ЗОНАТА и ние - 13 Тема

• 128 562
  • 752
  •   1
Отговори
# 615
# 616
Да, знам го, благодаря, но се чудя защо в официалния американски сайт по същия калкулатор ми излизат повече блокове...затова помислих, че нещо не е ок.Simple Smile

# 617
  • Chicago/Varna
Като тръгнахме да правим калкулатора, установихме че бари Сиърс е използвал таблици от 1975 година за изчисляване на процента на телесните мазнини, т.е според % на телесните ти мазнини можеш да определиш по колко блока ти се полагат. И с течение на годините разбира се са се показали много по-добри начини за изчисляване на телесните мазнини, и искахме да сме възможно най-точни. Взехме калкулаторите на американските военни и морски, за база за сравнение,в които изчисляването на мазнините става по много по-точно.

Ако тръгнеш да смяташ блоковете по таблиците от книгите на Сиърс, сигурно ще ти се паднат по
7-8 блока. Ако смяташ по калкулатора в  сайта на Барито- най-малкото количество блокове е 11, понеже той препоръчва жените да ядат минимум 11 блока...може би защото като цяло американките са си доста едрички по природа.  Hug

# 618
ivelinka0, ето малко предложения за рецепти, пригодени за Зоната и от мен  Wink Но не всички са със зелени продукти  Naughty , но пък са гарантирано вкусни  Laughing

Джижи, най лесно се спазва Зоната, когато предварително си планираш менюто за няколко дена напред . Така хем знаеш като пазаруваш какви продукти ще ти трябват, хем готвиш , когато имаш време. Аз съм споделяла, че ми се налагаше да готвя за 3 човека по отделно, но това не беше никакъв проблем. Защото за зоновите рецепти не са необходими повече от 10-15 мин за сгобяването им + няколко още за опичането. Повечето неща са по 8-9 блока и имаш за 3-4 хранения напред. Приготвяш мъфини, солен кекс или плодов десерт и имаш сутрешна и следобедна  закуска . Като добавиш и едно ястие + плод и храната ти за 2 дена напред е осигурена. Въпрос на организация и желание е. Успех!

# 619
  • Бургас
Здравейте, не бях стриктна, но сега ще бъда, време е да се взема в ръце,
Постоянно готвя по зоната, пица и мъфини, за да има за през деня за училище и работа, правя тиквения крем карамел, пиле с кисело зеле, другия десерт с овесените ядки, ще пробвам и палачинковата торта, но искам да я променя малко. Можете ли да ми кажете нещо за кокосовите стърготини - полезни, вредни колко гр.Са един блок и то какъв мазнини ли?

Последна редакция: вт, 06 яну 2015, 21:42 от yana_kuncheva

# 620
И аз съм трети ден на Зоната. Ентусиазирана. Simple Smile Нищо че има Ивановци, Йордановци и т.н.
Човек ако писка може да остане на зоната, дори и с червените продукти.

dani1712, благодарности за рецептите!

# 621
Здравейте , от известно време чета всичко свързано със Зоната , защото мъжа ми най-после склони да започнем сериозно спазването и , а както знаете в четиричленно семейство /само аз съм жена/ трудно може да се спазва какъвто и да е режим като всеки иска различно ядене  ... слаби са ми ангелите и лесно се поддавам  Mr. Green Обожаваме червеното вино и това е една от многото причини за се спрем на Зоната , разнообразието от храни и начина им на приготвяне също много ми хареса. Страхотните рецепти на dani1712 улесняват много. И така , записвам се да следя и като започнем 100% ще се запиша и с резултат.

