ЗОНАТА и ние - 13 Тема

• 128 647
  • 752
  •   1
Отговори
# 240
  • София
относно каймата, може ли да ползвам  на Попов /свинско 60/40  телешко/ 
с останалите жълтъци  какво може да се направи  ,сещам се за майонеза  домашна   ,а нещо друго като идея ?

Готовите кайми са много мазни и не стават въобще за зоново хранене. Аз правя така - купувам си постно свинско(котлет или рибица, ако има махам тлъстините) и карета телешко и си го мелям в къщи на машинката за месо. Що се отнася до жълтъците то тяхната употреба тябва да се избягва защото са източник на Арахидонова киселина.

# 241
  • Бургас
 Гого61,имам молба към теб да ми кажеш за това рибено масло http://www.iherb.com/Natural-Factors-Ultra-RxOmega-3-Factors-wit … 50-Softgels/24528
по колко броя трябва да се пие на ден?

# 242
  • София
Гого61,имам молба към теб да ми кажеш за това рибено масло http://www.iherb.com/Natural-Factors-Ultra-RxOmega-3-Factors-wit … 50-Softgels/24528
по колко броя трябва да се пие на ден?

Здравей,

Виж какво пише д-р Сиърс:
"Каква е дневната препоръчителна доза?

Това винаги е било големият въпрос. Препоръчваното количество от Бари Сиърс на високо пречистено-фармацевтичен клас рибено масло е 2.5 до 3 грама EPA и DHA мазнини на ден. Това се отнася за хора в нормално здравословно състояние.

Ако се стремите към оптимално здраве на сърдечносъдовата система, ще са ви необходими около 5 грама EPA и DHA на ден.

Ако искате да лекувате възпалителни болки, тогава ще се нуждаете от близо 10 грама на ден.

За лечение на съществуващо неврологично състояние (като множествена склероза, дефицит на вниманието,психическо разстройство, депресия и деменция), ще са необходими 15 грама на ден високо пречистено фармацевтичен клас рибено мало.

Що се отнася до обикновеното рибено масло,което се продава в аптеките и био магазините, Бари Сиърс казва, че никога не би препоръчал доза, по висока от 3 до 4 капсули на ден, на които общия еквивалент е 1 грам дълговерижни омега-3 мастни киселини. И въпреки, че такава доза не може да ви даде здравословните ползи към които се стремите, все пак 1 грам е по-добре от колкото нищо. "

В цитираното от теб рибено масло в 1 капсула има 900 мг омега 3(EPA+DHA). Тогава:

1.За 2,5-3 г омега 3 трябва да се взимат 3-4 капсули на ден;
2. За 5 г.омега 3 трябва да се взимат 6 капсули на ден;
3.За 10 г.омега 3 трябва да се взимат 11  капсули на ден;
4.За 15 г.омега 3 трябва да се взимат 17  капсули на ден;

Не знам към кой вариант се насочваш, но ако е към 3 или 4 то е по-добре да вземаш течно рибено масло.
Обърни внимание, че това рибено масло съдържа и витамин Д3 и то 1000 UI в една капсула. Ако трябва да се пият 4-6 капсули на ден(да не говорим за 17)  това вече става доста количество витамин Д3 и се опасявам да не стане предозиране. Ако не си закупила това рибено масло вече, може би е по-добре да се насочиш към някое друго.
Ако имаш и други въпроси с удоволствие ще отговоря.

Последна редакция: чт, 17 окт 2013, 15:46 от Гого61

# 243
  • Бургас
 Гого61,благодаря   bouquet
рибеното масло е купено отдавна,но следващия път ще купя това,което ти препоръчваш   bouquet

# 244
Момичета, можете ли да ми кажете - фалафелите към въглехидратните ли се водят и ако да, колко са 1 ВБ? Питам понеже соевите са към протеините и малко ми е чуденка за фалафелите (нали са от нахут)? newsm78

# 245
  • София
Момичета, можете ли да ми кажете - фалафелите към въглехидратните ли се водят и ако да, колко са 1 ВБ? Питам понеже соевите са към протеините и малко ми е чуденка за фалафелите (нали са от нахут)? newsm78

