Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 110-тa тема

• 191 747
  • 721
  •   1
Отговори
# 60
  • София
печен бут, и порция с пресни картофи и грах

едно кексче с портокали, подарък от Гърция и сладко от портокалите

и от вишни, супа топчета

и сиренце /част от него е домашно/ с подправки и  зехтин, таратор

# 61
Verabel, как направи сладкото от портокалите? Много добре изглежда!!!
П.С: Рецептата за кекса с портокалите също не отказвам!  Laughing Много обичам портокали!

# 62
  chef чудесни неща видях на страниците. Поздравления, следя ви, но на последак май не сте много активни.  Hug

# 63
  • София
 chef чудесни неща видях на страниците. Поздравления, следя ви, но на последак май не сте много активни.  Hug
В жегите на кой му се седи до печката?

# 64
мина ми през ума нещо подобно  Wink

# 65
Привет от мен Simple Smile

За да не ви изпусна, пускам една торта, която, въпреки че ми скъса нервите, се получи много, много вкусна: http://vaklina.blogspot.com/2013/06/blog-post.html

# 66
  • София
Verabel, как направи сладкото от портокалите? Много добре изглежда!!!
П.С: Рецептата за кекса с портокалите също не отказвам!  Laughing Много обичам портокали!

сладкото е по рецепта за конфитюр - 2:1 - плод:захар, 2кг. портокали и 1кг. захар.
Обелих портокалите с картофобелачка без бялата част и нарязах кората на лентички. Портокалите дообелих с нож и ги накъсах на парчета, посипах ги със захарта и нарязаните кори и престояха около 5-6 часа. Сварих ги до желаната гъстота. Добавих канела 1-2 ч.л. и три-четири минути преди да ги сваля от огъня 2 ч.л. лимонена киселина. Бурканите ми стоят около котлона, за да са затоплени, пълня и обръщам. Докато ги пълня съм намалила котлона на най-ниската възможна степен, за да е топло.

Кекса е
3 яйца
1ч.ч. захар
1ч.ч. олио
250 мл. пр. мляко
450 гр. брашно
1 пакет бакплувер
два портокала + настърганата им кора
какао - 2 с.л.
1-2 с.л. мак

Разбих яйцата със захарта до побеляване, прибавих олиото, млякото, брашното с бакпулвера.  Изсипах в силиконова форма около половината смес. Поръсих я с мак, а в останалата смес сложих какаото. Изсипах портокалите в/у мака и отгоре какаовата смес. Пекох на 180 градуса до "суха клечка."

# 67
Салата с домашно овче сирене, домати (от оранжерията ни) и босилек, може да се кръсти тип "Българезе" и домашни бонбони (пълнени са с бисквити, смлени орехи, мед, стафиди, коняк).

# 68
lu4a, даа ти е жива и здрава порасналата кукличка !   bouquet Heart Eyes
Тортата е супер !  Hug

Mishoka, чак да не повярваш ,че това е направено от човешка ръка ! Розите ,особено тези "рисуваните", са съвършени !!!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Меганс , Верабел , много вкусно и обилно при вас !
Mam4e Bandit, супер сполучлива ти е баничката на Стаси !
rossonera, много свежо , тамън за жегите , при теб !  Grinning

Аз да се запиша с парче Орехово-сметанова торта . Доста обогатих рецептата този път , за което не съжалявам .  Simple Smile

# 69
Аз продължавам със сладката и конфитюрите и на ред беше конфитюрът от малини. Цели 8 бурканчета от два килограма малини Simple Smile Радост вкъщи!

http://www.supichka.com/2013/06/konfitiur-ot-malini.html

# 70
Mam4e Bandit  

Ще допишеш ли в рецептата за лимонен сладкиш с грис какво е количеството на гриса!!!!!!!!!!
Цитат

А ето и Гризово-Лимоновия сладкиш- намерих я в една немска страница тук:

60 грама масло
2 яйца
2 лимони, сок и настъргана кора
150гр захар
100 мл вода
250гр брашно
250 мл кисело мляко
Щипка сол, бакпулвер

Разбийте маслото и 50 грама от захарта на пяна, добавете яйцата едно по едно и се разбърква. Киселото мляко и настърганите лимонени кори  се добавят също едно по едно, и най-накрая грис, бакпулвер и сол. Сместа се слага в намазана тавичка и се пече на 175 ° около 30 минути. Лимоновият  сок от предварително изстисканите лимони, 100 мл вода и около 100 грама захар се сваряват междувременно на сироп. Поръсете сладкиша обилно веднага след изпичането със сироп и се оставя да изстине във формата.

Забележка: Аз го направих в малка правоъгълна формичка, някъде 25х30 см. За по голяма форма или тавичка двойна доза!!!

# 71
Голяма шматка съм понякога!!!
Няма брашно, вместо него се ползва Грис, тоест 250 гр! сега ще се върна нагоре в поста да коригирам  рецептата! Другите продукти са правилно изброени!

Мерси Виола, за поправката!  bouquet

# 72
Гисчо, a какви са бисквитите под сладкото от малини?

# 73
Ох такива вкусотии сте приготвили, че направо ми потекоха лигите.
rossonera, разкошна паста си показала, с какво е?
Пепи, сладкишът изглежда много пръхкав и вкусен.
луча, много хубав вишнев пай
А тортата на Селма ме остави без думи  Heart Eyes
И много, много други вкусни неща видях.
Аз се отчитам с един невероятно вкусен Пай с кайсии и малини. Правих го за питката на едно бебче.
Маслена платка, нежен млечен крем със заквасена сметана, кайсии и малини.

Ето и рецептата: http://vkusnoteka.blogspot.com/2013/06/blog-post_24.html

Хубава вечер момичета.   chef  bouquet

# 74
lanvinka, сметаната в кайсиевият пай заквасена ли е или сладкарска? Някъде четох, че при разбиване заквасената се втечнява много, та за това питам. В събота ще имаме гости и ми се иска да ги изненадам с твоя десерт. Предварително благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт