Италия, 139

• 46 529
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
Джоя, за такива цели аз съм голям фен на масата "Campo d'oro" на De Padova. Peace
Масата се прекомпозира от голям квадрат в дълга, права маса, без разглобявания и сложни хватки. Може да се остави и на зиг-заг. С две такива маси може да се оборудва цяла зала и да разполагаш с множество варианти как да разположиш местата.

http://www.depadova.it/it/blog/transformist-table/

# 91
http://nordicdesign.ca/blog/
и от мен един сайт

# 92
Столове като тези от първата снимка имахме в работната зала в бившата ми фирма и мога да кажа от опит, че са удобни. Що се отнася до подовете, ако трябва любителски да се организират нещата, аз бих събрала нагледно информация точно от такива изображения, т.е. бих си харесвала елемент от оборудването и бих се постарала да изпълня останалото в съответствие с онова, което виждам на снимката.
Мисля обаче, че ако трябва по-сериозно да се задълбае в оборудването на такава зала, е нужно мнението на интериорен дизайнер или поне на човек, който е запознат поне с основните положения.  Peace

в момента съм на етап разглеждане, идеи, бест практисес ... 4ак дизайнер не мисля 4в ми трябва, а и не съм много о4арована от проекти на такива тук 4естно казано...
ако се сетите още нещо, поствайте.... имам една седмица за някаква първона4ална идея така да се каже...

# 93
А какво е дизайн нордико?

# 94
Датски, шведски, холандски, норвежки.

# 95
  • в едно миланско село

Shocked Shocked
е с'а, Барбата ако имаше фб щеше да ти махне приятелството  Mr. Green

много тежка седмица изкарах и в понеделник чакам да се върне "шефката" и да ме направи за 2 ст'инки, че съм и опропастила бизнеса, докато е била във ваканция  Joy
утре ще отида си купя валиум, за да съм подготвена  Laughing

на миланчанки препоръчвам (ако не са ходили) : http://www.tagiura.it/

# 96

ИКЕА? Simple Smile
Не е много шегуване това, за пръв път го чувам този дизайн нордико, а си го казвате като някакво популярно определение. Каква им е разликата с евентуално - ако има такъв? - южния дизайн? И южният какво би бил - Италия и Франция? А пък примерите на Калатея ми се сториха съвсем стандартни, нито южни, нито северни, а просто офисни  Rolling Eyes.

# 97

мерси, въпреки, 4е зоната ми е малко фуори мано

# 98
Айде и аз да кажа, Барбата ще ме поправя:)
Скандинавският дизайн е чист, изчистен, минималистичен. естествени материали, много бяло много светлина
Южният е ей тоя дето го е показала феиам в препоръката за ресторант - тежък, масивен, задушен, изобилен

Северен дизайн е като си купиш едно легло  бетула за бялата си стая вместо шкафче нощно да си туриш едно пънче от гората.  Grinning Дизайн нордико е като се сетиш как да облагородиш най-мъничкото прозоче на света така че да му влиза светлина и да отглеждаш някво цветенце, което да ти топли душата. И така нататък. Моят тип дизайн Heart Eyes

/ м/у другото това?с към Барбаронова - не мислиш лич, че канадските дизайни много напомнят скандинавските,/ ама ти сга ще ме финтираш с оная мебел кожената тежката... дървени огромни кресла дивани.. и еленски рога по стените

# 99
Разфрендвайте ме, но "дизайн нордико" ми звучи като италианско понятие, т.е. такова, което се използва в Италия. А и продължава да не ми е ясно как точно се изразява той по отношение на офисните пространства и съответно как може една малка учебно-конферентна зала да бъде с "тежко" обзавеждане. Оттам ми произтече недоумението.

(както и от това, че се интересувам активно от какво ли не, докато прокрастинирам  Rolling Eyes).

# 100
А пък примерите на Калатея ми се сториха съвсем стандартни, нито южни, нито северни, а просто офисни  Rolling Eyes

Ми да, тя си призна априори, че е подбрала снимките на съвсем случаен принцип от Гоогле. Просто написах sala formazione и излязоха тези офисни примери  Joy

# 101
Разфрендвайте ме, но "дизайн нордико" ми звучи като италианско понятие, т.е. такова, което се използва в Италия. А и продължава да не ми е ясно как точно се изразява той по отношение на офисните пространства и съответно как може една малка учебно-конферентна зала да бъде с "тежко" обзавеждане. Оттам ми произтече недоумението.

(както и от това, че се интересувам активно от какво ли не, докато прокрастинирам  Rolling Eyes).

scandinavian design in english:)
виж този сайт назад, има държава по държава ( северна) секции

# 102

Фей,мерси - тъкмо се оглеждам за нещо за крезимата  Hug- Много ми харесва ,а ми е и достатъчно удобен Peace Hug

Северен дизайн е като си купиш едно легло  бетула за бялата си стая вместо шкафче нощно да си туриш едно пънче от гората.  Grinning Дизайн нордико е като се сетиш как да облагородиш най-мъничкото прозоче на света така че да му влиза светлина и да отглеждаш някво цветенце, което да ти топли душата. И така нататък. Моят тип дизайн Heart Eyes

И точно обратното на моя вкус.
На мен ми харесва  миланския дизайн... Mr. Green Peace,и още по-точно минималистичния такъв. Peace

Последна редакция: пт, 28 юни 2013, 22:13 от fio'

# 103
Разфрендвайте ме, но "дизайн нордико" ми звучи като италианско понятие, т.е. такова, което се използва в Италия.

правилно, на английски е нордик дизайн, на немски не знам  Wink

Лени го е описала ве4е. допълвам фунционалност, технологии на добро ниво...

# 104

ИКЕА? Simple Smile
Не е много шегуване това, за пръв път го чувам този дизайн нордико, а си го казвате като някакво популярно определение. Каква им е разликата с евентуално - ако има такъв? - южния дизайн? И южният какво би бил - Италия и Франция? А пък примерите на Калатея ми се сториха съвсем стандартни, нито южни, нито северни, а просто офисни  Rolling Eyes.
Забравих финландците!
Да, Икеа, точно така, но с някои уговорки, понеже Икеа си е ширпотреба, а "иконите на дизайна", направили известен скандинавския дизайн, не идват от Икеа, а от известни архитекти и дизайнери. Между другото много от мебелите на Икеа са опростени (в материалите и сглобките Laughing) имитации на известни дизайнерски парчета.
Със сигурност "скандинавски дизайн" е популярно определение и е може би най-популярното в последните десетилетки.
Южният стил е "средиземноморски" - Прованс, рустик, цветни стени, мозайки или шарени плочки, ярки цветове, тук-таме останки от барока (това без Гърция, в техния стил си имат елински останки). Повече керамика, плочки vs. скандинавското дърво; цветни капаци на прозорците и дълги завеси vs. скандинавските големи прозорци без завеси и бели стени, отразяващи светлината; по-пищна орнаменталност vs. скандинавската геометрична стилизираност.
Това, дето го коментира Лени, също, но това си е някакъв италиански "формален" стил, не е общият средиземноморски, мисля си.

/ м/у другото това?с към Барбаронова - не мислиш лич, че канадските дизайни много напомнят скандинавските,/ ама ти сга ще ме финтираш с оная мебел кожената тежката... дървени огромни кресла дивани.. и еленски рога по стените
Точно това си представям, като ми кажеш Канада. Twisted Evil Някакви кафяви и керемиденочервени ловни хижи.

Общи условия

Активация на акаунт