Пътуване в Италия, море, езера, планини, забележителности и…..

• 140 958
  • 746
  •   1
Отговори
# 480
  • София
cara mia
Тук, назад в темата се споменават агенции, но виж и ТУК

# 481
Побутвам темата.
Догодина вече резервирахме билети за Милано, а от там Геноа и изобщо - Лигурия.
Мислим да спим 3 вечери в Геноа и 4 в някое курортно градче с възможност за плаж, по възможност в къща или голям апартамент (8 души ще сме).
Някакви съвети къде да търся къщурки?

# 482
Бях се насочила за Лигурското крайбрежие за това лято, но в последствие отидохме на Адриатическото. Ако питаш за най-хубавото място там, то това е Портофино , любимо за мен  Simple Smile Много е скъпо, а и мъничко градче. Аз търсих в Рапало, Санта Маргерита, Реко - все курортни градчета. В airbnb.com имаше доста предложения. Плажовете там са тесни, каменисти. В Ливорно е по- хубав плажа. Геноа е много красива, но много хора не я харесват, заради многото емигранти.

# 483
  • София
Догодина вече резервирахме билети за Милано, а от там Геноа и изобщо - Лигурия.
Мислим да спим 3 вечери в Геноа и 4 в някое курортно градче с възможност за плаж,

тинки
Има прекрасни местенца около Генуа, ако не бързаш, ще ги коментираме друг път, че пътувам.
Например Moneglia, с хубав плаж, както за възрастни, така и за деца....

# 484
Блед, бе бързам. До лятото има време.
цлете, до Портофино ще отидем само на разходка. Търся нещо по-семпло.

# 485
  • Sofiа
Здравейте дами,
планирали сме пътуване с кола първите десет дни на ноември. Плана ни е минем през Загреб, Венеция, Верона, Маранело, Болоня, Флоренция, Рим, като нощувките ще са в/около Загреб, Венеция, Флоренция и Рим. В Рим планираме да останем 3-4 дни и да посетим също и Неапол.
За момента имаме подсигурени нощувките само в Рим. Можете ли да предложите нещо изпробвано в/около другите градове от маршрута.
Приемам предложения, ако има нещо по маршрута, което трябва да посетим на всяка цена, както и какво трябва на всяка цена да видим във Флоренция и Верона.
Благодаря ви  bouquet

# 486
Здравейте  Grinning

С ММ в момента се организираме да посетим самостоятелно Неапол, Помпей, Рим и Флоренция. Аз имам тежката задача да изчисля километрите, таксите, горивото и да намеря места за нощувка, както и да набележа местата, които да посетим. Километрите и горивото са изчислени, местата за посещаване също, но не мога да намеря точна информация за фериботния билет. Ориентирах се за таксата за колата, но ми трябва информация колко трябва да платим за каютата, в която ще спим. Някой може ли да ми помогне?

П.С. Сега виждам, че на трета страница са коментирани фериботите. Ориентировъчна цена 130-180 евро за двама + кола. Моля, ако някой е пътувал или знае, ако може да сподели информация колко ще ни излезе пътуването от Игуменица до Бари (двама човека + кола).

Темата е много полезна. Връщам се да чета  Simple Smile

П.С.2 След малко си чакам доставката с пътеводителя за Рим. Според вас колко дена е добре да отделим в Рим, за да видим максимално много неща?

Bled, невероятна си. Толкова много и така изчерпателна информация   bouquet През лятото ще почиваме в Италия и обезателно ще се обърна към теб за съвети.

На нас това ще ни е второ ходене в Италия, но съм безумно влюбена във всичко италианско - език, храна, места, сладолед, ах... този сладолед  Grinning

Последна редакция: пн, 20 окт 2014, 10:44 от polito_87

# 487
  • София

Bled, невероятна си. Толкова много и така изчерпателна информация   bouquet През лятото ще почиваме в Италия и обезателно ще се обърна към теб за съвети.

На нас това ще ни е второ ходене в Италия, но съм безумно влюбена във всичко италианско - език, храна, места, сладолед, ах... този сладолед  Grinning

polito_87 С голяма радост ще ти помогна с каквото мога    bouquet

Момичета, Valery polito_87, прекрасни идеи…
За съжаление в момента нямам възможност да отговарям подробно.
Пътуваме и то пак към Италия. Както винаги, малко по-дълго, ето ТУК до момента.

