Oктомврийчета - 36

• 72 641
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
  Здравейте и от мен. Малката е на градина, а аз малко отмарям  Grinning Ние сме добре, чакаме ходенето до БГ и рождения ден. Нямам никакво търпение вече  Crazy
  Малката много говори вече, едни смешни изричения прави понякога, само се хилим. Тръшка се понякога, реве понякога, нормалните неща...
  За болестите тука си ги водим болни  Mr. Green Това сополи, температури и тн го нямат за нищо. Над 40 градуса те молят да си го вземеш, за шарка и конюктивит. Добре че съм тука, че моята както има алергия и е вечно с хрема никога няма да я пуснат на градина в БГ..Първата година боледуваше често и то е било заради млякото и зъбите, от тогава почти не помня нищо сериозно, освен пъпките и пикочната инфекция. Дано тази зима е добре  Praynig

# 541
  • София
 Mr. Green
Как сте, банда? Как са наборите октомврийчета?

Аз отдавна не съм се разписвала, ама нещо все нямам време, нерви и настроение ...  Tired
Дребните ходиха 3 дни на градина и още не можем да се излекуваме. Всъщност Йоси днес е на градина. Ида още е у дома, подсмърча, подкашля, надявам се утре вече да е по-добре и да отиде и тя на градина.
За капак и Елияу се разболя, вече 5ти ден е с висока Т. Мъчат го зъби, боли го ухо, абе картинката е чудна.

Попрочетох по диагонал каквото съм пропуснала.
Само ще кажа, Ани  Hug, ти си силна жена, с всичко ще се справиш, а за нИкито най-големия подарък е майчината любов.  Heart Eyes

За възпитанието, лошите думи и телевизията мога да кажа, че попаднах на много добра книга, на Лари Коен, Родителите, играта, децата (или на обратно, не съм сигурна за заглавието). Чета я от две седмици на посоки, където отворя и до сега лош съвет не съм срещнала. Включително пробвах някои от неговите предложения за справяне с различни домашни ситуации, оказаха се изключително успешни.

За градините, сополите и кашлицата .... аз съм някъде по средата. Наистина си мисля, че не за всеки сопол и не за всяка кашлица трябва да се спира детето. Не говоря за някакви реки от сополи, детето да не може да си поеме дъх и да не спира да кашля. Но примерно моите зимата, от сухия въздух им се подуват сливиите и подкашлят, особено като легнат да спят и непосредствено след ставане от сън. Е, сори, ама не са болни, просто физеологично си имат този "проблем". Освен това лек сопол, който има нужда от забърсване 2-3 пъти дневно също не ме притеснява. В крайна сметка това са нормални неща. Да не би учителките да са винаги 100% здрави?

За допълнителните занимания в градината - ние все още нямаме никакви. Английски си имат по програма, не го водят като нещо допълнително. На РС родителите дружно си поискахме още занимания, повечко спорт. Надявам се да организират плуване, ама ще видим.  Thinking

Изчезвам, че Ида ми лази по нервите. Не спира да хленчи. Като не успее да направи нещо и започва така ужасно да хленчи и подсмърча, че "чайникът ми завира" само на първия тон.  #Cussing out

# 542
рорр, съвсем ли нищо не казва? Отделни думички? Опитва се и не успява или няма желание и отказва да каже? Ако искаш ми пиши на лични.
илка, бързо оздравяване на твоите сладури.
На оздравелите - да не се повтаря до края на зимата!

# 543
Буболече, напротив - много дърдори, но смисления език е все още е елементарен. Ползва доста думички. Напоследък през ден-два вкарва по някоя (къде развалена, къде правилна) нова думичка. Прави изречения от сорта на Не ика (не искам), Дай я (което значи и вземи го), Ето я..., Къде е ..., и разни подобни. Като цяло имам чувството, че не иска (или не може, не знам) да казва много неща, които и аче познава- разни животни и всичко познато от филмчетата - сочи с пръст, мънка настоятелно и иска аз да кажа как се казва. Успява да ми разкаже нещо, но с отделни думи, а аз си превеждам целия смисъл.
Щях да го записвам при логопеда в градината, но ще изчакам още някой друг месец. Казват, че до четвъртата година децата "се изравнявали". Дано не чакаме дотогава, де.

# 544
_илка, бързо оздравяване Hug представям си какво ти е..
и моят малък се разсополиви покрай брат си, мисля, че и зъб се опитва да избие, а да не говорим как му разказах играта на коремчето с една ампула вит ц Crazy

# 545
rorr, значи всичко е наред с детето. Няма проблем, скоро ще си координира говора. То и аз понякога се налага да полагам усилия, за да разбера какво е казал моя. Важното е, че иска да се изкаже и се опитва.
Ние можем да се похвалим с първото изречение на български: Тува мойту шкачи! (шкачи = шкафче = гардеробче) Laughing Ей, направо примрях от кеф като го чух... Mr. Green

