Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 110-тa тема

• 191 741
  • 721
  •   1
Отговори
# 45
  • София
 Един сладкиш с череши.

Скрит текст:

# 46
Много интересни тиквички ghost13  Peace  _Ели_, дюнера ти е станал мнооого вкусен, ако го види малчугана ми веднага ще си поиска  Hug rossonera, чаровна пита  Tired

От мен само Кайзершмарн по рецепта от интернет - с конфитюр и със шоколадов топинг

# 47
  • Варна
Пепика за теб с уважение  newsm51
Прекрасни неща мили дами и господа
Бонго чудно хлебче
МЖ,Калан,Росонера,Мира,Петя,Гост,Ану все апетитни неща
Лабрех...принцесата на тиквичките...ще си взема кексче с бананче
Пълна и вкусна програма при Пепи-грабвам сармичка с кремче
Вени отново омайващ кекс...прекрасна порцийка
Мими много красива тортичка
Росонера супер са питките ти
Павлина апетитни милинки
Тайна супер багетите и десертчето
Маги много вкусно,една мекичка изчезва
Илрай прекрасна питка с оризчето
Джема перфектни саварини
Ели разкошни питки
Зиче богато и супер вкусно...времето няма да стигне да изброя всички  newsm51
У нас нещо домашничко първия ми летен пресен гювеч с пилешко,кюфтета и наденички с таратор и салатки,пържолки с гъби и печени пълнени чушки  със сирене и яйца на фурна.
Желая ви слънчева и спорна седмица

# 48
ghost13, тиквичките изглеждат страхотно! Peace   bouquet
Има ли кашкавал в плънката?
Simple Smile да има

# 49
Цитат
накисни ги в солена вода за час. После мий обилно

Пеп-4о, извинявай за може би глупавия въпрос, но има ли значение дали са извадени костилките на черешите или не?Благодаря   bouquet

това за червеите дето говорихме ли? Ако да - не, не се вадят костилките. Те гадинките си излизат

# 50
  • В царството на игрите:)
Любимата ми запеканка с кайма и гъби. Бърза и винаги вкусна рецепта!

# 51
Питката със сиренце на Илрай е чудна.
Много ми хареса и кремчето в чашката на Калан Амнел.
Едни много вкусни спиралки се моткат тук, от черпак с мерак, много са интересни, но яйчения крем ме плени.
Питки, ачми зърнах, много ги обичам аз тях.
Да не съм назад от отбора с тестените изделия, да се запиша с Питки с извара.

# 52
  • Вила Великула
  chef

# 53
Дъщеричката ми навърши 5 годинки в петък и по този повод правих Торта с вишни по рецепта на Йоли, само малко разместих подреждането.

Източник: http://yoli-www.blogspot.com/2012/03/blog-post_05.html

# 54
Луча, честито на малката кукла!
Много е вкусно и в новата тема! За всички   chef   bouquet.
И да не забравя да поздравя всички празнуващи днес. Да са здрави и много щастливи. Аз ще се разпиша по повода може би утре със снимка, че довечера ще резнем тортата Simple Smile.

# 55
Добро утро момичета и успешна седмица!   bouquet
От мен от тази сутрин баничка тип "купешка" , по рецепта от форума, много лесна, бърза и сполучлива и на вкус точно като купешката! Simple Smile

И на бис:лимоново-гризовия сладкиш- невероятно лек и ароматен, перфектен за лятото!!!

# 56
  • България-Варна
Много е вкусно   chef

# 57
  • При децата ми
Добро утро момичета и успешна седмица!   bouquet
От мен от тази сутрин баничка тип "купешка" , по рецепта от форума, много лесна, бърза и сполучлива и на вкус точно като купешката! Simple Smile

И на бис:лимоново-гризовия сладкиш- невероятно лек и ароматен, перфектен за лятото!!!

Може ли рецептите?

# 58
Както винаги тук е много разнообразно и вкусно. В жегите от мен - по-мързеливо - шопска салата и пиле с лимони.

http://valia-recipes.blogspot.com/

# 59

Може, разбира се!
Баничката оттук!:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=260129.15

Някьде надолу в темата е, със снимки и подробни обяснения...Препоръчвам рецептата горещо! Теглих тестото с ръце, не го мятах над главата, че съм с две леви и преди да стане някой сакатлък реших да не си предизвиквам късмета .. Joy Laughing Laughing Но се тегли много лесно и всичко стана много бързо.

А ето и Гризово-Лимоновия сладкиш- намерих я в една немска страница тук:

60 грама масло
2 яйца
2 лимони, сок и настъргана кора
150гр захар
100 мл вода
250гр грис
250 мл кисело мляко
Щипка сол, бакпулвер

Разбийте маслото и 50 грама от захарта на пяна, добавете яйцата едно по едно и се разбърква. Киселото мляко и настърганите лимонени кори  се добавят също едно по едно, и най-накрая грис, бакпулвер и сол. Сместа се слага в намазана тавичка и се пече на 175 ° около 30 минути. Лимоновият  сок от предварително изстисканите лимони, 100 мл вода и около 100 грама захар се сваряват междувременно на сироп. Поръсете сладкиша обилно веднага след изпичането със сироп и се оставя да изстине във формата.

Забележка: Аз го направих в малка правоъгълна формичка, някъде 25х30 см. За по голяма форма или тавичка двойна доза!!!

Последна редакция: пн, 24 юни 2013, 17:36 от Mam4e Bandit

Общи условия

Активация на акаунт