# 622
  • Габрово
Втори ден съм в опити да се храня по зоната, но ми се струва трудно и не съм сигурна, че успявам. Ще чета назад в темата за идеи и вдъхновение Simple Smile

# 623
Здравейте, включвам се и аз в темата. от вчера се опитвам да вляза в зоната и изчетох доста материали. През годините съм попадала много пъти на този режим, но за пръв път се реших да започна. Била съм на Дюкан и резултатите бяха много добри. Но пак наддадох 7-8 килограма и реших да пробвам този вариант. Обаче, имам някои въпроси. ще се радвам да ме напътствате, въпреки че изглежда темата вече не е толкова активна. Изчислих си 9 блока и се мъча да ги напасна. За сега - 2 сутрин, 2 на обяд, 1 следобед, 3 вечер и 1 късно вечер. Прочетох, че ако искам резултати трябва да се придържам към зелените храни. да, но аз съм голям любител на сирене/ кашкавал и вино. Освен това имам Хашимото и очевидно, и това пречи на отслабването.
1) Ако ги ползвам (сирене/ кашкавал и вино), ще имам ли резултат с отслабването?
2) Как трябва да ги включвам в храненията, за да съм по-успешна?
3) Има ли някой рецепта за кюфтета от пилешка кайма (от гърди и бут)?
4) Ползвам ръжен хляб с жива закваска - пише 76 кал. на 100 гр., но няма други данни. Как да го включвам? На какво се равнява?  newsm78
Ще бъда благодарна ако някой ми даде съвет, това е за сега.

# 624
Здравейте, включвам се и аз в темата. от вчера се опитвам да вляза в зоната и изчетох доста материали. През годините съм попадала много пъти на този режим, но за пръв път се реших да започна. Била съм на Дюкан и резултатите бяха много добри. Но пак наддадох 7-8 килограма и реших да пробвам този вариант. Обаче, имам някои въпроси. ще се радвам да ме напътствате, въпреки че изглежда темата вече не е толкова активна. Изчислих си 9 блока и се мъча да ги напасна. За сега - 2 сутрин, 2 на обяд, 1 следобед, 3 вечер и 1 късно вечер. Прочетох, че ако искам резултати трябва да се придържам към зелените храни. да, но аз съм голям любител на сирене/ кашкавал и вино. Освен това имам Хашимото и очевидно, и това пречи на отслабването.
1) Ако ги ползвам (сирене/ кашкавал и вино), ще имам ли резултат с отслабването?
4) Ползвам ръжен хляб с жива закваска - пише 76 кал. на 100 гр., но няма други данни. Как да го включвам? На какво се равнява?  newsm78
Включвам се по някои въпроси.1. Аз ям почти само сирене и кашкавал / него по- рядко/ така от повече от 2 години. Пия си вино - 115гр. -1ВБ. Не съм много месоядна.
2.Първоначално, за да свалиш кг е добре да ги понамалиш. Пробвай с извара, яйца, някакво месо....
3. Рецепти нямам виж на www.vzonata.com там има ВСИЧКО.
4 Хляб избягвай, той е червен, но можеш да приемеш, че 1ВБ е 18гр. хляб.
Не се отказвайте, свиква се, отслабва се, регулира се хормонално организма. Успех!

# 625
  • София
Втори ден съм в опити да се храня по зоната, но ми се струва трудно и не съм сигурна, че успявам. Ще чета назад в темата за идеи и вдъхновение Simple Smile
Виж www.vzonata.com

# 626
  • София
4) Ползвам ръжен хляб с жива закваска - пише 76 кал. на 100 гр., но няма други данни. Как да го включвам? На какво се равнява?  newsm78
Наистина за да постигнеш резултати е необходимо поне първите 4-5-6 месеца да се придържаш към зелените храни. Това е необходимо докато ти се пренастрои хормоналния карбуратор.
Сиренето и кашкавалът за съжаление не са балансирани като БП+БВ,а се явяват БМ и затова не са и препоръчителни. Аз също си падам по хубаво вино и сирене/кашкавал, но това са реалностите.
Аз със Зоната отслабнах 25 кг. За одисеята можеш да прочетеш тук. Не се отказвай, Зоната наистина действа.

# 627
Наистина за да постигнеш резултати е необходимо поне първите 4-5-6 месеца да се придържаш към зелените храни. Това е необходимо докато ти се пренастрои хормоналния карбуратор.
Сиренето и кашкавалът за съжаление не са балансирани като БП+БВ,а се явяват БМ и затова не са и препоръчителни. Аз също си падам по хубаво вино и сирене/кашкавал, но това са реалностите.
Аз със Зоната отслабнах 25 кг. За одисеята можеш да прочетеш тук. Не се отказвай, Зоната наистина действа.

