Отговори
# 600
Здравейте, снощи ходих на лекар изписаха ми ново лечение за контракциите и сега лежа и се надявам помогне  Praynig иначе отново в болницата Confused

Момичета пиете ли още фолиевата киселина?

# 601
snej_vk честити розови гащи и от мен

момичета тази сутрин бях на консултация.Не успяха да видят какво е бебето,но важното е че всичко казаха че е нормално.Изписаха ми магнерод.Питах дали да продължавам с фолиевата киселина.Доктора ми каза още известно време да я пия

# 602
 Аз продължавам да пия неофолик мета х 2 таблетки дневно. До към 14 г.с пих повече.
Магнезий май на всички изписват след 16 г.с. newsm78

# 603
Привет момичета!   Hug

Честито на всички разбрали вече пола на бебето!  stork-boy stork-girl

Аз ще съм на консултация чак на 15-ти  и надявам се тогава да имам яснота по този въпрос. Моля да ме извините, ако вече сте обсъждали, но кога най-рано се пускат изследванията за антитела, тъй като съм забравила от предната ми бременност , а съм с Rh-. Благодаря.

Надявам се всичко да е наред. На 24-ти имам час за ФМ при доц. Димитрова във Фемина.

Какво друго да ви кажа - ааа да много се вълнувам в момента от йога и гимнастика за бременни. Търся си  място, където да ходя. Чувствам се много схваната и без никакви сили, отделно и кръвното последно ми беше 80/60.... Та така за тонус ми се иска да се занимавам с йога. Ако някоя от вас може да сподели място в София, по точно в Младост - би било чудесно.
И да ви питам /ходещите на работа момичета/: До кога мислите да ходите на работа? Честно казано на мен въобще не ми се ходи, предвид факта, че пътувам сутрин и вечер от единия край на София до другия, а и на всичкото отгоре стреса....Да си призная, честно, като не искам да си правя сметките без кръчмаря, мисля около септемврийските празници да прекратя.

Hug Много се разписах, а съм в офиса и все нещо спешно излиза....  ама гледам да не се впечатлявам и да съм по-спокойна до колкото мога Simple Smile

bouquetПрекрасен ден на всички!   Nature Sun With Face

# 604
Здравейте, момичета  Simple Smile Аз пия Диаспорал (магнезиев препарат) от 3 дена, но въпреки това си имам контракции. Докторката каза да й се обадя, ако не ми помогне лекарството, но се чудя дали още не е рано и да изчакам още няколко дни. Според вас дали ще ме накара да отида в болницата на системи?  Confused Имам само контракции, без кървене/силни болки

# 605
merrytta фолиевата киселина я дават по принцип до трети месец но е хубаво да се пие на сестра ми и беше казал доки ,че е хубаво до петия и аз мисля да направя така до края на петия да си я пия .
Noemi,честити сини гащи  stork-boy
snej_vk,и на теб честити розови  stork-girl
Ммм какви вкусни рецепти се раздават тук   chef  с този апетит моя малко ми трябва  Simple Smile
Да ви попитам според вас вредно ли е да ползвам крем за лице които е за защита от пигментация и също така спомага за избелването на вече появилата се със защитен фактор 50 (ползвам от много време)  newsm78

# 606
Lilianna В 4 месец се прави първото изследване за антитела  PeaceАз преди две седмици си го направих Simple Smile

# 607
Здравейте, момичета  Simple Smile Аз пия Диаспорал (магнезиев препарат) от 3 дена, но въпреки това си имам контракции. Докторката каза да й се обадя, ако не ми помогне лекарството, но се чудя дали още не е рано и да изчакам още няколко дни. Според вас дали ще ме накара да отида в болницата на системи?  Confused Имам само контракции, без кървене/силни болки
Noemi   аз в четвъртък сутринта бях при моята лекарка със силни контракции , прегледа ме и ме изпрати в къщи .Изписа ми 3х2 магнерот и 3х1 но шпа и каза да почивам и да и се обадя тази седмица . До вчера си мислих , че ефект няма , тъй като не ми минаха контракциите или по-точно много малко намаляха . Днес обаче да чукна на дърво още не съм имала контракции и е 4-5 ден от както приемам магнерот . Аз на моята лекарка мисля към сряда да и се обадя за да ги намаля хапчетата . А  ти как приемаш препарата който ти е изписан ?

