Пътуване в Италия, море, езера, планини, забележителности и…..

• 140 974
  • 746
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте, момичета. Аз също изпитвам слабост към земята италианска. Имам си една малка мечта и може вие да ми помогнете. Има една хубава църква на площада Сан Марко във Венеция - мечтая си там да се омъжа. Flutter Мъничка сватба, само родители, на кой каквито са му останали, брат, сестра и няколко приятели. Някой има ли идея дали може да стане това и как?
Предварително ви благодаря!

# 526
  • София
Iki70
Чудесно, да знам го Палас. Една от малкото подобни сгради.
Тесни улички, много зелено… Там има още мисля два подобни хотела, другото са вили, къщи...
Всяка сутрин, независимо къде, ставам да тичам… В случая тук по-брега, затова ти казах за къмпинга.
А имахме нощувка в хотел Della, избрахме го заради паркинга и наблизо имаше супермаркет, трябваше да заредим…
Далеч е от вашия, но аз цялото разстояние съм го тичала, и по брега и в зеленото.
Ако нагласата ви е почивка и спокойствие, ще ви хареса.
Наблизо е Формия и околности, ако не ви се ходи надалеч.
Макар малко, има и там какво да се види. Например гробницата на великия Цицерон. Също така и дълго забравените Римски Резервоари за вода, подобие на Yerebatan Sarnıcı в Истанбул.
А идеята да отидете по Амалфийско крайбрежие е страхотна, но си трябва време. Там за гледане има много…едно от любимите ми места.
Рим е за друго пътуване, не си нарушавай почивката.

Amniana
Да в тези райони има голям избор за под наем Formia, Scauri, Minturno…..

Анонимен
Прекрасно !!!
Точно за коя църква става въпрос. Сигурно знаете, че с малки изключения църквите там са Католически. Което не означава, че е невъзможно…
Има също арменска, гръцка, английска и др.
Ето една моя карта, да разгледате коя ви трябва ?
КАРТА
Аз се досещам какво Ви трябва, но помислете и ще споделя......

Последна редакция: чт, 12 фев 2015, 14:50 от Bled

# 527
Eто тази е Heart Eyes
Гражданският брак също трябва да е във Венеция...има ли начин да стане?

# 528
  • София
Предполагах...Базилика Сан Марко, повече няма накъде !!!
Пак казвам, тук церемонията ще бъде Католическа, нищо не казахте по въпроса.
Виждала съм сватби там, затова съм категорична, че е възможно.
Стояла съм в захлас от поредната красота предложила живота.
Имам снимка на хората...успях да снимам след като всичко беше свършило...

И то само женската част. Младоженеца вече се беше скрил в кафе Флориан.
Съвсем обикновени хора, нищо впечатляващо...

Ако трябва да направите всичко това, почти съм сигурна, че ще ви трябва сватбен агент.
Подписването се извършва в Palazzo Cavalli, църквата си избирате вие.
Формалностите сигурно са много, документите също.
И да не забравяме, колко ще струва всичко това.
Казвате малко хора, добре, но при всички случай ще бъде хиляди евро.
Без да се ангажирам колко.
Имам приятели, които сключиха брак в Тоскана, мога да попитам ориентировъчно.
Успех...

# 529
  • София

Верона

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК

# 530
Здравей, честит празник и благодаря за отговора!

Католическа церемония не ме притеснява, освен ако те нямат против че и двамата сме православни?
Много ще съм ти благодарна да попиташ приятелите си за формалностите и документите, които са им били нужни.
Защо мислиш, че ще струва хиляди евра? Кое ще е толкова скъпо, според теб?

Дано не ти се струват глупави въпросите ми, но ще ми е първата сватба   bouquet  bouquet  bouquet

# 531
Здравей, честит празник и благодаря за отговора!

Католическа церемония не ме притеснява, освен ако те нямат против че и двамата сме православни?
Много ще съм ти благодарна да попиташ приятелите си за формалностите и документите, които са им били нужни.
Защо мислиш, че ще струва хиляди евра? Кое ще е толкова скъпо, според теб?

