Пътуване в Италия, море, езера, планини, забележителности и…..

• 140 806
  • 746
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте,
Искам някой, който е ходил в Бая Домиция да ми каже дали си заслужава... как са плажовете, има ли какво да се прави вечер... изобщо всичко за там Simple Smile В голяма дилема съм и моля за помощ Simple Smile)
Здравейте пътешественици.Завърнах се от моята почивка в Байа Домиция -щастлива и удовлетворена.Очаквах по-малко, а получих повече, дори много повече. Мястото е тихо и спокойно, чисто и уютно за хора като мен, търсещи приятна почивка. Определено на младите хора, които обичат нощните забавления ще им е скучно, но за всеки влак си има пътници.
Курортът е на 70 км. северно от Неапол на брега на Тиренско море. По пътя се минава през разни невзрачни градчета, но Байа Домиция е приятно място с малки вилички с прекрасни градини и цветя,
плажа е много хубав и чист, пясъчен, с безплатни шезлонги,чадъри и шатри. Хубавото е, че успях да се насладя на красотите на неаполитанския залив, Амалфийското крайбрежие и остров Капри.Имаше време и за релакс. Смятам, че за непретенциозния българин, това е едно чудесно място за  прекрасна почивка и на достъпна цена с ранните записвания.

# 661
  • София
Здравейте!
Тази година ще ходя до Соренто и Рим. Хотел и вечери са осигурени (вечерите само за Соренто).
Бих искала да ви попитам, какви са вашите впечатления и препоръки и какви са горе-долу цените по магазините и джелатериите  Simple Smile

# 662
Здравейте!
Тази година ще ходя до Соренто и Рим. Хотел и вечери са осигурени (вечерите само за Соренто).
Бих искала да ви попитам, какви са вашите впечатления и препоръки и какви са горе-долу цените по магазините и джелатериите  Simple Smile
Наскоро се завърнах от този район и съм очарована.Относно цените- не е скъпо.Принципно в южна Италия казват, че е по-евтино от северна. Сладоледите са според грамажа 2,50 3,50 и 4,50 евро. В супермаркетите цените на някои продукти са по-изгодни отколкото в БГ. Единия ден за обед пазарувахме за двама човека- 4 литра мин.вода,малка бутилка вино,кутийка маслини,парче италианско сирене и ароматни две хлебчета за 4,90 евро, т.е. под 5 лв. на човек.

# 663
Здравейте. Малко по диагонал четох темата, та ако е обсъждано, моля предварително да ме извините.
Някой може ли да каже как е за почивка Кастеланета Марина (Пулия)? Ако има и някой летувал това лято там, ще бъда много благодарна за отзиви - какво е мястото, какви са цените, наоколо доколкото знам има какво да се види, но какво е по-интересно и не бива да се пропуска?

# 664
...градчетата Десенцано дел Гарда, Беладжо на Комо и Стреза на Лаго Маджоре. Имаме и по една-две нощувки във Верона, в Триест, в Постойна с цел разглеждане на пещерата и в Славонски брод на отиване и на връщане.

Беладжио е страхотно място. И мога да препоръчам да хапнете в Tratoria San Giacommo. Може би едно от местата където съм ял най-вкусната храна. Стреза също е чудесно място. Помня че от там се качихме на корабче и посетихме Isola dei Pescatori (Рибарския остров) където хапнахме и прекарахме няколко часа.

Ето и малко снимки от Беладжо:
SNIMKI

PS. малко късно видях че темата е от 2013  Grinning

Последна редакция: чт, 16 юли 2015, 15:07 от mitko007

# 665
  • На север
Здравейте Simple Smile Пиша от Сорренто. Тук сме от 6 дена вече и ни остават още 2 дена. За тези, които ще идват искам да им кажа, че е голяма красота. Ние не можахме да отидем до Капри главно поради финансови причини. Оказа се ужасно скъпо. Искаха ни по 40 евро на човек отиване и връщане и това е без обиколка на острова и влизането в пещерата. Решихме да си го спестим. Утре ще ходим до Равело, Амалфи и Позитано, като мислим в Позитано да останем и за плаж. Който идва в Сорренто му препоръчвам да отиде на вечеря в Taverna Allegro. Порциите бяха огромни, на достъпни цени, ужасно вкусно, а атмосферата те потапя в типично италианско семейство. Собственикът обгрижва всеки от клиентите си и се старае да са доволни. Още от вратата те посрещат все едно си си удома. Всички пеят, свирят, а собственикът изпълнява уникални италиански песни. Ще запомня този ми рожден ден цял живот. Simple Smile Някой беше питал за цените. За ястие нормалните цени са около 10-14 евро. Препоръчвам да опитате крема кафето, което се продава в някои малки сладкарнички. Яде се с лъжица и е много вкусно. Друго, което препоръчвам са аранчините, които представляват малки пържени топки от ориз, пълнени с моцарелла. Задължително пробвайте и лимончелото, с което този район е известен, както и с пицата Маргарита.
Някой да знае как се качват снимки тук? Гледам може с линк, но как се качват от компютъра снимки? Бих искала да споделя тази красота с вас.

