След 9 ФЕГ накъде!?

• 2 421
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Благодаря за отговора! Би ли обяснила повече за гарантите?
Успех и на брат ти! Явно ще му е по - лесно, щом има теб насреща.
Дъщеря ми ще заминава през септември, вероятно и мъжът ми ще я придружи, но нямаме никакъв опит и всяка информация ни е много полезна.

# 16
Здравей!
Тук практиката за наем е да имаш гарант и се предплаща една сума,гаранция,която в повечето случаи е равна на един наем.
Проблемът е с гарантите - по принцип закона гласи,че всеки гражданин с трудов договр от Европейския съюз и с заплата 3 пъти наема,може да бъде гарант...но практиката е такава,че искат французин.Плашат се от чужденците,че ако не си платят наема...няма как да го изискат от гаранта и прочие.Това прави търсенето на жилище доста по-трудно.Намират се и жилища без гарант,обикновено по-лоши от другите или пък с доста по-висок наем.
Дано не сте тръгнали за Париж,защото там вече е много трудно - има мнооого желаещи за жилища и се борят по няколко човека за едно жилище и те винаги ще предпочетат този с гарант.
Малко или много за нас,българите плюса на общижитията е в това,че там без проблем взимат и български гарант при условие че заплатата е 3 пъти наема Simple Smile

# 17
  • София
Благодаря за отговора! Не, не сме за Париж, за Caen /Нормандия/. Мисля, че не е проблем да си намерим французин за гарант. И още един въпрос: Как точно се дава гаранцията, някаква стандартна декларация ли е? Какво да поискаме от "нашия" французин?
Надявам се, че не ставам досадна и ще е от полза и на останалите четящи темата...

# 18
А тогава чудесно!Искат обикновено данъчното извечение за изминалата година,те французите си знаят Simple Smile
Каен е много хубаво Simple Smile

# 19
  • София
Благодаря още веднъж, lafrancaise!   bouquetХубаво лято и успехи!

# 20
За нищо! Simple Smile И на вас хубава ваканция! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт