Пътуване в Италия, море, езера, планини, забележителности и…..

• 140 786
  • 746
  •   1
Отговори
# 690
  • Sofia
Woman in red,   bouquet

# 691
  • София
ей, много хубава тема, нещо знаете ли за лаго ди маджоре, четох ама и вие ако споделите ще съм ви благодарна   bouquet

rosi_030
Знаем, но ще те помоля за по конкретен въпрос, какво точно те интересува ?
А и виждам, че си чела и някой неща явно са ти ясни...
Защото за езерото и околности може да се пише безкрайно много...

# 692
Ето и една малка част от снимките от Соренто,Капри и Амалфийското крайбрежие, оставили ме без дъх.

http://iki70.snimka.bg/travel/italy-2015.874472.35786502

# 693
Скок и аз да чета и да се любувам на тези красоти. Ще пътувам в периода 17-22 септември с уиз еър, взехме си и рент-а-кар. Имаме 5 нощувки и искам да направя програма максимум. Засега съм планирала Флоренция, Пиза, Монтекантини Терме, иска ми се да стигнеме и до Портофино, но за това трябва да направя много стегната програма. Надявам се с ваша помощ да успея да го направя. Нямам търпение, сънувам го вече това пътуване

# 694
  • София
Iki70
Прекрасни снимки....

KakaRala
Това е възможно, само за Флоренция ще ви трябва повече време...
Но в случая прескачаш Чинкуе Тере, а отиваш към Портофино.
Били ли сте вече в района ?
Или просто имате точно определени цели ?

# 695
  • Бургас
ей, много хубава тема, нещо знаете ли за лаго ди маджоре, четох ама и вие ако споделите ще съм ви благодарна   bouquet

rosi_030
Знаем, но ще те помоля за по конкретен въпрос, какво точно те интересува ?
А и виждам, че си чела и някой неща явно са ти ясни...
Защото за езерото и околности може да се пише безкрайно много...

много уважавам твоето мнение, а установих, че това което казваш да се види съвпада на 100 процента и с моя вкус. въпроса за езерото беше дали да се види комо или маджоре. за момента реших да е маджоре. има три острова интересни в езерото, ама четох за организирани екскурзии от милано, но на мен много ми се иска сами да отидем, т.е да ползваме обществен транспорт - влак или автобус. ако има опит споделете не мога да открия. много гари и влакове в това милано.

аз собствен опит мога да споделя също някои факти видяни и преживяни.

# 696
    Нашият Италиански уикенд,на езерото Лаго ди Гарда, беше вълшебен! Grinning  Благодаря още веднъж за насоките и препоръките в темата.  Hug    От всички градчета,които обиколихме по крайбрежието,най-много ни харесаха Лацизе , Малчесине /най-романтични и приятни/както и Сирмионе.На Бардолино и Пескиера дел Гарда им отделихме по-малко време.   Разочаровани сме от Сафари - парк,нищо особено не е ,но  парк Сигурта -  прекрасен е !!!Място,което ако си в района, задължително трябва да се посети.Приказка!  
Скрит текст:

# 697
  • София
Roo Roo Как обичам цветята..... Hug
Радвам се, че всичко е било перфектно.
Дори за кратко си струва.....

# 698
  • Бургас
И аз да се похваля с нашата разходка до езерото Лаго Маджоре. Тази сутрин се прибрахме и съм още много впечатлена. Мога да споделя, ако някой го интересува по-подробно. В езерото има три осторова Изола Белла, Изола Мадре и Изола на рибарите да кажем. При готова организирана екскурзия от Милано се заплаща по 87 евро на човек и се посещават само 2 острова, а ако сам си организираш с обществен транспорт ни излезе по 30 евро на човек и посещаваш и 3 острова и въобще не си ограничен с времето. Уникална красота. Не знам как се качват снимки иначе бих качила.

# 699
В Бая Домиция в кой хотел беше отседнала?Аз ще съм в Giulivo hotel. Как са условията там, някой знае ли. Също искам да попитам имали градски транспорт да се отиде до Гаета и къде се намират спирките?Кои екскурзии да предпочитане?

# 700
В Бая Домиция в кой хотел беше отседнала?Аз ще съм в Giulivo hotel. Как са условията там, някой знае ли. Също искам да попитам имали градски транспорт да се отиде до Гаета и къде се намират спирките?Кои екскурзии да предпочитане?

# 701
  • София
pepita55
Това май съм го писала...
За автобуси, трябва да хванеш към Cellole, до Sessa Aurunca.
И от там за Гаета.
Можеш също да отидеш до Formia, преди Гаета.
Не очаквай много от курорта, за да не си разочарована.
Зависи какво търсиш, ако е само почивка, добре, друго почти няма.
Релакс, без много забавления, някоя и друга екскурзия и толкова.

