Грижи за косата - 92

• 61 945
  • 752
  •   1
Отговори
# 720
Наистина косата расте по-бързо от грижите - било то маски , обливания ,обтривания ,също и от добавките,които пием,и при мен косата беше зле,затова и се подстригах толкова много,сега е пораснала поне с 3-4 см и не я изправям,макар,че много ми се ще,понеже още не я възприемам така,но реших,че е по-добре да е здрва,пък нека си е чуплива.
Мисля че е възможно косата да си възвръща пак предишното състояние,но предполагам се изискват пак време ,грижи и постоянто.
Букуто - хубаво,е че ядеш плодове и зеленчуци,ако много много капе иди на дерматолог и пак си прави отварата с коприва ,и аз днес се заредих с такава  Peace

# 721
Абе не мога да кажа, че мойта е чак зле,щото за да каже, че е зле трябва наистина да е много изтощена. А тя не цъвти, не е суха и като метла, а просто е по-слаба и по-изтъняла.
И аз не я изправям и като се замисля защо преди съм държала толкова на това изправяне. Вярно е, косата се привежда във вид, но на цената на какво?
От толкова време съм я оставила така и още не мога да свикна с това как изглежда.
С тези процедури сме забравили естетвения вид на косите си.

# 722

Аз имам един много важен въпрос-възможно ли е след като ти е капала косата, а преди това ти е била значително по-гъста да възвърне предишният си вид-гъстота, укрепен косъм, плътност и т.н. ?
И какъв е точно ефекта от тези добавки, които всички пием-в смисъл възможно ли е изобщо да се подобри структората на косъма?
След доста прекаляване с преси, маши и други косата ми изжлежда по друг начин. Някак вяла е, по-слоба, изтъняла и прочие. Има ли шанс това да се подобри?

Това, което е изтъняло и изгоряло вследствие на третиране с преси, маши, бои и т.н. не може да се промени и подобри, колкото и да ни се иска Tired
Аз за себе си съм взела решение да не си изрусявам дълго време (не казвам никога  Simple Smile) косата, пия приорин и си правя редовно маски и процедури, за да се стимулира растежа. Тъй като я пускам дълга, подстригвам редовно по малко, за да се махне постепенно третираната коса, която е суха и безжизнена (колкото и да я подхранвам с разни масла). Естественият ми цвят е тъмно рус (6-ца с/д фризьорския термин), за щастие нямам бели коси. Години наред се изрусявах и съм решила да оставя естествения си цвят. Ще променям само дължините за разнообразие Simple Smile

# 723
Цитат
Това, което е изтъняло и изгоряло вследствие на третиране с преси, маши, бои и т.н. не може да се промени и подобри, колкото и да ни се иска Tired
Аз за себе си съм взела решение да не си изрусявам дълго време (не казвам никога  Smile) косата, пия приорин и си правя редовно маски и процедури, за да се стимулира растежа. Тъй като я пускам дълга, подстригвам редовно по малко, за да се махне постепенно третираната коса, която е суха и безжизнена (колкото и да я подхранвам с разни масла). Естественият ми цвят е тъмно рус (6-ца с/д фризьорския термин), за щастие нямам бели коси. Години наред се изрусявах и съм решила да оставя естествения си цвят. Ще променям само дължините за разнообразие Smile

А дължината на косата ти каква е в момента? Моите краища изглеждат добре, не са изгорели или изтощени, просто изглеждат слаби. Правя маска с кисело мляко, рициново масло и жълтък напоследък, 1 път в седмицата. Пия цинк и биотин, но сега почивам.
От известно време се чудя дали да не я отрежа до раменете? Нали това била оптималната дължина до която достига косата, а всички след това е изтощение.
Ама като си знам как ще ме е яд и се възпирам.

# 724
Мис Бингли , можеш да се вземеш протеинова терапия тогава  Peace

# 725
Мис Бингли , можеш да се вземеш протеинова терапия тогава  Peace

какво точно трябва да си взема?

# 726
Може да попиташ в темата за професионалните серии - да ти кажат точно от кое има нужда косата ти , или да разгледаш в златна рибка  Peace

# 727
Мерси, ще погледна  Simple Smile

# 728
Даже на първата страница има описани продукти,които са протеинови   bouquet

# 729
Да, видях  Simple Smile

# 730
Терапията на Милк шейк е много добра също  Peace

# 731

А дължината на косата ти каква е в момента? М

4-5 пръста под раменете е. Няма да я пускам кой знае колко дълга, не ми харесва.

Може да попиташ в темата за професионалните серии - да ти кажат точно от кое има нужда косата ти , или да разгледаш в златна рибка  Peace

Ще се поинтересувам и аз Simple Smile

# 732
  • Бургас
мога ли да комбинирам маслена маска преди + поливане с отвара от коприва след баня  Thinking или май прекалявам с грижите  Laughing

# 733
мога ли да комбинирам маслена маска преди + поливане с отвара от коприва след баня  Thinking или май прекалявам с грижите  Laughing
Мисля , че няма проблем да я комбинираш  Peace

# 734
  • София

Ще бъде супер!

Общи условия

Активация на акаунт