Пътуване в Италия, море, езера, планини, забележителности и…..

• 140 798
  • 746
  •   1
Отговори
# 675
Хубави снимка,особено тези от Позитано!Влюбих се в този район...Догодина обаче при възможност искам да посетя езерото Гарда,отдавна му се каня.Искам и аз да кача снимки,но от компютъра си,обаче не ми се получава...

# 676
  • София
За Кампания и забележителностите й мога да ви предложа пътепис със снимки в няколко части. Надявам се, че ще ви е интересно. Аз мога да кажа, че за една седмица се заредих с толкова много красиви гледки, че още съм в плен на италианския "долче вита".

http://diana-cacaotours.blogspot.com/

# 677
на мене Капри ми хареса
трябва човек да отиде и да го види
живот и здраве октомври ако е хубаво времето пак отивам
+1 - Разкошен!

# 678
  • Пловдив
Прекрасни снимки и пътеписи, кажете ми какво да не изпуснем, какво задължително трябва да видим, но и кое място можем да си спестим. Живот и здраве в началото на септември ще сме там за едно седмица, както вече съм писала, още нямам изработена програма, но хем не ми се иска по цял ден да обикаляме, пък и искам да видим повечето места. Ще спим в Соренто, но ми се иска да имаме поне малко време и за плаж, къде има що годе хубав плаж-Соренто май няма, а в Позитано? Искам хем да видим Позитано, Капри, Неапол, Помпей, Равело, хем поне два-три пъти по половин ден да можем да бъдем някъде на плаж. Нямаме кола, ще бъдем със самолет и там с градски транспорт.   

# 679

Да споделя сайт, за резервации,в т.нар. Аграрни хотели/ферми!   http://www.agriturismo.it/en/farmhouse/lazio  и за апартаменти https://www.airbnb.com/  
  След броени дни тръгваме за езерото Лаго ди Гарда,като приоритетно сме обещали на децата Сафари парк  http://www.parconaturaviva.it/ ,за мен парка Сигурта http://www.sigurta.it/  ,идеи за др.забележителности взех  оттук:
Скрит текст:
"Какво може да се прави на Лаго ди Гарда ?
• Да се посети историческия център на Пескиера дел Гарда със стария град и неговите живописни улички, марината с красивите яхти, приятните заведения.
• Да се посети вдадения в езерото Сирмионе с величествения замък от 13 век и най-голямата археологическа зона в Северна Италия - Гроте ди Катуло с богатите мозайки и фрески, разпростряла се на 200 декара, да се усети атмосферата на това място избрано от Мария Калас за дом в продължение на много години.
• Да се разгледа Верона – един от най-красивите и романтични италиански градове , който се гордее със своята история и многобройни забележителности. Това е градът на Ромео и Жулиета и втората родина на Данте Алигиери. Арена ди верона е не само едни от най-известните древни амфитеатри, но и място, където културните събития следват едно след друго. Не трябва да се пропускат да се посетят и кулата Ламберти, двореца, Палацио делла Гран Гуардиа, замъка Кастелвекио ,красивите старинни мостове над река Адидже, еврейския квартал.
• Да се обиколят градчетата накацали по брега на Лаго ди Гарда – всяко със своя облик, атмосфера и история.
• Да се посети Милано – столицата на Северна Италия , най-големият италиански град и център на областта Ломбардия. Градът има хилядолетна история и много забележителности, свързани с различните й периоди: площада Пиацца Мерканти, който е бил центърът на средновековния град, прочутата галерия Виктор Еманеул II замъка Сфорцеско от 15 в., катедралата Ил Дуомо, църквата Санта Мария делле Грацие с фреската Тайната вечеря на Леонардо да Винчи.
• Да се направи разходка в парка Сигурта, създаден още в 1617 година и служил през 1859 година за щаб квартира на Наполеон. Той се намира само на 8 км от Пескиера дел Гарда и привлича със своите атракции : Алеята на розите, дълга 1 км и засадена с 30 000 подбрани сортове рози, Лабиринта разположен на площ 2500 м2 със зелени стени с височина 2 м и кула с наблюдателница в центъра, Слънчевия часовник Ромео и Жулиета, Водните градини, Билковата градина, Камъкът на вечната младост, кастелето и други прекрасни кътчета. Посещението на парка може да стане пеша, да се вземе“омагьосания влак“, да се наеме на място велосипед или голф количка, да се използва шатъл.
• Да се прекара един забавен ден в Gardaland - най-големият тематичен парк в Италия, който е класиран от Форбс на 5-то място в света мужду най-големите атракционни паркове. Забавленията са за всички възрасти и са разделени на четири основни групи: адреналин, фантазия, приключения и шоу. Гардаланд е разположен на 2,5 км от гарата на Пескиера дел гарда , откъдето тръгват безплатни шатъли.
• Да се прекарат забавни часове в Канева Аквапарк и в Мувиленд парк , намиращи се в непосредствена близост до Пескиера дел Гарда.
• Да се направи водно пътешествие с корабчетата кръстосващи езерото Лаго ди Гарда и свързващи градчетата и курортите по крайбрежието му.
• Да се отдъхне на брега на езерото, сред зеленина и в компанията на лебеди и други водни птици."от Rozzi Travel
 Нощувките ще са ни тук   http://www.agriturismotreforti.com/ita/index.php  [

