Пътуване в Италия, море, езера, планини, забележителности и…..

• 141 295
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
Благодаря отново за отговора,Блед!Дано само наистина да има удобни автобуси от тази Бая Домиция,че иначе не знам как ще стане... Sad Да попитам има ли удобни влакове от Неапол до Рим и колко като време е пътя до там.Искахме да се запишем на целодневна екскурзия,но тази в агенцията ми каза,че реално престоя ни в Рим щял да бъде 3-4 часа,което доста ме учуди,понеже уж екскурзията е целодневна и Рим до колкото знам е на 150 км... newsm78Как така за 150 км. цял ден ще отиде в път?! Thinking

Под 2 часа се пътува, дори и с най-бавните влакове

# 616
  • София
Благодаря отново за отговора,Блед!Дано само наистина да има удобни автобуси от тази Бая Домиция,че иначе не знам как ще стане... Sad Да попитам има ли удобни влакове от Неапол до Рим и колко като време е пътя до там.Искахме да се запишем на целодневна екскурзия,но тази в агенцията ми каза,че реално престоя ни в Рим щял да бъде 3-4 часа,което доста ме учуди,понеже уж екскурзията е целодневна и Рим до колкото знам е на 150 км... newsm78Как така за 150 км. цял ден ще отиде в път?! Thinking

mama Gold   Hug
Ще стане, отиваш за минути с автобус до Sessa Aurunca.
http://www.sessaaurunca.net/orari/autobus/sessa-baiadomizia.html
От там с влака си за час в Неапол/гледай директни/.
http://www.sessaaurunca.net/orari/treni/sessa-napoli.html

Какво трябва да знаеш за влак Рим – Неапол
Вариантите са няколко, като цената и времето са определящи.
Регионален е най-бавен до 3 часа.
Intercity е с две класи и пътува около 2 часа.
Frecce са най-бързи и са под 2 часа със запазени места.
Като минимума за пътуване е около час и десет минути.
А минималната цена започва от 11-12 евро.
Достига над 40 евро.
Избора е голям, гледах ги и преди няколко дни.

Bled, благодаря ти, откога чаках точно този твой отговор. Знам вече от опит, че ти си най-подробна и полезна почти навсякъде в темите, а сега имам нужда от обяснения точно за този район и това ми дойде супер. Когато имаш време ще чакам да напишеш и нещо за другите места там -Амалфи, Позитано, Равело, Помпей, Иския, Неапол. Когато ти е възможно напиши кое трябва да се види задължително, как евентуално е транспорта и т.н., ние ще сме там чак от 2.09., така че време има.
Rrp   Hug
За повечето сме писали, но ако трябва ще повтаряме или ще открия написаното.
Транспорт от и до тях ли те интересува, или в тях, както описах на Капри.
Имаш време, ще се вместим с подробности, може и от местата, все ме влече на там, въобще Италия...
В края на май, началото на юни обикновено сме в Гърция, но честно казано много се замислям тази година...трябва да решим до няколко дни.

# 617
  • Пловдив

Bled, това, което е в тази тема аз го прочетох, друга така или иначе не открих обаче. Имам някой притеснения-например не ми е ясно още как ще си стигнем до самолета на връщане-той е рано в 8 ч., а проучих, че няма толкова ранен транспорт  от Соренто. Някакви идеи?-не искам кола под наем да взимаме, не знам, може би ще трябва трансфер да поръчаме? Имало някаква водна пещера и до Амалфи, освен в Капри-знаеш ли я? Ще бъдем 7 нощувки там, но май няма да ми стигне времето за всичко, така ми се струва-Неапол, Равело, Капри, Иския, Прочида?, Амалфи, Позитано, Помпей, Везувий?, Херкулан?, четох за  някакъв дворец до Неапол...............- много станаха май, не знам какво да отпадне и как да направя програмата, че хем да не препускаме като коне, хем да видим повече неща . А много ми се иска и някъде поне да се топнем в морето за малко, не знам къде има нещо като плаж. Много питанки ми станаха, каквото можеш сподели.

# 618
  • Milano
rrp, на предната страница преди поста на Блед ти бях пуснала линкове с разписания.

За кой дворец става въпрос, този в Казерта ли? Страхотен е.

https://www.google.it/search?q=reggia+di+caserta+immagini&bi … &ved=0CCAQsAQ

http://reggiadicaserta.beniculturali.it/

# 619
  • Пловдив
rrp, на предната страница преди поста на Блед ти бях пуснала линкове с разписания.

За кой дворец става въпрос, този в Казерта ли? Страхотен е.

https://www.google.it/search?q=reggia+di+caserta+immagini&bi … &ved=0CCAQsAQ

http://reggiadicaserta.beniculturali.it/

Да, благодаря ти, точно от тези линкове видях, че няма превоз. Най-вероятно  ще вземем трансфер. Мисля, че това е двореца, дано ни остане време и за него. Къде точно се намира-извън Неапол ли е?

