Мартенските мами гушкат бебчета засмени!

• 35 368
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
  • USA, Steak State
Много съм изпуснала ( почти 20 страници). Връщам се да чета...

Само да вметна по темата с "превъзпитанието". Струва ми се, че грешно ме разбрахте. Както свикнеш детето в началото, така си продължава. Ето съфорумка добре го е казала

Цитат
Микаел спи сам от 2-месечен, но винаги го слагаме и двамата да спи. Не е дресиран, нито стресиран - просто така го свикнахме.

Джей е същият. Слагам го в леглото му, давам му биберона, пелената за гушкане, пускам му дъжда ( бял шум), прожектора на тавана на звездички, пожелавам му лека нощ и излизам.
Понякога ми се прави на интересен и крещи, върна се да го видя и ми се хили като ряпа. Обяснявам му като на голям човек, че вече е тъмно и трябва да спинка и че ще се видим утре, понякога му пея "Зайченцето..." и след това "разбира" и спира с лигните и заспива. Simple Smile

# 616
  • USA, Steak State
Цитат
Вече толкова се обърках от всичко изписано и тук и във ФБ по темата за захранването, че мисля да започна да прескачам коментарите на тази тема Smile))) мисля да го карам по интуиция, пък ако греша, бебка ще си покаже. В крайна сметка, никой по-добре от нея не може да си покаже дали е готова или не и кое и харесва и какво да правя. Та нали всичко се отразява на нейното стомахче Smile)))

Грешка няма как да стане, Дария вече е на 4 месеца.  Whistling Когато решиш я захранваш и така.

От всичко написано се оказва, че набедяваме майките, които са за късното захранване. Всъщност обаче не това е проблема им.. Пробелма им беше, че не можеш на двумесечно да му даваш сок ( ти можеш ама правилно ли е?) или да му даваш сок със захар добавена. Не знам дали ме разбирате. 4 месечна възраст е абсолютно нормална възраст за захранване, но няма какво да си говорим по темата за двумесечно бебе.
Ето и аз съм една от майките, които са решили късно да захранят ( навършени 6 месеца). Моят трол е един от дундьовците в темата ( 8кг), но си папка само АМ, не огладнява межди храненията, не е кисел... Реално все още няма нужда от добавка ( с каша ще започна да захранвам) и така...

П.С. Чета се и се питам... "Тая къде живее, че бърка така нагло словореда..."  Mr. Green

# 617
Джей е същият. Слагам го в леглото му, давам му биберона, пелената за гушкане, пускам му дъжда ( бял шум), прожектора на тавана на звездички, пожелавам му лека нощ и излизам.
Понякога ми се прави на интересен и крещи, върна се да го видя и ми се хили като ряпа. Обяснявам му като на голям човек, че вече е тъмно и трябва да спинка и че ще се видим утре, понякога му пея "Зайченцето..." и след това "разбира" и спира с лигните и заспива. Simple Smile
Laughing Laughing Laughing Хахахахахахахаха, Елис Laughing Laughing Laughing Мика и той се опитваше да ги прави тия номера по едно време, ама откакто се научи да докопва музикалната играчка, лапа плюшените играчки по нея и като надникна, пуска глас, все едно пее. Вече определено разбира доста и знае кога и пред кого биха му минали номерата: не за друго, а защото като го вземе на ръце баба му, например, по друг начин му говори, по друг начин го държи - все едно е от порцелан. И тогава "на баба фантазията" се опитва да го играе тарикатче; а като ме види мен се усмихва много сладко, но знае, че нещата имат граници и всяка игра има своя край.
А баба му що бой яде... Вече доста се съобразява, обаче.

# 618
Борис също до преди 2-3дни си заспива сам в леглото, слагам го и сам се приспиваше.
От няколко дни насам обаче започва да продава номера, но гледам да не му се връзвам много. ) Че не ми се разнася тежко бебе да го приспивам на ръце. ) То така да съм го приспивала не повече от 5-6пъти като съвсем малък.