Последна редакция: пн, 20 юли 2015, 18:44 от Roo Roo

# 680
Прекрасни снимки и пътеписи, кажете ми какво да не изпуснем, какво задължително трябва да видим, но и кое място можем да си спестим. Живот и здраве в началото на септември ще сме там за едно седмица, както вече съм писала, още нямам изработена програма, но хем не ми се иска по цял ден да обикаляме, пък и искам да видим повечето места. Ще спим в Соренто, но ми се иска да имаме поне малко време и за плаж, къде има що годе хубав плаж-Соренто май няма, а в Позитано? Искам хем да видим Позитано, Капри, Неапол, Помпей, Равело, хем поне два-три пъти по половин ден да можем да бъдем някъде на плаж. Нямаме кола, ще бъдем със самолет и там с градски транспорт.   

Позитано има плаж, както и Амалфи, но не са особено големи

# 681

Да споделя сайт, за резервации,в т.нар. Аграрни хотели/ферми!   http://www.agriturismotreforti.com/eng/index.php  и за апартаменти https://www.airbnb.com/  
  След броени дни тръгваме за езерото Лаго ди Гарда,като приоритетно сме обещали на децата Сафари парк  http://www.parconaturaviva.it/ ,за мен парка Сигурта http://www.sigurta.it/  ,идеи за др.забележителности взех  оттук:
Скрит текст:
"Какво може да се прави на Лаго ди Гарда ?
• Да се посети историческия център на Пескиера дел Гарда със стария град и неговите живописни улички, марината с красивите яхти, приятните заведения.
• Да се посети вдадения в езерото Сирмионе с величествения замък от 13 век и най-голямата археологическа зона в Северна Италия - Гроте ди Катуло с богатите мозайки и фрески, разпростряла се на 200 декара, да се усети атмосферата на това място избрано от Мария Калас за дом в продължение на много години.
• Да се разгледа Верона – един от най-красивите и романтични италиански градове , който се гордее със своята история и многобройни забележителности. Това е градът на Ромео и Жулиета и втората родина на Данте Алигиери. Арена ди верона е не само едни от най-известните древни амфитеатри, но и място, където културните събития следват едно след друго. Не трябва да се пропускат да се посетят и кулата Ламберти, двореца, Палацио делла Гран Гуардиа, замъка Кастелвекио ,красивите старинни мостове над река Адидже, еврейския квартал.
• Да се обиколят градчетата накацали по брега на Лаго ди Гарда – всяко със своя облик, атмосфера и история.
• Да се посети Милано – столицата на Северна Италия , най-големият италиански град и център на областта Ломбардия. Градът има хилядолетна история и много забележителности, свързани с различните й периоди: площада Пиацца Мерканти, който е бил центърът на средновековния град, прочутата галерия Виктор Еманеул II замъка Сфорцеско от 15 в., катедралата Ил Дуомо, църквата Санта Мария делле Грацие с фреската Тайната вечеря на Леонардо да Винчи.
• Да се направи разходка в парка Сигурта, създаден още в 1617 година и служил през 1859 година за щаб квартира на Наполеон. Той се намира само на 8 км от Пескиера дел Гарда и привлича със своите атракции : Алеята на розите, дълга 1 км и засадена с 30 000 подбрани сортове рози, Лабиринта разположен на площ 2500 м2 със зелени стени с височина 2 м и кула с наблюдателница в центъра, Слънчевия часовник Ромео и Жулиета, Водните градини, Билковата градина, Камъкът на вечната младост, кастелето и други прекрасни кътчета. Посещението на парка може да стане пеша, да се вземе“омагьосания влак“, да се наеме на място велосипед или голф количка, да се използва шатъл.
• Да се прекара един забавен ден в Gardaland - най-големият тематичен парк в Италия, който е класиран от Форбс на 5-то място в света мужду най-големите атракционни паркове. Забавленията са за всички възрасти и са разделени на четири основни групи: адреналин, фантазия, приключения и шоу. Гардаланд е разположен на 2,5 км от гарата на Пескиера дел гарда , откъдето тръгват безплатни шатъли.
• Да се прекарат забавни часове в Канева Аквапарк и в Мувиленд парк , намиращи се в непосредствена близост до Пескиера дел Гарда.
• Да се направи водно пътешествие с корабчетата кръстосващи езерото Лаго ди Гарда и свързващи градчетата и курортите по крайбрежието му.
• Да се отдъхне на брега на езерото, сред зеленина и в компанията на лебеди и други водни птици."от Rozzi Travel
 Нощувките ще са ни тук  http://www.agriturismotreforti.com/eng/index.php  

Освен всичко изборено не пропускайте: Лимоне и Рива; да карате колата надпреварвайки се със сърфистите от Рива надолу към Малчесине. Да изпиете бутилка от прочутото вино на Малчесине и Бардолино и да се разходите из градчетата. Десензано и Лазисе също заслужават внимание.

Последна редакция: пн, 20 юли 2015, 18:42 от Анонимен

# 682
  Благодаря, Bliss!  Hug  bouquet

# 683
  • София
  Roo Roo
Благодаря за Agriturismo, рядко се сещаме за това.
Сигурно езерото вече си го проучила, но да ти кажа в близост до нощувката ви...

Съвсем близо ви е Cavaion, след откриването на експонати от Бронзовата ера е отворен музей, може да го видите.

В района се произвежда едно от най-хубавите вина Бардолино/при последното пътуване си взехме едно кашонче/, кръстено на едноименното градче на брега на езерото.
Селището е също с много стара история, където могат да се видят останки от онези времена.
Не пропускайте и уникалната църква San Severo.

Преди него е и Lazise, което също заслужава внимание както с историята си, така и с всичко останало.
Има си Стар град, където съм сигурна, че ще ви хареса.
Всички знаем Сирмионе и тичаме да стигнем там, но не трябва да се пропускат подобни, няма да съжалявате.

Малко след това е Torri del Benaco, също със следи от Бронзовата ера.
И много, много стара история.
Там ще видите цял замък, хубав център, крайбрежна, малък порт и т.н.

За лифта в селището Malcesine, Монте Балдо сигурно знаеш....гледката си струва.

Казвам ти това, което ви е съвсем близо, ако имате намерения да обикаляте цялото езеро питай какво още те интересува.

