Белгия - 26 тема

• 118 236
  • 827
  •   1
Отговори
# 75
освен захранването имаме един др.проблем.ако знаете колко много ме е срам в момента да ви кажа...тази сутрин правихме секс с моя съпруг.естествено с презерватив,но той се скъса.моля ви каже те ми знаете ли някакви хапчета,които се вземат до 72ч?спешно е.изчислявах си овулацията днес е рисков ден.още не съм готова да ставам отново майка...детето ми е едва на 6м.изчаквахме поне до годинка две за второ

# 76
Не мисля, че без рецепта тук можеш да си купиш подобни хапчета. Отиди утре при гинеколога си, той ще ти даде нещо  Peace

# 77
каза ми го една мед.сестра,която идва на домашни посещения вкъщи Simple Smile и то безплатно!затова ми харесва Белгия(лелеле колко грозно прозвуча)та с нея си говорихме и тя така ми каза.и аз си мислех,че трябва поне месец да мине,за да добавя плодовете.значи малката за два дена ми изяде 1 125гр бурканче,което е много добре предполагам.днес изяде пак половинка.за утре мисля да и дам др.половинка от това бурканче и след това съм и взела с карфиол.вярно ли е,че новата храна се дава по 1-2 л?ако видя,че на детето му се услади мога ли да и дам повече?всеки ден ли трябва да и давам нещо ново?божееее, с това захранване направо не знам голяма каша ми е Sad значи трябва да стигна до 1 бурканче на хранене,за да премахна 1 хранене с мляко?моля ви помагайте...

Със зеленчуците горе-долу следвах постепенното включване на нови храни - пет дни яде само моркови, после пет дни моркови с картофи, после пет дни яде картофи с тиква, после пащернак с картофи (може да не е точно такава последователността, но зеленчуците са горе-долу такива). На 6 месеца обаче Дамян Ноа тръгна на ясла и така приключихме с постепенното въвеждане - там яде, каквото са му наготвили. Дори на бебчо да му се услажда, според мен не прекалявай в началото с количествата - не повече от десетина лъжички. Дамян Ноа също е голям фен на пюретата още от началото и ми се струва, че доста бързо минахме на цяло бурканче. Точно карфиол обаче не бих му дала - той е трудно смилаема храна. Не е нужно да му разнообразяваш храната - детето трябва да свикне с вкуса и с яденето с лъжица.

По другия въпрос - има два вида хапчета: едното е с рецепта, другото е без, обаче не се сещам имената им. Във всеки случай най-добре отиди на гинеколог той да прецени. Все пак, става въпрос за лекарства!

# 78

По другия въпрос - има два вида хапчета: едното е с рецепта, другото е без, обаче не се сещам имената им.

Щом има без, питай в аптеката, те ще знаят, нищо не губиш  Peace

# 79
 4470 Привет и от мен... По-добре късно, но и аз да се преместя в новата тема...

# 80
ходих на аптеката и ми казаха,че има 1 хапче без рецепта.казва се morning after pill.за изненади като нашата  Laughing   пие се до 72ч след белята  Laughing
пак за захранването да попитам...надявам се,че не ви отекчавам с моите въпроси.значи бебка си изяжда по половин бурканче (такова от 125гр).това много ли е според вас?мога ли примерно следобяд или вечерта да и дам пак зеленчуково пюре такова каквото вече я яла и не е направила алергична реакция?някой има ли някаква таблица с правилното захранване на детето?

# 81
# 82
4470 Привет и от мен... По-добре късно, но и аз да се преместя в новата тема...

Добре, че се сети  newsm51

Ех, че УБАВО лято, цялата седмица го дават такова -  newsm19

# 83
Не е добре да заместваш повече от две яденета на ден с пюре (едно зеленчуково или зеленчуково-местно и едно плодово са достатъчни засега). Детето има нужда от мляко. Освен това пюретата засищат по-малко от млякото и има опасност през нощта детето да плаче от глад.

Не се вманиачавай толкова със захранването - детето само ще си покаже какво и колко!  Hug

Дамян Ноа като цяло яде без проблем всичко, но има периоди (около седмица например), в които не изпива цялото мляко, а според педиатърката трябвало да пие поне по 500 мл дневно. Ако е сутрешното мляко или следобедното, не му настоявам. Ако е вечерното обаче, започвам да бъркам каши или размесвам част от млякото със зеленчуково пюре и започва едно канене и бутане на лъжицата в устата - направо ставам на маймуна! Joy

# 84
Охлала, честит имен ден  Hug

# 85
Охлала, честит ти имен ден!  newsm51

Блонди, какъв ден е днес????????  newsm12

# 86
Нелита, мерси   bouquet

Ето една виртуална шоколадова почерпка от мен:

# 87
  • Semmerzake, Белгия
Фантастична почерпка, благодаря ти Охлала. Честити имен ден и от мен Simple Smile само прекрасни неща да ти случват !!!
Нелита, ти тук ли си още ???
Аз почти стегнах багажа Simple Smile Да мине празника на Бобчо утре и потегляме.
mam4eto32, препоръчвам ти да не бързаш толкова много със захранването. Nedinka и Блонди са ти дали ценни съвети. Колкото и да ти е приятно да му даваш нова храна, а бебчо да си хапва с удоволствие, по - добре забави темпото. Има време за всичко.
Целувки на бебоците, каките и батковците   love001 !!!

# 88

Не знам, ама празнуват Олег и Олга  hahaha

# 89
Нелита, ти тук ли си още ???
Аз почти стегнах багажа Simple Smile Да мине празника на Бобчо утре и потегляме.

smile3521 Аз утре през нощта тръгвам. Ще мога да поздравя Бобчо утре сутрин, ако не ме изпревари адаша

Не знам, ама празнуват Олег и Олга  hahaha

rotfImbo rotfImbo rotfImbo

Охлала, "светни" ни какъв ден е днес  Hug

Общи условия

Активация на акаунт