Пътуване в Италия, море, езера, планини, забележителности и…..

• 140 984
  • 746
  •   1
Отговори
# 540
Блед, случката ти звучи страхотно и по мой вкус, дойде ми да ти пиша Hug
Благодаря много за линковете, прегледах ги набързо, утре по-подробно. Особено ми оправи настроението сватбеният блог - какви красиви неща стават по света и особено в Италия Heart Eyes

Моята задача ще бъде трудна - никой от нас не е италианец и нямаме приятели там. Ако не сега, за някоя годишнина...мечтите трябва да бъдат изживени Heart Eyes А аз не вярвам в невъзможните неща.

# 541
  • София

Цитат
..........мечтите трябва да бъдат изживени Heart Eyes А аз не вярвам в невъзможните неща.

Точно така, никой не трябва да се отказва от мечтите си.
Важното е да посегнеш, а може и да стане, продължавай в същия дух.....
Направи го семпло и скромно, но го направи......
Може и само двамата, другото у дома...

Последна редакция: пн, 16 фев 2015, 09:40 от Bled

# 542
Здравейте
И аз тази година съм се насочила към Италия за лятната си почивка и по-точно към Бая Домиция и хотел Марина Клуб.Още се двоумя обаче,понеже чета доста противоречиви коментари за курорта в един немски сайт.Ние искаме да отидем на екскурзия до Амалфи,Позитано и Равело,както и до Неапол,но до Неапол искахме да си го организираме ние и да отидем с междуградски автобус,но с разочарование прочетох от коментари на немски туристи,че през курорта не минават каквито и да било автобуси.Блед така ли е?Ако няма автобуси,това значи,че и до съседното градче не може да отидем,понеже наема на кола не ни е вариант.Един немски турист даже нарече курорта "умиращо селище",което доста ме притесни!Не сме привърженици на дискотеките,така,че ми е все едно дали ги има,но с радост бих пийнала един коктейл на някой Бийч Бар,има ли въобще такива там?Iki70 вие през коя агенция резервирахте?

# 543
  • София
Здравейте
че през курорта не минават каквито и да било автобуси.Блед така ли е?

Не, не е така.
Има автобуси  Baia Domizia-Sessa Aurunca и обратно, от  Sessa Aurunca има към Formia и Gaeta.
Първите са нарядко, другите редовно.
Ще ви дам повече информация след време, ако трябва, ще пътувам.

# 544
Здравейте,
ние резервирахме чрез Бохемия, после разбрах че са посредници, а основния туроператор е Александър Тур.
Ние сме в хотел Домиция палас и целта ни е да си починем от стреса в София. Та ако ще и да е умиращ курорта, това не ни притеснява. Все ще има къде да пийнем вечер по чаша вино и да се насладим на хубави гледки. Това е достатъчно, не сме фенове на шумни компании,дискотеки и нощен живот,
Иначе сме си избрали еднодневни екскурзии до крайбрежието на Амалфи и о-в Капри. За Рим се колебаем още, тъй като един ден за Рим е доста малко, та ще видим.
mama Gold, вие кога ще бъдете в Италия?
Ние сме от 24.06 до 01.07

# 545
Благодаря и на двете за отговора!Аз смятам да резервирам за 10.06,колебаех се между Бохемия и Александър Тур,но щом те са туроператора,мисля да резервирам направо чрез тях.Избрах този курорт главно заради близостта му до Рим и Неапол,така,че до Рим задължително ще се отиде,макар и за един ден!Според мен е по-добре за един ден,отколкото въобще да не се отиде.Не искам да го отлагам,понеже не се знае кога,къде и дали пак ще отида до Италия.А екскурзия от България до Рим за няколко дена не ми е възможна скоро,така,че трябва да се възползвам сега!Ако не беше заради Рим нямаше да избера Бая Домиция.Бохемия предлагат пакети и за други по-известни курорти в Италия,но са далеч от Рим,а аз искам да посетя дори малка част от забележителностите му.Не мисля обаче да бързам да резервирам екскурзии от България,искам да видя и там на място какво предлагат.От немските туристи разбрах,че в хотелите екскурзиите били между 25-40 евро,което е доста по-евтино от предлаганите тук.Ние сме с определен бюджет за екскурзии и ако там са по-евтини съм навита и за един Помпей и Везувий или Капри.За Неапол май ще се откажем,искахме сами да си го организираме,ама с това единствено нередовно автобусче до това градче,май няма да стене,ще решим на място,де...

# 546
Изчетох цялата тема, благодаря на всички за полезната информация. Обмислям пътуване с кола до Италия.

За сега имам два въпроса, чиито отговори не открих.

1. Относно пътя от Загреб до Триест, виждам че има две възможности - през Любляна и през Риека. Кой път е по-удачен за дете, на което му става лошо?

2. В Италия и в държавите по пътя до там задължително ли е да се кара непрекъснато на къси светлини?

Благодаря!

# 547
  • София
:::

На първия въпрос отговора е само един, по магистралата покрай Любляна.
До Риека пътя също е магистрала, но след това зависи от къде ще минете ?
Но при всички случай е по-дълго и по-бавно и по-зле.

Втория въпрос, какво ви пречи да карате на дневни светлини ?
Но все пак:
Сърбия - задължително
Хърватия - задължително през зимата
Словения – задължително
Италия – задължително
Поне така беше, проучваме ги всички държави, но никога не гасим светлините.
Въпреки, че преди години в Сърбия се заядаха, че караме със запалени светлини, но това беше отдавна.
Те се заяждаха за всичко....

# 548
Благодаря, Bled!

# 549
  • Milano

Въпреки, че преди години в Сърбия се заядаха, че караме със запалени светлини, но това беше отдавна.

Shocked И защо се заяждат...защото си по-добре видим на пътя ли?

В Италия е задължително да си с включени фарове по магистрала, околовръстно, първостепенни и т.н. пътища.
В града през деня и при хубаво време не е задължително.

пп. аз по навик ги включвам винаги.

# 550
  • София

Shocked И защо се заяждат...защото си по-добре видим на пътя ли?

В Италия е задължително да си с включени фарове по магистрала, околовръстно, първостепенни и т.н. пътища.
В града през деня и при хубаво време не е задължително.

пп. аз по навик ги включвам винаги.

И при нас е така, винаги включени със запалване на двигателя.
Заяждаха се, за да изкарат някой динар ???
 Hug

# 551
Италия – задължително

В Италия е задължително само извън населените места. Последния път като карахме през Италия (юни 2014) никой никъде не караше със светлини през деня, дори ни правеха знаци да загасим нашите. 

# 552
  • зад парка
Италия – задължително

В Италия е задължително само извън населените места. Последния път като карахме през Италия (юни 2014) никой никъде не караше със светлини през деня, дори ни правеха знаци да загасим нашите. 

Да, така е. Даже едни полицаи ни казаха да ги загасим (края на октомври м.г.)

# 553
  • София
Здравейте ,
Продължавам с въпросите за Бая Домиция  , ако може да ме ориентирате .
Разбрах , че е един вид вилна зона този район , дали има RENT A CAR  да се наеме  автомобил   или трябва да се ходи до някое по-голямо градче за тази услуга ?!?
Благодаря

# 554
  • София
bambola78

Не, аз поне не съм видяла.
Варианта ви е Formia, Gaeta, Vitulazio, Caserta, не е далече.
Но трябва отново да върнете колата там.

Общи условия

Активация на акаунт