Мартенските мами гушкат бебчета засмени!

• 35 909
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
Ми не ги започнахме драмите ние, дето определено не сме се засегнали  Laughing Драмите ги започват обикновено онези, които са фенове на късното захранване и много държат ранното да бъде премахнато със закон  Laughing Laughing Laughing Доста ми е забавно Party

# 436
Вече толкова се обърках от всичко изписано и тук и във ФБ по темата за захранването, че мисля да започна да прескачам коментарите на тази тема Simple Smile))) мисля да го карам по интуиция, пък ако греша, бебка ще си покаже. В крайна сметка, никой по-добре от нея не може да си покаже дали е готова или не и кое и харесва и какво да правя. Та нали всичко се отразява на нейното стомахче Simple Smile)))
Нормално е, различни майки, различни деца, различни мнения Simple Smile))) Най-важното е малките да са ок и всяка от нас да е убедена и спокойна, че постъпва правилно спрямо своето дете Simple Smile

# 437
основно го кърмя все още, ам давам рядко, но пък пие вода доста, 100мл ги изпива на ден.
ще видим следващата порция как ще е  Rolling Eyes
Бамба, чак ми е странно, че твоя младеж пие толкова много вода пък е основно на кърма. Rolling EyesМоят бебко не иска да пие вода, кърмя го и предлагам може би веднъж на 2 седмици, но той прави извратена физиономия само като усети вкуса на водата на езика си.
Как го правиш тоя номер да я хареса водата, че и да пие по толкова много. Crazy Grinning

# 438
И ние сме само на кърма , водата я давам веднага след събуждане , изпива от 15 до 30 мл. Като се разсърди през деня по някое време или му се доспи, преди да му дам биберон да се приспи давам пак по малко вода.  Wink

Я, да питам  ,някои слагал ли си е бебето вече седнало или поне по-изправено в шезлон  или количка? Моя бебок мн се напъва и набира и иска да сяда, но ми се струва малко рано за сядане Thinking .

# 439
timshell, аз го слагам от време на време в количката на полулегналия вариант. Така гърбът му е изправен, главата има стабилна опора и ми се струва, че е безопасно. А той направо сияе от кеф!:)

Ох, момичета, аз нещо започвам да се шашкам - много рядко спи на лявата си страна, в 90% от случаите  спи, обърнат надясно, и от главичката му от едната страна отзад е малко по-плоска. Уж се оправяло с времето, трябвало да го въртя, ама ми е притеснено. Верно е, че и аз само на една страна спя, но поне мога да се обърна настрани... При някой друг да го има този проблем и да го е разрешил някак?

# 440
Здравейте от известно време ви чета и реших и аз да се включа при вас. Дъщеря ми Алекс е родена на 31.03.13г( терминът ми беше за 15.04.13).

tea_blue  моята госпожица вечер спи само на лявата страна и също се притеснявах, но тя сама си я избира. Реших си проблема със шезлонга, сутрин като се нахраним стоим в него и така съм го сложила че от дясната страна да има повече интересни неща( в нашия случай имаме шарени лепенки на стената) и тя си ги гледа, като и се доспи сядам пак от дясно и си я люшкам и тя запива така.

# 441
Mомичета искам да ви попитам някоя от вас да си е купувала самар за носене на дете,чудя се дали стават за нашата възраст или детето трябва да сяда newsm78

# 442
  • Варна
Mомичета искам да ви попитам някоя от вас да си е купувала самар за носене на дете,чудя се дали стават за нашата възраст или детето трябва да сяда newsm78

Според мен трябва да сяда. Поне така като гледам си е направо седнало положението, а и се поставя на гръб. Един слинг ще ти свърши работа в тази възраст.

# 443
  • Варна
Пак захранването сте метнали тъй като гледам.

Когато и да захраните, всеки си решава кое е добро за детето му, не забравяйте, че думата не случайно е ЗАхранване (лъжичка две, колкото да опита новото). Доста майчета се бъркат и преминават бързо на НАхранване.

# 444
  • София
основно го кърмя все още, ам давам рядко, но пък пие вода доста, 100мл ги изпива на ден.
ще видим следващата порция как ще е  Rolling Eyes
Бамба, чак ми е странно, че твоя младеж пие толкова много вода пък е основно на кърма. Rolling EyesМоят бебко не иска да пие вода, кърмя го и предлагам може би веднъж на 2 седмици, но той прави извратена физиономия само като усети вкуса на водата на езика си.
Как го правиш тоя номер да я хареса водата, че и да пие по толкова много. Crazy Grinning

ами пие си, чак приритва от радост като види водата  Rolling Eyes
гледам да му давам час след хранене и да не е половин час преди часа за хранене, да не пълни коремчето с вода само.
пък и много хълцаше и с вода се опитвахме да спрем, че се ядосваше.