# 619
Дари от самото начало си заспива сама в леглото. Има сигурно един или два пъти, в които се е налагало да я приспивам и то беше като беше болна. Хапва, мятам я в леглото и тя си заспива. Същото е и ако реши да спи през деня: Оставя си я в креватчето и ѝ натрупам играчки и тя си ги дъвче, подмята и като се измори си заспива Simple Smile мисля, че в това отношение е златна Simple Smile

# 620
В Русе не съм чула педиатър да дава направление за ортопед, може би няма друга мама тук от този град. Сега вече сме в САЩ, но и тук педиатъра си преглежда детето обстойно без да е ставало въпрос, че има нужда да се изпраща на преглед при специалист. Така че явно не е практика и в САЩ или поне в нашия щат.
Черна вдовичке, как е при вас, ходили ли сте на ортопед? newsm78

Мирама, явно съм имала сливи в устата си и не съм питала за направление въпреки, че прочетох тук за ортопеда. hahaha hahaha hahaha

# 621
  • USA, Steak State
Жълта роза, педиатрите тук са специалисти и то много добри. Можеш да им имаш пълно доверие. При специализирани лекари пращат единсвено за второ мнение. Ако нищо не е казал вашия за детенце, значи всичко му е наред.

Те си правят рутинните прегледи и ако има нещо пращат първо на рентген ( който се избягва тук до последно) и след това на второ мнение при лекар, който се занимава само и единсвено с това.

# 622
Благодаря за отговора,Black Widow! Значи няма нужда да се притеснявам за посещението на ортопед повече, американският педиатър ни каза, че всичко си ни е наред. Grinning

# 623
  • София
Мисля, че преди години е бил голям проблема с тазобедрените стави заради повиването. Стягали са краката на децата и много са били с луксация. Но това дали е наследствено, не знам. Може би при вас не е имало този обичай и затова да е рядко срещано.

# 624
  • Варна
Здравейте!

а за Варна някой може ли да препоръча детски ортопед? Когато питах нашата педиатърка за направление преди 3 месеца, тя каза, че нямало нужда да ходи, защото тя го преглеждала на първата консултация... ама все ме човърка, че все пак няма да е излишно

Аз водих Вики при д-р Райков в МЦ "Плюс". Бях запазила час много рано и се обадих да го отменя. Според доктора трябва бебето да е на навършени 3 месеца за прегледа. Обади се, може някой да е отменил час и да минете по-скоро.
Педиатърката не ме е пращала, аз самоинициативно отидох. С Теди имахме притеснение и след раждането носи ортопедични гащи две седмици. Тогава педиатърката ни изпрати още на първия месец. Двата прегледа минаха единтично, гледат гънките (на Теди се различаваха), правят "ръчен" преглед и гледат на ехограф.

# 625
Момичета, аз взех да се тревожа- вчера на консултацията го измериха Божидар 8,300 кг. /64 см. Не, че не е дундьо, това се вижда и с просто око. Ама така като ми кажат, че има още един кг. отгоре..  ooooh!
Само на кърма е, и вода не иска да пие, но се храни на 3 -3,5 ч. през деня /освен в най-големите жеги/, а вечер прави пауза от 10 ч. до към 5 сутринта. Т.е. нямам идея как да забавим малко растежа на килограми / на см. си е добре/. Вода предлагам упорито /без захар/, но не иска. Само хапе биберона и се лигави.
За приспиването няма да ви разказвам, че ще ме съжалите.   Laughing

# 626
Момичета, хубаво е детето да се заведе на ортопед още през първия месец.Защото, ако се открие проблем може да реагира своевременно.аз заведох бебето си на 45-дневна възраст и съм благодарна,че го направих,защото се оказа,че има проблем и от тогава сме с ортопедични гащички.
Ето една много хубава и полезна статия: http://www.letsgym.com/2008/04/04/baby-legs/

# 627
И тук не сме го водили малкия на педиатър, не са ни казвали.. Имам доверие на нашата, досега за всичко нужно ни е информирала и си го оглежда обстойно на прегледите Simple Smile
Дребния вече започна да си държи сам шишето понякога (особено, когато е много гладен)  Mr. Green Заспиването и при нас става лесно- в леглото, пускам прожектора и музиката, той зяпа въртящите се играчки и заспива  Crazy През деня също е кротичък, но на вън на разходка му е най-добре  Simple Smile

# 628
ау, мами, колко лесно си приспивате децата... а аз си мислех, че съм постигнала кой знае колко като го приспивам в леглото- с биберон, държайки му ръчичките и пеейки (и то отскоро, преди на ръце само)... пък то имало толкова бебоци, дето сами си заспиват... е как да го науча моя, сигурно е късно?

# 629

Общи условия

Активация на акаунт