Частни училища-информативна тема

• 70 445
  • 955
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Благодаря на всички за окуражаването. В крайна сметка след разговор с училището разбрах, че е възможно и да има занятия в София, и не всички деца ще отидат на зеленото училище. Лично аз ще изчакам да разбера колко деца и дали класната им ще отиде с тях, и след това ще реша дали да я пусне или да си ходи тук /ако има занятия/. За мен лично се обезмисля пътуването, ако ще участват само 3-4 деца от класа й и класната я няма - защото никакво опознаване няма да се случи, на мен това ми беше целта.

# 601
Здравейте, ние сме в ПУК в ЧУ за първа година и зеленото училище за тях и за първокласниците ще е седмицата от 9-ти до 13-ти септември на Витоша, но всеки ден ще се водят децата, което беше огромно облекчение за мен. Това било с цел опознаване и свикване на старите с новите деца. Смятам че това е доста разумен вариант. Синът ми е на 6г, изключително комуникативен и самостоятелен, но пак не бих го пуснала до втори клас поне...училището ни е Св. Георги.
Супер.
Споделяй впечатления за това училище.
Ние сме в градината им и сме много доволни от всичко. Така, че има вариант да продължиме и в училището от догодина.

Между другото, ако въпросът не е ви се струва неудобен, каква е таксата? Знам, че се води най-скъпото ЧУ. А и от една жълта публикация, на която попаднах, останах с впечатление, че наистина е "милионерско" училище (цитираха се децата на Ковачки, на Вълка и тн). В това, разбира се, няма нищо лошо, но ако има нещо такова просто на нас не ни е там мястото.

# 602
А и от една жълта публикация, на която попаднах, останах с впечатление, че наистина е "милионерско" училище (цитираха се децата на Ковачки, на Вълка и тн).

Ковачки си е махнал детето от Свети Георги след инцидента в Банско, сега то учи в Американ инглиш академи.
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?article=293636

В Св.Георги е и отвлечената дъщеря на Брендо, както и на Румен Вълка и Ивайла Бакалова.

Последна редакция: ср, 04 сеп 2013, 19:07 от Анонимен

# 603
  • София
С транспорта, храната, униформите..... малко над 2 пъти таксата на Св. София. От преди година ми е информацията.... предполагам няма съществена промяна.

П.П. Не се доверявайте безрезервно на ярко жълтите парцали..... Знам за коя публикация става дума и е толкова злобна и жалка и нямаща нищо общо с реалността, че чак думи нямам.

# 604
О, аз изобщо нямам намерение да се доверявам на жълти вестници, просто цитираните имена ме наведоха на мисълта, че няма смисъл изобщо да ги проучвам, това е. От това, което казвате за таксата за нас би била напълно непоносима Peace
Иначе имам спорадични наблюдения върху екипа на "Уондър груп" и съм очарована Simple Smile

# 605
  • София
Да, синът ми ходеше на детска градина в "ЧУден свят" и мога да кажа само положителни неща за тях! Heart Eyes

П.П. Всъщност може би не е лошо да си ги проучиш все пак. Защото ползването на транспорт и храна не  задължително, може и вие да си карате детето, особено ако сте наблизо.
Мен друго нещо ме притеснява при тях - че са сравнително ново училище и една тази година имат първи завършили седмокласници.

Последна редакция: чт, 05 сеп 2013, 09:34 от Onna-bugeisha

# 606
Благодаря на всички за окуражаването. В крайна сметка след разговор с училището разбрах, че е възможно и да има занятия в София, и не всички деца ще отидат на зеленото училище. Лично аз ще изчакам да разбера колко деца и дали класната им ще отиде с тях, и след това ще реша дали да я пусне или да си ходи тук /ако има занятия/. За мен лично се обезмисля пътуването, ако ще участват само 3-4 деца от класа й и класната я няма - защото никакво опознаване няма да се случи, на мен това ми беше целта.
На почивка сме и ми е малко сложно с нета.
Олив е написала последното инфо. Класната се обажда на родителите, за да се уточни транспорта, така разбрах, че освен Зеленото училище ще има алтернатива със занятия в училище за ПУКчетата. Бялото учлище, ще бъде на Алеко, не с преспиване.
Скрит текст:
Лично аз, след тази първа година съм решила, че ще го преместя в друго училище, ако Зелените/ Бели/ с продължително преспиване извън Сф/ училища са традиция, т.е. вместват се в учебната програма и не предлагат алтернатива със занятия в училище. Правих една аритметика, около месец са въпросните училища, като продължителност/ 2 Зелени и едно бяло, с приблизително 7-8 нощуски всяко/

# 607
  • София
Нямам идея каква е таксата в Св. Георги, защото още не съм проучвала. Но и това ще стане.
За инцидента с Банско съм спокойна, защото разбрах, че се е раздухало доста повече от необходимото , но и не искам да зачерквам тази тема отново.
Тази година доста от предучилищните деца отидоха там и ще имам пресни отзиви след месец-два.
Поне за градината мога да кажа само хубави неща що се отнася до отношение, възпитание и обгрижване. И контакт като цяло с учителите.Simple Smile
Чувала съм,че в Св Георги била и щерката на Гала.
Определено училището е на доста високо ниво, очаква се в близките години да пуснат и новата си сграда в Княжево, което за нас няма да е никак удобно, но....

# 608
Щерката на Гала не е ли в училището към Немското посолство?

# 609
А това у-ще към Немското посолство ще го лицензират ли, някой знае ли нещо?

# 610
  • София

Извинявай, имаш ли нещо против да споделиш за кое училище става дума?
[/quote]

Съжалявам, че пиша със закъснение, но чак сега прочетох темата от мястото, където бях преди Simple Smile
Става дума за 104 СОУ, от което съм много доволна, с мъка отписах детето си оттам, тъй като иска да се занимава с малко повече математика. Но ако не й хареса без никакво колебание бих си я върнала отново пак там.

# 611
  • София
А това у-ще към Немското посолство ще го лицензират ли, някой знае ли нещо?
Нямат никакно намерение.....

# 612
Аз пък чух, че щели всеки момент да имат лиценз (от познати, чието дете е там), но не знам, не съм задълбавала, защото аз засега нямам интереси в тоза посока

# 613
Точно това чух и аз, също от познати, които имат дете там. Освен това тук във форума пък Hope for Two го беше споменала. На мен ми е много чудно как ще стане тази работа, като те са по немска програма, нямаща нищо общо с тази на МОН, но щом се говори толкова усилено, значи сигурно има нещо...интересуват ме подробности, ако някой знае. Ако аз разбера, ще пиша тук.

# 614
  • София
за този прословут лиценз  и как "всеки момент" ще излезе, слушам от..., чакайте да се сетя..., сигурно още от първия приет випуск петокласници, което е сигурно преди повече от пет години.

Общи условия

Активация на акаунт