Дано не ти се струват глупави въпросите ми, но ще ми е първата сватба   bouquet  bouquet  bouquet
А ти защо държиш да сключиш брак по католическите ритуали?Какво ще разбереш от думите които ще  ви се кажат на италиански ,които имат смисъл само за вярващите.Със сигурност се чака много,месеци или година,плаща се на общината на Венеция,плаща се на фотограф,ресторант,хотел за поканените ,цветя и украса в катедралата,пари за катедралата и т.н.Една сватба в Италия не са няколко хиляди,а няколко десетки хиляди евро .Това ,че не сте католици забавя нещата защото трябва да получите разрешение от местната католическа глава.
Ако е само каприз заради красивата обстановка,ми се струва безмислена инициатива.Но решението и разходите са си ваши разбира се.

# 532
  • София
азиа_asia 
regina di cuori

Hug
Как се радвам, че се включвате по този наистина интересен въпрос.
Аз исках по-нежно да им кажа истината, но вие си знаете работата.
Все пак, няма да са първите, които ще се женят в Италия.
Ако нещо сбъркам, веднага да ме поправите….
Аз бях на такава сватба в Тоскана/беше уникално на една зелена морава/, но не съм се интересувала как стоят въпросите по приготовленията.
Присъствах и на собствено подобно преживяване във Верона.
След като говорих по въпроса с наши приятели, така или иначе изкарахме Св. Валентин с тях, аз добих представа.
Наема се сватбен агент и той върши всичко, което е необходимо.
От документите до сватбената нощ !!!
Всеки чужд гражданин може да се ожени в Италия, но му трябва документа Nulla Osta/каза го regina/, вади се от съответното посолство, и то в последния момент.
Другите документи са стандартни:
Акт за раждане
Паспорт
Удостоверение за гражданско състояние
Паспорт и удостоверение за гражданско състояние на планирания съпруг/а.
Документ за Развод - ако има такъв.
Възможна е сватба за всички религии. Препоръчва се службата да е на съответната религия/както каза азиа_asia/.
И нещо важно…
Може да се направят три вида сватби:
Граждански
Религиозни
Символични
Най-лесната, най-евтината и най практичната за чужденци е третата.
При нея брака е сключен в съответната страна, всички процедури са минали.
Остава само да се изпита удоволствието да го направиш, примерно във Венеция, Верона, Тоскана….
Всичко се прави точно така както трябва и накрая дори се получава нужния документ.
И не на последно място, сумата…..
Може да ходите по мъките сами, но не си струва.
С агент…
Започва се от 1350 евро, базова цена.
Влиза:
Съдействие за документи
Резервация в кметството
Ако е възможен преводач
Среща с агента
Съдействие от негова страна
И 3 броя копия на Wedding Certificate
Могат да ви осигурят двама свидетели, ако нямате такива/много хора отиват и се женят сами???/
За тези пари толкова, никакви екстри…
От тук нататък сумата с всеки допълнителен детайл може да достигне доста над 10000 евро.
Ако трябва ще ги опиша допълнително, вече ги знам и съм готова да си направя Символична сватба във Венеция, как не съм се сетила до сега !?
Но на мен ми беше направено нещо подобно във Верона и къщата на Жулиета, което беше нещо като в сън.
Аз мисля, че дори това е напълно достатъчно, още повече, че не беше обвързано с допълнителни разходи.
Бях писала за това пътуване, но без подробности/на стр.13/.
Ако го опиша подробно, ще е твърде лично, но пак казвам, това което получих като преживяване няма да забравя никога……
Една извънземна церемония, изпълнена по изящен начин, за която аз дори не знаех !!!

Скрит текст:
Хей Анонимен, само да не ни бъзикаш, че какво писане падна...
Няма да е честно !!!
Извинявай, но като гледам как се криеш, трябваше да ти го кажа...
И така да е, ще е интересно и полезно за другите...

# 533
  • София
regina, напълно си права, затова написах и Скрития текст.
Въпреки, че се говори само за няколко човека, което облекчава нещата много.
Без всички екстри, на които вече ми казаха цените и на мен.
Дадоха ми и ТОВА

Последна редакция: нд, 15 фев 2015, 20:42 от Bled

# 534
Пак съм аз. Първо да обясня, че това със сватбата не е някаква шега, а наистина моя малка мечта и то от скоро. Исках да поразпитам как става и какво мислят и други, а и смятах, че тук ще се развие интересна дискусия. Защо съм анонимна? Имам профил отдавна и съм забелязала, че това е твърде широка сцена и още по-широка публика, а докато не се стигне до решение, не искам никой нищо да знае. Да, попадала съм тук на познати. Rolling Eyes Simple Smile

