Пътуване в Италия, море, езера, планини, забележителности и…..

• 140 876
  • 746
  •   1
Отговори
# 240
  • зад парка
[quote author=InaDot link=topic=725171.msg26783499#msg26783499 date=1385481413
А принципно около Гарда примерно (или Комо) по колко време отделяхте на градче? Въпроса е малко .... но се чудя 2 дни за езеро дали са ок. Още съм крайно неориентирана.

Всички градчета без Милано и Генуа са малки и по 1 ден им стига и ако можете да ги сместите за да остане време за чудесната Генуа - прекрасен и силно пренебрегван като туристическа дестинация град , а и областта след него чак до френската граница.То за Гарда , Гардаленд и наоколо и седмица е малко ама............,

В Милано съм ходила няколко пъти. Последният път го използвах само като отправна точка за посещения в други градове. В Генуа съм била за един ден.

При зададените от тебе параметри за екскурзията с 11 дни:
- не бих отделила повече от 2 дни на Милано и
- 1 ден на Генуа /от Милано/.
- Отделно от това - 1 ден- за Верона /от Гарда/,
- 1 ден- Лугано /от Комо, имайки предвид, че е скъпо за пътуване с кола - такса за влизане в Швейцария, магистрала и паркинг в града изчислявахме на поне 200 евро/,
- 3 дни- обиколка на Комо /в различните градчета и вили ние просто минавахме, разглеждахме, снимахме, хапвахме. Не сме се задържали никъде повече от 3-4 часа. Например хотелът ни беше близо до Беладжио и отивахме там няколко поредни следобеда, така почуствах по-добре атмосферата. После повторихме това утражнение и в Рива ди Гарда/
- и накрая 3 дни за Гарда /като единия ден от нашия престой там отделихме да отидем на север във винарския район, малките езера Каведине, Тоблино и пр., стигнахме и до Тренто и Болцано- кога ще отида до немска Италия друг път?!/.

При стриктно спазване на първоначалноначертана програма може да я направите тази екскурзия.
Но ако ви завладее езерният живот, няма да искате да отивате никъде другаде освен на поредния ферибот и да обикаляте бреговете на езерата  Sunglasses.

# 241
 InaDot  bouquet

Ще пусна маршрута за мнение по натам.

# 242
Не мога вече да се редактирам.

Имаме си билети. Общо 13 дни, като първия и последния не са пълни. Летим с България еър и кацаме на Малпенса. Хронологията на маршрута се видоизменя, но пък полетите са в много по човешки часове.

Започвам със сериозната подготовка и по този повод някой да препоръча сайт за резервация на коли за Италия (конкретно). И друго  - при взимане на кола под наем в Италия плащате ли си допълнителната застраховка за самоучастието?

# 243

Започвам със сериозната подготовка и по този повод някой да препоръча сайт за резервация на коли за Италия (конкретно). И друго  - при взимане на кола под наем в Италия плащате ли си допълнителната застраховка за самоучастието?

Извинявай, но ще сложа една черна точка на Hertz Italia. Ако можеш вземи кола от друга фирма или си анулирай кредитната карта веднага като се прибереш.  Това, че не дават колата, която си поръчал е най-малкият проблем. Не описват щетите по колата, която ти дават. Чарджват те с какви ли не таксички и за капак няколко месеца след като си се прибрал се започват едни дърпания от кредитната карта. Ужким давали някаква справка на полицията за теб и това било такса. Но има хора с удържана 6-7 пъти такава такса.

# 244
  • София
Purple Peanut   bouquet Обичам много тези места, Livigno ми е едно от любимите. Всичко което казваш, безкрайно езеро/май е язовир/, което стига чак до Швейцария. Ние не ходим на едно и също място, съветвам те и вие да направите същото, има защо. Примерно Кавалезе, в района на Тренто, Вал Бодия, Вал Ди Фасса и много други от по-малко известните, пълнят сърцето с панорами и красота.

