Пътуване в Италия, море, езера, планини, забележителности и…..

• 140 957
  • 746
  •   1
Отговори
# 495
  • София
От тук ще обърнем сериозно внимание на детските забавления, като ще спрем в Gardaland.
В последствие ще обиколим всички възможни места наоколо за деца, до Милано.
След което другата събота трябва да сме в Рим и от Чивитавекия малко да поплаваме…
  bouquet
Дано сте успели сега през уикенда да видите хелоуин атмосферата в Гардаленд.
Ние бяхме в събота, съответно маскирани, заобиколени от малки и големи вещици, скелети, вампири, тикви и т.н.  Grinning
Случихме на прекрасно слънчево и топло време и на езерото Гарда и на Комо.  Heart Eyes
Направихме и малко отклонение до Лугано и шоколадовата фабрика Alprose - очаровани сме.

Phile
Разбира се, че успяхме, това беше част от целта и не само това.... Дори умишлено се забавихме в Австрия и Словения, за да сме там, точно тогава. Нямам време за писане, обиколихме още много места, макар за кратко. А на какво време случихме, като разбрахме какво пак се случва в BG…нямам думи. Колкото слизаме по ботуша, толкова по-топло става.
Но друго, страшно ме натъжи… Били сме там по едно и също време, много жалко, че не се разбрахме, поне по едно капучино да изпием, много ме е яд…друг път.

InaDot страхотно, обичам Орта и Св.Джулио и всичко, което показваш, благодаря.
Красота и много история…

noshtna_ptica 
До Маджоре няма проблем с транспорта, сигурно знаеш.
До Орта от там можеш да стигнеш с автобус, от Стреса или Arona.
Има вариант и с влак, но доста обикаля, през Cuzzago.
Бърз вариант е такси, поне 50 евро, зависи до къде. Но за половин час сте на езерото.
Прекрасно изкарване...

# 496
Здравейте момичета,
моля пътувалите в Италия да ми дадат своята препоръка - в Тоскана ли е по-добре за почивка или в курорт в южна Италия. Зная, че и двете места си имат своите предимства- на юг е о-в Капри,крайбрежието на Амалфи, а в Тоскана ще видим Флоренция,Пиза,Сиена,Чинкуе Тере.
Тъй като не сме били в западната част на Италия, моля да ме посъветвате къде да изберем.

# 497
Навсякъде в Италия си има чар.Тоскана на мен ми е любима дестинация,но не Пиза и Флоренция а градчета като Лука,Сан Джиминяно,Гросето,Монтепулчиано,Сиена и още мноого др.. областта Кианти е много романтична и зареждаща и е перфектно място за отдих и наслада!Амалфи не е нищо особено,но наоколо са Соренто,Позитано,Помпей,Капри които си заслужават,но за съжаление са претъпкани с туристи и отношението на местните е малко по-особено.Може да ни ориентираш кога ще пътуваш и за колко време.?

# 498
Планирам края на юни- след 20-ти, обаче този път ще избера услугите на фирма за едноседмична почивка. Решихме да е южна Италия с една еднодневна екскурзия до Соренто и о-в Капри, а през другото време да си почиваме. Курорта е Байа Домиция. Приемам мнения за курорта и как ще е времето в края на юни?
 За Тоскана решихме да е в бъдеще,

# 499
  • София
Завършва престоя ни в Сан Марино.
Два дни, изключително приятни и ползотворни.
Утре сутрин тръгваме …
Сан Марино-Римини-Cervia-Comacchio-Chioggia-порт Венеция.
Както и друг път, няма да ползваме магистрали, по тях няма спомени.
КАРТА
Ще направим престой в красивата Chioggia, след което малка разходка във Венеция. След обяд се качваме на пътешествие с кораб Венеция-Суецки канал-Дубай.

Последна редакция: пн, 24 ное 2014, 18:53 от Bled

# 500
Планирам края на юни- след 20-ти, обаче този път ще избера услугите на фирма за едноседмична почивка. Решихме да е южна Италия с една еднодневна екскурзия до Соренто и о-в Капри, а през другото време да си почиваме. Курорта е Байа Домиция. Приемам мнения за курорта и как ще е времето в края на юни?
 За Тоскана решихме да е в бъдеще,

не познавам куророта , но отзивите от италианските клиенти,които според мен са претенциозни ,са общо взето добри.
питайте какво е включено и какво не,в Италия според зоната има разлика.

давам примери - във Венето обикновенно напитките  не са включени (например в Монтегрото Терме и Абано Терме са винаги извън пакета, мога да препоръчам хотел Esplande в Монтегрото )докато в Емиля Романя са винаги включени.
В Сарденя се плаща около 30евро на човек  в резорта или хотела за басейн,плаж,и т.н.

по-добре е човек да знае предварително какви са действителните разходи.

Блед,Сан Марино  при хубаво време е много приятно местенце,последния път бях тази пролет но беше голяма мъгла и студ.
голям наплив на руснаци за шопинга,там парфюми,часовници,алкохол и оръжия са основната стока на сравнително ниски цени.

# 501
  • София
Блед,Сан Марино  при хубаво време е много приятно местенце,последния път бях тази пролет но беше голяма мъгла и студ.
голям наплив на руснаци за шопинга,там парфюми,часовници,алкохол и оръжия са основната стока на сравнително ниски цени.

