Прием в СМГ след четвърти клас-ІІ част

• 286 115
  • 1 657
  •   1
Отговори
# 1 440
Четох, че от новата учебна година част от училищата ще трябва да сменят имената си. СМГ дали ще е сред тях? или съм чела поредната измислена статия?  Simple Smile

# 1 441
  • София
Аз искам да се изкажа по въпроса за таланта и желанието, като майка на дете, което не успя да влезе в СМГ.
От първи клас синът ми ходи по състезания и се представяше много добре. Забавляваше се с математиката и сам осъзнаваше, че му върви. В трети и четвърти клас ходеше на школа и отделно решаваше задачи в къщи. Моята амбиция да влезе в СМГ беше голяма, на детето не чак толкова. Дори забелязах, че започна да се отегчава от математиката, когато го записахме на школа и заговорихме за СМГ.
Преди изпита ме предупреди, че сигурно няма да успее да влезе. И страдаше само привидно, когато излязоха резултатите. По-скоро страдаше, защото ме е разочаровал, той самия не беше разочаровал себе си.
Да ви кажа, сега е щастлив, че не е влязъл. Аз пък се радвам, че направихме всичко възможно и категорично ми стана ясно, че детето не е за там. И след като чух от един близък, че детето му иска да се махне след 5-и клас от СМГ, все по-малко ме е яд. Но не го приемам като провал, защото нищо от това не се губи.
Та, исках да кажа, че въпреки труда и усилията, смея да твърдя и таланта, при нас мотивацията май изигра най-голяма роля, защото съм повече от сигурна, че ако детето го искаше, имаше всички останали предпоставки да влезе. Но ако беше влязъл и след пети клас ми заяви, че не иска да учи вече там, щях да се чувствам много виновна и сто пъти по-разочарована.
Честито на приетите и нека децата ви не губят мотивацията, с която успяха!

# 1 442
записванията в СМГ май ще продължат цяло лято  Laughing този път номера 141 и 142 са поканени, срока е до 29.07.  Joy

# 1 443
  • Sofia
записванията в СМГ май ще продължат цяло лято  Laughing този път номера 141 и 142 са поканени, срока е до 29.07.  Joy
Съмнявам се, че ще има други поканени. Все пак са само 2 деца. Най-вероятно утре ще приключат. Следях класирането на едно друго училище - имаше 6 класирания до този момент:) и започнаха с доста по-голям брой резерви, като на последното класиране поканиха още 9 деца.

# 1 444
Копирам мнението си от темата за турнирите, тъй като информацията вероятно ще представлява интерес за бъдещите четвъртокласници, които ще кандидатстват в СМГ и техните родители. Много вероятно е промяната да е свързана точно с приема в МГ след четвърти клас.

Преди малко пуснах проекто-графика на олимпиадите за следващата учебна година в темата за олимпиадите.
Наблюдателна съфорумка отбеляза, че от тази година в Националния кръг на НОМ ще участват и четвъртокласници.

# 1 445
  • София
Мерси Дидева пуснах инфото и в групичката във фейсбук.
Интересно какви ли още промени ще направят заради това решение.

# 1 446
  • София
Здравейте, извинявам се, че връщам темата пак към тазгодишния прословут прием, но току що са се обадили на мъжа ми, че детето, ако искаме, може да мине по първо желание в немската паралелка. Ние се съгласихме, така че се местим там. Явно така ще процедират. Ще прозвъняват по телефона. Някой друг получил ли е такова обаждане? Явно до последно няма да се знае кой в коя паралелка ще е.

# 1 447
Здравейте, извинявам се, че връщам темата пак към тазгодишния прословут прием, но току що са се обадили на мъжа ми, че детето, ако искаме, може да мине по първо желание в немската паралелка. Ние се съгласихме, така че се местим там. Явно така ще процедират. Ще прозвъняват по телефона. Някой друг получил ли е такова обаждане? Явно до последно няма да се знае кой в коя паралелка ще е.
Ние също получихме, но си оставаме в руската!

Успех на всички 😊

# 1 448
това предполага, че трябва да са приключили със записванията, интересно до кой номер стигнаха   Joy

# 1 449
И кое му е толкова смешното?

# 1 450
Ми на мен смешното ми е, че това с езиците поне до 7 клас си е само запознаване с езика за обща култура - дали ще учиш корейски или руски е все тая. Нищо няма да научиш. Колкото придобиваш някакви умения от час по физическо, толкова и от час по език в училище.

# 1 451
Ми на мен смешното ми е, че това с езиците поне до 7 клас си е само запознаване с езика за обща култура - дали ще учиш корейски или руски е все тая. Нищо няма да научиш. Колкото придобиваш някакви умения от час по физическо, толкова и от час по език в училище.

И поради тази причина има училища в София в които децата излизат в 7 клас със С1 по английски?!?!?

# 1 452

И поради тази причина има училища в София в които децата излизат в 7 клас със С1 по английски?!?!?
Тук се обсъжда СМГ все пак.
Не говорим за частните училища.  bouquet

# 1 453

Тук се обсъжда СМГ все пак.
Не говорим за частните училища.  bouquet

Ами поста ви звучеше по принцип. bouquet А за СМГ би трябвало да важи още повече. Все пак е училище с претенции. Хайде C1 е много, но поне B2.

# 1 454
  • София

Ами поста ви звучеше по принцип. bouquet А за СМГ би трябвало да важи още повече. Все пак е училище с претенции. Хайде C1 е много, но поне B2.
[/quote]

В СМГ децата влизат след 4-ти клас. Влизат деца, които никога преди това не са учили АЕ. Чуждоезиковото обучение не е организирано както в ЧУ, нито като брой часове, нито като брой деца в клас, нито като делене по нива. Не е разумно да се очаква, че за три учебни години ще се покрие B2. Друг е въпросът, че немалко деца го покриват в края на 7-ми клас.
СМГ е училище с високи резултати,  защото в него учат амбициозни и можещи деца, преподават амбициозни и можещи учители, има амбициозен и ангажиран с успешното развитие на гимнаията директор. Думата "претенции" намирам за неуместна, никъде не съм я срещала в каквито и да било анонси за работата на училището. Има множество школи, клубове, възможности за явяване на състезания, вкл. и международни, на изпити за серификати. Повечето деца се възползвт от предимствата на училището.

Общи условия

Активация на акаунт