# 245
цялата област алто адидже е много красива, вчера бях в болцано който  е като картичка  с новогодишните украси и коледни пазарчета, все пак тези традицци са типични за севера,на юг няма такава атмосфера(в рим например).
зоната е известен производител на най-хубавите ябълки и като разцъфнат дръвчетата през пролетта гледката е невероятна

випитено е също много красиво местенце !

# 246
Мисля да направя една голяма обиколка на Италия и идвам при вас да черпя идеи.

# 247
Планираме през май Милано, Генуа, Верона и езерата. На етап планиране на маршрут и преспиване съм. Според вас за разглеждане на Верона и Лаго ди Гарда как ще е най-добре да букна хотел. За 2-3 нощувки в един хотел извън Верона (или във Верона)....или 1 нощувка във Вeрона и 1или2 на езерото. От една страна не ми се мести постоянно (разопаковане, опаковане), от друга страна се чудя как е с паркирането във Верона (има ли рестрикции за влизане в центъра).

Не е необходимо да сменяте хотели и губите време с багажи. Лаго ди Гарда е изходна точка за много забележителности. От там може да си правите дневни екскурзии до Венеция, Верона, Милано, да посещавате различни увеселителни паркове, да си направите разходка с корабче на езерото и да се наслаждавате на спокойствието и красотата далеч от многобройните туристи в големите градове. Бих могла да ви препоръчам и места за спане, може и на лични.   bouquet

# 248
Планираме през май Милано, Генуа, Верона и езерата. На етап планиране на маршрут и преспиване съм. Според вас за разглеждане на Верона и Лаго ди Гарда как ще е най-добре да букна хотел. За 2-3 нощувки в един хотел извън Верона (или във Верона)....или 1 нощувка във Вeрона и 1или2 на езерото. От една страна не ми се мести постоянно (разопаковане, опаковане), от друга страна се чудя как е с паркирането във Верона (има ли рестрикции за влизане в центъра).

Не е необходимо да сменяте хотели и губите време с багажи. Лаго ди Гарда е изходна точка за много забележителности. От там може да си правите дневни екскурзии до Венеция, Верона, Милано, да посещавате различни увеселителни паркове, да си направите разходка с корабче на езерото и да се наслаждавате на спокойствието и красотата далеч от многобройните туристи в големите градове. Бих могла да ви препоръчам и места за спане, може и на лични.   bouquet

Ще бъда благодарна. На Лаго ди Гарда ще спим 3 или 4 дни - за самото езеро и Верона. Още толкова около Комо - разглеждайки Лаго ди Комо, Лугано и Лаго Маджоре. Два дни за Милано. И още се чудим дали да се разходим до Генуа или да го оставим за другия ни маршрут през цяла Тоскана + Чинкуе Терре + Урбино и после нагоре към Венеция и после в къщи. Но това ще реализираме друг път и с кола от България. 

Междувременно трябва да намерим поне 1/2 ден за Серaвалле отелет център.

# 249
  • София
ЧЕСТИТА КОЛЕДА И ВЕСЕЛА НОВА ГОДИНА, БЪДЕТЕ ЗДРАВИ......

Напомняйки по подробно описаните места от нашите посещения в Италия ми се иска да продължим пътя след Верона към красивите езера на Италия.

Маршрути до Италия
Неапол
Palmanova
Grado
Lignano Sabbiadoro
Lignano Pineta
Lignano Riviera
Bibione
Caorle
Duna Verde
Eraclea mare
Lido di Jesolo
Punta Sabbioni
Венеция
Местре
Tronchetto
Lido di Venezia
Abano Terme
Montegrotto Terme
Верона

Тези места може да откриете в темата, а ние продължаваме напред, с оглед и натрупаните въпроси.

Това е маршрута след Верона и обиколката ни на езерото Гарда:

https://maps.google.com/maps/ms?msid=205018101700109706779.0004e … 6a16379&msa=0

Полезен сайт… http://www.lago-di-garda.org/Default_it.asp

Първата спирка съответно беше Gardaland, разбираемо защо?

За да сме по-близо до мястото, същевременно и на езерото избрахме за нощувка Lazise. И хотелът Palazzio Della Scala

и разположението ни харесаха, останахме 2 дена.

