Пътуване в Италия, море, езера, планини, забележителности и…..

• 140 929
  • 746
  •   1
Отговори
# 255
  • София
sisi73 Прекрасна идея, писала съм за Сицилия. Уловката в колите под наем е почти при всички. Към Чистата цена почти винаги се добавят допълнителни такси. Столчето и навигацията си имат отделна цена, при поискване. Цената от хотела е много добра, ако няма нещо допълнително. Наскоро обиколихме един остров на Карибите с джип за 20$+горивото, но беше от една местна агенция.
Стигали сме до Siracusa, но не и до мястото, което ти трябва, съжалявам.

# 256
  • София
Здравейте на всички!
Планирам пътуване с кола по маршрута БГ-Венеция-Флоренция-Неапол, като в зависимост от цените на нощувките може да се удължи от 7 на 10 дни... Всичко зависи как организирам спането... Приемам всякакви идеи и подсказки... Да включа допълнителни градчета по пътя (макар че всеки един град в Италия заслужава мнооого време Simple SmileSimple Smile )?
Скоро ходили, хотели, паркинги, други подсказки? Предварително благодаря!!

# 257
  • София
Здравейте на всички!
Планирам пътуване с кола по маршрута БГ-Венеция-Флоренция-Неапол, като в зависимост от цените на нощувките може да се удължи от 7 на 10 дни... Всичко зависи как организирам спането... Приемам всякакви идеи и подсказки... Да включа допълнителни градчета по пътя (макар че всеки един град в Италия заслужава мнооого време Simple SmileSimple Smile )?
Скоро ходили, хотели, паркинги, други подсказки? Предварително благодаря!!

mellie Чудесна идея, ето едно наше подобно пътуване. Може да се направи за 10 дни...
https://maps.google.com/maps/ms?msid=205018101700109706779.0004f … c6c7161&msa=0
Питай, ако има нещо конкретно, познавам пътя прекрасно, хотели също...

# 258
  • София
Благодаря за включването Блед, на теб разчитах основно, след като изчетох всичко, което си постнала по въпроса за Италия Simple SmileSimple Smile Не минавам на лични, защото сигурно и други ще искат да ползват обмена на информация Simple Smile
Маршрутът, направен от теб е страхотен... Мислим, обаче за вариант да оставим колата някъде край Флоренция и да минем до Неапол с влак, после като обиколим всичко там, обратно до колата и постепенно измъкване към БГ. И на двамата не ни се пътува с ферибот някак....
Основното, което ме вълнува вмомента е как да си организирам нощувките, за да "спестя" максимално за повече престой/повече места за виждане Simple Smile
Можеш ли да ми подскажеш сайтове, освен вече популярните букинг.ком, венере.ком, и всички, които препращат пак към тях Simple SmileSimple Smile, които ползваш с успех. Притеснявам се да оставя хотелите за последния момент, а и ако хвана нещо яко като оферта отсега ще ми е по-спокойно да си планирам разходите Simple Smile
С италиански език съм, нямам проблеми с комуникацията Simple Smile
Била съм няколко пъти служебно до Италия и на специализации, но за първи път си организирам всичко сама, и то като турист Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 259
  • София
mellie Ясно, ползваме неопределен брой сайтове за хотели, където намерим най-добрата цена.
Ето тук пуснахме много такива:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=759208.120
пост 121 и пост 126
Ние никога не резервираме предварително, не че ти не трябва да го правиш.
Нашият вариант понякога е рисков, но досега нямаме проблеми, напротив. Резервираме винаги в последният момент първите хотели, а другите по пътя. Ниските цени са винаги, малко преди настаняването.
Ако сте определили местата за нощувка и датите, ще се опитам да помогна.
Не искам да ти влияя, но отиването до Неапол и връщането по обратния път е по-голям разход от връщането с ферибот. Разликата е стотици километри, гориво, такси, нощувки. А и връщането по-друг път е нови емоции, нови места и т.н. Но вие сами си преценявате.
Разходите можем да ги предвидим в зависимост от класата на хотелите, другото е ясно.........
Ето още един от нашите маршрути в Италия, при който връщането обратно не е проблем:
https://www.google.com/maps/ms?msid=205018101700109706779.0004f2 … 9bf74f9&msa=0
Тук можеш да видиш и маршрута ни в Тоскана, може да ти е от полза.......
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=716214.0

# 260
  • София
Ами всъщност мислех да оставим колата във Флоренция, като я ползваме активно дотам. Флоренция / Неапол / Флоренция да го направим с влак... Гледах, че влакове има и по 34 евро, за 3 часа сме там....
Започвам да разпределям маршрута, но засега опорните точки са следните:
Отпуска: 28 април - 10 май
Основни градове: Венеция, Флоренция, Неапол
Време в Италия, докато стигнат парите Simple Smile
Във Венеция и в Неапол ще се стои задължително поне по два дни, с по две нощувки. И разходката из нощна Венеция е задължителна...Simple SmileSimple SmileSimple SmileSimple Smile Значи... без Местре Simple Smile
С удоволствие бих прибавила и още градове, но да кажем, че не съм от типа по три часа в един град и бегом нататък... Италия е необятна красота...искам да се потопя максимално и спокойно в атмосферата на всеки град...
Ако успеем да вместим още нещо пътьом е добре дошло Simple Smile

# 261
Темата ми идва по поръчка направо  Simple Smile  bouquet
През август ще ходя за няколко дни в Cinque terre, Portofino, Genoa и сега уточнявам програмата. Ще се радвам да получа препоръки и впечатления от тези, които са ходили вече. Например кое от селцата непременно трябва да се види и кое може да се пропусне според вас?

