Пътуване в Италия, море, езера, планини, забележителности и…..

• 140 846
  • 746
  •   1
Отговори
# 645
Времето е последния проблем,по-скоро е добре да се информирате за ситуацията с имигрантите по местата където ще ходите,освен това по всички граници има контрол ,особено Вентимиля където на никой не пожелавам да минава прилича на Калкута!

# 646
бе кво става с тия мигранти верно
преди малко видях във ФБ новина с изоставена лодка намерена на остров Лесбос в Гърция с която явно са пристигнали ....  Crazy

# 647
Здравейте,в сряда се върнахме от Бая Домиция...Какво да ти кажа,за мен това не е курорт,а едно "призрачно" градче,както аз започнах да го наричам.Ако не са тези екскурзии просто няма какво друго да се прави там...Имах чувството,че освен трите хотела,който се предлагат,нищо друго не работи там.По улиците няма жив човек,сградите неподдържани и изглеждащи като изоставени.Навсякъде кепенците пуснати,личи си,че никой няма там .Всичко е старо,абе чудо!Единственото нещо,което става е плажът.Плажната ивица е широка и дълга,но пък водата е мръсна,поне според моите критерии,така,че и там не всичко е ок.Върха на всичко беше една ежедневка,която си плуваше във водата в един от дните.Заведения по плажната ивица нямаше,така,че и един сандвич или нещо за обед нямаше от къде да си купим.Добре,че наблизо имаше магазин,че от него и така.Също добре,че се паднахме хубава група и се събирахме всяка вечер в градината на хотела и си говорехме и смяхме до късно вечерта.Това може би стана така,защото то освен това,нищо друго вечер не може да се прави.Вечер не става за разходки,по улиците дори няма осветление!Анимацията-на италиански,поне в нашия хотел,иди,че разбери нещо!Ако нещо конкретно те интересува,питай.

# 648
  • София
mama Gold
Напълно съм съгласна с теб.
Но не мога да си обясня, как едно такова място от години вече върви към упадък.
Там цари пълно безхаберие, все едно няма община, няма държава. Какво става ?
Опитвам се да схвана, но главата не ми го побира.
Чакам с нетърпение хубав отзив, но явно няма да стане скоро.

Не ни се ходи в Гърция, и пак към любимата Италия.
Не искам като ми трябват дали 20 или 100 евро кеш, да няма откъде да ги изтегля.
Искам да мога и дъвката/така да се каже/да си я плащам с карта.
Гърците досега се мръщеха на картите, а сега вече не знам.
А има места, като извадиш кеш, се чудят нямаш ли карта, дори не искат пари.
Имали сме подобни проблеми с плащане кеш/САЩ, Франция, трябваше управителя да ни вземе парите/разказвала съм. Оттогава само карти...Където не взимат, излизаме...ако искат, има други.
Тръгваме скоро, на 26 трябва да сме в Триест.

# 649
Здравейте,в сряда се върнахме от Бая Домиция...Какво да ти кажа,за мен това не е курорт,а едно "призрачно" градче,както аз започнах да го наричам.Ако не са тези екскурзии просто няма какво друго да се прави там...Имах чувството,че освен трите хотела,който се предлагат,нищо друго не работи там.По улиците няма жив човек,сградите неподдържани и изглеждащи като изоставени.Навсякъде кепенците пуснати,личи си,че никой няма там .Всичко е старо,абе чудо!Единственото нещо,което става е плажът.Плажната ивица е широка и дълга,но пък водата е мръсна,поне според моите критерии,така,че и там не всичко е ок.Върха на всичко беше една ежедневка,която си плуваше във водата в един от дните.Заведения по плажната ивица нямаше,така,че и един сандвич или нещо за обед нямаше от къде да си купим.Добре,че наблизо имаше магазин,че от него и така.Също добре,че се паднахме хубава група и се събирахме всяка вечер в градината на хотела и си говорехме и смяхме до късно вечерта.Това може би стана така,защото то освен това,нищо друго вечер не може да се прави.Вечер не става за разходки,по улиците дори няма осветление!Анимацията-на италиански,поне в нашия хотел,иди,че разбери нещо!Ако нещо конкретно те интересува,питай.

Не винаги очакванията покриват реалността, без да налагам мнение, но районът около Неапол е последното място където бих препоръчала на някого да отиде за ваканция и плаж, амалфийското крайбрежие е красиво но и там не блести с кой знае каква организация и чистота на морето,доскоро в Капри ресторантите хвърляха отпадъците си директно в морето.....въпрос на култура,на някои места я има,на други не.

