Клуб на храбрата шивачка - тема 14

• 78 412
  • 740
  •   1
Отговори
# 270
  • Велико Търново
Здравейте, искам предварително да се извиня за лаишкия си въпрос, но тепърва навлизам в материята. Искам да си скъся едни дънки, но да запазя оригиналния подгъв. Четох за варианта с шев, точно под оригиналния, след това рязане на излишното и изглаждане от двете страни. Обаче в обяснението пишеше, че първо подгъваш дънките навън на желаната дължина, пробвах на едни стари, но естествено станаха доста по-къси. Кажете някоя хитринка, ако използвате за изчисляване на правилния подгъв. Извинявам се за обърканото обяснение и ви благодаря предварително!

# 271
# 272
  • Велико Търново
mama Barba благодаря ти!

# 273
# 274
  • FRANCE
Здравейте, имам бойна задача от каката да ушия туника с качулка Mr. Green Но нещо не мога да си я представя. Ако някой му е попадало нещо такоа или направо има кройка ще съм му много благодарна  bouquet

# 275
http://www.farbenmix.de/de/amelie-designbeispiele.html  нещо такова?
Кройката трябва да си поръчваш от там (клик долу на количката)

# 276
# 277
mama Barba страшно лесно и полезно!  bouquet

# 278
  • София
Един технически въпрос и от мен. Имам Elna 2300,
която би трябвало да шие автоматично илици. За
мой срам едва днес реших да я пробвам за илици и
имам проблем - ушива половината илик и запецва на
второто затягане на илика - не се връща назад да го довърши,
а продължава да шие на едно място. Нещо аз ли не правя като хората?
Книжката към машината е доста оскъдна откъм информация,
вече наизуст научих шиене на илици, но не ми се получава  Cry

# 279
  • sofia
Има едно странично палче - пуснато ли е надолу и бутнато назад? В него всъщност опира крачето с копчето и тогава машината почва да връща. За всеки следващ илик се бута назад въпросното палче.

# 280
  • София
Има едно странично палче - пуснато ли е надолу и бутнато назад? В него всъщност опира крачето с копчето и тогава машината почва да връща. За всеки следващ илик се бута назад въпросното палче.

vesi, много ти благодаря   bouquet, чак сега го видях това палче  ooooh!
Получи се иликът!

# 281
здравейте на всички,виждам, че тук сте доста добри,сътворили сте страхотни неща - браво момичета.аз искам да си ушия зимно сако-но естествено нямам кройка ... ако някой има нека ми пише.благодаря предварително

# 282
Добър ден!    bouquet

Имам шевна машина Toyota JetB224 RS. Не умея да шия, но леки ремонти на дрешки правя с нея - като да сменя цип или да подгъна нещичко.  Embarassed Искам да пробвам да ушия едни играчки от тънък филц и имам няколко въпроса. Ще съм благодарна ако някой ми помогне!
1. Задължително ли е дебелината на горния и долния конец да е една и съща?
2. Не съм наясно за опъна на долния конец - когато е по-дебел плата трябва да го отпусна ли?
3. Дебелината на иглата, с която шия 100 ли трябва да е?

# 283
  • sofia
alexa-smile,
по т. 1 - да. Иначе може да набира конец машината и да прави кофти тегел.
по т.2 - пробваш, ако тегела е ок нищо не пипаш
по т.3 - 90 е достатъчно за тънък филц.

# 284
Благодаря, Веси!   bouquet
По отношение на регулиране на опъна на конеца... до колкото помня и горния и долния се регулираха. За съжаление съм си изгубила инструкцията за машината и нещо не я намирам в нет-а. Sad
Значи горния конец имам един "винт" с номера от 1 до 3. Някой може ли да ми каже при по-дебел плат на по-малкото число ли се слага или на по-голямото. До сега винаги ми е стоял на 2.
За долния има регулатор от 1 до 9. По същия начин не помня по-голямото число по-опънат ли беше или обратно?
За иглата - 100 за дънки ли се ползва? Питам, че трябва едно дънки да подгъвам също.

Общи условия

Активация на акаунт