# 702
Не мога да ти кажа нищо за Giulivo,понеже ние бяхме в Марина клуб,но на една от екскурзиите се запознах с една жена от там и тя ми каза,че е доволна и,че порциите са големи,ако това те интересува,де... Grinning Ако решите да ходите до Рим ти препоръчвам сами да си го организирате.Ние така направихме и много се радвам за което.Имахме много повече време в Рим,отколкото другите,които отидоха с групата,разполагахме сами с времето си и пътувахме с влак час и 40 мин. някъде.До колкото знам другите с групата са пътували с автобуса 3 часа.Посетихме много повече места,отколкото са посетили групата,а ни излезе и на всичкото отгоре и по-евтино.Ходихме и до Ватикана,видяхме базиликата "Свети Петър",разходихме се,снимахме се,а до колкото знам другите са я видели само през автобуса,минавайки покрай там.Посетихме и площада на народа,а от там се качихме на една тераса,от която се откриваше прекрасна гледка.На тези места групата също не са ходили.На Амалфийското крайбрежие ходихме организирано,че много прикачвания са,ако тръгнем сами.На Помпей и Везувий ходихме организирано,но от хотела.Тяхната програма е с един час по-дълга в Помпей.Нашите са им дали само час и половина и са разгледали много по-малка част от руините,отколкото ние.Ние бяхме в Помпей два часа и половина.Ако от хотела откажат да ви запишат,настоявайте!!!На нас ни казаха отначало,че Александър тур е сключил договор с хотела,според,който от хотела нямат право да ни записват на техните екскурзии,но аз настоях,имаше малко разправии,даже извиках и нашия представител и като нямаше накъде ни записаха.На Капри примерно беше 75 евро при тях,а при нашите 90 и при това нашите не ходят до Анакапри,а само до Капри.Тези от хотела ходят и на двете места.Но за Капри и вие може да си го организирате,назад в темата е писано много за това.

Последна редакция: нд, 09 авг 2015, 01:31 от mama Gold

# 703
Много ти благодаря за пълната информация. Ние се записахме чрез Алоха травел и им казах, че на място ще си платим за екскурзии. Нищо не съм платила предварително. А тези, които казваш организирани от хотела с гид на български ли са? Искам да те питам също как стигнахте до гарата,откъдето хванахте влака. С такси ли ? Колко ви излезе? Няма ли автобуси там, защото питах в хотела и ми казаха, че от нашия хотел до тази гара е 15 мин с кола. Как са цените в заведенията в курорта.Никога не съм била в Италия, била съм в много други държави, но не и там. От нашите знам, че има коперта, която е в сметката.Тази от фирмата ни каза, че Giulivo се намирал най-близко до центъра на Бая Домиция.

# 704
Екскурзиите,който организира хотела не са на български.На английски и немски са,но ние и двамата говорим немски,така че за нас това не беше проблем.Мисля,че екскурзоводката говореше и  френски,защото попита дали се налага да говори и на френски,но в нашата група нямаше френско говорещи.До Сеса Аурунка отидохме с такси,по удобно е,а и последния автобус от там до Бая Домиция беше към 16.40 или нещо такова,което нас не ни устройваше.Ние се прибрахме от Рим към 20.30. Grinning 16 евро е в двете посоки,заявяваш го и плащаш на рецепция.Човека си ни взе от рецепция когато ние му казахме,предварително ни беше купил билети до Рим и обратно(ние му казахме за кои часове),донесе ни и карта за Рим,на връщане ни чакаше на перона на влака,абе чиста работа.Много сме доволни.Взе ни с около 2-2,5 евро на човек повече отколкото струваха билетите,но явно за услугата и картата. Mr. GreenКакто и да е де,не сме го правили на въпрос. Grinning Ама после видяхме,че автоматите от който се купуват билетите за влака са същите като в Германия и,че има опция на немски,така че е можело и сами да си ги купим,ама нищо.За другия път ще знаем! GrinningЗа цени на заведения в курорта не мога да ти кажа,защото аз такива не видях. Mr. Green Иначе в Рим обядвахме в едно ресторантче и ядохме лазаня за 5.50,тирамису 3.50 и така.В Бая Домиция за обед си купувахме от магазина,на плажа нямаше нищо,от където можем да си купим да ядем...Но за Бая Домиция съм писала по-назад в темата,можеш да прочетеш,ако искаш.

Общи условия

Активация на акаунт