Да, точно така е...
Като пристигнахме беше мъгляво, след това се оправи и нямаше проблем.
Но ние сме свикнали и не е страшно времето, важно и настроението.
И за шопинга си права, използвам го най-рационално.
Да добавя само, страхотни очила/купих си/, хубаво вино и страхотни кукли...

# 502

Да, точно така е...
Като пристигнахме беше мъгляво, след това се оправи и нямаше проблем.
Но ние сме свикнали и не е страшно времето, важно и настроението.
И за шопинга си права, използвам го най-рационално.
Да добавя само, страхотни очила/купих си/, хубаво вино и страхотни кукли...
Те уж за оригинално  продават всичко но имам съмнения,там са офшор и какво точно става не е много ясно  newsm78
Ти си направо неуморима и много неща познаваш ,доколкото успях да разбера,извън класическите туристически места,обаче какво правиш на круиз из най-баналните пристанища в средиземноморито не разбрах,в кръга на шегата разбира се,не е критика. Sunglasses

# 503
  • София
...............
Ти си направо неуморима и много неща познаваш ,доколкото успях да разбера,извън класическите туристически места,обаче какво правиш на круиз из най-баналните пристанища в средиземноморито не разбрах,в кръга на шегата разбира се,не е критика. Sunglasses

азиа_asia
Умирам си за подобни въпроси. Ще отговоря с удоволствие, възможно кратко, а друг път ще ти дам подробен отговор в тема Круизи, не е за тази тема, нека има ред.
Прехвърлям се ТУК

# 504
...............

азиа_asia
Умирам си за подобни въпроси. Ще отговоря с удоволствие, възможно кратко, а друг път ще ти дам подробен отговор в тема Круизи, не е за тази тема, нека има ред.
Прехвърлям се ТУК

о,изобщо не е негативно това подчертаното,всеки си има предпочитания,просто ми стана любопитно ,нищо повече.

# 505
Здравейте,
Четох доколкото имам време. В момента живеем в Германия, но между Коледа и Нова Година искам да посетим Флоренция, имаме нужда от малко култура ... Сега се чудя къде да нощуваме, искаме да разгледаме основно Флоренция, но сме с кола и малко дете, на 1 година и 3 месеца. Ако знаете хотел, от който сте доволни, има паркинг, ми го препоръчайте, планираме да останем 4 нощи, можем да си позволим средна класа хотел. Искам да има закуска, за да се насладим на спокойни сутрини с чаша кафе Simple Smile

# 506
  • София
ninasim1
Хубава идея, но периода е натоварен, няма как.
От това и малко по-високи цени, пълни хотели.
Но противно на идеята, че Флоренция е трудна за автомобили и паркиране, не е точно така.
Има доста хотели с паркинг, като и обществени такива.
Ще ти кажа къде сме отсядали ние, но се опасявам да не е скъпо или да няма места. Винаги с удобства за паркиране.
Най-доброто и близко място с тази екстра … КЛИК
Много често хотела дава промоции, които се движат около 100 евро.
В други моменти е доста скъпо. Има точно това, което ти трябва, включително луксозна и приятна закуска.
Други удобни варианти са в същия район, пак близо до реката, чак до магистралата. Дори да е по-далеч, гледайте да има на близо спирка на С3, автобуса ще ви закара на центъра до Ponte Vecchio за кратко време.
Ето тук можеш да видиш градския транспорт, за да избираш хотел…
ТУК
Друг вариант ползван от нас, около гарата или хотел извън града.
Можете да нощувате дори в Хилтън за 50-60 евро, КЛИК

Също така района над Giardino di Boboli и Porta Romana с прекрасни вили, хотели и наоколо свободни пространства, примерно Villa Carlotta...
Паркинги, гледки, спокойствие, красота.
Спокойно може да се придвижите и пеша до центъра…
Това са нашите варианти, но има още много, успех…

Последна редакция: пт, 28 ное 2014, 16:12 от Bled

# 507
Благодаря Блед, резервирахме си Villa Carlotta, в първия нямаше места, сигурно е натоварено тогава.
Сега трябва да направя план за музеите и да резервирам онлайн Simple Smile Искам да видя Давид на Микеланджело (Galleria dell'Accademia), ще решим за Уфиций, с малкото дете дали ще е удобно, Basilica di Santo Lorenzo, Santa Maria Novella...
Може ли да ни препоръчате и места за хапване.

Поздрави, Нина

# 508
  • София
ninasim1
Много се радвам, че сте взели решение.
Не знам за колко сте резервирали, ни сме били там за 69 евро.
И тази цена е повече от добра за това място, най-вече заради паркирането и малката приятна разходка до Ponte Vecchio/15-20 мин./
Цитирах го най-вече като икономичен, приятен и удобен вариант. А не толкова луксозен, типична класика.
Ти писа за приятна закуска, честно казано не очаквай много от нея, но нормално за този хотел.
Питаш за ресторанти, вие имате такъв и в хотела в случай, че не се нахраните в града.
Флоренция предлага огромен избор на заведения.
Много е приятно да седнете на Piazza della Repubblica или Piazza della Signoria в едно от заведенията/ Cavallino, Fiorino D'Oro, Pescerosso и т.н./
Те разбира се, бъркат в джоба дълбоко.
Но ако търсите най-доброто, мястото ви е в Vecchi Sapori, Pitti Gola e Cantina...да не изброявам….

# 509

Общи условия

Активация на акаунт