# 620
  • София
Rrp
С Автобус, не рискувай.
Regina ти ги е дала перфектно, но…
Трансфер е решението…или такси.
Сигурно имаш предвид пещерата Grotta dello Smeraldo, тя е до Conca dei Marini, на 5-6 км. от Амалфи.
Моят съвет е, ако видиш нея, не влизай в тази на Капри.
Още един съвет, да много е, не се опитвай да видиш повече от колкото можеш…
Не си струва, отдай се на по-малко неща, но си наслади душата.
Махни Иския и Прочида…
Marina Grande плаж, ако сте в Амалфи, каменист е.
В другия край е Sirene, по-спокоен.
А уникален е Santa Croce, но само с лодка и е малък…
По другите места вариантите са други…

# 621
Еха, само че е малко късничко за тази година - http://kufar.eu/riccione-italy

# 622
Ако някой ходи по-често е хубав вариант: http://www.peika.bg/statia/V_Italiya_prodavat_kashti_za_1_evro_i … _l.a_i.95577.html. Wink

# 623
  • Пловдив
Здравейте, чета ви и ми се въртят 2 плана за септември и все още не знам кой да избера. Края на февруари бяхме във Флоренция и околностите и пак към Италия ме влече... голяма любов Simple Smile
Единият план е полет до Болоня и от там - La Spezia с 3 нощувки и обиколки до Cinque Terre и Portofino. После Гарда, Комо и обратно през Милано. В този район сме били и друг път - ще попълваме пропуски Simple Smile и нещата са ми по-ясни.
Вторият е Бари с 3 нощувки (Лече и Алберобело - евентуално и Матера в зависимост как дойде) и след това става каша в главата ми. Гледах за транспорт до западното крайбрежие - освен влак не успях да открия рейс. Може ли някой по-запознат да ме насочи. След това мислех Соренто, но доста пари са нощувките и като вариант ми допадна Салерно - бил ли е някой там за отзиви? Има и доста ферите от там, което е допълнителен плюс за целите, а именно - Помпей, Амалфи и Позитано, предполагам и за Капри ще се намери време. Мисля да отделя само последната нощувка за Неапол (може и две с цел по-лесен достъп до Капри) - няколко пъти пускам google maps и все на какви места попадам... не ми се иска да изкараме там всичкото време - 6 нощувки мисля за тази част. А може и да се поровя малко повече с една нощувка в полза на Капри... Ще се радвам на коментари и насоки от вече ходилите там. Благодаря предварително!

Последна редакция: пн, 01 юни 2015, 11:42 от patipa

# 624
  • На север
Записвам се и аз в тази тема, тъй като на 10 ти Юли ще ходим за 9 дена до Сорренто. Аз не съм ходила в Южна Италия до сега и ми е мечта. Мисля да посетим Наполи, Капри, Позитано и имало някаква Синя лагуна. Някой знае ли за нея?

# 625
  • Пловдив
Записвам се и аз в тази тема, тъй като на 10 ти Юли ще ходим за 9 дена до Сорренто. Аз не съм ходила в Южна Италия до сега и ми е мечта. Мисля да посетим Наполи, Капри, Позитано и имало някаква Синя лагуна. Някой знае ли за нея?
Чудесно, и ние ще сме там но началото на септември. Моля, като се върнеш да напишеш някои неща и да споделиш. За Синята лагена- мисля, че е Синята пещера на Капри. Ако е това-хващат се лодки за обиколка на острова и някъде по пътя се прехвърляш на друга лодка, която те вкарва само в пещерата-плаща се допълнително(четох, ако не се лъжа написано от Bled).

# 626

само че не се плаща само 1 евро реално   

има такса, която не може да се избегне (около 6000 евро за закупуване на имот) и гаранция пак подобна сума, за това, че къщата ще се ремонтира 

# 627
  • На север
Чудесно, и ние ще сме там но началото на септември. Моля, като се върнеш да напишеш някои неща и да споделиш. За Синята лагена- мисля, че е Синята пещера на Капри. Ако е това-хващат се лодки за обиколка на острова и някъде по пътя се прехвърляш на друга лодка, която те вкарва само в пещерата-плаща се допълнително(четох, ако не се лъжа написано от Bled).

Ще драсна като се прибера Simple Smile До тогава ще черпя впечатления от тук. За тази пещера и аз бях чела, но останах с впечатлението, че е с друго име. В Наполи знам, че е най-добрата пицария в света. И нея ще я посетим. Приемам и други препоръки на места за хапване в региона.

# 628
Заслужава ли си да посетим кралския дворец Казерта?

# 629
В Неапол за пица задължително в L'Antica Pizzeria da Michele. Есента като бяхме в Рим, специално заради нея се разходихме  до Неапол. Наистина е най-вкусната пица, която сме опитвали някога. Ох, чак ви завиждам, ние този път сме се ориентирали към района Бари-Лече и ще ни дойде в повече и един Неапол. Ама има време до септември и като знам, че сме си леко лудички ( въпреки вече достолепната ни възраст 50+ Embarassed), напълно е възможно да пренаредя програмата ни. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт