Клуб на храбрата шивачка - тема 14

• 78 423
  • 740
  •   1
Отговори
# 255
 Привет майсторки!
Нахлувам с питане:как да си ушия торбички за билки от органза?
  Порових малко тук-там,но не намирам това,което
искам,а по-точно-да е отгоре с връзка....
 Дали първо да няма една от памук и отгоре да е тази от органзата ?  newsm78
  ще се радвам на идеи ,благодаря!

# 256
здравейте и от мен   bouquet
и аз с въпросче  Embarassed
 една рокличка за дребното фъстъче ,която лекичко почна да ни стяга на коремчето ,като сяда  Blush а много си я харесваме ,слагам снимка и приема всякакви идейки  Hug

намерих едно парче трико подходящо за кант от двете страни ,но ако и нещо друго се покаже, като предложение приемам  Heart Eyes

# 257
 _vanina_ искаш да е  ,като тези за бижута ли ,с връзка или имаш нещо друго ,като идея  newsm78

# 258
lusi2607 да нещо ,като на  бижутата.Имаше едно време такива калъфи за телефони-двойни торбички и отгоре с връвчица,не знам дали ме разбра  Hug

# 259
Аз правих такава торбичка по мой си начин,без да следвам инструкции и се получи: два правоъгълника ги зашиваш почти докрая, в горната част оставяш известно място неушито,на което само почистваш края, така че да не се нищи.Дължината на това оставеното трябва да е толкова, че да можеш да подгънеш за тунелче и да влезе в подгъв.И го правиш тунелчето, зашиваш с един тегел и оттам промушваш връвката.Ако мине два пъти през празното става интересно затварянето- дръпваш и то цялото се свива.Материята според мен трябва да е съоразена с бъдещото съдържание- ако билките са по-твърди и има опасност да скъсат органзата, може просто да вземеш два ката плат- единия органза и другия нещо памучно и да шиеш заедно.Така ще прозира едното през другото.

И аз да питам нещо- имате ли трудности при шиенето на трико, особено по-тънкото- краищата при мен така се навивват навътре и това много ме изнервя, не мога нормално да ушия съединителните тегели на двете части на дрехата....И после този тегел някак ми седи тежко в сравнение с целия плат.Някакви хитринки?

# 260
аз съм шила и ще се помъча да обясня  Blush
един правоъгълник прегъваш от горната страна ,като връвчицата остава от долу/вътре/ и зашиваш ,прегъваш през късата страна в средата и минаваш тегела ,който ти прави буква Г и си готова с торбичката  Grinning
дали обясних правилно  newsm78 ,ако искаш пробвай първо с един лист хартия и тогава пристъпвай към действие  Wink

# 261
lusi2607 да нещо ,като на  бижутата.Имаше едно време такива калъфи за телефони-двойни торбички и отгоре с връвчица,не знам дали ме разбра  Hug
Ето http://www.youtube.com/watch?v=5AoYRTbeO-0 едно видео.
Ама това е вариант с шнурче в плата. А има и по-лесни варианти, само торбичка, а панделката просто отвън да я вържеш, без да минава в "каналче" на торбичката.

# 262

И аз да питам нещо- имате ли трудности при шиенето на трико, особено по-тънкото- краищата при мен така се навивват навътре и това много ме изнервя, не мога нормално да ушия съединителните тегели на двете части на дрехата....И после този тегел някак ми седи тежко в сравнение с целия плат.Някакви хитринки?

Има един спрей за гладене, например в дм: - като напръскаш трикото с него и го гладиш, ръбовете не се навиват  Peace

# 263
И аз се присъединя към вас  Hug. Купих си машина преди дни, ТСМ с 24 операции / доволна съм/ , вече имам и първи творения Crazy. И да ви попитам / извинявам се ако е глупаво/ от къде се смазва машината?На старите модели /имала съм унион / има едни такива дупчици по корпуса и знам че там се капва, но на новата няма ? Е вие сте ,на ход къде  кажетe ooooh!

Последна редакция: вт, 17 сеп 2013, 12:52 от ^buba^

# 264
Буба, честита ти машина! Виж в упътването какво ише по въпроса, защото има модели, които не се смазват  Peace

# 265
И аз се присъединя към вас  Hug. Купих си машина преди дни, ТСМ с 24 операции / доволна съм/ , вече имам и първи творения Crazy. И да ви попитам / извинявам се ако е глупаво/ от къде се смазва машината?На старите модели /имала съм унион / има едни такива дупчици по корпуса и знам че там се капва, но на новата няма ? Е вие сте ,на ход къде  кажетe ooooh!
На корпуса на машината отгоре има едно пластмасово капаче-махаш го и оттам наливаш маслото,което капе направо на коляновия вал.Ако искаш след време-отвори капака-където е механизма,който задвижва иглата и капни няколко капки и там!
Успех!!!

# 266
  • София
Отдавна не съм влизала в темата, нещо поспрях да шия. Но не съм ви забравила, ето ви една интересна идейка:

# 267
Момичета, имам въпрос за тези щампи,които се поставят върху детски дрехи - как стои въпросът с махането после? Остават ли следи, всъщност може ли да се махне? Не съм запозната с техниките за слагане, но мисля че се ползва ютия за залепянето? newsm78

# 268
  • София
Здравейте, налазвам темичката с въпрос: наследих шевна машина Textima, домашна, любителска (не от металните професионални), произведена в началото на 90-те. Отворих я, почистих, смазах, раздвижих, но се оказа, че между двата програматора за видовете бодове има едно пластмасово зъбно колелце, на което му е счупен един зъб. Разпитах по магазини, сервизи, навсякъде казват, че за такива стари модели не се предлагат резервни части. Онлайн също търсих, без резултат. Дали някой не може да ми даде идея какво да правя и къде да търся такава част?
Благодаря предварително   bouquet

# 269
Момичета,откъде такава яка??Много ми е важно.

И как се зашива?Ще слагам на яке.

Общи условия

Активация на акаунт