Прием в СМГ след четвърти клас-ІІ част

• 287 119
  • 1 657
  •   1
Отговори
# 1 125
ами модератора да каже има ли проблем да ги пуснем във форума и дали от СМГ няма да ни се разсърдят...

Няма проблем.
Ако желаете, може да публикувате задачите в тази тема.

# 1 126
# 1 127
  • София
Аз пък не мога да се престраша да й погледна листа с решенията и задачите. Като се върна вкъщи след изпита беше спокойна и щастлива, каза че са били трудни, но като че ли беше доволна от това, което е направила. Аз съм скрила задачите в един шкаф и не искам да й развалям настроението. Реших, че ще чакаме направо резултатите. Дотогава и емоцията от изпита ще е попреминала.

# 1 128
# 1 129
  • София
Здравейте,

А ние за задача 15 имаме колебание как да се разбира условието - същите цифри в същия ред ознавача ли, че може някои от цифрите да си запазят местата и тогава верният отговор е 260.
Или трябва всички цифри да се разместят и тогава часът е 06:12 и верният отговор е 546?

Има ли друг, който се колебае в условието или само ние си създаваме главоболия newsm78

Мисля, че отг. е 260. В условието пише само, че не са в същия ред, а не че нито едно не е на мястото си.

# 1 130
Здравейте,

А ние за задача 15 имаме колебание как да се разбира условието - същите цифри в същия ред ознавача ли, че може някои от цифрите да си запазят местата и тогава верният отговор е 260.
Или трябва всички цифри да се разместят и тогава часът е 06:12 и верният отговор е 546?

Има ли друг, който се колебае в условието или само ние си създаваме главоболия newsm78

Мисля, че отг. е 260. В условието пише само, че не са в същия ред, а не че нито едно не е на мястото си.

И аз я реших с 260, но синът ми ме разколеба търсейки аргументи в негова полза:)
Но 546 е и най-далечния резултат, което също е в полза на 260.
Благодаря за мнението и успех!

# 1 131
  • София
И за моето дете изпитът е бил труден. Недостатъчно време на първи модул. Грешки и във втори. С около 25-26 точки, но рейтинг около 190 място ми се струва, че мисията вече е невъзможна Sad
Успех на всички дечица!

# 1 132
И за моето дете изпитът е бил труден. Недостатъчно време на първи модул. Грешки и във втори. С около 25-26 точки, но рейтинг около 190 място ми се струва, че мисията вече е невъзможна Sad
Успех на всички дечица!

хора, не знам защо толкова лесно отписвате децата си... на фона на тези сложни задачи 25-26 точки са си много добър резултат... не знам какво чакате да се получи като резултат, но за мен ще е огромна изненада ако някое дете има 40т. или нагоре; тази година задачите са доста по-трудни от тези през предните години и резултатите и необходимия минимум ще са по-ниски...

# 1 133
  • София
И аз мисля, че 25-26 точки са си приличен резултат. Миналата година децата успяха с 24,5 точки и пак с не толкова блестящ рейтинг.

# 1 134
  • София
Дано вие сте прави и точките ни стигнат, но моето мнение е, че наборът е много силен и резултатите ще са високи. А и моето дете правеше доста по-прилични резултати на пробните изпити, но стресът си е казал думата.
Да са ни живи и здрави децата! Толкова се трудиха, че ползите вече са налице, независимо дали сме вън или вътре в СМГ Simple Smile

# 1 135
... хора, не знам защо толкова лесно отписвате децата си... на фона на тези сложни задачи 25-26 точки са си много добър резултат... не знам какво чакате да се получи като резултат, но за мен ще е огромна изненада ако някое дете има 40т. или нагоре; тази година задачите са доста по-трудни от тези през предните години и резултатите и необходимия минимум ще са по-ниски...

За мен няма да бъде. В сегашния випуск има изключително добре подготвени деца. Сигурна съм, че ако стресът не им изиграе лоша шега, ще са в състояние да изкарат на тези задачи 40+ точки.
Само още седмица до истината ...  Simple Smile

# 1 136
  • София
Напълно съгласна с BLAZE. Във випуска има страхотни математици, които могат и 45 точки да заковат, нищо, че ние - родителите не можем да решим някои от задачите (или поне не за даденото време). Едно 10-15 деца биха могли да имат страхотни резултати и знам, че са били доволни на излизане след изпита.
Както и да е, ЗДРАВЕ И УСПЕХ НА ВСИЧКИ! Много се трудиха, а на тяхната възраст моето поколение играеше в пъти повече...

# 1 137
ооо, хич не се съмнявам във възможностите на децата, този набор има отлични математичета Simple Smile но смятам, че проблема е в съставителите, сложността на задачите според мен не е преценена добре, като излязат резултатите след седмица ще видим... да не забравяме, че и не всички добри математичета проявяват интерес към СМГ, от първите 10 по рейтинг от сайта на Kodbg цели 3 всъщност не са ходили на ОМТ...

# 1 138
А как мислите, дали тестът от тази година е по-труден от миналогодишния?

# 1 139
А как мислите, дали тестът от тази година е по-труден от миналогодишния?

гробно мълчание из темата Simple Smile

ако съдя по малкия - да, доста по-трудни са задачите; не сме се готвили специално за ОМТ, просто малкия реши задачите падали се на изпита последните 3 години; в домашни условия общо взето на 1-ви модул решаваше всичко с максимум 2 грешки, на 2 модул също се справяше с най-много една сгрешена подточка... затова и чаках подобно представяне, пък сме с цели 5 грешки на 1-ви модул (от тях 2 задачи въобще не решавани поради липса на време), на 2-ри модул не съм много наясно какво е направил, ама и там май е слабичко... при нас го няма ефекта на притеснението и се явихме на ОМТ за спорта - интереса ни към прием в СМГ е точно 0 Simple Smile та от тази гледна точка притеснението не е повлияло на резултата ни; иначе малкия е в много добра форма - предните му 3 състезания в рамките на месец всички са с много високи резултати...

Общи условия

Активация на акаунт