В началото на месеца бях за кратко в Пуля,с полет до Бриндизи и оттам за около два часа до Термоли,много хубаво градче пълно със заведения и нощен живот,много чаровно място.
Ето в този хотел бях ,много добро попадение през букинг
http://www.locandalfieri.com/

Оттам за около 50 мин се стигат островите Тремити,останах за два дни на остров Домино,наистина е райско място
карибските острови да ме извиняват но изобщо не могат да се сравняват,нито като атмосфера нито като гледки ,за гозби да не говорим.
ето в този хотел бях,страхотно място,бих останала там поне  една седмица
http://www.hotelsandomino.com/

# 650
  • София
азиа_asia
Водиш по точки..... Hug
Обиколила съм Парка Гаргано до всяка керемидка.
Архипелага Тремити е част от националния парк.
Все не оставаше време за едно фериботче до там, но ще стане.
Не можахте ли да отидете и до Свети Никола, другите са необитаеми ?
Тръгвам за Италия и това ще ми е в акъла, благодаря ти...
Напиши нещо за феритата до там...
Пусни и някоя снимчица...

# 651
може ли инфо за транспорта до островите Тремити
мерси   Peace

# 652
Да,много е хубаво,далеч от трафик,смог и ежедневието.
Стига се с този джет, но мисля че има и по-икономичен транспорт по море, но по-бавен
http://www.navlib.it/eng/linee/DettaglioLinea.asp?idli=41

Нямах много време, само покрай празника в началото на месеца четири дни,но мисля че една седмица релакс там е незаменимо удоволствие.

# 653
в средата на август сме в Бари и може да отскочим ако навия другата половина от групата

иначе не се съмнявам, че е страхотно, и снимките ти са супер  Peace

# 654
Август в Бари,това сигурно е някаква шега. Joy....най-смотания град в Италия,поне всяка година води класацията в това отношение,иделана точка е за кацане с лоу кост и за почивка и обиколки надолу из Пуля и Саленто,но не съм чула някой да е отишъл в Бари на почивка,напротив ,половината жители на  Бари са емигрирали отдавна в Миално или други градове на север, ,далеч от западналия им град с не особено добра репутация.
Дори летището е  грозно,в крак с града.

Бриндизи е малко по-добре,но и там е мамма миа, докато Лече е съвсем друго нещо,барок на незнам си коя степен.

# 655
Август в Бари,това сигурно е някаква шега. Joy....най-смотания град в Италия,поне всяка година води класацията в това отношение,иделана точка е за кацане с лоу кост и за почивка и обиколки надолу из Пуля и Саленто,но не съм чула някой да е отишъл в Бари на почивка,напротив ,половината жители на  Бари са емигрирали отдавна в Миално или други градове на север, ,далеч от западналия им град с не особено добра репутация.

Бриндизи е малко по-добре,но и там е мамма миа, докато Лече е съвсем друго нещо,барок на незнам си коя степен.

еми там кацаме... Laughing
бил съм в Бари за половин ден и не ми хареса
трябва да видим къде ще ходим на плаж и т.н...Лече, Остуни, Алберобело и Матера вече са видяни, въпреки че с удоволствие ще отида пак в Матера, магичен град

# 656
Включванията на asia са винаги качествени!  Hug

# 657
И аз така си помислих  Sunglasses

Брадли,колкото по-надолу толкова е по хубаво морето, зоната около тока на ботуша е много на мода,вероятно е много пренаселено през август,но пък си заслужава гледките,морето е мнооого чисто и прозрачно.
От Отранто надолу навсякъде е много интересно и характерно,както и от  Галлиполи надолу,зоната е истински рай.
Все се чудя как може някой да отиде на море по испанските брегове, приличат на бетонни джунгли с толкова много строежи, в тази част на Италия,слава богу няма такива изцепки,напълно ваканционна атмосфера,манджите са невроятни и имат страшно много културни ,музикални и какви ли не прояви .

# 658
Здравейте,
Искам някой, който е ходил в Бая Домиция да ми каже дали си заслужава... как са плажовете, има ли какво да се прави вечер... изобщо всичко за там Simple Smile В голяма дилема съм и моля за помощ Simple Smile)

# 659

Много точно казано!

Общи условия

Активация на акаунт