# 546
Buboleche, много е сладко като ги чуем да казват нещо ново  Heart Eyes

# 547
Рор, не мисля че имате проблем. Не го мисли толкова. Когато сочи, казвай му кое е. В момента той събира информацията и само въпрос на малко време да избълва тази информация навън. Скоро ще се чудиш как да му затвориш устата, която няма да спира. Не си единствената на този етап. И аз не един път съм казвала, че моето дете също по-бавно проговаря. При мен е още по-зле, защото сравнявам с кака му, която на тази възраст си беше съвсем свободно говоряща (с изключрние на Р-то, което и до сега не казва). Също така тя нон стоп мели около него и все си мислех, че това ще му помогне, но и това не забърза говоренето. Отказвам се просто да ги сравнявам и гледам да не се вторачвам толкова.  Hug

Бавно, но славно моите пикльовци свикват с градината. Вчера започнахме трета поредна седмица без пропуск. Мрънкат сутрин, но аз съм железна.

Голямата съм записала на английски, защото сама иска, а Радо не е записан на нищо още. В градината предлагат английски и рисуване. За спорт и танци нямат база.

За болестите, педи посъветва 3Х1 инфлуцид на ден, може до към месец да се дава и реших да пробвам. Мисля, че добре се справя и е успешна формула. Някой ако иска, да пробва.  Peace

# 548
Нашият Борко вече за втори път се напишква при обедния сън. Госпожата каза, че ги водят до тоалетна преди заспиване и че е много топличко в стаята, завиват ги с юрганчета.  Rolling Eyes Освен да е нещо на психична основа, не знам...

Рорче, спомням си, че племеницата ми като мъничка имаше един доста дълъг период, в който много изразително говореше на свой си език, нито една думичка истинска не казваше. И изведнъж проговори смислено, точно както писа Олето, все едно е трупала информация дотогава.

# 549
Благодаря ви за отговорите, определено ме успокоихте Simple Smile

Нашата педиатърка ме посъветва да даваме Биозин Кидс на малкия за имунитета. Взех го и го давам. Взех и "бременния" му вариант за себе си, че ме почнаха и мен разни сополи и прочие.

Облаче, според мен напишкването може би е от някакво притеснение или пък му е неприятно да го заставят да пиша в точно определен момент. Сгурна съм, че е само период и скоро ще свикне Simple Smile

# 550
Нашият Борко вече за втори път се напишква при обедния сън. Госпожата каза, че ги водят до тоалетна преди заспиване и че е много топличко в стаята, завиват ги с юрганчета.  Rolling Eyes Освен да е нещо на психична основа, не знам...

Рорче, спомням си, че племеницата ми като мъничка имаше един доста дълъг период, в който много изразително говореше на свой си език, нито една думичка истинска не казваше. И изведнъж проговори смислено, точно както писа Олето, все едно е трупала информация дотогава.

Облак, моя първата седмица всеки ден се напикаваше и ми даваха чаршафи да пера. Все едно не е моето дете. Много отдавна съм забравила за памперси през деня и никак не ми се искаше да ги връщам, както ми "предложи" госпожата. Занесох им вместо това еднократни пелени 90Х90 за да им спася креватчето и матрака. От миналата седмица, детето свикна и не реве вече толкова, и с това спря и пикането. Явно е бил притеснен и за това се е напикавал. Може и при Борко да е така. Hug

# 551
Рор, и ние сме от бавнопроговарящите. Аз също сравянам с нашата кака, която проговори много рано. Беболе, същите сме Wink, и аз мислех, че покрай кака си ще напредне, да ама не. Тя не го оставя той една дума да каже Simple Smile.  В момента повтаря всичко,което чува, но трудно прави изречения все още.

# 552
Честит Рожден ден на Нико на патерици - да е жив и здрав!
Ани, как сте, нанесохте ли се?
След цяла седмица вкъщи от вчера Алекс пак е на градина. Много е тъжен, плаче и се пазари с госпожите да ходи в другата стая. Като го попитам какво прави там, той казва плача и те викам. Мисля си, аз вкъщи с малката, той сигурно ревнува, но ако кажа, че ще ходя на работа, още повече се разстройва и ми казва да пазя Никол. Днес ще го водя на очен.
Аз давам инфлуцид и коризалия като е хремав. Чудя де дали да не продължа с инфлуцита. Купих и биозина, даже свърши. Давам му мед с орехи и лимон.
Моля ви на който мине Рождения ден в градината нека разкаже каква почерпка носи и т.н. Да събера идеи Wink

# 553
Момичета да ви почерпя за РД на Еви с едно клипче  Heart Eyes!!!

# 554
  • Русе
Привет момичета
Първо искам да честитя рождените дни на малките сладури които съм пропуснала до сега и да им пожелая весело и безгрижно детство   bigdance2
Орхи  страхотно клипче а малката е голяма сладурана да ти е жива и здравичка
Ние сме болни и си седим в къщи ,малкия е много доволен че не е на градина ,надявам се до неделя да оздравее че да празнуваме РД .
и сега един въпрос какви подаръци вземате за РД на малките сладури

Общи условия

Активация на акаунт