Пътуване в Италия, море, езера, планини, забележителности и…..

• 141 122
  • 746
  •   1
Отговори
# 570
ЗДРАВЕЙТЕ,

Може ли да ми препоръчате , ако сте запознати с  изгодна РЕНТА КАР компания , за северна Италия , района на Бергамо ...

Благодаря много !

http://www.rentalcars.com/it/

# 571
  • София
Благодаря Азиа , ще разгледам   bouquet

# 572
Здравейте,имам пак няколко въпроса относно Капри.Видях в ytube,че там има някакъв лифт,който предполагам,че води към върха на острова.Откъде може да се хване този лифт,след като слезем от лодката от Неапол?И каква е ориентировъчно цената на човек?Колко трае пътуването с него?Кое е за предпочитане,да се качим на лифта или да обиколим острова с лодка?Искаме най-вече да се насладим на красиви гледки и се чудя,кое е за предпочитане?!А,тези лодки,с които се обикаля острова от същото пристанище ли се хващат,от което слизаме от Неапол?

# 573
  • София
mama Gold
Съжалявам, че не мога да отделя повече време за въпросите в момента.
Да, лодките тръгват от Marina Grande, на Капри почти няма други възможности.
И двата варианта са прекрасни, лодка или лифт, и са коренно различни. Трябва да решите, ако не може и двете.
Лифта отива до най-високата точка на острова, Mount Solaro.
Пътува малко повече от 10 минути и струва 10 евро ако го вземете в двете посоки.
Ако ли не, както сме правили ние, качване с него в една посока 7,50 евро, обратно пеша. Слиза се за един час.
Гледката е страхотна, но и от лодките си струва много.
Ако не сте планинари, качете се на лодка, ако трябва само едното.
На връщане от нашето дълго пътуване се очертава да спрем отново в района и ще мога да дам още по актуална информация/но това ще е след около два месеца/.

# 574
Благодаря за отново бързия отговор!А мястото от където се хваща този лифт  и то ли е близо до пристанището?Ние ще пътуваме след около два месеца и,ако до тогава още не сме заминали ще се радвам на прясна информация. Simple Smile

# 575
за лифта трябва да се отиде до съседното градче на острова - Анакапри
до там се взима автобус

# 576
  • София
mama Gold
Сигурно знаеш, че освен лифт, има и funicular/влакче/, от пристанището към Капри. Качвате се за минути, срещу 1,80 евро .
Казвам го, за да не се бърка с лифта. Коренно различни неща.
Относно лифта от Anacapri.
Първо да кажа, да се движиш по този остров с кола или бус, просто не си струва. Ние сме го обиколили целият пеша и по вода.
По дължина му трябват 2 часа, грубо, по ширина от 30 до 60 минути, зависи къде.
Сега за лифта, трябва ви Seggiovia Monte Solaro.
Като слезете от кораба, поглеждате напред, надясно и нагоре, красиви скали с виещ се път по тях. Ще видите една криволичеща пътека, която пресича пътя и се изкачва нагоре към Anacapri. Тя ще ви отведе до лифта за може би час, зависи от ходенето.
Това е нашият вариант, най-красив, най-евтин, най-романтичен.
На порта има и таксита, които не са евтини, примерно до Капри е 15-20 евро, а funicular 1,80.
До Anacapri, 20-25 евро. Ако искаш, и това не са измислици на шофьорите, а стандартни цени.
Напротив, те са много любезни, стават и за екскурзоводи...
Микробусите/защото са малки/ возят също за 1,80. За час 2,70. За ден 8,60.
Капри-Анакапри е 15-20 минути с бус. От порта малко повече.
Ако не ви се ходи много, може да комбинирате, нагоре с транспорт, надолу пеша...и с лодка по вода.

# 577
Благодаря и на двете за отговора! Simple Smile За влакчето не знаех и,ако всичко е наред и отидем може би ще ползваме него.Онова,което гледах беше определено лифт.Не знам как ще се организираме и колко време ще трае пътя от Бая Домиция до Капри и когато отидем,колко време реално ще ни остане за разходка и разглеждане на острова,затова мисля да се качим първо на лодката и после,ако има време евентуално на влакчето или лифта.Ама до тогава има време още,ще го мислим.

# 578
# 579
  • София
Здравейте,
Планирали сме 5 дни в Италия, като разходката ще включва 3 дни Гарда /да заведа малката и в Гардаленд/ и 2 дни Специя/Чинкуе терре. Само че нещо пътя от Пескиера дел Гарда до Специя ми се вижда тегав с влака за 4 год. дете, чудя се за една почивка в Парма за няколко часа, преди прекачването за Специя. Някой дали знае на ЖП гарата в Парма дали има място за съхранение на багаж?

# 580
  • София
Здравейте,
Планирали сме 5 дни в Италия, като разходката ще включва 3 дни Гарда /да заведа малката и в Гардаленд/ и 2 дни Специя/Чинкуе терре. Само че нещо пътя от Пескиера дел Гарда до Специя ми се вижда тегав с влака за 4 год. дете, чудя се за една почивка в Парма за няколко часа, преди прекачването за Специя. Някой дали знае на ЖП гарата в Парма дали има място за съхранение на багаж?

Прекрасна програма, макар натоварена и кратка.
На разчитай за багажа на гарата в Парма, преди три години нямаше такава услуга, сега на мога да кажа ???
Приятно изкарване...

# 581
  • София
Да пиша, че ако някой друг се интересува - няма съхранение на багаж на гарата в Парма Sad Ето един линк къде в Италия има - може да е полезен на някой http://www.amoitaly.com/deposit/
Сега мисля друг вариант - до Генуа от Пескиера, като от Генуа да отида за един ден до Чинкуе терре. Ама нещо Парма по ме влечеше от Генуа...

# 582
  • Пловдив
Започвам да следя и обменям идеи, след като от преди час вече си имам билети с Уиз София-Неапол. Днес просто отворих сайта , мернах ги евтини за м. 09 - и ги купих без въобще да мисля повече. И така от 2.09. до 9.09. сме в района. Въобще не съм запозната с този район, освен че е приказно красив и сега ще имам много работа. Нощувки-нямам представа къде да са, ще разглеждаме основно-Капри, може би Иския, Амалфи,Соренто...? не знам още какво друго. Ще ми се и да се топнем някъде в морето, но и това още не ми е ясно, изобщо нищо-сега започвам и ще се радвам на мнения, препоръки, обмяна на опит(видях, че и други пътуват скоро натам) и така.

# 583
  • Пловдив
Здравейте, чудесна тема Simple Smile))
Вече 4 пъти ходим до Италия и толкова още места набелязах благодарение на вас Simple Smile)))
Моля за малко помощ - гледах за транспорт (няма да имаме кола под наем, а ще разчитаме на рейсове и влакове) от Peschiera del Garda до съседните около езерото градчета (гледах линковете за транспорта, но не успях да се ориентирам как да стигна до Sirmione).
Освен това може ли да ми кажете и от къде се хващат лодките.
Благодаря предварително Simple Smile

# 584
  • София
Ние ще ходим до Сирмионе,има корабчета редовно,ето сайта с разписанията navigazionelaghi.it Ние също ще сме без кола, пътуваме на 7 май.

Общи условия

Активация на акаунт