# 666
  • София
...градчетата Десенцано дел Гарда, Беладжо на Комо и Стреза на Лаго Маджоре. Имаме и по една-две нощувки във Верона, в Триест, в Постойна с цел разглеждане на пещерата и в Славонски брод на отиване и на връщане.
Беладжио е страхотно място. И мога да препоръчам да хапнете в Tratoria San Giacommo. Може би едно от местата където съм ял най-вкусната храна. Стреза също е чудесно място. Помня че от там се качихме на корабче и посетихме Isola dei Pescatori (Рибарския остров) където хапнахме и прекарахме няколко часа.
Ето и малко снимки от Беладжо:
SNIMKI
PS. малко късно видях че темата е от 2013  Grinning

mitko007
Няма значение, че е писано и показвано...
Снимките са ти прекрасни, разказвай и показвай смело...
Другите са ясни, кажи тази снимка точно къде е...
Скрит текст:

Woman in red
Прекрасен разказ, съжалявам за Капри.
Но защо не отидохте самостоятелно...поне до острова с ферито...13,20 или 14,70 евро с Fast ferry...
Нищо следващия път...

# 667

Другите са ясни, кажи тази снимка точно къде е...

Тази е от Вила дел Балбианело (https://en.wikipedia.org/wiki/Villa_del_Balbianello) до която стигнахме с лодка от Беладжио

# 668
В тази вила има сниман епизод от филма за Агент 007 Wink

# 669
  • София
В тази вила има сниман епизод от филма за Агент 007 Wink

Sause baus!   Hug
Точно, mitko007 е ходил при Джеймс Бонд по вода, супер...
Страхотна е...
КАРТА

Villa del Balbianello
Размечтах се, мина доста време....

# 670
Ние не можахме да отидем до Капри главно поради финансови причини. Оказа се ужасно скъпо. Искаха ни по 40 евро на човек отиване и връщане и това е без обиколка на острова и влизането в пещерата. Решихме да си го спестим.

Не съжелявай, Капри лично на мен не ми направи кой знае какво впечатление. Ние бяхме отседнали в Позитано и смятам че е по живописното място. Ако ще ходите на плаж на позитано бих ви препоръчал да отидете не на централния плаж, който ще е пълен с народ, ами на плажа който се пада в дясно от централния. Минава се по една пътека покрай скалите и стигаш на много приятен плаж, по-спокоен и с по приемливи цени.  Sunglasses

# 671
Ох и ние така му се канихме на това Капри и така и не отидохме...В последния момент решихме,че искаме да ходим на Помпей и Везувий и поради финансови причини трябваше да изберем или едното или другото.Решихме,че е по-добре да отидем на Помпей и Везувий.,понеже не бяхме изкачвали вулкан и аналог на Помпей няма никъде другаде,а на красиви острови така или иначе сме били и друг път...Не съжалявам,че не избрах Капри.Разгледах снимките на другите от групата,които ходиха и освен от онези скали в морето от друго не се впечатлих особено...А,такива скали съм виждала и в Кипър. WinkНе,че не е красиво,но Амалфийското крайбрежие повече ми хареса и много се радвам,че отидохме и там.В Амалфи с две ръце препоръчвам да се качите на лодка,много е красиво!Капри-следващия път! Simple Smile

Последна редакция: чт, 16 юли 2015, 23:26 от mama Gold

# 672
  • София
mitko007
В зависимост как си застанал и от двете страни на Позитано има плажове.
Централния е Марина Гранде, ако гледаме към морето, в дясно е плажа Fornillo, а в ляво Arienzo, който е най-малък. За да слезеш до него стълбите са доста, но гледката си струва. Между него и централния има още два залива, ако успееш да ги използваш...
А още в тази посока стигаме до Laurito, точно под хотел San Pietro, който е уникален, но много "солен".
А под него в залива е плажа, зад него игрище. Има и бетонна платформа във вид на плаж към хотела.

mama Gold
Не съжалявай, ще отидете...
Ето малка утеха за следваща настройка.
Снимките ни от преди два месеца...

Island Capri, Napoli

# 673
Ето малко снимки и от нашия престой в Неапол и Позитано както и разходката до Капри

Naples
Positano
Capri

# 674
на мене Капри ми хареса
трябва човек да отиде и да го види
живот и здраве октомври ако е хубаво времето пак отивам

Общи условия

Активация на акаунт