# 445
  • Пловдив
Аз да попитам тези, които като мен са преценили, че късното захранване е по добрия вариант, как се справяте с натиска на близките. При мен взе да става нетърпимо. Още когато навърши 1 месец ЛЛ ме попита има ли колики и когато отговорих, че няма, ме посъветва да започна да давам сок от ябълка. Казах добре, но не съм си и помисляла да го правя. На 3 месеца ми каза да започна да давам зеленчуково пюре. Пак казах добре, но нямам намерение да захранвам поне до 5 навършени месеца. Обаче се започна някакъв страшен натиск от страна на близките. Свекъра веднъж му сложи сметана от паста на устните. Да опитало. Естествено аз веднага го избърсах, а той ми вика да не го бърша, че му харесвало. Мама постоянно ме притиска да захранвам - било голямо вече, искало, гледало ни, че ние ядем, облизвало се, щяло анемично да стане, гладно седяло, млякото не му стигало ( а той дори не може да изяде 160 мл на хранене). Миналия ден вече прекали. Както си лежеше детето на дивана в кухнята, а ние се хранехме и мама взе на пръста си пържена мазна тиквичка и в устата на бебето. Размрънках се, но направо ми се доплака. Сякаш аз съм никой и не мога да решавам за детето си. Аз ли съм най- некадърната майка, че не мога да преценя. Страх ме е да го оставя и за 10 мин сам с някой, че току виж го захранил без да знам ( най-вече мама). Единствено свекървата ме слуша и прави точно каквото и казвам. Незнам как ще устискам още цял месец. smile3518

# 446
  • София
мен всички ме питат докога ще го държим гладно това дете, как гледало, облизвало се, преглъщало.
отговарям докогато аз реша и че дебел не го искам, последното на шега де.
ама мен си ме знаят че не търпя мрънканици, непоискани съвети и хич не се притеснявам да си кажа мислите и не си трая изобщо.
та идеята ми беше, че щом си уверена в нещо давай малко по-твърдо, детето е ваше и вие решавате как ще са нещата.
единствения , който има право да настоява е бащата, според мен.

а менюто, което му предлагат е под всякаква критика, сметана от торта и пържена тиквичка, то аз ще получа колики, пък за бебе съвсем е неподходящо  ooooh!

# 447
mimsi111, аз не съм от избралите късното захранване, но съм свръхчувствителна на тема външна намеса при отглеждане и възпитание на децата. Определи границите отрано, за да нямаш главоболия нататък. Не допускай такива волности - едно е да се разговаря с теб за захранване, съвсем друго - да му се бутат мазни тиквички. Слагаш границата твърдо и непоклатимо, защото по-нататък ще става по-сложно, като стане време за сериозното възпитание. Аз имах няколко малки спора с роднини - категорична и ясно заявена позиция. Ако не слуша - няма да го оставяш, с теб ще е навсякъде. Хората, които не уважават твоето мнение, нямат място покрай детето ти, особено сами. По-нататък това ще подкопава авторитета ти, а за едно дете най-сериозните авторитети трябва да са татко и мама. Тъй че казваш твърдо - детето ще бъде захранено след месец и точка. Нека има обидени, ще им мине след месец.

desi dd, благодаря ти! Ще действаме по схемата ти, вече май дава плод:) Наистина са им много меки костите, вече почти се оправи.

mida03, аз не знам какво е самар за носене на дете, но ако е нещо като слинг - Вики го обожава, много се носим навън. Хич не тежи, ако е правилно завързан.

# 448
Аз да попитам тези, които като мен са преценили, че късното захранване е по добрия вариант, как се справяте с натиска на близките. При мен взе да става нетърпимо. Още когато навърши 1 месец ЛЛ ме попита има ли колики и когато отговорих, че няма, ме посъветва да започна да давам сок от ябълка. Казах добре, но не съм си и помисляла да го правя. На 3 месеца ми каза да започна да давам зеленчуково пюре. Пак казах добре, но нямам намерение да захранвам поне до 5 навършени месеца. Обаче се започна някакъв страшен натиск от страна на близките. Свекъра веднъж му сложи сметана от паста на устните. Да опитало. Естествено аз веднага го избърсах, а той ми вика да не го бърша, че му харесвало. Мама постоянно ме притиска да захранвам - било голямо вече, искало, гледало ни, че ние ядем, облизвало се, щяло анемично да стане, гладно седяло, млякото не му стигало ( а той дори не може да изяде 160 мл на хранене). Миналия ден вече прекали. Както си лежеше детето на дивана в кухнята, а ние се хранехме и мама взе на пръста си пържена мазна тиквичка и в устата на бебето. Размрънках се, но направо ми се доплака. Сякаш аз съм никой и не мога да решавам за детето си. Аз ли съм най- некадърната майка, че не мога да преценя. Страх ме е да го оставя и за 10 мин сам с някой, че току виж го захранил без да знам ( най-вече мама). Единствено свекървата ме слуша и прави точно каквото и казвам. Незнам как ще устискам още цял месец. smile3518

Хаха, все едно чета мой разказ, абсолютно аналогично е при мен, с тази разлика, че аз заявих, че ще захранвам след не 5,а 6 навършени и на майка ми само дето лошо не и стана. Миналата седмица заварих майка ми да й дава лъжичка с крем-нишесте . Направо и се разкрещях (това в компанията на свекърва ми),казах й че аз съм и "благодарна" за гастрита, който имам от 12 годишна заради ранното ми захранване. Тя естествено се обиди, но ще й мине.
Абсолютно съгласна съм с tea_blue, ако не се заяви твърда позиция сега, после ще има проблеми и при възпитанието и т.н.

# 449
mimsi111, това което описваш е отвратително.
Заявяваш ясно и на двете страни, че видиш ли ги втори път да тъпчат подобни безумия в устата на бебето, повече няма да го видят.
Абсурдно е да му се дава сметана и пържена тиквичка, ако ще и да е захранено детето.
Чак не мога да си представя що за........трябва да са тези хора, за да причиняват това на децата и внучето си.

Общи условия

Активация на акаунт