Благодаря, четох сайта и твоите (част, че са много) дневници. Доста полезно. Ще се опитам да следвам съветите. Ще се придържам към извара. Но, все пак, ако купувате сирене, може ли да ми кажете какво? За моментите, в които ми втръсне от извара (това ми беше проблем при Дюкан, месото втръсва, също и зеленчуците). Аз взимам на Маджаров и Култура, но може да има и по-добро, но да не знам. Намерила съм кашкавал лайт на ФРИКО (холандско), пише 20% масленост в сухо вещество. Няма подробно описание, няма Е-та. Става ли понякога (рядко) за разнообразие, поне 1/2 или 1 блок П? Освен това, виното е зелено. Какво лошо има тогава да замества един блок В?
Ръженият хляб - не съм видяла добре калориите - 992,27 са. От къде ми дойде 76 кал.??? Намерих и подробното описание - 40 гр. на сто са въглехидратите (без фибрите). Ако смятам правилно (така ли е?) 22,5 са БВ на 100 гр. Което е почти два блока без 5,5, гр. За 50 гр. хляб са 11,25 гр. почти един блок В (без 2,75 гр., което си е в рамките на статистическата грешка). Ако ми са верни сметките, де. Разбрах, че не трябва да го ям първите месеци, но все пак - за краен случай на отегчение, добре ли е?
Колкото да рибеното масло, поръчах си от 240 опаковката от препоръчаното от теб, но от европейски сайт. Ако го получа без проблеми (след седмица), ще споделя. От американския ми излезе много скъпо транспорта и не ми даде никакви намаления - 20 долара (и нещо) за 1 или 2 опаковки. Ще видим крайната сметка с европейския. Излезе около 64 лв. Да видим дали ще дойде успешно.
Може ли да споделиш нещо за витамин Е? Аз си купих на GNC, но ако има по-добър ще се "коригирам".

# 628
Моята късна закуска преди лягане редовно беше 1/2 чаша вино с 30 гр кашкавал и 1 бл ядки каквито има  Wink ( особено след 2-ра смяна), Но това си е моето виждане за Зоната и тъй като това е дългосрочен режим смятам, че не бива да се лишавам от нищо, за да не се откажа бързо-бързо.
Alia1, Ако искаш бързи резултати като при Дюкан се придържай стриктно към зеления списък. Но иначе тук всичко е позволено, но в определени количества . И от червените храни по-рядко. Д-р Сиърс казва, че червените храни не трябва да надвишава 25% от дневното меню. Така че, ако целия ден си се придържала към зелени храни може от време на време  Naughty  да си позволяваш и нещо червено  Wink

# 629
Моята късна закуска преди лягане редовно беше 1/2 чаша вино с 30 гр кашкавал и 1 бл ядки каквито има  Wink ( особено след 2-ра смяна), Но това си е моето виждане за Зоната и тъй като това е дългосрочен режим смятам, че не бива да се лишавам от нищо, за да не се откажа бързо-бързо.
Alia1, Ако искаш бързи резултати като при Дюкан се придържай стриктно към зеления списък. Но иначе тук всичко е позволено, но в определени количества . И от червените храни по-рядко. Д-р Сиърс казва, че червените храни не трябва да надвишава 25% от дневното меню. Така че, ако целия ден си се придържала към зелени храни може от време на време  Naughty  да си позволяваш и нещо червено  Wink

Благодаря! По-принцип съм на мнение, че не трябва да се вманиачаваме в нищо и крайностите ми се виждат прекалени, но все пак ще гледам да се придържам към зелените, само понякога да си вземам нещо от червените. Ще видя дали има ефект така. Надявам се. А нещо за видовете сирена в БГ можеш ли да ми препоръчаш, както и рецепта за овесена палачинка, че май не намерих такава в рецептите. И също какви овесени трици ползвате?

Общи условия

Активация на акаунт