След това продължихме без бързане, спирайки на почти всяко място с добра панорама.

Следващата нощувка беше планувана в Nago Torbole, съвсем близо до Riva del Garda. Отново чудесно попадение, както с хотел Ideal,

така и с местата.

Тези места си заслужава да се видят, преди да се прехвърлите от другата страна на езерото. Ще откриете доста забележителности и невероятни красоти.

Вече от другата страна първата нощувка беше до Limone sul Garda в хотел Splendid Palace,

кацнал над самото езеро.

Нагледахме се на красивото езеро и вече нямахме търпение да стигнем до десерта Sirmeone.

Това е едно от местата, което не трябва да се пропуска. Макар и не съвсем точно, можем да го сравним малко с Несебър. Пристигайки тук трябва да сте на ясно, дали ще нощувате в селището или наоколо. Вътре може да влязат коли, само които имат резервация за хотел там. Изкушени от това, нощувайки първата вечер извън полустровчето в хотел Belvedere,

Отново на самото езеро, гледка от терасата.....

Втората вечер вече бяхме вътре в хотел Sirmeone...

Струваше си, повярвайте. Дори направихме минерални бани,

беше страхотно....

и честно казано не ни се тръгваше от тук,

но обиколката трябваше да продължи.

Следва Lago di Como…..

ЧЕСТИТА КОЛЕДА И ВЕСЕЛА НОВА ГОДИНА, БЪДЕТЕ ЗДРАВИ......

Последна редакция: нд, 29 дек 2013, 10:58 от Bled

# 250
  • София
rudi Ето тук можеш да прочетеш още за това, което те интересува.

ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА НА ВСИЧКИ. ПЪТУВАЙТЕ И БЪДЕТЕ ЗДРАВИ......

# 251
  • Sofia
Bled Вчера вечерта почти изчетох темата - страхотна е!!!! Ще трябва да я прочета още веднъж и то доста по-задълбочено, защото планираме пътуване с коли през Словения м. май и сега съставяме маршрут. Искаме да видим Венеция, Флоренция, Верона, малки китни селца из района, но още сме в самото начало на планьорката. До сега съм резервирала хотели главно чрез booking и искам да те попитам дали използваш други надеждни сайтове, особено за промо цените на хубавити хотели Mr. Green.
Още веднъж огромно мерси за страхотната тема и труда, който си положила, за да може да споделиш преживяванията и да ни дадеш толкова много ползна информация!

# 252
  • София
Баба ви Яга Благодаря   bouquet Първо да ти кажа, че информация за Словения можеш да откриеш тук…
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=726355.0
За пътуване в Италия вече си открила, ако нещо те интересува допълнително, просто пиши…
За хотелите, използваме десетки сайтове, винаги сравняваме цените и условията на няколко места. Винаги има различни ниски цени, където най-малко очакваш. И най-важното не робуваме на определени места и хотели, отиваме там където намираме добрият хотел на ниска цена. Като спазваме района за който сме тръгнали, но в много голям диапазон.
Още веднъж благодаря   bouquet  бъди спокойна, ще направим маршрута……ти само питай.

# 253
  • Sofia
  bouquet, само да уточним маршрута и започвам с питането Laughing

# 254
Здравейте дами, Тази година решихме да направим едно море в Сицилия. Вече си купихме самолетни билети за началото на юни, резервирахме си и квартира. Е още не сме я капарирали но сигурно и това ще стане.
Искам да ви попитам за колите под наем. Разгледахме сумати сайтове. Цените доста варират. Направи ми впечатление, че цените в сайтовете на посредниците са по-ниски от юропкар или херц например. Има ли някаква уловка? От хотела ни предложиха фиат панда за 25 евра на ден. Как стои въпроса с детските седалки? И въобще ако някои има опит ще съм му благодарна да го сподели. Избрахме тези квартири http://www.booking.com/hotel/it/isula-beach.html . Има ли някой който да е бил в този район?
Писах и в още една тема и ми дадоха доста информация но колкото повече толкова по-добре. Благодаря предварително на всички отзовали се !

Общи условия

Активация на акаунт