Любители на Котки Тема 75

• 39 703
  • 739
  •   1
Отговори
# 30
и аз предполагах, че моята маца ще предпочете живота в двора, ама тя - не, не се отдели от мен и си остана в апартамента, три години ...

# 31
Хайде точно ние да не казваме "щом е хранена", дето мине не мине, и отново повдигаме въпроса за правилното хранене. Как е хранена, с какво, защо свободно пусната и некастрирана котка ще надебелява първо на първо...
Колкото до това дали ще страда котенцето - всяко живо същество, включително и човекът, се страхува от промените, не ги обича, опъва се, дори и те да са за добро. После се свиква, особено на хубавото.

# 32
Здравейте, пак влизам с въпрос/и - моля, ако знаете накъде да търся информация да ме насочите, защото в Гуги не намерих нищо особено, на първата страница в темата също ...

Как стои въпросът с подстригването на домашните котараци? Нашия Сами се води ангорски котарак и не е трагичен случай, но ми се струва, че му е  доста топло сега лятото - дали ще го освежи една евентуална фризура? И после колко време приблизително ще трябва, докато му порасне нормална дължина пак козината?

Не мисля да го мъчим вкъщи, по-скоро на ветеринар ... как ли варират цените на подобни услуги?  newsm78

# 33
Хайде точно ние да не казваме "щом е хранена", дето мине не мине, и отново повдигаме въпроса за правилното хранене. Как е хранена, с какво, защо свободно пусната и некастрирана котка ще надебелява първо на първо...
Колкото до това дали ще страда котенцето - всяко живо същество, включително и човекът, се страхува от промените, не ги обича, опъва се, дори и те да са за добро. После се свиква, особено на хубавото.

За дворно коте е хранена повече от прилично. Нали не си въобразявате, че храня спасените си от съвестни стопани котета с това, с което вие едничкото си домашно любимче?
Вчера и с мишка се беше гостила Пух- голяма и тлъста, а миналата седмица донесла и два малки смока в краката на свекърва ми.
Това са ми притесненията, дали ще може да се лиши от този волен начин на живот и да се кротне в апартамент?

# 34

За дворно коте е хранена повече от прилично. Нали не си въобразявате, че храня спасените си от съвестни стопани котета с това, с което вие едничкото си домашно любимче?
Вчера и с мишка се беше гостила Пух- голяма и тлъста, а миналата седмица донесла и два малки смока в краката на свекърва ми.
Това са ми притесненията, дали ще може да се лиши от този волен начин на живот и да се кротне в апартамент?
Ами,опитай.Никой не може да ти каже със сигурност дали ще се получи или не.Пък и щом живее в двора на свекърва ти,винаги можеш да я върнеш,ако прецениш,че не се чувства добре/ в което се съмнявам,както вече казаха и преди мен-на хубавото бързо се свиква/. Най-много да ти носи врабчета от терасата Simple Smile

# 35
Касита, според моя опит свикват, някои бързо, на други им трябва повече време, зависи колко са социални. За да  улесниш адаптацията, ако е възможно, осигури и местенца откъдето може да наблюдава какво се случва в стаята и какво се случва навън, ще се наложи да помислиш и за кастрация, иначе рискуваш като се разгони да избяга или да ти маркира апартамента.
Пробвай, пък ако има проблеми ще помагаме  Simple Smile.
Стейси, как са венците? Оздравя ли вече мацинка?

# 36
  • София
Как стои въпросът с подстригването на домашните котараци? Нашия Сами се води ангорски котарак и не е трагичен случай, но ми се струва, че му е  доста топло сега лятото - дали ще го освежи една евентуална фризура? И после колко време приблизително ще трябва, докато му порасне нормална дължина пак козината?

Не мисля да го мъчим вкъщи, по-скоро на ветеринар ... как ли варират цените на подобни услуги?  newsm78

Дългокосместите котета се чувстват прекрасно като са подстригани през лятото. Приличат на малки лъвчета. Виж 287 постLaughing Мисля, че козинката им израства за 3-4 месеца. Но има едно голямо НО. Почти всички ветеринари подстригват под упойка. Просто не си заслужава риска, защото преди 1-2 години заради упойката при подстригване една красива мацка не се събуди. А жената точно щеше да ражда и не искаше навсякъде да хвърчат косми при новороденото.  Cry  Мисля, че Томасито от снимката го беше стригала майка му.  Wink Най-вероятно в съседните постове е писала по въпроса. Ако се намери ветеринар, който не упоява - действай, но иначе не рискувай. И другото е, че ветеринарите уж обещават, че няма да използват упойка, но котето като започне да се дърпа и действат.

Касита, никой не може да предвиди как ще се чувства мацката. Някои се приспособяват много бързо към хубавото, а други не спират да мислят за свободата. Само с проба ще стане.  Wink

# 37
Благодаря! Ще пробвам и ще пиша.
Пух наистина не котка за улицата.  Heart Eyes

# 38
Таня, много ти благодаря, не го знаех това за упойката  Hug Ще попитам ветеринаря, който го кастрира как процедира и ще се свържа със съфорумката от линка, който ми пусна да попитам къде и как е подстригала нейния сладур - гледам, че сме в един и същи град. Благодаря още веднъж   bouquet

# 39
  • Sofia
Ще съм благодарна и аз да науча повече за това постригване, че нашия е с доста дълга козина, макар че не е ангорски, но има нещо в гените.

# 40
 Crossing Arms Не мога да ги щракна и двете-не дават,като видят фотоапарата и се крият.
Ето една друга,мисля,че не съм я показвала.Дъщеря ми я донесе играчката за Мега,но тя даже не я и поглежда,но Тони си играе с нея като луда. Laughing
  -това е Тони
  -това е Меги
От жегите се спасява като лежи на мокро-в момента ,който някой излезе от банята и тя е веднага легнала на хладно. Laughing  А тия дни като бяха жегите уж стои постоянно в коридора,а сега в стаята на климатик и само спи. Joy

# 41
Ох, момичета ще се спукам от смях!  Joy Joy Joy Днес докато Катето си правеше една от следобедните дрямки отидох до нея. Беше много топло и реших малко да я охладя духайки в лицето й. Веднага след като започнах тя се събуди, ококори се и дори не се изтегна, а... Започна да ме бие, буквално. Докато й духах (малко неприлично звучи) ме шамаросваше с лапичка точно в устата и по устните. Направо умрях да се смея. И ме гледа едно такова все едно ми търси сметка защо съм я разхлаждала...  Joy Пробвайте с вашите маци, да видим как ще реагират и те.

# 42
Аз непрекъснато му правя така на Сами в муцуната и само се дръпва назад и назад и очевидно не му е кеф  Laughing

Ето го и него - качвала съм му снимки, но това е новото му място за спане - на кухненския шкаф и по възможност някоя част от тялото да виси отнякъде  Laughing

Скрит текст:

# 43

Chuchulina, мерси, след два дни става на 3 месеца. Grinning

Мегито много сърдито гледа Grinning

Moringa, добро място си е намерил Peace Как само гледа от високото Grinning

# 44

Chuchulina, мерси, след два дни става на 3 месеца. Grinning

Мегито много сърдито гледа Grinning

Moringa, добро място си е намерил Peace Как само гледа от високото Grinning
Охо, значи с Катето са почти набори. Joy Изчислила съм, че е родена на около 5 април, овенче ми е мъничката. Да са живи и здрави всичките!  newsm76

Общи условия

Активация на акаунт