Valery във връзка дали имате намерение да влизате в Загреб, има няколко възможности за нощувки по пътя. Също така можеш да погледнеш и в темата, която пуснах по-горе, след влизане в Словения.
За Венеция, само за преминаване, най-добрият вариант е Местре, а и другите възможности многократно съм ги споменавала.
Флоренция, мога да ти кажа нашите посетени хотели, но зависи на каква оферта ще попаднете, да не са скъпи в момента. Не знам какво и за колко търсите? Всъщност това се отнася и за другите места, бюджета ?
Нямам време да ти опиша подробно забележителностите, но за кратко посещение, виж това:
Флоренция

СНИМКИ
Верона

СНИМКИ

polito_87 Не разбрах, дали си открила всичко, което съм писала многократно за въпросния ферибот. Ние също отново ще се върнем с него, а цените се движат точно така и в момента.
Но това „130-180 евро за двама + кола“ е без каюта ?
Ниската цена е рядкост и късмет/промоция/. А има и вероятност да подмине 180 евро, дори 200. В момента, това което на мен ми трябва излиза така:
Скрит текст:
Female Adult DECK   € 61,00
Male Adult      DECK   € 61,00
2123   CAR   € 62,00
Sub Total: € 184,00
Пак повтарям, без каюта, най-ниската цена…
Но до лятото имаш време и ще направим всичко, което е възможно, да се чувствате добре…

# 488
  • Sofiа
Привет, Bled,
благодаря за всичко  bouquet Сега ще изчета темата за Словения. По принцип съм направила към момента резервация в Загреб, но ми се иска да не влизаме там т.е. търсенето на нещо хубаво за спане по път продължава.
Вече направих резервации на всякъде, но всички са с опция за отказване т.е. продължавам да дебна нещо по-добро за Флоренция, Местре и Болоня. Бюджета с който искаме да се разделим Simple Smile е сходен на този, който вие имате за хотели и ако/когато имаш възможност може да споделяш идеи.
Приятно изкарване в Италия!

# 489
  • София
Valery, благодаря   bouquet
Ще ти пусна използваните от нас хотели…
Пренесохме се от Словения и Австрия-клик, в Италия.
След като обиколихме няколко набелязани места по пътя,  спираме в  Абано Терме, като целта отново е минералната вода…

От тук ще обърнем сериозно внимание на детските забавления, като ще спрем в Gardaland.
В последствие ще обиколим всички възможни места наоколо за деца, до Милано.
След което другата събота трябва да сме в Рим и от Чивитавекия малко да поплаваме…
  bouquet

# 490
# 491
От тук ще обърнем сериозно внимание на детските забавления, като ще спрем в Gardaland.
В последствие ще обиколим всички възможни места наоколо за деца, до Милано.
След което другата събота трябва да сме в Рим и от Чивитавекия малко да поплаваме…
  bouquet

Дано сте успели сега през уикенда да видите хелоуин атмосферата в Гардаленд.
Ние бяхме в събота, съответно маскирани, заобиколени от малки и големи вещици, скелети, вампири, тикви и т.н.  Grinning
Случихме на прекрасно слънчево и топло време и на езерото Гарда и на Комо.  Heart Eyes
Направихме и малко отклонение до Лугано и шоколадовата фабрика Alprose - очаровани сме.

# 492
  • зад парка
Да разкажа с малко реплики и с повече снимки за 3-дневното ни пътуване до Орта и Маджоре - прекрасните западни езера.

Езерото Орта и о-в Св.Джулио.
Казват, че това е най-романтичното от италианските езера. Където и да отседнето по брега му, ще е много приятно, релаксиращо и красиво.
Ето тук има прекрасна статия за мястото: http://www.theguardian.com/travel/2012/mar/09/italy-lake-orta-unspoilt
Не мога и да го опиша по-чаровно и наситено! Изобщо, "Гардиън" са изключително попадение що се касае за реценции за пътуване и кръчми!

Орта Св.Джулио. Красиво градче, разположено на стратегическо място срещу едноименния остров. Известно със сапуните и шаловете си. Непременно си купете за спомен! Тесните улички и колоритното крайбрежие са магнит за туристите.

Алпите и езерото Маджоре от върха на планината, която разделя Орта и Маджоре - Мотароне.
Може да се качиш спокойно с кола. Гледките, които се откриват отгоре, са величествени!
Има лифт от долу, който обаче сега не работи.

Палянца
Още един бисер от огърлицата на Маджоре. Красива и цветна крайбрежна зона.

Канобио                                                            
По мое мнение, най-симпатичното от поредицата градчета на Маджоре.
След него лесно се стига до Швейцария. Определено си заслужава да се разходиш до Локарно и да хапнеш пица срещу 40 лв.

Хотелите на Стреза.
Тук са големите, известни, 5-звезни хотели на Лаго Маджоре.
Красива стара градска част. Прилича ми на Рива ди Гарда, малко и на Болоня. Тесни улици, малки бутици и магазини за сувенири, заслужаващи си ресторанти.
Оттук, и от Вербания тръгват корабчетата за островите.

Isola Pescatori

Непременно трябва да се отделят няколко часа и да се посетят Isola Pescatori и Isola Bella. Разходката си заслужава!

Последна редакция: вт, 28 окт 2014, 17:08 от InaDot

# 493
  • Sofia
InaDot, до Орта само с кола ли се стига?
Планувала съм Лаго Маджоре и ми се иска с нещо да го комбинирам...

# 494
  • зад парка
InaDot, до Орта само с кола ли се стига?
Планувала съм Лаго Маджоре и ми се иска с нещо да го комбинирам...
Ne znam. Nie naehme kola ot Bergamo, ot Sixt, 30 evro na den bez zastrahovka.
Posle patuvahme do Orta okolo 2 h.

Общи условия

Активация на акаунт