Тук http://www.bb-team.org/hrani/search?for=%D1%84%D0%B0%D0%BB%D0%B0 … D1%84%D0%B5%D0%BB

дават 3 различни вида фалафели. Ако направим изчисление по етикет с предоставените данни излиза, че:

1.Falafel snackballs био фалафел
от леблебия и булгур, с чесън и кимион е мазнина 1БМ= 12гр. фалафел

2.Фалафел
домашно приготвен , също е мазнина 1БМ = 8 гр. фалафел

3.Kato фалафел
био тофу, с чесън и кимион,  също е мазнина 1БМ = 13 гр. фалафел

Така се излиза, че тези фалафели с тези данни са мазнина.

# 246
Гого61, а защо го приемаш за мазнина, че ми стана интересно  newsm78
Поне аз, доколкото знам, се гледа най-преобладаващото и то се пресмята, а останалото се игнорира .
А нахута не е соя, а леблебия, което е различно и си е варово, т.е.- към В  Wink

# 247
  • София
Гого61, а защо го приемаш за мазнина, че ми стана интересно  newsm78
Поне аз, доколкото знам, се гледа най-преобладаващото и то се пресмята, а останалото се игнорира .
А нахута не е соя, а леблебия, което е различно и си е варово, т.е.- към В  Wink

Дани, ами така се получава - просто математика. Използвам следните формули за изчисление, които съм дал тук http://www.vzonata.com/forum/viewtopic.php?f=11&t=58, а именно:
1БП = (100/съдържание на протеини в 100 гр)*7
1БВ = (100/съдържание на въглехидрати в 100 гр)*9
1БМ = (100/съдържание на мазнини в 100 гр)*1,5

От съдържанието на въглехидратите трябва да се извадят фибрите.

И като сметнеш със дадените данни, най-малкото количество се пада за мазнините. Следователно за да ядеш балансирано трябва да вземеш това, което е с най-малко количество. Иначе балансирането ти отива по дяволите. Дано съм го обяснил разбрано. Ако има нещо питай пак.

# 248
Здравейте,момичета! Знае ли някоя от вас какво количество дюля прави 1 блок.Благодаря предварително.

# 249
 Алмег, от тук можеш да вземеш стойностите и да си ги си изчислиш :http://www.bb-team.org/articles/4049_diuli

# 250
Попадали ли сте на рецепта за палачинки по зоната? Прияли са ми се, а напоследък трудно спазвам диетата и веднага започна да ми се отразява

# 251
  • Бургас
аз преди си правех палачинка от 3 блока,палачинката е от 2 яйца+8 белтъка=6ПБ,пека ги на тиган без мазнина,но за много кратко,да останат влажни,защото иначе има вкус на омлет
колкото на брой са станали палачинките деля на 2 ,за да стана 3 блока+пълнеж120гр банан(3ВБ)намачкан с вилица и объркан с 3МБ тахан

# 252
Попадали ли сте на рецепта за палачинки по зоната? Прияли са ми се, а напоследък трудно спазвам диетата и веднага започна да ми се отразява

Ето няколко варианта:

овесени трици - 4 с.л.
яйца - 2 броя
прясно мляко - 1 ч.ч. (2%)
сода - 1/2 ч.л.
100-120 грама овесени трици
300-400 мл. мляко
4-5 белтъка и 1 жълтък
Разбърква се докато се получи хомогенна смес.
яйца - 1 брой
кисело мляко - 150 - 180 г
сода - 1/2 к.л.
трици - 20 г

Последна редакция: вт, 22 окт 2013, 12:42 от ina.bg

# 253
Благодаря! Ще пробвам и споделя

# 254
как  изчислявате  грамовете за пилешкото месо  ,  има  няколко варианта  и  малко се омотах  .реших да  приготвя печено пилешко  ,но пише  пилешко печено 42 гр. ,а сурово 28 гр.   кое  е правилното  .то ако е 28 гр.  сурово  като се изпече ще остане  1 хапка.

Общи условия

Активация на акаунт