# 608
dii_ana Изписаха ми по едно прахче на ден, но ми е странно защо все още си имам контракции, все едно че нищо не съм пила..

# 609
Момичета,здравейте  Hug Hug
Не съм чела от 36стр. но гледах,че сте писали за майчинството.Имам и аз няколко въпроса и се надявам да ми помогнете:
1.Аз от 06 месец тази година не се водя никъде на работа.Мога ли да взимам болнични от НОИ или не?
2.През първата бременност не съм правила БХС и ФМ.Като бах в Хасково и доки каза,че няма нужда от БХС.Дали да си направя ФМ?Какво е ?Колко лева е?

Аз иначе съм добре-дрехите взеха да ме стягат вече.  ooooh! ooooh!
Връщам се да ви чета  Mr. Green

# 610
merrytta,какво ти предписаха за пустите контракции?освен магнерот и но-шпа...
Noemi,когато стигнеш до болка и кървене,това може да е мн.лошо..по-добре не чакай да стигнеш до там.По добрия вариянт е да полежиш някой друг ден в болницата на системи,повярвай ми.... Hug

Последна редакция: пн, 01 юли 2013, 13:56 от ivka-bivka87

# 611
  • София
Стиляна Стоянова, честита взета сесия  smile3501
На мен за съжаление ми останаха 4 изпита за октомври месец чак. Тогава ще съм с голям корем и не знам как ще стане  Thinking. Въобще с ученето, домакинстовто и бебчето не знам как ще успявам  ooooh!. Иначе си мисля да поработя, ако мога 2рия триместър от другата седмица и третия пак да почна с отпуските. Сега се изморявам много лесно, знам само че, че това е най-лесният триместър за работа. Но всичко е Божа работа, особено с тези болки през ден-два. Не мога да определя какви са. Все едно ми е дошло и съм в цикъл,усеща се леко, но постоянно. В четвъртък имам час за АГ.
Днес видях, че съм качила точно 2 кг от началото на бременността. Коремчето ми личи. Има ли някъде написано колко см трябва да е всеки месец? Едва ли, сигурно е силно индивидуално.

# 612
Дарка, феталната морфология е обстойно ехографско изследване на органите на бебето. Може да се направи на 3Д, 4Д, а и на обикновен ехограф. Струва различно, зависи в кой град си я правиш - аз например дадох 65 лв. за ФМ и още 40 лв. за биохимичен скрининг. Говоря за Майчин дом - Варна.

# 613
личат ли ви вече коремчетата? На мен един ден ще ми се пръсне корема...надут и си викам ето най накрая и аз го виждам, че го има....на другия ден залепен за гърба...килограмите все същите. Нямам търпения да дойде края на месеца да го видя това човече какви гащи ще носи Simple Smile По този китайския календар за определяне на пола излиза момче....ама аз не вярвам докато не видя  Rolling Eyes Вие гледали ли сте го този календар? http://www.thelaboroflove.com/chart/cal.html на някой от вас съвпада ли ви?
 newsm78

# 614
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Аз фолиевата я пия още 3 х 1. С предната бременност я пих до края, предполагам сега пак ще е така. Аз съм с таласамия, обаче и мисля, че на всички "таласъми" така им предписват фолиева по много и до последно  Laughing

Аз може и да поизбързвам, но вече се разрових за количка, като знам предния път колко време ми отне, а тогава търсих и само лятна. Почвам се сега едно сравняване на килограми, пък как се сгъва, пък какво има, пък какво няма  Crazy

Днес видях, че съм качила точно 2 кг от началото на бременността. Коремчето ми личи. Има ли някъде написано колко см трябва да е всеки месец? Едва ли, сигурно е силно индивидуално.

Колко см. няма, но има един калкулатор, в който си въвеждаш теглото от преди да забременееш и седмицата и то ти дава някакви референтни стойности на нормално тегло:  http://www.bebeimama.com/kalkulator-na-tegloto

Аз днес ще питам за пола, да видим...  Thinking като се върна ще се поФаля, ако има за какво  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт