Преди и след „Каква е вината на Фатмагюл?” (Fatmagul'un Suçu Ne?) – Тема 211

• 65 128
  • 724
  •   1
Отговори
# 600
Ще има ли размисли върху снимката???? На случаен избор е вземата......Вече ни вълнуват и морските дълбини... нали е така.. Heart Eyes Heart Eyes

# 601
Ангела, и аз смятам, че гледането на интервюта, реклами, филми зад кадър и тн само могат да обогатят представата ни за филма и за творците му. Както казах, хората зад кадър също заслужават внимание и уважение, защото без тях не могъл да се случи филма.  Simple Smile

А гледайки подобни неща, най-много да научим нещо ново, което да ни разшири общата култура в подобна сфера.  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 602

Гони, разкошен колаж в старо злато...Благодаря!

Hug  love001

# 603
Хаяско, права си , тогава шяхме да имаме още поне пет теми материал за обсъждане. Но при тази дълга почивка на Енгин , добре щеше да ни дойде.  Simple Smile Simple Smile

Гони, прекрасна снимка. Аз много бих искала да пробвам гмуркане, но нещо не ми стиска. Мога да плувам, но чак да се гмуркам не. Поне компенсирах като посетих един воден музей в Бирмингам, Англия и имах възможност да разгледам най-различни, красиви морски видове от цял свят , без да ми се налага да се гмуркам.  Simple Smile Simple Smile

# 604
Знаете ли какво си мисля в този момент... Защо, основното, което обсъждаме, за което имаме въпроси и спорове във филма е образа на Мустафа Булут. Разбира се, характерът, предаден от Енгин е разтърсващ - той просто ни грабва и повлича... Но все пак... Историята, както и в КВФ би трябвало да носи един акцент - съдбата на главната героиня... А и в двата филма се оказва, че двигателят на действието не е героинята, а героят, който трябва да се явява поддържащо лице...  newsm78 Сигурно защото при тях е и си остава водещата роля на мъжа в семейството и обществото. Как мислите?

Фатмагюл и нейната вина…
Нарин и пътят й към щастието…И в двата филма главните героини са замислени като носителки на посланието, но според мен някъде по пътя нещата са се объркали  и центърът се е изместил. И не заради мъжкия свят и факта, че по тамошните краища жената е седемнайсета проба човек. Не, просто на преден план излизат Керим – с неговата доброта, загриженост, търпение, всеотдайност и чар, и Мустафа Булут – с неговата първичност, лудост, стремителност, арогантност и…чар.
В първия филм Керим се явява задължително условие за успеха на борбата на Фатмагюл, а във втория – Мустафа така обема пространството, в случая кадъра, че не остава място за други.
Поради отклика, който двамата герои предизвикват у зрителя сценаристите и на двата филма е трябвало да вземат решение, за да спасят положението.
И тук вече става интересно.
В първия сериал ограничават присътвието на Керим, което е преднамерено и нечестно и въпреки това резултат нямаше. Зрителите го обикнаха и пожелаха да го имат до себе си.
Решението при втория сериал е коренно различно. По думите на Мерал Окай, тя се е доверила напълно на Енгин, дала му е свобода да се разгърне и благодарение на неговото ярко присъствие филмът спечели.
Ако в ролите на протагонистите бяха други актьори резултатът  щеше да е друг.
В първия случай щяхме да имаме филм, създаден специално за Берен и всички останали щяха да бъдат в нейната сянка / както е в „Отмъщението”/.
Във втория – филм за Нарин /впрочем, под такова заглавие се разпространява серията в Арабския свят/.
Но има и нещо друго: и в двата филма се легитимира уреденият брак. Макар че фабулата е различна, резултатът е налице. Керим + Фатмагюл / Мустафа + Асие.
Питам, това не противоречи ли на авторовия замисъл? На основното послание? Нали целта беше тези бракове да бъдат осъдени?

Или просто магията Енгин Акюрек влезе в действие? Защото както казва Оя камерата го обича. Дори неговите несъвършенства създават неповторима хармония и се превръщат  в съвършенства. Аз затова казах, че той е голям колкото живота…Животът, разказан с художествените средства на кинематографията си го поиска. И затова зрителят го постави на първо място и в двата филма.

Срази ме. Да, и в двата филма, както и в множество други, се осъжда уговорения брак. Но се получи друго... той беше защитен чрез двойките в двата сериала. Е, сега има да мисля...

# 605

Разкошни кадри, Любов. Simple Smile Много харесвам естествения вид у когото и да е.

Гони, с твойта, случайната,  ме съблазни да мечтая да видим и Енгинчо в роля като Ихтиандър... той поне със сигурност може да се гмурка. Simple Smile))

# 606
Хаяско, права си , тогава шяхме да имаме още поне пет теми материал за обсъждане. Но при тази дълга почивка на Енгин , добре щеше да ни дойде.  Simple Smile Simple Smile

Гони, прекрасна снимка. Аз много бих искала да пробвам гмуркане, но нещо не ми стиска. Мога да плувам, но чак да се гмуркам не. Поне компенсирах като посетих един воден музей в Бирмингам, Англия и имах възможност да разгледам най-различни, красиви морски видове от цял свят , без да ми се налага да се гмуркам.  Simple Smile Simple Smile

А защо не отидеш и в "Морски свят"? Намира се точно срещу London Eye, минаваш моста при Парламента и си там. Говоря за Лондон. Също много интересен.

ПП: Ама е много скъп...

# 607

Много е красиво... Споделям

# 608
  • Бургас
В тази сцена е направо образ безподобен . Laughing  Joy Joy Joy

# 609

Нещо незабравимо...
Може би един от най-силните моменти в "Облака"

Aytekin Ataş

Ben Sende Tutuklu Kaldım
Твой пленник съм

Какво било е преди теб
Какво ще бъде след това
Ах, раздялата
по тежка от смъртта е.

Времето е спряло, не минава
Нито майка, нито татко
Нито хубавият спомен
Са ми достатъчни любима, не ми стигат.

За тебе аз се оковах (твой пленник съм)
Собственият си живот обрах.
Седем Вселени пребродих.
За менe ли си, не разбрах

Моите очи аз скрих
Всичките си думи аз смълчах
на малки въгленчета изгорях., аах
Разбий ги, разпилей ги, да се свърши.

За тебе аз се оковах
Собственият си живот обрах.
Седем Вселени пребродих.
За менe ли си, не разбрах.

Превод:dani_ka

# 610
# 611
Момичета оставих ви за три часа и нямате догонване.Маричке,за колажите,както винаги ти си номер едно.Продължавай да ни радваш с творенията си създадени с толкова любов.  newsm51 Ели,Любовче-възхищавам се на хора като вас,които могат да облекат чувствата си с думи.  newsm51 На Марианка(дори и със закъснение)за прекрасния преговор  newsm51,на Марта,която отдавна не ме е разплаквала,но винаги намира добра дума за всеки  newsm51,на Goni,Ангела Haqsko,Милка,Dayzy,Валя и на всички момичета в темата  newsm51.Днес не можах да ви поднеса следобедно кафе,затова ви поднасям          от сърце.  

# 612
В тази сцена е направо образ безподобен . Laughing  Joy Joy Joy

Най-искрено му съчувствам  Joy ... и аз се дразня от хъркане... Ама пък как си замечта в началото... Simple Smile))

# 613
Тамам навреме, Ками, с подкрепа се явяваш. Simple Smile))

Аз съм се заела с Низиплито...

Него като жребче.. още не е станал ат. Wink)))

Ихаааааа Гони, разкошно се работи под такъв музикален съпровод. Simple Smile
Кой като мен - нахранена, напита и предразположена с музика...  Blush

Последна редакция: вт, 25 юни 2013, 20:03 от marytza

# 614

Общи условия

Активация на акаунт