Rocca Scaligera, Torri del Benaco

Една от нощувките ни в Lazise, тук

Последна редакция: пн, 20 юли 2015, 20:11 от Bled

# 684
  • Бургас
ей, много хубава тема, нещо знаете ли за лаго ди маджоре, четох ама и вие ако споделите ще съм ви благодарна   bouquet

# 685
     Bled,сърдечно благодаря!!!За темата,за отзивчивостта!За всичко така прекрасно и интересно поднесено и споделено! Hug

# 686
  • На север
Крайбрежието на Амалфи е просто уникално. Ние имахме транспорт и за един ден обиколихме Позитано, Амалфи и Равелло. Голяма красота е! Но не препоръчвам почивка сега в летните месеци. Беше ужасна жега. В Позитано термометърът на колата удари 42 градуса. Не се издържаше навън. Плажът беше много мъничък и нищо особено. Като цяло плажовете им не са впечатляващи от към големина. Повечето са скалисти или на камъни. В Позитано цената на човек за чадър беше 25 евро  #Crazy В кафенцата има навсякъде крема кафе. Препоръчвам ви го. Смеска между кафе и сладолед и е много освеажаващо. Амалфи беше лудница. Пълно с туристи. Равелло беше по-спокоен. Цените и в трите града бяха доста завишени, особено Позитано. В Сорренто има една малка пицария, в която ходят месните. Намира се на една тясна уличка и няма място за маси. От страни на уличката има тераса с невероятна гледка. Вечерта бяхме канени на вечеря от роднините на приятеля ми там. Останах просто очарована. Хората се познаваха и си бяха изнессли маси и столове от вкъщи на терасата, поръчваха си пица и се забавляваха. Там ядах най-вкусната пица Маргарита! Там предлагат и единствената по рода си пица с лимони. Ако някой се интересува мога да разпитам как се казва мястото. Иска ми се да кача малко снимки тук, но така и не разбрах как. За Капри не съжалявам, тъй като мислим пак да отидем след някоя година и ще го посетим.

# 687
  • София
Преди години пропътувахме с кола от Австрия, през северна Италия, точно тези райони, Лаго ди Комо, Лаго ги Гарда, после през Милано и Монца, до Генуа и надолу по крайбрежието. Беше лято и много топло, но езерата си струват, много , много са красиви. Помня криволичещ път по бреговете им, редуват се малки заливчета с лодки, стръмни склонове се спускат към водата, и тук там много красиви стари имения, кое по - богато с орнаментики стил стария Рим, кое не толкова, но повечето в  много хубави.

Дали не бъркам, но нали там имение има Клуни, и именно в него се очакваше да се оженят Брад и Анджелина. Е , не се случи, ама те са загубили. Мястото е сякаш от друго време. Много красиво. Вече не помня точно имена на хотели, защото ние пътувахме и нощувахме където сварим, намират се куп къщи, тип малък хотел и отделно има малко по - големи селища с туристически вид и по - големи хотели.  Grinning Помня че пътувайки край Лаго ди Комо, на запад се оказахме в някаква, как да кажа, по -промишлена зона, малко извън туристическата излязохме и тогава ( т.е.след няколко дни кръстосване с колата и спане тук - там) се отказахме и тръгнахме на юг към Генуа.

Много е красиво , но някак човек се пресища за два - три дни и иска да промени пейзажа. Мястото е спокойно, пътищата тесни и криволичещи, следват извивките на брега. Езерата са дълги и пейзажите се редуват, красиво е много ! Simple Smile

# 688
  • Sofia
В Сорренто има една малка пицария, в която ходят месните. Намира се на една тясна уличка и няма място за маси.
Много моля за адреса или името на пицарията  Praynig

# 689
  • На север
В Сорренто има една малка пицария, в която ходят месните. Намира се на една тясна уличка и няма място за маси.
Много моля за адреса или името на пицарията  Praynig

Pizzeria Anima e Pizza
Via Trasaella 80065 Sant'Agnello NA
+39 366 351 2886
Задължително пробвайте пицата с лимони Simple Smile Правят също така пица с нотела и такава с кренвирш и пържени картофки за децата. Препоръчвам и Taverna Allegra в центъра на града. Там ядах най-страхотното ризото а ла прескаторе (с морски дарове), а собственикът, сервтьорите и дори готвачът изнасят запомнящо се представление.

Последна редакция: ср, 22 юли 2015, 22:16 от Woman in red

Общи условия

Активация на акаунт