Пътуване в Италия, море, езера, планини, забележителности и…..

• 140 985
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив
Когато пресичаме Италия от България, през Словения и пътуваме посока Франция, малко преди Милано има един мол - Орио център. Но пък малко преди Орио център, на същата магистрала видях аутлет вилидж. Търсих, но не беше от групата на http://www.mcarthurglen.com/en
Някой да му знае името и някакъв сайт, да го набера на джипиеса..  Mr. Green

# 556
Кола под наем може да си наемете и от рецепция на хотела в който сте отседнали!Поне аз така си мисля,че трябва да предлагат тази услуга.Досега където съм отсядала като турист,а и където съм работила в хотелите винаги я е имало тази услуга,както и допълнителни екскурзии.

# 557
Смятам да си направим еднодневни екскурзии до Амалфи,Позитано,Равело, както и до Соренто и о-в Капри. До Рим също има, но си мисля, че за един ден не си струва. За Рим си трябват няколко дена.
amniana, разгледай офертите на Бохемия,предлагат тези почивки.

Благодаря за съветите! И ние плануваме подобна екскурзия през пролетната ваканция. Колебая се само дали да отидем до Капри или до Исхия. Може ли някой, който е ходил и на 2-та острова да ме посъветва кой от 2-та да предпочетем?
Иначе ние, освен изброените по-горе, плануваме Везувий (Помпей и Херкулан) и Касерта (Royal Palace)

# 558
  • София
Мерси много Bled , mama Gold , ще го измислим !
Поздрави и хубав ден

# 559
  • София
Колебая се само дали да отидем до Капри или до Исхия.

SmartM
Прекрасен въпрос ?
Капри или Иския ?
На пръв поглед, Капри обира лаврите, но не е точно така.
Ако попиташ местните или такива като мен, посетили и двете места, отговора ще е Иския.
Капри е прекалено туристически, трябва да се посети, струва си.
Но спокойствието и плажовете са в полза на Иския.
Ако целта ви е просто минаване, вижте Капри. Другият е доста по-голям и за него трябва повече време и малко разпускане.
Термални извори, вулкани, зеленина, плажове, той е повече за почивка.
И не на последно място, цените, Капри е комерсиален, Иския достъпна.
Почти винаги като се коментират тези острови, един съседен, Procida, винаги се пропуска.
Ако някой се сети за него е на Разпети петък/шествие/ иначе остава забравен от туристите, а не трябва.
В повечето случай картичките и рекламата взимат връх, но аз специално не им обръщам внимание, карам си по нашия план.

# 560
Колебая се само дали да отидем до Капри или до Исхия.

SmartM
Прекрасен въпрос ?
Капри или Иския ?
На пръв поглед, Капри обира лаврите, но не е точно така.
Ако попиташ местните или такива като мен, посетили и двете места, отговора ще е Иския.
Капри е прекалено туристически, трябва да се посети, струва си.
Но спокойствието и плажовете са в полза на Иския.
Ако целта ви е просто минаване, вижте Капри. Другият е доста по-голям и за него трябва повече време и малко разпускане.
Термални извори, вулкани, зеленина, плажове, той е повече за почивка.
И не на последно място, цените, Капри е комерсиален, Иския достъпна.
Почти винаги като се коментират тези острови, един съседен, Procida, винаги се пропуска.
Ако някой се сети за него е на Разпети петък/шествие/ иначе остава забравен от туристите, а не трябва.
В повечето случай картичките и рекламата взимат връх, но аз специално не им обръщам внимание, карам си по нашия план.

Благодаря за съвета, Bled!!! За Procida изобщо не бях чувала. С удоволсвие ще го включа в програмата Simple Smile 

# 561
SmartM
ако е за еднодневна екскурзия определено изберете Capri, ами райско място е!
много е туристически, но е неземно красив остров, (аз определено ще се върна скоро, щото не успях да видя синята пещера и да се кача до Анакапри)

на мене Ischia не ми хареса много, но вероятно е приятно за 3-4 дни почивка с плаж
Procida ми се стори прекалено малък, но не го видях отблизо, може и да има нещо, което си струва да се види и там

# 562
  • София

Благодаря за съвета, Bled!!! За Procida изобщо не бях чувала. С удоволсвие ще го включа в програмата Simple Smile 

SmartM
Не очаквай кой знае какво от Procida.
Целият остров може да се обиколи пеша, това му харесвам.

Ето ТУК  може да се прочете малко за Капри и Неапол,  има и доста други постове, но си трябва търсене.

# 563
 Благодаря Bradley Cooper и Bled!

# 564
  • в света на илюзиите
Момичета, да ви питам - какви начини има човек да се придвижи от Генуа до Неапол с обществен транспорт? Дали е възможно и изгодно, разбира се да се наеме кола в Генуа и да се остави в Неапол? Другата опция е вместо Неапол Рим (ако до Рим е по-лесно придвижването).
Моля за мнения   bouquet

# 565
8 часа с влак Интерсити, директен
6 часа и нещо с по бърз, с прекачване

# 566
Здравейте!Пак се включвам с няколко въпросчета. Simple Smile Когато стигнем в Неапол,това най-вероятно ще е на централна гара или както там се води,как да стигнем от там до това място откъдето можем да хванем ферибот или лодка за Капри или Иския?И какви са цените долу-горе на човек до там?Колко трае пътуването до там?Ако искаме да обиколим Капри с лодка,предполагам от там трябва да я хванем?!Благодаря предварително за отговорите!

# 567
  • София
Здравейте!Пак се включвам с няколко въпросчета. Simple Smile Когато стигнем в Неапол,това най-вероятно ще е на централна гара или както там се води,как да стигнем от там до това място откъдето можем да хванем ферибот или лодка за Капри или Иския?И какви са цените долу-горе на човек до там?Колко трае пътуването до там?Ако искаме да обиколим Капри с лодка,предполагам от там трябва да я хванем?!Благодаря предварително за отговорите!

mama Gold
Ще пристигнете на Napoli Centrale, което не е далеч от пристанището.
Излизате отпред и имате четири възможности, такси, пеша /не е за препоръчване/.
Автобус от Piazza Mancini има такъв, който отива точно до Molo Beverello, този порт ви трябва.
И метрото, линия 1, до Universita/беше в ремонт/.
Най-добре е с автобуса, най-малко пеша…/да не бъркам, но май беше 151, провери на място ?/
Има възможност и от Calata Porta di Massa, но другите са по-бързи.
Цената е различна, Ischia бързите 17-18 евро, другите 11-12.
Разликата във време е 30 минути.
Капри, 19-20 евро или 12 евро.
Тук се пътува от 45 м. до 1,20 ч.
Лодката ще вземете на Капри, за 17 евро ще обиколите острова.
Има два варианта, със спиране на Blue Grotto/плаща се отделно 13 евро за влизане/, всичко около два часа. Без това спиране за час.
На пещерата трябва да се прехвърлите на други лодки, понякога се чака.

# 568
Благодаря Ви Bled за бързия и изчерпателен отговор! Simple Smile

# 569
  • София
ЗДРАВЕЙТЕ,

Може ли да ми препоръчате , ако сте запознати с  изгодна РЕНТА КАР компания , за северна Италия , района на Бергамо ...

Благодаря много !

Общи условия

Активация на акаунт