Благодаря ви пак за подробните отговори. На моменти се обнадеждавам, на моменти се отчайвам, на моменти не разбирам...
Реджина, кое по-точно ти се струва пресилено?
Десет човека даже са ми много, аз бих се омъжила и на сватба за двама - нали си е нашият ден и ничий друг? Но все пак семействата ни биха се радвали, смятам. Замъци не ми трябват, бих си вървяла пеша (видях миналата пролет една такава булка през целия град), смятам всеки да си поеме полета, а може и хотела. Не за друго, но родителите все настояват по българска традиция да плащат сватбата. Фотограф е най-добрата ми приятелка, а и една снимка ми стига. Не ми трябва никаква пищност, показност, фанфари.

Не разбрах това със символичната сватба какво е точно? Официална вечеря с бяла рокля, без сключване на граждански или църковен брак? Заинтригува ме някак обаче.
Живеем в Западна Европа. Свидетелство за брак ще ни трябва, за да плащаме по-малко данъци.

# 535
Една сватба без луксозни локейшъни струва около 30 хил евро,които плащат родителите естествено.
Подготовките траят една година и всяка покана се носи лично заедно с подарък-сувенир за всеки,примерно сребърни рамки за снимка,сребърни кутийки за бижута,според бюджета и вкуса на младоженнците.
Сватбеното пътешествие се плаща от поканените директно в тур.агенция,напоследък все 20 хил чувам че струва, което ми се струва като че ли доста.
Преди 15 години бяха на мода Малдивите,вече ги снобират понеже са масова дестинация,сега всички сватбени пътешествия са в Сащ+Полинезия или Австралия+Фиджи.Вече три сватби за последните години имаше около мен и затова съм запозната с актуална инфо.
Много бях разочарована от Бг сватба миналата година от липсата на уважение към роднините  и елементарно разбиране за смисъла на сватба,което не е да отидеш на дискотека с приятелите си,а да събереш родата си и споделиш с тях най-хубавият ден.Дано не е обикновена практика там,толкова беше грозно.

# 536
Сега се  дават 500 евро за службата,във Венеция поне двойно -те само от туризъм живеят.Не може да не дадеш,инак из целия квартал ще те разправят а и попа ще те смъмри,а неговата дума тежи много.
Кандидатката за сватба не знае дори как се казва катедралата във Венеция,няма никакви идеи за смисъла на сватба и как се прави,щом и поканените ще си поемат разходите.....аз напускам темата ,питането и' е безмислено.

# 537
  • София
Ох момичета, това е положението, има и лошо и хубаво и прекрасно и скъпо........

Анонимен
Това за Символичните сватби го има в това, което пуснах ТУК

# 538
Нищо странно не виждам в това - Блед е сложила снимка на хора, които са го направили точно там. Сватбата за всяко момиче е личен и интимен момент и всеки иска да си бъде по негов си начин.
Влязох тук за да попитам първо вас, а не да ме мъмрите за нещо и да ми размахвате пръст. Какво значи, че нямам "идеи за СМИСЪЛА на сватба"? Смисълът е да бъда омъжена за човека, който обичам! А как се прави - по милион начини, нали това обсъждаме в момента? Напускате темата, защото "гостите", тоест родителите ни, ще поемат част от сватбата? Ама вие сериозно ли? Не си ли е наша работа?

Има огромни разминавания между различните ви отговори, поне, освен накарването и типично българското размахване на пръст пред някой по-незнаещ, макар и любезен, добих представа за различни варианти как би минало. Благодаря ви за разговора, все пак.
Блед, мерси и за последното, но то е само шоу, не бракосъчетание. Peace

# 539
  • София
По-спокойно, прочети всички тези сайтове и си прецени възможностите....
Символичната сватба не е толкова шоу, колкото един хубав спомен...
Както ти казах много време след моята сватба, получих изненада за една годишнина.
Отново с пръстен и всичко необходимо, сякаш беше същинския ден.
Не беше просто шоу, а наистина ЛЮБОВ.....
Можеше дори снимки да ти пусна, но профила ти не позволява.

Пожелавам ти го от сърце, нали знаеш когато човек желае нещо много силно, то се става.
И пиши какво се случва...
Успех...

Общи условия

Активация на акаунт