спектакъл + вино.
http://www.francetourisme.fr/paris-prestige-offers/eiffel-tower- … oulin-rouge.html#
Не съм била в този ресторант на кулата, някой ако е ходил, моля, да даде съвет. Кое да избера? newsm78 newsm78

Последна редакция: чт, 16 яну 2014, 16:09 от Elinia

# 614
Elinia, аз съм ползвала ТАЗИ оферта. Организацията беше добра, тръгва се от удобно място. След спектакъла те връщат до хотела.

За ресторантите на Айфеловата - когато бях там през ноември имаше ремонт на нивото с ресторантите. Не съм се качвала, а отдолу снимах обявите. Имам снимки назад в темата - можеш да ги погледнеш.

Общи условия

Активация на акаунт