Фенси Невероятно място, нямам думи.......Замислих се кое от селищата да ти спестя, за да имате повече време за плаж, но не можах да го измисля. Няма такова, всичките са толкова красиви, че просто не се лишавайте от тази красота.
Това е варианта:

https://maps.google.com/maps?saddr=Monterosso+Al+Mare,+SP,+Itali … mp;sz=14&z=13

Включва Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza и Monterosso al Mare. Терена е силно пресечен, не навсякъде може да се стигне, има доста ходене, трудно се паркира. Има варианти да ги видите по вода, за да не се притеснявате за колата. Другата възможност е влака, колкото и странно да звучи, изключителна красота. Селищата са огромна атракция през сезона, дори са свързани с пешеходна зона/пътека/, но от къде толкова време. Но ако минете по Пътеката на любовта, тя ще остане завинаги във вас, но трябват много часове. Тези Пет земи, както се наричат, наистина са извънземни.
Разбира се La Spezia и Portofino, не трябва да се пропускат.
Успех, приятна почивка....

# 262
Здравейте момичета!Планираме пътуване в средата на април из Тоскана,Лигурийската ривиера и основно питането ми е за Портофино!След много четене,разбрах че в Портофино има само един паркинг,но не откривам инфо къде може да се резервира място,нощувката няма да е там!Моля,който има инфо да го сподели,не само за паркинг,въобще кое си струва да се види!Благодаря:)

# 263
  • София
Mellie избрали сте прекрасно време, извън активния сезон. Да караме подред, Венеция, „Значи... без Местре“, това не го разбрах. Най-удобния и евтин вариант, когато си с кола е Местре. В противен случай, трябва да паркирате в етажните паркинги и колата ще е почти колкото хотела. А за хотела във Венеция да не говорим.
В Местре намирате удобен, с възможност за паркиране хотел и за минути с автобус или влак/зависи къде е хотела/ сте във Венеция.
Има и други варианти, освен отсядане в самата Венеция и Местре.
Прекрасен вариант е остров Лидо, отива се до там с ферибот, като той минава покрай Сан Марко, невероятно. Там също взимате хотел с паркинг и с вапорето/водния транспорт/ за минути сте на Сан Марко. След като сте си купили карти, може да отивате и да се връщате колкото искате.
Друг вариант е Лидо ди Йезоло, Cavallino, Punta Sabbioni, като от последното с корабче по прекрасен маршрут стигате до Сан Марко. Преди да тръгнете оставяте колата на много евтини паркинги, до порта. Това е вариант за малко повече дни, съчетан с плаж.
Има и други варианти, малко по-далеч, които сме ползвали, но това е друга тема.
Никога не сме отсядали на едно и също място, а посещенията ни във Венеция са вече доста, често тръгваме от там и на круизи, но тогава се паркира в специална зона за 9 евро на ден. 

Blagovesta не знам къде ще отседнете, но не ви съветвам да ходите до Портофино с колата. Да, има малък паркинг, но задръстването е доста преди него. Може да стигнете до там по вода от Рапало, Камоли или Santa Margherita, като това е част от удоволствието.
Какво да видите, всичко, казала съм по-горе, да не повтарям, не мога да пренебрегна нищо, невероятна красота. Отделете по възможност повече време и се насладете.

# 264
Благодаря,за отговора!Аз си мислих за вариант с колата дотам,защото все пак ще ходим април,и не е активен сезон тогава,а за нощувка мисля да е някъде в близост,че цените на хотелите в Портофино са доста стряскащи:)

# 265
  • София
Bled, идеята ми беше да паркираме в Местре (или въобще някъде около транспорт за Венеция) при пристигане на някое платено паркингче, видях, че има доста икономични варианти, грабваме две дрехи в раничка и хайде във Венеция за две нощувки. После обратно до колата и ходом марш...За другите градове нямам никакви претенции, но Венеция.... много ми се иска да отседнем в старата част..

# 266
  • София
Blagovesta По принцип се смята, че хотелите в Портофино са с много високи цени. Но винаги има изключения, въпрос на търсене.
Ето този хотел http://www.dominahomepiccolo.com/en , може да се открие на добри цени, в порядъка на около 100 евро за двама/виждала съм го дори на 75/. Има платен паркинг и безплатен нет. В момента няма такава цена, но често се появява. 
В Santa Margherita се намират хотели доста под 100 евро.

mellie Това е възможно. Във Венеция се намират и по-евтини хотели, зависи какво се търси.
Единственият хотел с паркинг до автогарата, в който сме нощували е Santa Chiara...

Това е хотела, в самото начало......

# 267
Удачно ли е да посетим Чинкуе Тере с влак от Флоренция? Един ден за колко селца ще ни стигне и кои да изберем? Те впечатляващи ли са и когато си на сушата или са красиви само от водата, защото в интернет виждам основно панорамни снимки.

# 268
  • София
Удачно ли е да посетим Чинкуе Тере с влак от Флоренция? Един ден за колко селца ще ни стигне и кои да изберем? Те впечатляващи ли са и когато си на сушата или са красиви само от водата, защото в интернет виждам основно панорамни снимки.

millenitta
Това с влака е възможно, но един ден е малко, пътя ще ви отнеме до 3 часа в посока, като ще трябва да се прехвърляте/може и два пъти/. Тоест 5-6 часа път и какво ще остане като време за там.
За другия въпрос погледни малко по-нагоре, Blagovesta е пуснала един мой пост.
В Пост 261

# 269
Блед, тогава ще го оставим за друг път. Все ми се иска да видя максимално много неща, а дните не стигат и не стигат  Simple Smile

mellie, само до Неапол ли сте планирали да отидете? А надолу Позитано, Праяно, Амалфи, Соренто....  Simple Smile ах, как мечтая за тях. За там е по-добре да сте с кола.   

Общи условия

Активация на акаунт